Jakie masz stężenie?Zejde narazie do 2tys i zobacze co dalej.
0 x
Witam wszystkich użytkowników tego forum
17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.
25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.
Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.
/blueray21
W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum
To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.
Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.
/blueray21
Witamina D - K - A
- grzegorzadam
- Moderator
- x 106
- x 696
- Podziękował: 29964 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19672 razy
Re: Witamina D - K - A
0 x
życie ma tylko dożywotnią gwarancję, przeżyj je ciekawie,
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło

- Kiszka
- x 22
- x 57
- Podziękował: 2696 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1211 razy
jak co komu pasuje. każdy indywidualne ma zapotrzebowanie. nie chcę żeby zrobił się jakiś trend wysokich dawek bo to nie o to chodzi. ja, @GA czy ktoś tu jeszcze braliśmy czy bierzemy tak dużo na raz ponieważ widocznie to nam służy a na pewno nie szkodzi i te wysokie dawki to też nie na wieczność tylko przez pewien okres czasu. podejrzewam, że przy tłustej diecie to by nawet stykło 5 tyś bo po prostu hormon będzie się lepiej wchlaniał. ważne, żeby utrzymać minimum te myślę 70 ng 25 OH. chyba, że źle myślę to mnie poprawić proszę 

0 x
Czołem Wielkiej i wolnej Polsce!
-
- x 24
- x 50
- Podziękował: 808 razy
- Otrzymał podziękowanie: 747 razy
W marcu ostatni raz badalem i wyszlo okolo 50. Przed badaniem cos ponad miesiac czy dwa suplemntowalem 15tys codziennie. Narazie nie mam kasy na badania. Wczoraj jeszcze jak zasypialem wrocily nudnosci. 2 tys dziennie mysle styknie.
0 x
We're living in an open air asylum and the inmates are in charge.
- grzegorzadam
- Moderator
- x 106
- x 696
Oczywiście, zrobiłem to eksperymentalnie, teraz 5-10 tys. starczy.nie chcę żeby zrobił się jakiś trend wysokich dawek bo to nie o to chodzi. ja, @GA czy ktoś tu jeszcze braliśmy czy bierzemy tak dużo na raz ponieważ widocznie to nam służy a na pewno nie szkodzi i te wysokie dawki to też nie na wieczność
Przyzwoicie, choć przy grzybicy podwoiłbym z narzutem. (Bowles)W marcu ostatni raz badalem i wyszlo okolo 50
0 x

-
- x 24
- x 50
Wzialem te 2 tysiace na oko dzisiaj rano i od godziny mulenie wrocilo. Doszly tez chwilowe klucia. Wiecej nie ma sensu, bo znowu bede jak zombie lezec i zdychac. Te same objawy co mialem ponad rok temu po supermegaherksie.
0 x
-
- x 24
- x 50
Przechodzi po 2 godzinach. Pozniej jeszcze sie moze zalaczy na chwile jak bede zasypiac. Jak mialem to ozdrowienie to mulilo z przerwami caly dzien lacznie w nocy przez co budzilem sie co godzine.
0 x
- Kiszka
- x 22
- x 57
nudności występują często przy brakach witamin z grupy B. Czy bierzesz coś dobrego z Bkompleks?
miałem kiedyś takie nudności ale już nie występują.
Herksy są naturalne i nieodzowne w zdrowieniu także się tym za bardzo nie przejmuj. przejdzie i będzie ok.
Ostatnio sobie zrobiłem jak co rano kufel wody z solą, tauryną i chlorkiem. myślałem, że wykorkuje. serce waliło konkretnie. z czego nie wiem ale przeszło i się nie powtórzyło... każdy ma jakieś przygody ozdrowieńcze
miałem kiedyś takie nudności ale już nie występują.
Herksy są naturalne i nieodzowne w zdrowieniu także się tym za bardzo nie przejmuj. przejdzie i będzie ok.
Ostatnio sobie zrobiłem jak co rano kufel wody z solą, tauryną i chlorkiem. myślałem, że wykorkuje. serce waliło konkretnie. z czego nie wiem ale przeszło i się nie powtórzyło... każdy ma jakieś przygody ozdrowieńcze

0 x
- grzegorzadam
- Moderator
- x 106
- x 696
Używam tego samego na wszystkie sposoby.
0 x

-
- x 24
- x 50
Narazie juz nic nie biore wewnetrznie poza D3. Nawet spozycie wody zmniejszylem bo zauwazylem, ze nie dosc ze nie potrzebuje wiecej niz okolo litra dziennie to gdy przekraczam te ilosc co sie napije odrazu ide do toalety. Poza tym pogarszaja sie pewne objawy. Aajonus Vonderplanitz chyba mial racje, ze woda dziala jak rozpuszczalnik i wysusza zamiast nawadniac. Potrzeba jej wiecej jedynie gdy sie je duzo gotowanego. Co innego surowe mleko, krew czy inne surowe zwierzece jak i roslinne pokarmy ktore dzialaja nawadniajaco. Nie ma co za bardzo mieszac, skupiam sie na diecie by wzbogacic flore jelitowa.
0 x
- grzegorzadam
- Moderator
- x 106
- x 696
Woda wysusza, a nie susza?Aajonus Vonderplanitz chyba mial racje, ze woda dziala jak rozpuszczalnik i wysusza zamiast nawadniac.
0 x

- Kiszka
- x 22
- x 57
ej panowie i panie- jak pić wodę to tylko z solą, jak wysusza? co wy piszecie
zresztą płyny także są pobierane do organizmu z jedzenia typu zupa itp. litr wody dziennie ? to wręcz niebezpieczne- jak organizm ma się nawodnić jak dostaje tak mało płynu i podejrzewam, że kiepskiej jakości a potem zdziwienie, że nudzi. oj coś widzę, że co niektórzy powinni sobie parę tematów poczytać o deski do deski

zresztą płyny także są pobierane do organizmu z jedzenia typu zupa itp. litr wody dziennie ? to wręcz niebezpieczne- jak organizm ma się nawodnić jak dostaje tak mało płynu i podejrzewam, że kiepskiej jakości a potem zdziwienie, że nudzi. oj coś widzę, że co niektórzy powinni sobie parę tematów poczytać o deski do deski

0 x
-
- x 24
- x 50
Wystarczy zobaczyc co robi ze skora. Zadne zwierze nie pije tak duzych ilosci wody co czlowiek.
Kiszka ja dobrze znam temat, ale zaczalem wiele informacji kwestionowac. Dlaczego mam w siebie wlewac plyny, jak ewidentnie organizm tego niechce. Pije zrodlanke ze szklanej butelki.
Kiszka ja dobrze znam temat, ale zaczalem wiele informacji kwestionowac. Dlaczego mam w siebie wlewac plyny, jak ewidentnie organizm tego niechce. Pije zrodlanke ze szklanej butelki.
0 x
- Kiszka
- x 22
- x 57
jaki kolor moczu masz i jakie ph tegoż płynu fizjologicznego? hmmm..... 
zaczniemy od fundamentów : ph i kolor moczu

zaczniemy od fundamentów : ph i kolor moczu

1 x
-
- x 24
- x 50
Zolty, czasem ciemniejszy, wieczorem przezroczysty. Dziwne nie? pH kwasne, lepiej ze mna niz jak mialem bardziej zasadowe. Wystarczylo wtedy troche ziemniakow, zadnej sody nie musialem stosowac. Przestalem juz wierzyc w te wszystkie dogmaty. 4 lata wyznawalem i powtarzalem weganskie teorie i hipotezy. Teraz widze o co w tym wszystkim chodzi. Odciagnac czlowieka od natury jak najdalej sie da. Podstawa jest nienaturalna zywnosc przez ktora chorujemy. To samo dzieje sie ze zwierzetami z masowych hodowli.
1 x
- grzegorzadam
- Moderator
- x 106
- x 696
Nie dziwne, niedługo wrócisz do alkaliczności, bo ta kwasowość spowoduje lawinę innychDziwne nie? pH kwasne, lepiej ze mna niz jak mialem bardziej zasadowe.
kłopotów, ze wzrostem pasożytów, szczawianów i innych historii.
Skaczesz z kwiatka na kwiatek, gdyby zrobić zestawienie stosowałeś 101 sposobów i każdy
miał być tym jedynym, za tydzień znajdziesz coś innego.
Na tym forum ktoś odciąga od natury?Odciagnac czlowieka od natury jak najdalej sie da.

Racja, inna jest trudno osiągalna i właśnie te sposoby wyrównują te kłopoty.Podstawa jest nienaturalna zywnosc przez ktora chorujemy.
Proste tanie domowe odkwaszanie.
Aajonus Vonderplanitz nie dożył nawet do siedemdziesiątki.
1 x

-
- x 321
- x 43
- Podziękował: 1077 razy
- Otrzymał podziękowanie: 630 razy
Witam.
Na pewno kolega zdro ma poważne problemy zdrowotne.
Pewne jest że woda która nawadnia nie jest wcale tak często do znalezienia jakby się niektórym wydawało,osobiście spożywam żywiec zdrój o ogólnej mineralizacji 230 mg/l,do kupienia np. w lidlu,oczywiście zawsze ze szczyptą soli.Za granicą piję volvic, ta ma 132mg/l,postępuje według zaleceń Nadeżdy,tu warto poczytać:
https://www.igya.pl/przeglad-diet/cieka ... trzebujesz
Co do żywienia, to wegetarianizm jest według mnie dla człowieka nieodpowiedni,ponieważ jesteśmy zarówno roślino jak i mięsożercami,więc same roślinki nie zaopatrzą nas we wszystkie niezbędne mikro i makro elementy.Poza tym trzeba pamiętać o przyswajalności ta jest przeważnie o wiele gorsza z produktów roślinnych niżeli zwierzęcych.Poziom wit. d 3 jest podstawą zdrowia,mam powyżej 65 i dążę do 100,codziennie łykam 2 x 5000UI i nie rozumiem jak można oszczędzać 50-60 PLN na zbadanie poziomu 25 OH,no ale każdy myśli za siebie.
Z własnego doświadczenia wiem że przy najmniejszym stanie zapalnym wzrasta gwałtownie zapotrzebowanie na wit. c,u mnie min. 3-5 g. jednorazowo bez komplikacji żołądkowych.
Pozdrawiam.
Na pewno kolega zdro ma poważne problemy zdrowotne.

Pewne jest że woda która nawadnia nie jest wcale tak często do znalezienia jakby się niektórym wydawało,osobiście spożywam żywiec zdrój o ogólnej mineralizacji 230 mg/l,do kupienia np. w lidlu,oczywiście zawsze ze szczyptą soli.Za granicą piję volvic, ta ma 132mg/l,postępuje według zaleceń Nadeżdy,tu warto poczytać:
https://www.igya.pl/przeglad-diet/cieka ... trzebujesz
Co do żywienia, to wegetarianizm jest według mnie dla człowieka nieodpowiedni,ponieważ jesteśmy zarówno roślino jak i mięsożercami,więc same roślinki nie zaopatrzą nas we wszystkie niezbędne mikro i makro elementy.Poza tym trzeba pamiętać o przyswajalności ta jest przeważnie o wiele gorsza z produktów roślinnych niżeli zwierzęcych.Poziom wit. d 3 jest podstawą zdrowia,mam powyżej 65 i dążę do 100,codziennie łykam 2 x 5000UI i nie rozumiem jak można oszczędzać 50-60 PLN na zbadanie poziomu 25 OH,no ale każdy myśli za siebie.

Z własnego doświadczenia wiem że przy najmniejszym stanie zapalnym wzrasta gwałtownie zapotrzebowanie na wit. c,u mnie min. 3-5 g. jednorazowo bez komplikacji żołądkowych.
Pozdrawiam.
0 x
-
- x 24
- x 50
A moze jest tak ze pasozyty jednak nie sa takie zle jak sie je przedstawia? Wiele takich organizmow ma dzialanie symbiotyczne i sprzata organizm z toksyn po czym jest wydalane. Gdy jednak nadal jemy smieci organizm ich nie wydali, a nam sie wydaje ze to one stanowia przyczyne problemow.
Nikogo o nic nie posadzam.
Nie dozyl bo wypadl z balkonu. Dziwny przypadek, szczegolnie ze zaszedl za skore wielu wplywowym ludziom.
kupfer jakis czas temu byla tragedia, a obecnie jest duzo lepiej. Ciagnie sie to wiele lat, ale sam przyczynilem sie do pogorszenia poprzez zle odzywianie i silnie dzialajace specyfiki. Wszystko chodzi o jelita, jak tam bedzie porzadek cala reszta zacznie normalnie funkcjonowac. Bakterie w organizmie stanowia "oprogramowanie" dla min. ukladu immunologicznego, czy detoksykacyjnego. Np. dzieci autystyczne po roku diety GAPS pozbywaja sie obciazenia metalami bez potrzeby zastosowania chelatacji. Zywnosc roslinna jest ciezkostrawna dla czlowieka. Szczegolnie w chorobie, dlatego czesto preferuje sie robienie sokow warzywnych ktore pozbawione sa blonnika. Niektore zwiazki w nich zawarte moga miec pozytywne dzialanie, ale nic nie rowna sie temu co prawidlowo odzywiony i zasiedlony przez bakterie organizm moze zdzialac.
Nikogo o nic nie posadzam.
Nie dozyl bo wypadl z balkonu. Dziwny przypadek, szczegolnie ze zaszedl za skore wielu wplywowym ludziom.
kupfer jakis czas temu byla tragedia, a obecnie jest duzo lepiej. Ciagnie sie to wiele lat, ale sam przyczynilem sie do pogorszenia poprzez zle odzywianie i silnie dzialajace specyfiki. Wszystko chodzi o jelita, jak tam bedzie porzadek cala reszta zacznie normalnie funkcjonowac. Bakterie w organizmie stanowia "oprogramowanie" dla min. ukladu immunologicznego, czy detoksykacyjnego. Np. dzieci autystyczne po roku diety GAPS pozbywaja sie obciazenia metalami bez potrzeby zastosowania chelatacji. Zywnosc roslinna jest ciezkostrawna dla czlowieka. Szczegolnie w chorobie, dlatego czesto preferuje sie robienie sokow warzywnych ktore pozbawione sa blonnika. Niektore zwiazki w nich zawarte moga miec pozytywne dzialanie, ale nic nie rowna sie temu co prawidlowo odzywiony i zasiedlony przez bakterie organizm moze zdzialac.
1 x
- Kiszka
- x 22
- x 57
hmmm jest tego trochę. pobełtane to wszystko i ciężko końca dojść . może dlatego właśnie nie możesz ogarnąć tego wszystkiego bo ph kwaśne i nic a nic się nie przyswaja, tylko wpada i wypada. poczytaj wątek o równowadze kwasowo zasadowej. zrób sobie restart, chwilę odpoczynku dla psychiki bo na pewno jesteś tym wszystkim sfrustrowany. zaplanuj na spokojnie, rozpisz na kartce i zacznij działać. pytaj jak coś. razem coś zdziałamy.
1 x
- grzegorzadam
- Moderator
- x 106
- x 696
Tak, pomijając przypadki, kiedy robaki wręcz pożerają człowieka od wewnątrz.Wiele takich organizmow ma dzialanie symbiotyczne i sprzata organizm z toksyn po czym jest wydalane.
Symbiotyczne bakterie to jednak inny zakres.
1 x

-
- x 24
- x 50
Narazie pozostane tylko przy diecie i zobacze jak to sie dalej rozwinie. Surowizna jest bardzo latwo przyswajalna. Jestem w stanie zjesc pol kilograma czerwonego miesa na raz i nie czuje zadnego obciazenia na zoladku. Napewno bede musial jeszcze wlaczyc podroby bo miesnie wszystkie niezaspokajaja niestety. Na surowo tylko ze zdrowego zwierzecia, bo wszelakie toksyny wlasnie w nich sie odkladaja najczesciej.
Tak w ogole dziwne zaskoczenie, ze dzisiaj przy czwartym dniu suplementacj D3 jak narazie nie dostalem mdlosci. Normalnie jakas godzine temu zaczynalo sie zalaczac. Byc moze jest to znak ze sie cos przegryzlo i moge podbic dawke.
Tak w ogole dziwne zaskoczenie, ze dzisiaj przy czwartym dniu suplementacj D3 jak narazie nie dostalem mdlosci. Normalnie jakas godzine temu zaczynalo sie zalaczac. Byc moze jest to znak ze sie cos przegryzlo i moge podbic dawke.
1 x
-
- x 321
- x 43
- Podziękował: 1077 razy
- Otrzymał podziękowanie: 630 razy
Wszystkie choroby to robale,toksyny bądź grzybki w nadmiarze z którymi system odpornościowy nie nadąża wydalać.Takie jest zdanie wielu mądrych głów np: dr. Jaśkowski,dr. Czerniak,dr.Clark,dr.Haretski i wielu innych znachorów i póki tego nie chcesz przyjąć do wiadomości nic ci nie pomoże.
Pierwsza rzecz to odkwaszanie,oczyszczanie wątroby i wybicie pasożytów do poziomu z którym sobie poradzi organizm.W tym celu dołożyłbym cudowny uzdrawiacz ropopochodny.
viewtopic.php?f=17&t=723

Pierwsza rzecz to odkwaszanie,oczyszczanie wątroby i wybicie pasożytów do poziomu z którym sobie poradzi organizm.W tym celu dołożyłbym cudowny uzdrawiacz ropopochodny.

viewtopic.php?f=17&t=723
0 x
- grzegorzadam
- Moderator
- x 106
- x 696
130, bez zakładów
Chyba pojadę do Opoczna, do Czerniaka, doprowadził do ceny u siebie,
homocysteiny i D razem za 60 zł.
Rano badasz , koło 14 wynik ..

Chyba pojadę do Opoczna, do Czerniaka, doprowadził do ceny u siebie,
homocysteiny i D razem za 60 zł.
Rano badasz , koło 14 wynik ..
0 x

- Kiszka
- x 22
- x 57
no cena jak za to i za to to super. ja 37 zapłaciłem za 25 OH. fajnie, że potaniało bo ostatnio było po 45 zł
no także jestem ciekawy ile mi wyjdzie- mam nadzieje, że poniżej 100 nie będzie - jutro się okaże
no także jestem ciekawy ile mi wyjdzie- mam nadzieje, że poniżej 100 nie będzie - jutro się okaże

0 x