Witam wszystkich użytkowników tego forum

17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.

25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21

Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.

Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.

/blueray21

W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum

To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.

Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.

/blueray21

Coronawirus

Awatar użytkownika
ZdecydowanieWitam
x 6
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 163 razy

Re: Coronawirus

Nieprzeczytany post autor: ZdecydowanieWitam » sobota 21 mar 2020, 16:02

Nie łódź się. Szczepowanie idzie w parze z chipowaniem. A najgorsze w tym wszystkim, że sami będziemy prosić o to i tamto.:) Dostęp do banku przywiążą do cipa w pierwszej kolejności.:)

1 kHz uniwersalna częstotliwość, nazywają ją nie fortunnie częstotliwością diabła-wybija wszystko, sprawdź. 1 kHz 20V
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522
Podziękował: 446 razy
Otrzymał podziękowanie: 14801 razy

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » sobota 21 mar 2020, 18:53

@einie, przeczytaj temat o chelatacji, nie należy pobierać ALA jeśli masz rtęć w organizmie, a ze szczepionką dostaniesz.
@beadnorsi, bardzo dobrze, pełna kalibracja WU, zaraz po szczepieniu oraz tiosiarczan sodu na rtęć metale, toksyny, kwas jabłkowy na aluminium - niestety w jeden dzień nie da rady to trzeba pociągnąć, tydzień, dwa, a i tak tej dawki w pełni nie usuniesz.

O zappowaniu już pisaliśmy, łaskotanie.
0 x

Wiedza ochrania, ignorancja zagraża.

Awatar użytkownika
janusz
x 28
x 885
Podziękował: 32883 razy
Otrzymał podziękowanie: 23612 razy

Nieprzeczytany post autor: janusz » sobota 21 mar 2020, 23:05

Obrazek
To łon... :!:
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696
Podziękował: 29964 razy
Otrzymał podziękowanie: 19672 razy

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » sobota 21 mar 2020, 23:11

debilizmów korona-ś-wirusowych ciąg dalszy nieustający:
Nadleśnictwa wprowadzają zakaz wstępu do lasu

Ze względu na

przeciwdziałanie rozprzestrzenianiu się koronawirusa

od soboty do końca marca

zamknięte zostały dla turystów leśne trakty
na teren niektórych nadleśnictw w Małopolsce.

Spacerowicze nie mogą wchodzić m.in. do popularnej Puszczy Niepołomickiej czy do Nadleśnictwa Piwniczna.

O wprowadzeniu zakazu wejścia na obszar leśny decyduje nadleśniczy danego obszaru w oparciu o lokalne uwarunkowania i obserwacje.

- Przy takim zagrożeniu jak mamy obecnie, zamknięcie ścieżek leśnych dla turystów jest bardzo zasadne, szczególnie w miejscach gdzie gromadzi się dużo osób. Stan wyższej konieczności wskazuje na to, żeby ostrożność posunąć trochę dalej. Spacer na świeżym powietrzu pomaga pod warunkiem, że nie ma kontaktu z innymi ludźmi. Jeżeli na niektórych traktach leśnych spotykamy całe grupy wycieczkowe, całe rodziny spacerujące, spotykają się naprzeciw ludzie sobie obcy, to może potencjalnie powodować problem - powiedział Dyrektor Regionalny Dyrekcji Lasów Państwowych w Krakowie Jan Kosiorowski.

W miniony słoneczny weekend m.in. w Puszczy Niepołomickiej pojawiły się tłumy ludzi, którzy nie zważali na zagrożenie. Decyzje o zamknięciu lasów mają przeciwdziałać takim skupiskom ludzi.

Jak przekazała rzeczniczka Lasów Państwowych Anna Malinowska

na razie dyrektor generalny Lasów Państwowych
nie podjął decyzji o zamknięciu lasów w całej Polsce.

Natomiast w obliczu ogłoszenia decyzji o wprowadzeniu stanu epidemii, możliwe jest, że takie wytyczne od rządu zostaną przekazane.

- Apelujemy, aby korzystać z lasu rozważnie, rezygnować z wypraw tam, gdzie jest dużo ludzi. Trzeba pamiętać, by nie tworzyć przy okazji wypraw do lasu skupisk ludzi, które mogą stanowić zagrożenie epidemiologiczne - podkreśliła Malinowska. Rzeczniczka dodała, że w związku z ładną pogodą w ostatnich dniach bardzo wiele osób wybrało się w rejonie Góry Ślęży, dlatego zamknięto tamtejszy parking.

Źródło:

https://regiony.tvp.pl/47217684/nadlesn ... pu-do-lasu

:evil: :shock:

czego jeszcze można się spodziewać po nich?!

edit:
Opolskie: Uciekinierowi ze szpitala grozi do ośmiu lat więzienia
Autor: PAP
Dodano:
21-03-2020 18:58

Wobec chorego, który uciekł ze szpitala zakaźnego w Kędzierzynie-Koźlu prowadzone jest postępowanie w sprawie wykroczenia zagrożonego karą grzywny. Jeżeli okaże się, że jest nosicielem koronawirusa, może dojść do zmiany kwalifikacji czynu na przestępstwo, za które grozi do 8 lat więzienia.

Do mężczyzny z powiatu strzeleckiego wezwano w piątek pogotowie. Po przybyciu na miejsce ratownicy stwierdzili u chorego 45-latka objawy mogące świadczyć o zakażeniu koronawirusem i przewieźli go do szpitala zakaźnego w Kędzierzynie-Koźlu. Pacjent uciekł z izby przyjęć.

Jak poinformowała Magdalena Nakoneczna z KP Policji w Kędzierzynie-Koźlu, w sobotę poszukiwanego znalazła dzielnicowa, która patrolowała z żołnierzami obrony terytorialnej okolice zamieszkania chorego, który schował się za drzewami koło swojego domu. Obecnie pacjent znajduje się w kwarantannie.

Wobec mężczyzny prowadzone jest postępowanie pod kątem popełnienia wykroczenia, za które grozi kara do pięciu tysięcy złotych grzywny. Jeżeli jednak podejrzenia ratowników potwierdzą się, zmianie może ulec kwalifikacja czynu.

Zamiast za wykroczenie mężczyzna może odpowiadać za przestępstwo polegające na sprowadzeniu niebezpieczeństwa dla życia lub zdrowia, które jest zagrożone karą od sześciu miesięcy do 8 lat pozbawienia wolności.

https://www.wnp.pl/parlamentarny/spolec ... 62314.html

od razu roztrzelać :mrgreen: :evil:
0 x

życie ma tylko dożywotnią gwarancję, przeżyj je ciekawie,
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło :D

marcin222
x 1
x 3
Podziękował: 184 razy
Otrzymał podziękowanie: 56 razy

Nieprzeczytany post autor: marcin222 » sobota 21 mar 2020, 23:53

Dania uchwaliła stan wyjątkowy, w którym rząd może zmuszać ludzi do przyjęcia
szczepionki przeciw koronawirusowi.

Prawo nadzwyczajne daje władzom szerokie uprawnienia do walki z pandemią COVID-19 i pozostanie w mocy do marca 2021 r.
Obywatele, którzy odmówią poddania się badaniu na koronawirusa zostaną ukarani grzywną i potencjalnym czasem więzienia, a także nie będą mogli wchodzić do sklepów, sklepów spożywczych, instytucji publicznych oraz szpitali, i jednocześnie nie będą mogli korzystać z transportu publicznego.
Profesor prawa Uniwersytetu Kopenhaskiego, Jens Elo Rytter, powiedział, że nowe środki są „z pewnością najbardziej ekstremalne od czasu drugiej wojny światowej”.
Wstępny projekt ustawy był jeszcze bardziej drakoński i pozwalał policji wejść bez nakazu do prywatnych domów, gdyby istniało podejrzenie zakażenia koronawirusem. Jednak środek ten został wycofany po sprzeciwie innych partii w parlamencie.
„Oprócz egzekwowania środków kwarantanny, prawo również zezwala władzom na zmuszanie ludzi do szczepienia, mimo że obecnie nie ma szczepionek przeciw wirusowi”, informuje gazeta Local.
źródło: http://www.prisonplanet.pl/polityka/dan ... 1037898560
https://wolna-polska.pl/wiadomosci/dani ... sa-2020-03

Jedyna, choć nikła nadzieja w tym, że jakaś niepokorna osoba, bądź grupa osób, przebada tę "szczepionkę" tak jak się to stało w czasie "pandemii świńskiej grypy" i znajdzie podejrzane substancje/patogeny. Obawiam się, że tym razem światowi decydenci zadbają o to, aby nikt nie mógł tego zrobić. Swoje macki będzie zapewne maczać tutaj pewien bardzo znany i bogaty 'filantrop'...

Czy w przypadku zamordystycznego przymusu pójścia "pod igłę" - przed i po zacząć od MMSa (np. protokół 1000), czy lepsza jednak kalibracja witaminą C po zaszczepieniu? A może pierwsze co zrobić to, np. szybkie wypicie roztworu tiosiarczanu sodu, a później innego chelatora jak EDTA? Nie wiadomo do końca, co będzie mogło wywołać największe zniszczenia w organiźmie.
Osobną kwestią pozostają teorie spiskowe związane z jakimś składnikiem, na który ma działać w organiźmie bezpośrednio sieć 5G. Nie wiem na ile to potwierdzone, a na ile to jest czyjaś fantazja.
Tak czy inaczej - tylko szczepionek w tej "pandemii" boję się najbardziej. Sprawa kryzysu gospodarczego itd to już inna bajka.
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » niedziela 22 mar 2020, 00:09

marcin222 pisze:
sobota 21 mar 2020, 23:53
Obawiam się, że tym razem światowi decydenci zadbają o to, aby nikt nie mógł tego zrobić. Swoje macki będzie zapewne maczać tutaj pewien bardzo znany i bogaty 'filantrop'...
np. w ten sposób:
http://ram.neon24.pl/post/153871,korona ... fobokracji
P.S. Włochom grozi zamknięcie Internetu:

VIDEO: VOGLIONO CHIUDERE LA RETE? – Ugo Mattei – #Byoblu24

https://www.byoblu.com/2020/03/20/vogli ... -byoblu24/
szlag mnie trafia, jak widzę dokoła tę wszechogarniającą głupotę..
dzisiaj na stoisku mięsnym w markecie ekspedientka kazała nie przekraczać linii 1 metr od lady :mrgreen: :lol:

zakaz wstępu do lasu, nosz kurrrr.. mać, gdzie jest tego kres?

Nawet połowa testów na koronowirusa może być fałszywie pozytywna[Chiny]

Gdy wskaźnik infekcji w związku z bliskim kontaktem z zarażonym oraz czułość i swoistość zgłoszonych wyników przyjęto jako oszacowania punktowe, dodatnia wartość predykcyjna aktywnego badania przesiewowego wyniosła zaledwie 19,67%,

natomiast odsetek wyników fałszywie dodatnich wynosił 80,33%.

W USA w testach CDC nie można było odróżnić koronawirusa od wody (sic!)

Bandyta, żyd Morawiecki ogłosił, że od dzisiaj,

kara za samowolne wyjście z domu w czasie odbywania „kwarantanny”
bez zgody nadzorców, wynosi 30 000 zł!!!

Cały ten koronaświrus to pic, medialny fake news!

Przygotowałem już moje narzędzia samoobrony, będzie się działo!

Pełną parą wchodzi Nowy Porządek Świata!!! Świata bez ludzi!!!

https://pubmedinfo.org/2020/03/20/nawet ... pozytywna/
nadużycie link skomentuj
Uchoigielne 21.03.2020 01:34:44
@Jasiek 03:51:13
Panie Jaśku, znalezione w sieci:

"Dane na dziś (20 marca): po miesiącu od rozpoczęcia epidemii jest 425 zarażonych - to jakieś 3-4 pełne autobusy MPK w godzinach szczytu.

Zmarło 6 osób - to tyle ile ginie, jak Sebiksy z Karynami wracają z remizy
i się beemką w drzewo władują.

No szok, w tym szalonym tempie już za 7,5 tysiąca lat wszyscy w Polsce będą zarażeni."

Dobre, nie? :)

nadużycie link skomentuj
Kmieć 21.03.2020 09:55:37
@Kmieć 10:11:00
Szalenie cudowny, inteligentnie prześmiewczy, opis koronoświrusowego "końca świata" na zachód od Odry:
(polecam na poprawę humoru)

https://bacologia.wordpress.com/2020/03 ... omment-939

Aż zazdraszczam tego darmowego piwa i tytoniu ;)
nadużycie link skomentuj
Kmieć 21.03.2020 14:05:48
baca 20:31 on 20 Marzec 2020Bezpośredni odnośnik | Odpowiedz

Dokładnie to samo przekazuję wszystkim ale wiesz jak to jest Polaku… telewizor za nich myśli więc panika się sama nakręca.

Oto mała kronika tego pandemonium 🙂

Tydzień temu wszyscy Niemcy z północy pakowali walizki ładowali je na dachy samochodów podczepiali jakieś przyczepki i spieprzali na południe – głównie do Austrii.
Ci z południa targali walizki na północ. Teraz mają wszędzie kwarantanny i godziny policyjne więc przestali się szamotać. Przez cały tydzień z dnia na dzień autostrady robiły się coraz bardziej puste.
Osobówki niemal poznikały. Jakoś od wtorku przeważać zaczęły ciężarówki i zniknęły odwieczne korki. Od środy ceny paliwa lecą na ryj i jak się ktoś zatankuje to się mordy cieszą i oferują darmo kawę. Nabrałem już kilka termosów i czekam na darmowe papierosy. Dziś coś mnie zaniepokoiło.

Jadę a tu nic na autostradzie nie ma. Jadę sam dziesięć minut, potem znowu dziesięć i pytam sam siebie: co to kurwa jest? Gdzie ci wszyscy ludzie?

Stanąłem na środkowym pasie. Wysiadłem z auta. Nikogo. Cisza. Nasłuchiwałem czy może gdzieś się ziemia nie trzęsie albo nie nadciąga jakieś tsunami. Nic kompletnie.
Nie było nawet statku matki tych Plejadan który wziął tych wszystkich ludzi.
Ech, odlałem się i wypiłem piwo oparty o zderzak. Dalej nikogo.
Zupełnie inaczej wyobrażałem sobie początek końca świata.
Spodziewałem się setek spalonych porzuconych samochodów, szalonych dronów polujących na niedobitków, dzikich band rabujących wszystko i grup żołdaków strzelających do wszystkiego co się rusza.
A tu nic kompletnie. Cisza. Ład i porządek jak nigdy. Postanowiłem więc na ten weekend zostać praktykującym alkoholikiem i jak każdy ortodoks odbyć raz w życiu pielgrzymkę do browaru Heinekena. Wziąłem piwo w rękę, odpaliłem silnik i pociskam na benelux.

Rano byłem w Holandii. Teraz oni ładują walizki oraz przyczepki i się przemieszczają ci z północy na południe a ci z południa na północ.
Popołudniu przejechałem dosłownie całą Belgię. Tam z kolei inaczej.

Bo w całej Belgi widziałem tylko trzech żywych ludzi. Reszta chyba umarła.

Zamkniete wszystko. Sklepy i firmy. Pod Brukselą miałem zrzutkę. Zajeżdżam – nikogo.
Nawet psa z kulawą nogą. Zwaliłem więc towar pod bramą ręcznie.

Jak skończyłem otworzyły się wrota i jakaś baba wylazła podpisać papiery w masce przeciwgazowej. Masakra.

Wieczorem znów przez Holandie wróciłem do Niemca.
Chciałem wyrwać trochę kasy na libację ale bankomaty były nieczynne.

Na szczęście wchodzę do Lidla a Lidl pusty.
Jest jakiś personel ale ukryty i zamaskowany gdzieś na zapleczu. Boją się światła dziennego i koronowirusa.

Nie płacąc wytargałem więc reklamówkę tytoniu i wędlin a pod obie pachy nabrałem piwa.
Jest piątek wieczór, jadę na jakiś parking znaleźć rodaków i porządnie się uchlać.

Nie tak miało być na koniec świata. Coś poszło zupełnie nie tak. Miało być sympatycznie w stylu Mad Maxa a tu taka lipa…
Jak się od poniedziałku nic nie poprawi, wypożyczę sobie gdzieś czołg w jakiejś opuszczonej bazie i rozpierdolę jakąś elektrownię atomową.
Trzym się.
można obśmiać, ale jakoś nie mam humoru jak to widzę...
i te bezdennie durne wywiady z ludem kwarantannowym, jakie to kretyńskie..
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » niedziela 22 mar 2020, 07:10

blondyny na Słowacji tworzą nowe trendy modowe w dobie świrusa :lol: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
https://wpolityce.pl/swiat/492342-na-sl ... ii-zdjecia

Obrazek
Te zdjęcia przejdą do historii.
Tak wyglądała zmiana władzy na Słowacji w dobie koronawirusa

Obrazek

Pandemia koronawirusa ma wpływ na wszystkie dziedziny życia. Także politycy musieli dostosować swoje plany i zachowanie do tej wyjątkowej sytuacji. Dobrym przykładem są zdjęcia z zaprzysiężenia nowego rządu na Słowacji i dymisji gabinetu Petera Pellegriniego.

W sobotę prezydent Zuzana Czaputowa powołała nowy rząd, a dzień wcześniej na jej ręce rezygnację złożył premier Peter Pellegrini. Na czele nowego gabinetu stanął Igor Matović, lider ugrupowania Zwyczajnych Ludzi i Niezależnych Osobistości (OLaNO), które musiało stworzyć koalicję z czterema innymi podmiotami. Jego partia odsunęła od władzy formację Kierunek-Socjaldemokracja (Smer-SD), na której rządach cieniem położyło się zabójstwo dziennikarza Jana Kuciaka i jego partnerki Martiny Kusznirovej.

Sobotnia uroczystość przeprowadzona została z zachowaniem środków ostrożności – zarówno prezydent, jak i premier oraz członkowie jego rządu mieli na sobie maseczki medyczne i rękawiczki.

Uczestnikom ceremonii mierzono temperaturę, co widać choćby na zdjęciu Zuzany Czaputowej.

Premier Słowacji: Mamy lekarstwo na koronawirus
Temat koronawirusa pojawił się w przemówieniu nowo zaprzysiężonego premiera. – Nikt nie wie, jaką formę przybierze ten kryzys, jak długo potrwa i jakie konsekwencje będzie miał – mówił Matović. – Mamy lekarstwo na koronawirus – to solidarność, odpowiedzialność i determinacja wszystkich ludzi, którym zależy na Słowacji. Walczymy! – mówił premier.

Dotychczas na Słowacji zanotowano 178 przypadków koronawirusa, jedna osoba zmarła. W kraju zamknięto szkoły i większość sklepów, wstrzymano wjazd obcokrajowców.
https://www.wprost.pl/polityka/10308516 ... irusa.html

temperaturkę powinni wszystkim tam mierzyć, 3 razy na godzinę :D
0 x

Awatar użytkownika
songo70
Administrator
x 1186
x 625
Podziękował: 18005 razy
Otrzymał podziękowanie: 25242 razy

Nieprzeczytany post autor: songo70 » niedziela 22 mar 2020, 07:31

0 x

"„Wolność to prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć”. George Orwell. "
Prawdy nie da się wykasować

Awatar użytkownika
Thotal
x 27
x 253
Podziękował: 6005 razy
Otrzymał podziękowanie: 11573 razy

Nieprzeczytany post autor: Thotal » niedziela 22 mar 2020, 09:42

0 x

zdro
x 24
x 50
Podziękował: 808 razy
Otrzymał podziękowanie: 747 razy

Nieprzeczytany post autor: zdro » niedziela 22 mar 2020, 10:25

Cel jest oczywisty. Zlikwidowac ludziom mozliwosc "wolnego wybiegu" i zaszczepic/zaczpiowac. Co do 5G to watpie zeby mialo to jakikolwiek negatywny wplyw na zdrowie. Zwykle fear porn. Do nowoczesnej sodomy i gomory potrzebna jest duza przepustowosc lacza i 5G jest na to rozwiazaniem. Ja tam czekam na ponowne przyjscie Chrystusa, w nim jedyna nadzieja.
0 x

We're living in an open air asylum and the inmates are in charge.

Awatar użytkownika
ZdecydowanieWitam
x 6

Nieprzeczytany post autor: ZdecydowanieWitam » niedziela 22 mar 2020, 10:28

UV i temperatura powyżej 17C na zewnątrz zabija wirusa. Dal tego lasy pozamykali by nie psuć statystyk pandemii.

O dziwo od 2 tygodni internet idzie jak strzała. A było tak, że nie było po kilka godzin, i częste zacinanie się. Nic nie dały reklamacje, połączenie jest a internetu nie ma:) Sam się naprawił?
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » niedziela 22 mar 2020, 11:54

zdro pisze:
niedziela 22 mar 2020, 10:25
Co do 5G to watpie zeby mialo to jakikolwiek negatywny wplyw na zdrowie. Zwykle fear porn.
jasne, 4G, 5G, 6G, normalnie witaminy :D

ZdecydowanieWitam pisze:
wtorek 17 mar 2020, 08:29
grzegorzadam pisze:
wtorek 17 mar 2020, 00:35
kolejny zbok zachorzał na ś-wirusa? :D
same gwiazdory, jak dziadek mróz z rossiji będzie miał pozytywny test, to odszczekam :lol:
jak uny się tym świnstwem pozarażali, tak wybiórczo?
Chcieli pokazać, że są wstanie zarazić każdego albo ominąć całe państwa:)
on nie jest niczym zarażony, ot, reklamodawcy przyszłych scypionek,
zawsze do usług, pajace holly-łódzkie.
ZdecydowanieWitam pisze:
środa 18 mar 2020, 14:09
Ne rozumiem, co ma Harry wspólnego z covid19. To był sygnał na wybuch epidemii czy po prostu zbieg okoliczności?:)?
o którym Harry'm myślisz?
songo70 pisze:
niedziela 22 mar 2020, 07:31
sex zakazany na 6 msc. w Kenii :mrgreen:
jak to sprawdzą?

edit:

zamordyzm:
Jak państwa wymuszają przestrzeganie nowych przepisów. Mandaty, bransoletki, areszty

Przez BD -22/03/2020

Obrazek
epidemia koronawirusa/Koronawirus z Wuhan - zdjęcie ilustracyjne/koronawirus. Źródło: pixabay

Pouczenie, mandat, grzywna, areszt, bransoletka elektroniczna, to tylko niektóre sposoby „dyscyplinowania” swoich obywateli przez różne państwa za nieprzestrzeganie nowych przepisów związanych z koronawirusem.

W Polsce najwyższa kara grozi za złamanie zasad kwarantanny, może to być nawet 30 tys. PLN.

Policji zlecono pilnowanie przestrzegania kwarantanny. We Francji można zarobić mandat za każde nieupoważnione wyjście z domu. Jest to 135 euro, a w przypadku recydywy nawet 375 euro.

Egzekwowanie przepisów okazuje się w wielu krajach trudne, więc państwo sięga po sankcje i represje. W Europie najczęściej sięga się po mandaty, grzywny, ale i po możliwość aresztu. We Włoszech złamanie zakazu wychodzenia z domu to mandat w wysokości 206 euro i ewentualność spędzenia do trzech miesięcy w areszcie. W ciągu jednego tygodnia w Italii ukarano 50 000 ludzi.

W Hiszpanii wysokość mandatu wynosi od 100 do 600 euro i do roku więzienia.

Austria posunęła się dość daleko i tam za złamanie przepisów można otrzymać grzywnę do wysokości 3600 euro.

W Norwegii rząd „zdenerwował” się ucieczkami mieszkańców miast do domków letniskowych w górach. Grozi wszystkim grzywna w wysokości 1250 euro.

W Azji bywa groźniej. W KRL-D miano za łamanie kwarantanny kogoś rozstrzelać. Chiny podobno już opanowały epidemię w Wuhan, mieście, ale sięgały po drastyczne kroki. W użyciu były drony, kary więzienia, totalna inwigilacja.

W Hongkongu osoby przybywające tam z zagranicy muszą teraz nosić bransoletkę elektroniczną, celem ciągłej kontroli icj kwarantanny. Na Tajwanie policja zapewnia mieszkańcom zainfekowanym wirusem smartfona z GPS, który pozwala ich namierzać. Jeśli opuszczą dom, ryzykują grzywnę w wysokości 30 000 euro i upublicznienie ich nazwiska.

Taka praktyka jest stosowana także w Singapurze, gdzie specjalna jednostka śledzi ruchy zarażonych osób. Naruszenie izolacji grozi grzywną w wysokości 6000 euro i półrocznym więzieniem.

W Izraelu zajmują się tym służby wywiadowcze, które uzyskały dostęp do geolokalizacji wszystkich mieszkańców bez potrzeby składania do sądów wniosków o taką możliwość śledzenia ludzi. W Jordanii za nieupoważnione wyjście na ulice, od razu odwozi się na rok do więzienia.

simon louvet
@simonlouvet_
· 17 mar 2020
W odpowiedzi do @simonlouvet_
Un vigile de magasin commençait à distribuer des #attestation à ses clients, les policiers lui ont fait arrêter : "Vous allez créer une émeute !" #Confinementotal #coronavirus #COVID19france #paris18

Osadzony film

simon louvet
@simonlouvet_
Commissaire en tête, les policiers de #Paris18 font des aller-retour pour appliquer le #Confinementotal. Un policier me dit : "Les gens ne se rendent pas compte parce qu'ils ne voient pas les malades du #coronavirus mourir. Quand ils mourront chez eux, ils pleureront."

5 911
12:32 - 17 mar 2020
Twitter Ads - informacje i Polityka prywatności
Ludzie o tym mówią: 4 067
filmy z Francji w linku
https://nczas.com/2020/03/22/jak-panstw ... i-areszty/

jesteśmy 2x drożsi jak Austriacy!
a siła nabywcza? :mrgreen:
0 x

quetzalcoatl888
x 128

Nieprzeczytany post autor: quetzalcoatl888 » niedziela 22 mar 2020, 12:26

Zwolennicy nowej teorii spiskowej dowodzą, że nie istnieje żadna pandemia koronawirusa

https://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/zwol ... ronawirusa

Gdzie są imiona i nazwiska rzekomych ofiar koronawirusa wraz z rzeczywistymi przyczynami ich śmierci, potwierdzonymi przez włoskie instytucje sanitarne?

Liczby, które podaje się do wiadomości publicznej, powinny być niezaprzeczalnymi faktami, a nie prowizorycznymi opiniami, przedstawianymi jako mrożące krew w żyłach realia, pomimo, iż nie są nimi.

http://ram.neon24.pl/post/153871,korona ... fobokracji

w sumie co za roznica, to tak jak z wtc wszystko zostalo nagrane w studio budynki wyburzono..ale wojna i tak sie zaczela
0 x

einie
x 12
x 4
Podziękował: 333 razy
Otrzymał podziękowanie: 175 razy

Nieprzeczytany post autor: einie » niedziela 22 mar 2020, 13:39

Wywiad w TVN z 10 marca, nie wiedzialem go tu, a jest interesujacy o tyle, ze w mediach main streamowych daje sie artykul niejako uspokajajacy (niz nakrecajacy panike):
https://www.youtube.com/watch?v=IH3LqtivbAg

Konsekwencje gospodarcze
https://www.youtube.com/watch?v=EMLmv8l5qKo
- ciekawa teoria o potrzebie kryzysu dla FED - swoja droga, pare dni pozniej byla '"fantastyczna" informacja, ze Polski bank centralny obniza wlasnie stopy - co akurat pasuje do tresci artykulu..

EDIT: I tu rowniez ciekawe podejscie
https://www.youtube.com/watch?v=7Ui1Wtu2sp4
(da sie wysluchac dajac predkosc odtwarzania na 1,5x)
Kolejne, ktore cos jakos tlumaczy bez uciekania sie do teorii spiskowych i siania paniki
0 x

Awatar użytkownika
ZdecydowanieWitam
x 6

Nieprzeczytany post autor: ZdecydowanieWitam » niedziela 22 mar 2020, 14:33

grzegorzadam pisze:
niedziela 22 mar 2020, 11:54
ZdecydowanieWitam pisze:
środa 18 mar 2020, 14:09
Ne rozumiem, co ma Harry wspólnego z covid19. To był sygnał na wybuch epidemii czy po prostu zbieg okoliczności?:)?

o którym Harry'm myślisz?
Książę Harry i księżna Meghan, 7 stycznia 2020 r. - dzień przed ogłoszeniem decyzji o rezygnacji z głównych obowiązków członków rodziny królewskiej.

=

chiński przywódca Xi Jinping : przemówienie wygłoszone 7 stycznia na posiedzeniu siedmioosobowego Stałego Komitetu Biura Politycznego rządzącej partii komunistycznej – najważniejszego organu władzy w Chinach.

---------------------------------------------------------------------------------

Historia
Pandemia przetoczyła się w okresie 12 miesięcy w latach 1918–1919, w trzech osobnych falach, przez Europę, Azję, Afrykę i Amerykę Północną.

Pierwsza fala nadeszła wiosną 1918, była wysoce zakaźna, ale łagodna w przebiegu i nie wzbudziła zaniepokojenia[6]. Pierwszy przypadek został odnotowany w hrabstwie Haskell w stanie Kansas w USA w styczniu 1918 roku. Niewielka liczba mieszkańców hrabstwa Haskell została wcielona do wojska w Fort Riley w Kansas, gdzie 4 marca 1918 kucharz Albert Gitchell zgłosił się do lekarza z temperaturą 39,5 °C. Wkrótce dołączyli do niego kapral Lee Drake i sierżant Adolph Hurby. W ciągu dwóch dni u 522 mężczyzn w obozie zaobserwowano objawy infekcji[7].

Druga fala, od sierpnia 1918, odznaczała się niezwykle wysoką śmiertelnością. Wystąpiła jednocześnie w trzech rejonach: w Breście we Francji, w Bostonie w USA i we Freetown w Sierra Leone[6]. Największe ogniska grypy występowały na froncie i w obozach, skąd choroba z łatwością przenosiła się na ludność cywilną. Nawet przy najlepszej opiece medycznej 1/3 chorych umierała. Do Europy grypę sprowadzili amerykańscy żołnierze. Jako że ich transporty docierały główne do portów we Francji, kraj ten stał się wylęgarnią zarazy[8]. Pandemia grypy była także przyczyną licznych śmierci jeńców podczas wojny polsko-bolszewickiej i po niej[9].

Trzecia fala pandemii miała miejsce między końcem 1918 a marcem 1919 i nierównomiernie, lecz z podobnym nasileniem rozwijała się w Stanach Zjednoczonych oraz w niektórych częściach Europy[8]. Ostatnie zarażenia odnotowywano w 1920 roku[10], jednak ostatnia fala cechowała się mniejszą śmiertelnością niż dwie poprzednie[11][12].

Zakres geograficzny
Pandemia rozwinęła się na całym świecie, z wyjątkiem nielicznych wolnych od niej obszarów, takich jak: wyspy Świętej Heleny, Nowa Gwinea i kilka wysp na Pacyfiku, a być może również centralne obszary Azji, Afryki i Ameryki Południowej[6]. Australia dzięki wprowadzeniu szczelnej blokady transportu morskiego, ustrzegła się zawleczenia grypy aż do 1919 roku (kiedy nie była ona już tak zabójcza)[13].

Popularna jej nazwa („hiszpanka”) pochodzi od powszechnej opinii, jakoby pandemia szczególnie mocno rozwinęła się w Hiszpanii. Wrażenie to było skutkiem tego, że walczące w I wojnie światowej kraje, w których rozwijała się pandemia grypy, cenzurowały informację o skali zachorowań i śmiertelności, aby nie osłabiać morale (liczba zgonów była większa niż straty wojenne). Hiszpania pozostawała neutralna w wojnie i informacje o pandemii były otwarcie publikowane, stąd też wrażenie wysokiej zachorowalności[6].

Śmiertelność
Śmiertelność grypy hiszpanki jest trudna do oceny, jednak na podstawie danych wojskowych można ją oszacować na 5–10%. W zamkniętych społecznościach śmiertelność była jeszcze wyższa. W Bostonie zachorowało 10% ludności. 2/3 chorych zmarło. W całej armii Stanów Zjednoczonych zachorowało 20%[6].

Liczba ofiar „hiszpanki” znacznie przewyższyła liczbę ofiar frontów I wojny światowej. Na grypę i jej powikłania zmarły 24 tysiące osób amerykańskiego personelu wojskowego (amerykańskie straty bojowe wyniosły 34 tysiące osób). W Wielkiej Brytanii zmarło 150 tysięcy osób[6].

Podawane są różne szacunki śmiertelności na całym świecie: od 21–25 mln[6] do 50–100 mln[14]. Była pierwszą pandemią od czasów czarnej śmierci (1347–1350) o tak wysokiej śmiertelności[6]. Zachorowało na nią ok. 500 mln ludzi, co stanowiło wówczas 1/3 populacji świata[15][16].

Śmierć ofiar grypy hiszpanki była w większości spowodowana wirusowym krwotocznym zapaleniem płuc, które zabijało w ciągu kilku pierwszych dni choroby. W wypadkach, kiedy pacjent przeżył pierwszą krytyczną fazę choroby, często przyczyną zgonu było bakteryjne zapalenie płuc[17].

Osoby, które zachorowały w pierwszym ataku epidemii, wykazywały odporność na nią w następnych falach zachorowań. W czasie pandemii podawano w wątpliwość, czy rzeczywiście zachorowania były spowodowane przez grypę. Pierwsza fala miała stosunkowo łagodny przebieg, natomiast druga niosła niespotykaną do tej pory śmiertelność[18].
Profil wiekowy

Różnica w profilu wiekowym zmarłych między hiszpanką (1918) a zwykłymi epidemiami (1911–1917)
Nietypową cechą tej pandemii był odwrócony profil wiekowy jej ofiar. Umierali przede wszystkim ludzie młodzi i w średnim wieku (20–40 lat), podczas gdy zwykle na grypę umierają dzieci, osoby starsze i z osłabioną odpornością[19]. W relacjach z pandemii podkreślano, że liczba zgonów w młodszym wieku przekraczała liczbę zgonów w starszym wieku, np. w Szwajcarii znacznie poważniejszy przebieg zachorowań stwierdzono u osób w przedziale wiekowym 20–49 lat[20].

Uczeni z University of Wisconsin-Madison w USA, badając zakażone wirusem hiszpanki makaki, doszli do wniosku, że to nie sam wirus był bezpośrednio odpowiedzialny za wysoką śmiertelność wśród zarażonych. Kierujący badaniami Yoshihiro Kawaoka twierdzi, że małpy zabił ich własny układ odpornościowy. Okazało się, że atak układu odpornościowego na zakażone płuca, wywołany hipercytokinemią, był tak silny, iż niszczył płuca. Wyjaśnia to, dlaczego (w odróżnieniu od normalnej grypy) hiszpanka zabijała głównie młodych ludzi – to właśnie młode osoby mają najsilniej działający układ odpornościowy[21][22].
0 x

einie
x 12
x 4
Podziękował: 333 razy
Otrzymał podziękowanie: 175 razy

Nieprzeczytany post autor: einie » niedziela 22 mar 2020, 14:56

dr Jaskowski z 16.03.2020

(da sie obejrzec na x1,75 a nawet x2) (08:00-15:20 i ewentualnie 00:00-02:00 oraz 38:00-39:00)

oraz jak kogos interesuje co mowie na ten temat Mikke z 18.03.2020, do 17 min (potem polityka)
https://www.youtube.com/watch?v=fwk6GeImyfs
(da sie obejrzec na x1,5)
1 x

cedric
x 95
x 186
Podziękował: 4157 razy
Otrzymał podziękowanie: 11238 razy

Nieprzeczytany post autor: cedric » niedziela 22 mar 2020, 16:27

I jak się do tego ustosunkuje min.zdrowia-co by nie zrobił -to ma problem -albo teraz , albo w przyszłości?

https://tomaszdangel.pl/wp-content/uplo ... 3-2020.pdf

"Warszawa 13.03.2020 r.
Prof. dr hab. Łukasz Szumowski Minister Zdrowia

Szanowny Panie Ministrze,
Zwracam się do Pana z apelem o udostępnienie w Polsce dwóch preparatów, które prawdopodobnie są skuteczne w leczeniu COVID-19: Arechin (chlorochina) i askorbinian sodu do podania dożylnego (w dawkach 10 g i 50 g). Pierwszy z nich jest zarejestrowany w Polsce, ale obecnie niedostępny.1 Obydwa powinny być stosowane przez lekarzy na zasadach off-label i eksperymentu medycznego.
Wykazano skuteczne działanie chlorochiny (Arechin) w połączeniu z cynkiem w leczeniu zakażeń koronawirusami.2 3 4 5
Z doniesień dostępnych w Internecie wynika, że władze Szanghaju w Chinach wydały oficjalne zalecenia stosowania dożylnie askorbinianu sodu w leczeniu COVID-19 w dawkach gramowych (50 – 200 mg/kg/24h).6 7 Z wypowiedzi dr. Richarda Chenga (5.03.2020) wynika, że w obecnie stosowanym protokole podawana jest wyższa dawka – 24 g dziennie.8 Z wcześniejszych badań wynika, że stosowano u ludzi wyższe dawki askorbinianu sodu dożylnie do 100 g dziennie, które były dobrze tolerowane.9
Proponuję, aby polskie ambasady w Chinach i Korei Południowej informowały, za pośrednictwem Ministerstwa Zdrowia, polskich lekarzy o skutecznych metodach terapii obecnie badanych i stosowanych w tych krajach.
Z wyrazami szacunku,
Dr hab. n. med. Tomasz Dangel Specjalista anestezjologii i reanimacji Specjalista medycyny paliatywnej
Do wiadomości opinii publicznej"

Szkoda , że prawnicy schowali głowę w piasek, bo gdyby grupa łebskich gości wzięła temat na warsztat ,to władze mogłyby mieć poważny kłopot.
1 x

Awatar użytkownika
ZdecydowanieWitam
x 6

Nieprzeczytany post autor: ZdecydowanieWitam » niedziela 22 mar 2020, 17:02

cit:
LPP dba lepiej o własny biznes niż polski rząd o Polaków ?
Gdy we Włoszech wprowadzano stan kryzysowy z powodu koronawirusa, odzieżowy gigant LPP wykupił kilkaset tysięcy — według publicznych deklaracji nawet milion — masek ochronnych z polskiego rynku.
Wysłał je do Chin — oficjalnie jako pomoc dla najbardziej potrzebujących regionów.
Według ustaleń „Newsweeka” większość masek, których eksport zachwiał polskim rynkiem, trafiła do fabryk szyjących ubrania dla LPP.
LPP wykupuje maski

Już pięć godzin po chińskim komunikacie o zamknięciu fabryk w Guangdong firma rozsyła pierwsze informacje - w związku z alarmującymi doniesieniami o wykupywaniu maseczek przez mieszkańców Chin, prosi polskich przedsiębiorców o włączenie się w akcję „wsparcia regionów dotkniętych epidemią”.
Spółka twierdzi, że chce dostarczyć milion masek „do najbardziej potrzebujących regionów”.
Ani słowa o tym, że trafią do fabryk produkujących dla LPP.
„Wierzymy, że w kwestii niesienia pomocy nie ma słowa 'niemożliwe'!" - pisze firma w ogłoszeniu o zbiórce opublikowanym na Facebooku.
https://www.newsweek.pl/polska/spole...irusem/y3sbpy9
0 x

cedric
x 95
x 186

Nieprzeczytany post autor: cedric » niedziela 22 mar 2020, 17:39

Czy P.Offit boi się szczepionki na CV?

https://pubmedinfo.org/2020/03/22/nie-m ... awirusowa/

A taki był wcześniej bohater…

Jeden z twoich największych krytyków ze Stanów Zjednoczonych to dr Paul Offit, który jest zagorzałym zwolennikiem szczepionek, właściwie to jest za przymusowymi i obowiązkowymi szczepieniami, które zasadniczo odbierają rodzicom wolność wyboru czy zaszczepić swoje dzieci czy nie. I to właśnie ten sam lekarz, dr Offit, który ma ogromny potencjał do konfliktu interesów w tej sprawie, ponieważ zarobił miliony dolarów na wynalezieniu swojej własnej szczepionki przeciw rota wirusom.
Co jest interesujące, niedawno odkryto, że jedna ze szczepionek przeciw rotawirusom jest
skażona świńskim wirusem. Dr Offit stwierdził, że bezpiecznym jest i nie powinno być żadnych efektów ubocznych po podaniu niewinnemu noworodkowi czy dziecku 10 tysięcy , a nawet 100 tysięcy szczepionek jednego dnia.

https://pubmedinfo.org/2016/03/24/wywia ... kefieldem/
0 x

Devana
x 104
x 20
Podziękował: 1152 razy
Otrzymał podziękowanie: 366 razy

Nieprzeczytany post autor: Devana » niedziela 22 mar 2020, 18:02

cedric pisze:
niedziela 22 mar 2020, 16:27
I jak się do tego ustosunkuje min.zdrowia-co by nie zrobił -to ma problem -albo teraz , albo w przyszłości?

https://tomaszdangel.pl/wp-content/uplo ... 3-2020.pdf
(…)
Szkoda , że prawnicy schowali głowę w piasek, bo gdyby grupa łebskich gości wzięła temat na warsztat ,to władze mogłyby mieć poważny kłopot.
Może ktoś z czytających jest prawnikiem lub zna kogoś, kto jest?... I może ktoś mógłby wziąć temat na warsztat?...
0 x

beadnorsi
x 4
x 104
Podziękował: 3112 razy
Otrzymał podziękowanie: 2146 razy

Nieprzeczytany post autor: beadnorsi » niedziela 22 mar 2020, 18:16

W niemieckim radiu 1live sluchalem wypowiedzi chorej kobiety.Juz wyzdrowiala,maz i dziecko jeszcze chorzy.Wcale nie wiedzieli,ze sa chorzy,mysleli,ze to grypa.Mowila,zeby nie panikowac.W sklepach oddzielone kasy przezroczystymi szybami z plastiku,wyznaczone strefy do stania.Produkty sa,ale mozna kupic na raz 2 chleby,2 kilo maki,1 kilo cukru itd.Moja firma pracuje dalej,budowlancy nie maja zakazu wychodzenia.Na kazdy kaszel w domu podaje WU,nie czekam.Zona w panice,wiec ja uspokajam,ze damy rade.Niebo czyste,nie sypia dzis :) Jak Wam minal dzien kochani ? :) :) :) :) :)
0 x

revo
x 3
x 8
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowanie: 116 razy

Nieprzeczytany post autor: revo » niedziela 22 mar 2020, 19:19

Angela Merkel udaje się na kwarantannę domową
https://pl.sputniknews.com/swiat/202003 ... wa-sputnik
0 x

cedric
x 95
x 186

Nieprzeczytany post autor: cedric » niedziela 22 mar 2020, 19:48

CV na wesoło

Na urazowym SOR spotyka się trzech ciężko pobitych mężczyzn. Od słowa do słowa, opowiadają co ich spotkało.
- Jestem durniem- mówi pierwszy- Spiłem się tak, że zapomniałem, że jestem w Łodzi, nie w Warszawie. Krzyknąłem na Piotrkowskiej "Legia mistrz!". Zanim się spostrzegłem leżałem na ziemi, tłukło mnie chyba dwudziestu chłopa.
- A co ja mam powiedzieć- odpowiada drugi- wróciłem zawiany do domu, powiedziałem żonie "Cześć, grubasku". Chwilę potem poczułem się tak, jakby uderzył we mnie rozpędzony TIR.
- A jak ty tu trafiłeś?- pytają się trzeciego.
- Chłopaki, właściwie nie wiem. Ostatnie, co pamiętam, to że kichnąłem w autobusie.

Maseczka chroni przed koronawirusem, jak stringi przed mrozem

Nie musisz kupować papieru toaletowego, jeżeli nie masz zapasu jedzenia.

Dawniej, gdy pierdziałem, to głośno kaszlałem, żeby nie było słychać, że pierdzę. Teraz głośno pierdzę, żeby nikt przypadkiem nie usłyszał, że kaszlę.
0 x

cedric
x 95
x 186

Nieprzeczytany post autor: cedric » niedziela 22 mar 2020, 21:17

Gdyby ktoś potrzebował wsparcia dla chorych w domu to warto zakupić pulsoksymetr-

https://pulsoksymetr-sklep.pl/pulsoksym ... nf-19.html

kosztuje grosze , a pozwala odczytywać saturację. Należy pamiętać , że oddawanie tlenu zależy od poziomu CO2, więc zwiększona podaż tlenu np. z butli domowej

https://redmed.pl/tlen-medyczny-99-4-in ... p-775.html

zaskutkuje lepszą saturacją , jeśli zwiekszymy martwą przestrzeń z CO2
warto poczytać też o surfaktancie, pamiętać o oklepywaniu

http://gerontologia.org.pl/wp-content/u ... 5-03-2.pdf

http://www.czytelniamedyczna.pl/53,surf ... talne.html

https://kopalniawiedzy.pl/resweratrol-i ... coll,26029

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Zamias ... 92838.html

Inhalacja alkoholu w obrzeku płuc zmniejsza napięcie powierzchniowe
https://www.ahajournals.org/doi/pdf/10. ... IR.5.3.363

"Opary alkoholu przez wdychanie w trakcie leczenia
ostrego obrzęku płuc
By ALDOA.LUISADA, M.D., MORTONA.GOLDMANN, M.D., I RUTHWEYL, M.D.
Zaakceptowana terapia obrzęku płuc nie jest przeciwwskazana w przypadku wstrząsu, zaburzeń ze strony ośrodkowego układu nerwowego lub ciąży. Rozpoznanie tej choroby nie zawsze jest natychmiast możliwe. Wdychanie alkoholu, uprzednio badane na zwierzętach, zmienia napięcie powierzchniowe piany i ma korzystne skutki. Brak przeciwwskazań i możliwość zastosowania metody w połączeniu z innymi procedurami są korzystnymi elementami leczenia alkoholem przez wdychanie."
0 x

cedric
x 95
x 186

Nieprzeczytany post autor: cedric » niedziela 22 mar 2020, 21:23

Nazywam się milijon, bo tyle mam na koncie, a miliony niech za mnie cierpią...

https://7777777blog.wordpress.com/2020/ ... s-kryzysu/

"Genialny pomysł Polaków! Wstrzymajmy rządowi pensje na czas kryzysu! Autor: mgrabas
miziaforum, 2020/03/22

Nie wyżywicie się. Skoro rząd zakazuje Polakom pracować a firmom działać, to Polacy powinni również odwdzięczyć się rządowi tym samym. Wstrzymajmy premierowi, ministrom, wiceministrom, sekretarzom, podsekretarzom i gabinetom politycznym pensje do momentu, aż się nie uporają z koronawirusem. Będą tez mieli zakaz korzystania z limuzyn i używania kart kredytowych. Zmotywujemy ich do pracy, a jednocześnie pokażemy jak to jest, gdy nie dostaje się pieniędzy.

Pomysł jak zmotywować rząd do uczciwej pracy jest genialny w swej prostocie. Całe to towarzystwo od Kaczyńskiego musi zostać pozbawione wynagrodzeń. Będą cierpieć razem z milionami Polaków, którzy nie mogą chodzić do pracy a ich firmy nie mogą funkcjonować. Poczynając od milionera Morawieckiego, który przepisał majątek na żonę by go ukryć, po ostatniego najmarniejszego wicesekretarzybę w podrzędnym ministerstwie.

Koniec z waszymi pensjami – członkowie rządu. Koniec z limuzynami. Koniec z kartami kredytowymi i jedzeniem za darmo w ministerstwach. Żyjcie jak my. Zobaczcie jak to wygląda – piszą internauci.

Dla Polski. Dla Polek i Polaków!

źródło: Facebook

za: http://miziaforum.com/2020/03/22/genial ... s-kryzysu/"
0 x

ODPOWIEDZ