1 kHz uniwersalna częstotliwość, nazywają ją nie fortunnie częstotliwością diabła-wybija wszystko, sprawdź. 1 kHz 20V
Nadleśnictwa wprowadzają zakaz wstępu do lasu
Ze względu na
przeciwdziałanie rozprzestrzenianiu się koronawirusa
od soboty do końca marca
zamknięte zostały dla turystów leśne trakty
na teren niektórych nadleśnictw w Małopolsce.
Spacerowicze nie mogą wchodzić m.in. do popularnej Puszczy Niepołomickiej czy do Nadleśnictwa Piwniczna.
O wprowadzeniu zakazu wejścia na obszar leśny decyduje nadleśniczy danego obszaru w oparciu o lokalne uwarunkowania i obserwacje.
- Przy takim zagrożeniu jak mamy obecnie, zamknięcie ścieżek leśnych dla turystów jest bardzo zasadne, szczególnie w miejscach gdzie gromadzi się dużo osób. Stan wyższej konieczności wskazuje na to, żeby ostrożność posunąć trochę dalej. Spacer na świeżym powietrzu pomaga pod warunkiem, że nie ma kontaktu z innymi ludźmi. Jeżeli na niektórych traktach leśnych spotykamy całe grupy wycieczkowe, całe rodziny spacerujące, spotykają się naprzeciw ludzie sobie obcy, to może potencjalnie powodować problem - powiedział Dyrektor Regionalny Dyrekcji Lasów Państwowych w Krakowie Jan Kosiorowski.
W miniony słoneczny weekend m.in. w Puszczy Niepołomickiej pojawiły się tłumy ludzi, którzy nie zważali na zagrożenie. Decyzje o zamknięciu lasów mają przeciwdziałać takim skupiskom ludzi.
Jak przekazała rzeczniczka Lasów Państwowych Anna Malinowska
na razie dyrektor generalny Lasów Państwowych
nie podjął decyzji o zamknięciu lasów w całej Polsce.
Natomiast w obliczu ogłoszenia decyzji o wprowadzeniu stanu epidemii, możliwe jest, że takie wytyczne od rządu zostaną przekazane.
- Apelujemy, aby korzystać z lasu rozważnie, rezygnować z wypraw tam, gdzie jest dużo ludzi. Trzeba pamiętać, by nie tworzyć przy okazji wypraw do lasu skupisk ludzi, które mogą stanowić zagrożenie epidemiologiczne - podkreśliła Malinowska. Rzeczniczka dodała, że w związku z ładną pogodą w ostatnich dniach bardzo wiele osób wybrało się w rejonie Góry Ślęży, dlatego zamknięto tamtejszy parking.
Źródło:
Opolskie: Uciekinierowi ze szpitala grozi do ośmiu lat więzienia
Autor: PAP
Dodano:
21-03-2020 18:58
Wobec chorego, który uciekł ze szpitala zakaźnego w Kędzierzynie-Koźlu prowadzone jest postępowanie w sprawie wykroczenia zagrożonego karą grzywny. Jeżeli okaże się, że jest nosicielem koronawirusa, może dojść do zmiany kwalifikacji czynu na przestępstwo, za które grozi do 8 lat więzienia.
Do mężczyzny z powiatu strzeleckiego wezwano w piątek pogotowie. Po przybyciu na miejsce ratownicy stwierdzili u chorego 45-latka objawy mogące świadczyć o zakażeniu koronawirusem i przewieźli go do szpitala zakaźnego w Kędzierzynie-Koźlu. Pacjent uciekł z izby przyjęć.
Jak poinformowała Magdalena Nakoneczna z KP Policji w Kędzierzynie-Koźlu, w sobotę poszukiwanego znalazła dzielnicowa, która patrolowała z żołnierzami obrony terytorialnej okolice zamieszkania chorego, który schował się za drzewami koło swojego domu. Obecnie pacjent znajduje się w kwarantannie.
Wobec mężczyzny prowadzone jest postępowanie pod kątem popełnienia wykroczenia, za które grozi kara do pięciu tysięcy złotych grzywny. Jeżeli jednak podejrzenia ratowników potwierdzą się, zmianie może ulec kwalifikacja czynu.
Zamiast za wykroczenie mężczyzna może odpowiadać za przestępstwo polegające na sprowadzeniu niebezpieczeństwa dla życia lub zdrowia, które jest zagrożone karą od sześciu miesięcy do 8 lat pozbawienia wolności.
https://wolna-polska.pl/wiadomosci/dani ... sa-2020-03Dania uchwaliła stan wyjątkowy, w którym rząd może zmuszać ludzi do przyjęcia
szczepionki przeciw koronawirusowi.
Prawo nadzwyczajne daje władzom szerokie uprawnienia do walki z pandemią COVID-19 i pozostanie w mocy do marca 2021 r.
Obywatele, którzy odmówią poddania się badaniu na koronawirusa zostaną ukarani grzywną i potencjalnym czasem więzienia, a także nie będą mogli wchodzić do sklepów, sklepów spożywczych, instytucji publicznych oraz szpitali, i jednocześnie nie będą mogli korzystać z transportu publicznego.
Profesor prawa Uniwersytetu Kopenhaskiego, Jens Elo Rytter, powiedział, że nowe środki są „z pewnością najbardziej ekstremalne od czasu drugiej wojny światowej”.
Wstępny projekt ustawy był jeszcze bardziej drakoński i pozwalał policji wejść bez nakazu do prywatnych domów, gdyby istniało podejrzenie zakażenia koronawirusem. Jednak środek ten został wycofany po sprzeciwie innych partii w parlamencie.
„Oprócz egzekwowania środków kwarantanny, prawo również zezwala władzom na zmuszanie ludzi do szczepienia, mimo że obecnie nie ma szczepionek przeciw wirusowi”, informuje gazeta Local.
źródło: http://www.prisonplanet.pl/polityka/dan ... 1037898560
np. w ten sposób:
szlag mnie trafia, jak widzę dokoła tę wszechogarniającą głupotę..P.S. Włochom grozi zamknięcie Internetu:
VIDEO: VOGLIONO CHIUDERE LA RETE? – Ugo Mattei – #Byoblu24
https://www.byoblu.com/2020/03/20/vogli ... -byoblu24/
Nawet połowa testów na koronowirusa może być fałszywie pozytywna[Chiny]
Gdy wskaźnik infekcji w związku z bliskim kontaktem z zarażonym oraz czułość i swoistość zgłoszonych wyników przyjęto jako oszacowania punktowe, dodatnia wartość predykcyjna aktywnego badania przesiewowego wyniosła zaledwie 19,67%,
natomiast odsetek wyników fałszywie dodatnich wynosił 80,33%.
W USA w testach CDC nie można było odróżnić koronawirusa od wody (sic!)
Bandyta, żyd Morawiecki ogłosił, że od dzisiaj,
kara za samowolne wyjście z domu w czasie odbywania „kwarantanny”
bez zgody nadzorców, wynosi 30 000 zł!!!
Cały ten koronaświrus to pic, medialny fake news!
Przygotowałem już moje narzędzia samoobrony, będzie się działo!
Pełną parą wchodzi Nowy Porządek Świata!!! Świata bez ludzi!!!
https://pubmedinfo.org/2020/03/20/nawet ... pozytywna/
nadużycie link skomentuj
Uchoigielne 21.03.2020 01:34:44
@Jasiek 03:51:13
Panie Jaśku, znalezione w sieci:
"Dane na dziś (20 marca): po miesiącu od rozpoczęcia epidemii jest 425 zarażonych - to jakieś 3-4 pełne autobusy MPK w godzinach szczytu.
Zmarło 6 osób - to tyle ile ginie, jak Sebiksy z Karynami wracają z remizy
i się beemką w drzewo władują.
No szok, w tym szalonym tempie już za 7,5 tysiąca lat wszyscy w Polsce będą zarażeni."
Dobre, nie?
nadużycie link skomentuj
Kmieć 21.03.2020 09:55:37
@Kmieć 10:11:00
Szalenie cudowny, inteligentnie prześmiewczy, opis koronoświrusowego "końca świata" na zachód od Odry:
(polecam na poprawę humoru)
https://bacologia.wordpress.com/2020/03 ... omment-939
Aż zazdraszczam tego darmowego piwa i tytoniu
nadużycie link skomentuj
Kmieć 21.03.2020 14:05:48
można obśmiać, ale jakoś nie mam humoru jak to widzę...baca 20:31 on 20 Marzec 2020Bezpośredni odnośnik | Odpowiedz
Dokładnie to samo przekazuję wszystkim ale wiesz jak to jest Polaku… telewizor za nich myśli więc panika się sama nakręca.
Oto mała kronika tego pandemonium
Tydzień temu wszyscy Niemcy z północy pakowali walizki ładowali je na dachy samochodów podczepiali jakieś przyczepki i spieprzali na południe – głównie do Austrii.
Ci z południa targali walizki na północ. Teraz mają wszędzie kwarantanny i godziny policyjne więc przestali się szamotać. Przez cały tydzień z dnia na dzień autostrady robiły się coraz bardziej puste.
Osobówki niemal poznikały. Jakoś od wtorku przeważać zaczęły ciężarówki i zniknęły odwieczne korki. Od środy ceny paliwa lecą na ryj i jak się ktoś zatankuje to się mordy cieszą i oferują darmo kawę. Nabrałem już kilka termosów i czekam na darmowe papierosy. Dziś coś mnie zaniepokoiło.
Jadę a tu nic na autostradzie nie ma. Jadę sam dziesięć minut, potem znowu dziesięć i pytam sam siebie: co to kurwa jest? Gdzie ci wszyscy ludzie?
Stanąłem na środkowym pasie. Wysiadłem z auta. Nikogo. Cisza. Nasłuchiwałem czy może gdzieś się ziemia nie trzęsie albo nie nadciąga jakieś tsunami. Nic kompletnie.
Nie było nawet statku matki tych Plejadan który wziął tych wszystkich ludzi.
Ech, odlałem się i wypiłem piwo oparty o zderzak. Dalej nikogo.
Zupełnie inaczej wyobrażałem sobie początek końca świata.
Spodziewałem się setek spalonych porzuconych samochodów, szalonych dronów polujących na niedobitków, dzikich band rabujących wszystko i grup żołdaków strzelających do wszystkiego co się rusza.
A tu nic kompletnie. Cisza. Ład i porządek jak nigdy. Postanowiłem więc na ten weekend zostać praktykującym alkoholikiem i jak każdy ortodoks odbyć raz w życiu pielgrzymkę do browaru Heinekena. Wziąłem piwo w rękę, odpaliłem silnik i pociskam na benelux.
Rano byłem w Holandii. Teraz oni ładują walizki oraz przyczepki i się przemieszczają ci z północy na południe a ci z południa na północ.
Popołudniu przejechałem dosłownie całą Belgię. Tam z kolei inaczej.
Bo w całej Belgi widziałem tylko trzech żywych ludzi. Reszta chyba umarła.
Zamkniete wszystko. Sklepy i firmy. Pod Brukselą miałem zrzutkę. Zajeżdżam – nikogo.
Nawet psa z kulawą nogą. Zwaliłem więc towar pod bramą ręcznie.
Jak skończyłem otworzyły się wrota i jakaś baba wylazła podpisać papiery w masce przeciwgazowej. Masakra.
Wieczorem znów przez Holandie wróciłem do Niemca.
Chciałem wyrwać trochę kasy na libację ale bankomaty były nieczynne.
Na szczęście wchodzę do Lidla a Lidl pusty.
Jest jakiś personel ale ukryty i zamaskowany gdzieś na zapleczu. Boją się światła dziennego i koronowirusa.
Nie płacąc wytargałem więc reklamówkę tytoniu i wędlin a pod obie pachy nabrałem piwa.
Jest piątek wieczór, jadę na jakiś parking znaleźć rodaków i porządnie się uchlać.
Nie tak miało być na koniec świata. Coś poszło zupełnie nie tak. Miało być sympatycznie w stylu Mad Maxa a tu taka lipa…
Jak się od poniedziałku nic nie poprawi, wypożyczę sobie gdzieś czołg w jakiejś opuszczonej bazie i rozpierdolę jakąś elektrownię atomową.
Trzym się.
https://wpolityce.pl/swiat/492342-na-sl ... ii-zdjecia
https://www.wprost.pl/polityka/10308516 ... irusa.htmlTe zdjęcia przejdą do historii.
Tak wyglądała zmiana władzy na Słowacji w dobie koronawirusa
Pandemia koronawirusa ma wpływ na wszystkie dziedziny życia. Także politycy musieli dostosować swoje plany i zachowanie do tej wyjątkowej sytuacji. Dobrym przykładem są zdjęcia z zaprzysiężenia nowego rządu na Słowacji i dymisji gabinetu Petera Pellegriniego.
W sobotę prezydent Zuzana Czaputowa powołała nowy rząd, a dzień wcześniej na jej ręce rezygnację złożył premier Peter Pellegrini. Na czele nowego gabinetu stanął Igor Matović, lider ugrupowania Zwyczajnych Ludzi i Niezależnych Osobistości (OLaNO), które musiało stworzyć koalicję z czterema innymi podmiotami. Jego partia odsunęła od władzy formację Kierunek-Socjaldemokracja (Smer-SD), na której rządach cieniem położyło się zabójstwo dziennikarza Jana Kuciaka i jego partnerki Martiny Kusznirovej.
Sobotnia uroczystość przeprowadzona została z zachowaniem środków ostrożności – zarówno prezydent, jak i premier oraz członkowie jego rządu mieli na sobie maseczki medyczne i rękawiczki.
Uczestnikom ceremonii mierzono temperaturę, co widać choćby na zdjęciu Zuzany Czaputowej.
Premier Słowacji: Mamy lekarstwo na koronawirus
Temat koronawirusa pojawił się w przemówieniu nowo zaprzysiężonego premiera. – Nikt nie wie, jaką formę przybierze ten kryzys, jak długo potrwa i jakie konsekwencje będzie miał – mówił Matović. – Mamy lekarstwo na koronawirus – to solidarność, odpowiedzialność i determinacja wszystkich ludzi, którym zależy na Słowacji. Walczymy! – mówił premier.
Dotychczas na Słowacji zanotowano 178 przypadków koronawirusa, jedna osoba zmarła. W kraju zamknięto szkoły i większość sklepów, wstrzymano wjazd obcokrajowców.
jasne, 4G, 5G, 6G, normalnie witaminy
on nie jest niczym zarażony, ot, reklamodawcy przyszłych scypionek,ZdecydowanieWitam pisze: ↑wtorek 17 mar 2020, 08:29Chcieli pokazać, że są wstanie zarazić każdego albo ominąć całe państwa:)grzegorzadam pisze: ↑wtorek 17 mar 2020, 00:35kolejny zbok zachorzał na ś-wirusa?![]()
same gwiazdory, jak dziadek mróz z rossiji będzie miał pozytywny test, to odszczekam![]()
jak uny się tym świnstwem pozarażali, tak wybiórczo?
o którym Harry'm myślisz?ZdecydowanieWitam pisze: ↑środa 18 mar 2020, 14:09Ne rozumiem, co ma Harry wspólnego z covid19. To był sygnał na wybuch epidemii czy po prostu zbieg okoliczności?:)?
jak to sprawdzą?
filmy z Francji w linkuJak państwa wymuszają przestrzeganie nowych przepisów. Mandaty, bransoletki, areszty
Przez BD -22/03/2020
epidemia koronawirusa/Koronawirus z Wuhan - zdjęcie ilustracyjne/koronawirus. Źródło: pixabay
Pouczenie, mandat, grzywna, areszt, bransoletka elektroniczna, to tylko niektóre sposoby „dyscyplinowania” swoich obywateli przez różne państwa za nieprzestrzeganie nowych przepisów związanych z koronawirusem.
W Polsce najwyższa kara grozi za złamanie zasad kwarantanny, może to być nawet 30 tys. PLN.
Policji zlecono pilnowanie przestrzegania kwarantanny. We Francji można zarobić mandat za każde nieupoważnione wyjście z domu. Jest to 135 euro, a w przypadku recydywy nawet 375 euro.
Egzekwowanie przepisów okazuje się w wielu krajach trudne, więc państwo sięga po sankcje i represje. W Europie najczęściej sięga się po mandaty, grzywny, ale i po możliwość aresztu. We Włoszech złamanie zakazu wychodzenia z domu to mandat w wysokości 206 euro i ewentualność spędzenia do trzech miesięcy w areszcie. W ciągu jednego tygodnia w Italii ukarano 50 000 ludzi.
W Hiszpanii wysokość mandatu wynosi od 100 do 600 euro i do roku więzienia.
Austria posunęła się dość daleko i tam za złamanie przepisów można otrzymać grzywnę do wysokości 3600 euro.
W Norwegii rząd „zdenerwował” się ucieczkami mieszkańców miast do domków letniskowych w górach. Grozi wszystkim grzywna w wysokości 1250 euro.
W Azji bywa groźniej. W KRL-D miano za łamanie kwarantanny kogoś rozstrzelać. Chiny podobno już opanowały epidemię w Wuhan, mieście, ale sięgały po drastyczne kroki. W użyciu były drony, kary więzienia, totalna inwigilacja.
W Hongkongu osoby przybywające tam z zagranicy muszą teraz nosić bransoletkę elektroniczną, celem ciągłej kontroli icj kwarantanny. Na Tajwanie policja zapewnia mieszkańcom zainfekowanym wirusem smartfona z GPS, który pozwala ich namierzać. Jeśli opuszczą dom, ryzykują grzywnę w wysokości 30 000 euro i upublicznienie ich nazwiska.
Taka praktyka jest stosowana także w Singapurze, gdzie specjalna jednostka śledzi ruchy zarażonych osób. Naruszenie izolacji grozi grzywną w wysokości 6000 euro i półrocznym więzieniem.
W Izraelu zajmują się tym służby wywiadowcze, które uzyskały dostęp do geolokalizacji wszystkich mieszkańców bez potrzeby składania do sądów wniosków o taką możliwość śledzenia ludzi. W Jordanii za nieupoważnione wyjście na ulice, od razu odwozi się na rok do więzienia.
simon louvet
@simonlouvet_
· 17 mar 2020
W odpowiedzi do @simonlouvet_
Un vigile de magasin commençait à distribuer des #attestation à ses clients, les policiers lui ont fait arrêter : "Vous allez créer une émeute !" #Confinementotal #coronavirus #COVID19france #paris18
Osadzony film
simon louvet
@simonlouvet_
Commissaire en tête, les policiers de #Paris18 font des aller-retour pour appliquer le #Confinementotal. Un policier me dit : "Les gens ne se rendent pas compte parce qu'ils ne voient pas les malades du #coronavirus mourir. Quand ils mourront chez eux, ils pleureront."
5 911
12:32 - 17 mar 2020
Twitter Ads - informacje i Polityka prywatności
Ludzie o tym mówią: 4 067
Książę Harry i księżna Meghan, 7 stycznia 2020 r. - dzień przed ogłoszeniem decyzji o rezygnacji z głównych obowiązków członków rodziny królewskiej.ZdecydowanieWitam pisze: ↑środa 18 mar 2020, 14:09Ne rozumiem, co ma Harry wspólnego z covid19. To był sygnał na wybuch epidemii czy po prostu zbieg okoliczności?:)?
o którym Harry'm myślisz?
Może ktoś z czytających jest prawnikiem lub zna kogoś, kto jest?... I może ktoś mógłby wziąć temat na warsztat?...cedric pisze: ↑niedziela 22 mar 2020, 16:27I jak się do tego ustosunkuje min.zdrowia-co by nie zrobił -to ma problem -albo teraz , albo w przyszłości?
https://tomaszdangel.pl/wp-content/uplo ... 3-2020.pdf
(…)
Szkoda , że prawnicy schowali głowę w piasek, bo gdyby grupa łebskich gości wzięła temat na warsztat ,to władze mogłyby mieć poważny kłopot.