Witam wszystkich użytkowników tego forum

17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.

25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21

Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.

Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.

/blueray21

W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum

To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.

Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.

/blueray21

Problem z sercem

ulka
x 1
Podziękował: 35 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Problem z sercem

Nieprzeczytany post autor: ulka » czwartek 29 cze 2017, 17:55

Witam Wszystkich na forum.Czytam Was od dawna, co jest bardzo ciekawe i ekscytujące po prostu uwielbiam i staram się stosować Wasze rady w życiu.
Zdecydowałam się na napisanie postu bo bardzo potrzebuję waszej pomocy. Robiąc profilaktyczne prześwietlenie płuc wyszło, że mam serce o powiększonej części komorowej.W związku z tym zostałam skierowana na EKG holtera i usg serca plus badanie krwi.I tak: usg- zastawki mitralna,aortalna,trójdzielna,płucna prawidłowe ,kurczliwość mięśnia lewej komory dobra. Holter- zarejestrowano 1 pobudzenie przedwczesne komorowe, 16 pobudzeń nadkomorowych w tym 2 salwy 4 i 5 pobudzeń nadkomorowych. Kardiolog stwierdził,ze może to dawać nieprzyjemne odczucia ale nie jest mega niebezpieczne, natomiast ekg jest niepokojące (tak się wyraził i nie wyjaśnił dlaczego).Powiedział,że jestem w grupie ryzyka zawału serca.Dodam,ze mam cholesterol 350 całkowity,HDL 58,64, LDL 264,55, trójglicerydy 143,00. I tu muszę wspomnieć,że mam Hashimoto i cholesterol miałam zawsze powyżej 250,ale nigdy nie brałam tabletek.Ale teraz gdy mam problem z sercem bardzo się przestraszyłam bo 350 to chyba jednak za dużo.Dostałam skierowanie do szpitala na koronografię.Bardzo się boję tego badania bo słyszałam ,że jest inwazyjne. Proszę was o radę co sądzicie i co mogę zrobić z cholesterolem i jak oczyścić żyły bo możliwe że są tam jakieś zwężenia i jak to zrobić żeby sobie nie zaszkodzić. Tak sobie wymyśliłam ,że w czasie oczekiwania na szpital(ok.3-5m-cy) oczyszczę swoje tętnice zrobię badanie na cholesterol i homocysteinę i może nie będe musiała iść do szpitala.Z góry dziękuję za każdą odpowiedź i poradę.To mój pierwszy post w życiu nigdy nie pisałam na żadnym forum i nie bardzo wiem jak się w tym poruszać więc jeśli coś zrobię nie tak to proszę o wyrozumiałość.
1 x

Awatar użytkownika
songo70
Administrator
x 1186
x 625
Podziękował: 18005 razy
Otrzymał podziękowanie: 25242 razy

Re: Problem z sercem

Nieprzeczytany post autor: songo70 » czwartek 29 cze 2017, 19:11

witaj na forum, koronografia to w zasadzie obrazowanie drożności naczyń krwionośnych za pomocą chyba RTG,-
z podaniem kontrastu dla właśnie wyraźnych wyników na zdjęciach. Nie martw się przed i nie można polegać na,-
pierwszym/jednym badaniu i opinii jednego lekarza.

pozdrawiam :)
0 x

"„Wolność to prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć”. George Orwell. "
Prawdy nie da się wykasować

Awatar użytkownika
abcd
x 371
x 238
Podziękował: 30347 razy
Otrzymał podziękowanie: 9060 razy

Nieprzeczytany post autor: abcd » czwartek 29 cze 2017, 19:33

W interesie lekarzy i ich mocodawców jest wzbudzanie niepokoju u "pacjentów" (czytaj - naiwniaków, których można doić).
Słusznie zauważył >songo<, nie martw się na zapas.
Zamartwianie się, stres, strach wyzwalają w nas niepożądane skutki uboczne czym żywią się pasożyty "big farmy".
Poczytaj sobie wątki o cholesterolu i wiele innych, a przekonasz się, że "lekarze" wpuszczają nas w "maliny".

Piszesz:

ulka pisze:Czytam Was od dawna

więc zapewne wiele informacji pomocnych Ci już posiadasz tylko w panice nie potrafisz ich wykorzystać jak należy.
Więc uspokój się i w ciszy domowych pieleszy dalej przyswajaj lekturę tego forum.
Odpowiedź przyjdzie sama, a i wielu z nas Ci podsunie co nieco. :)

To mój pierwszy post w życiu nigdy nie pisałam na żadnym forum i nie bardzo wiem jak się w tym poruszać więc jeśli coś zrobię nie tak to proszę o wyrozumiałość.

Nie wiem jak to czytać?
Może nie udzielasz się na forach jednak w elektronicznych zagadnieniach musisz być obcykana skoro udało Ci się zamieścić pierwszy post/temat jako "ogłoszenie". Ja długo kminiłem jak tego dokonać i dotąd nie kumam.

Powodzenia. :)
1 x

Gdzie rodzi się wiara, tam umiera mózg.

Awatar użytkownika
barneyos
Administrator
x 23
x 73
Podziękował: 155 razy
Otrzymał podziękowanie: 1895 razy

Nieprzeczytany post autor: barneyos » piątek 30 cze 2017, 14:12

@ulka poczytaj koniecznie o witaminie B3 niacynie. Dzięki niej uregulujesz HDL, LDL i trójglicerydy.
Np. tu: http://cheops4.org.pl/cheos/viewtopic.php?f=16&t=1278
0 x

======================================================
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobić

Awatar użytkownika
devi
x 1
x 72
Podziękował: 709 razy
Otrzymał podziękowanie: 2639 razy

Nieprzeczytany post autor: devi » piątek 30 cze 2017, 14:36

@ulka

Osobiście bym się temu badaniu nie poddała, jest inwazyjne, ryzykowne i dla mnie zupełnie niepotrzebne.

Medycyna Komórkowa - cz. 1 - Choroba sercowo-naczyniowa

https://www.youtube.com/watch?v=hIuQNIYXp-I

Potwierdzono, że choroba serca jest wczesną formą szkorbutu!

http://www.medycynakomorkowa.com/index. ... -szkorbutu

Post w leczeniu chorób wewnętrznych:

https://pozamatriks.wordpress.com/2016/ ... netrznych/

Czyli standard, oczyszczamy się, najlepiej postem (w chorobach sercowo-naczyniowych świetne rezultaty przynoszą np. dwudniowe cotygodniowe posty wodne), następnie stosujemy dietę roślinną, która również oczyszcza i odżywia, plus można się wspomóc dobrymi suplementami.
0 x

Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung

ulka
x 1

Nieprzeczytany post autor: ulka » piątek 30 cze 2017, 16:41

Witam Was i dziękuję za sugestie. Wiedziałam,że mogę na Was liczyć. Włącze wit B3 zastosuję dietę i dalej będę czytać Wasze wypowiedzi bo od razu mi lepiej :D Wierzcie mi ,że nigdy nie przejmowałam się cholesterolem do czasu gdy dowiedziałam się o sercu.Nie wpadłam w depresje ale stresik jest. Myślę ,że jakieś zwężenia w tętnicach mogę mieć i zastanawiam się czy można by zastosować chelatację. Co myślicie? Jescze raz dziękuję Wam wszystkim bo naprawdę nie umiem zacytować waszych wypowiedzi żeby podziękować każdemu z osobna taki ze mnie dinozaur :D .ABCD wierz mi nie mam pojęcia jak mi się udało zamieścić posta w ogłoszeniach to chyba jakieś prawo nowicjusza :D
0 x

Awatar użytkownika
Jancio
x 2
x 47
Podziękował: 637 razy
Otrzymał podziękowanie: 1085 razy

Nieprzeczytany post autor: Jancio » piątek 30 cze 2017, 17:50

ulka pisze:.Powiedział,że jestem w grupie ryzyka zawału serca.Dodam,ze mam cholesterol 350 całkowity,HDL 58,64, LDL 264,55, trójglicerydy 143,00. I tu muszę wspomnieć,że mam Hashimoto i cholesterol miałam zawsze powyżej 250,ale nigdy nie brałam tabletek.Ale teraz gdy mam problem z sercem bardzo się przestraszyłam bo 350 to chyba jednak za dużo

Moim zdaniem cholesterol powinnaś sobie na razie darować i zrobić koniecznie szybko badania na homocysteine i witaminę d3. Nabyć droga kupna kwas askorbinowy, lub askorbinian sodu( to jest mniej kwaśne) i zacząć łykać gramami dziennie wg metod z forum do tego witB-50 complex(kupuje w SFD) witamine D3 z K2 5000UI(tą kupuje w Podkowie) i witamine E Cholesterol na poziomie 250 jest jak najbardziej prawidłowy.350 trochę za wysoki, ale to nie powód do statyn. W ciągu dwóch miesięcy unormowało mi się ciśnienie a po 4 odstawiłem cakowice( sam ) proszeczki na ciśnienie. Na oczyszczenie zył pobierałem poza witamina c (25g dziennie) liznę z prolina, wg zaleceń Paulinga i Ratha. TA sam ilość tych aminokwasów jest w 3 żółtkach jajkowych(o tym wiem od niedawna i wcinam teraz żółtka :) )
Na koniec uwaga. To jest Twoje życie i zdrowie i decyzje musisz podejmować sama, bo my tu mozemy co najwyżej coś tam coś tam podpowiedzieć.
PS
Odkąd unormowałem ciśnienie skończyły się bóle głowy
Zapomniałem wywal z domu margaryny i wszelkiej maści oleje rzepakowe i słonecznikowe
0 x

Podążając za stadem podążasz za dupkami.
Warto być przyzwoitym

Awatar użytkownika
songo70
Administrator
x 1186
x 625

Nieprzeczytany post autor: songo70 » piątek 30 cze 2017, 18:45

..dodam tylko jak zwykle, że każdy z nas jest trochę inny i nie ma uniwersalnych preparatów dla każdego. ;)
0 x

"„Wolność to prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć”. George Orwell. "

Awatar użytkownika
Kiszka
x 22
x 57
Podziękował: 2696 razy
Otrzymał podziękowanie: 1211 razy

Nieprzeczytany post autor: Kiszka » sobota 01 lip 2017, 04:23

hehe, Ci wyżej ;) pięknie opisali co i jak. Narazie powinno wystarczyć. Zrób sobie na kartce sciągawke i możesz zacząć STOPNIOWO wprowadzać to wszystko w życie. Powodzenia i pamiętaj - podchodź do tego na luzie bo inaczej stres z przeżywaniem suplementacji potrafi poprostu tą suplementacje poprostu zniszczyć ;)

a i jeszcze jedno w sumie najważniejsze - RÓWNOWAGA KWASOWO - ZASADOWA!

powodzenia
0 x

Czołem Wielkiej i wolnej Polsce!

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696
Podziękował: 29964 razy
Otrzymał podziękowanie: 19672 razy

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » sobota 01 lip 2017, 07:42

ulka pisze:Kardiolog stwierdził,ze może to dawać nieprzyjemne odczucia ale nie jest mega niebezpieczne, natomiast ekg jest niepokojące (tak się wyraził i nie wyjaśnił dlaczego).Powiedział,że jestem w grupie ryzyka zawału serca.
Dodam,ze mam cholesterol 350 całkowity,HDL 58,64, LDL 264,55, trójglicerydy 143,00. I tu muszę wspomnieć,że mam Hashimoto i cholesterol miałam zawsze powyżej 250,ale nigdy nie brałam tabletek.Ale teraz gdy mam problem z sercem bardzo się przestraszyłam bo 350 to chyba jednak za dużo.Dostałam skierowanie do szpitala na koronografię.

Witaj
Koledzy napisali ładnie, coś tylko dodam.
Każdy jest w jakiejś grupie ryzyka i to codziennie, a to kardiolodzy najczęściej po 50-tce umierają na serce,
średnie w Usa 56 lat.. ;)
Cholesterol bardzo ładny, wskaźnikowy, obecne podwyższenie może świadczyć o stanie zapalnym,
tu trzeba by się zastanowić nad przyczyną.
Nie jest przyczyną miażdżycy na pewno..
Miażdżyca to relokacja wapnia do tkanek miękkich przy zakwaszeniu, odwodnieniu
i niedoborach wit.D z K2 m. inn.

Alfabet Jerzego Zięby. H jak homocysteina.
https://youtu.be/dV0C-k1HnvM
Bardzo dobry pomysł, poczytaj o EDTA, dostępne i kosztuje grosze,
viewtopic.php?f=17&t=1387&p=70453&hilit=edta#p70453
do tego zioła ''sercowe'',
Zestaw ziół na choroby sercowo – naczyniowe. Naczynia niedomagają z powodu nadmiaru cholesterolu, a więc konieczne jest oczyszczenie krwi i wątroby. Ludzie jedzą zbyt dużo tłuszczu, wątroba nie jest w stanie poradzić sobie i przepuszcza tłuszcz do krwi. Należy oczyszczać wątrobę. A serce niedomaga z powodu nerwów. Zioła na serce: traganek, serdecznik, chmiel, bylica pospolita, kwiaty i owoce głogu, szarota błotna, kwiaty cykorii + żółciopędne zioła (bez kamieni w pęcherzyku żółciowym, ponieważ od działania ziół mogą się one przesunąć i przejść do przewodów, czopując je i wtedy potrzebna jest operacja!!!): wrotycz, kocanka piaskowa, nagietek, nawłoć, rzepik pospolity, dziurawiec, glistnik, włosy kukurydzy, przywrotnik pospolity, + zioła moczopędne: rdest ptasi, skrzyp, liść brzozy, liść borówki brusznicy, wierzbówka kiprzyca + majeranek, mięta.

Więcej:
viewtopic.php?f=60&t=1626&p=65827&hilit=babcine#p61215

Resweratrol, wspomniane wyżej witaminy B3, C, D (!- zbadaj poziom OH(25)D).

Wrócisz do równowagi, szpital nie będzie potrzebny, zagrożenie zawałem minie. ;)

Alkalizacja i nawodnienie- mocz musi być przezroczysty, pH moczu odpowiednie:
viewtopic.php?f=17&t=815&hilit=r%C3%B3wnowaga
0 x

życie ma tylko dożywotnią gwarancję, przeżyj je ciekawie,
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło :D

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » sobota 01 lip 2017, 08:02

blueray21 pisze:Było wspominane już kilka razy - zawał, wylew - pierwsza pomoc to nalewka (alkoholowa, bo to najłatwiej zrobić) na ostrej papryce Chili itp.

Nawet nieprzytomnemu, kilkadziesiąt kropelek pod język.

Natomiast po fakcie DMSO ze 20 - 30 ml, np. w soku pomarańczowym, co 2 -3 godziny na drugi dzień zwiększamy odstępy czasowe między dawkami.
Owszem ciało będzie waniało czosnkiem, albo gorzej jeszcze ze 2 tygodnie po zakończeniu pobierania,
ale skutki zdarzenia zostaną zlikwidowane.
Ponoć w szpitalu z takimi co zdążyli pobrać DMSO nie mają co robić.

viewtopic.php?f=17&t=1268&p=48018&hilit=wylew#p48018[/quote]
viewtopic.php?f=17&t=1472&p=72628&hilit=zawa%C5%82#p72628
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » sobota 01 lip 2017, 08:34

Alfabet Jerzego Zięby. K jak krew.

https://youtu.be/pZN5sHRFlP4

O sercu, gęstej krwi, ''lekach'' rozrzedzających, uziemianiu, paskach uziemiających (kiedyś ;) ) w samochodach,
niedotlenieniu, agregacji, potencjale ZETA, relokacji wapnia, blaszkach miażdżycowych zbudowanych z wapnia i szpiku..
0 x

Awatar użytkownika
Kiszka
x 22
x 57

Nieprzeczytany post autor: Kiszka » sobota 01 lip 2017, 09:22

jeszcze mi się przypomniało - koniecznie dobre kwasy tłuszczowe Omega 3... podstawa żeby wygasić stany zapalne. oczywiście dobre tłuszcze tak samo :smalec, masło prawdziwe. żadnych sklepowych syfów olejowych. praktycznie nic co jest olejem w sklepie nie nadaje się do użytku
0 x

ulka
x 1

Nieprzeczytany post autor: ulka » sobota 01 lip 2017, 16:27

Witajcie,bardzo dziękuję za wsparcie.Robię sobie ściągę biorąc pod uwagę wasze rady. I tak : w Podkowie zakupię wit B3 , D3+K2 i tu pytanie do was co jeszcze można tam kupić w dobrej cenie. Czytałam o B3 i rzeczywiście tego mi trzeba obawiam się tylko tego ciepła bo mam uderzenia gorąca przy których robi mi się słabo a serce bije jak szalone więc nie wiem czy dam radę ale i tak spróbuję zaczynając od małych dawek.Czy muszę mieć wagę żeby odmierzyć właściwą dawkę czy mozna jakoś inaczej(np czapką :D )
@Jancio
możesz podać,które B-50 kupujesz w SFD i może jeszcze coś można tam kupić np.B 12? kwas askorbinowy mam i zażywam a jajka będą codziennie na śniadanie(czy to mają być całe jajka czy tylko żółtka?)
@Kiszka
masz rację stres to zmora,która potrafi zrobić mętlik w głowie. O równowagę już zadbałam (byłam częstym gościem na tym forum :D )
@grzegorzadam
z uwagą wysłuchałam pana Jerzego i troszkę się podłamałam bo mam hashimoto a to przecież stan zapalny no i martwię się czy moje starania by zdbać o serce nie pójdą na marne? Zacznę czytać o EDTA i jestem gotowa by spróbować jak myślisz czy mogę to włączyć tak od razu czy to trzeba się jakoś specjalnie przygotować? I mógłbys podpowiedzieć gdzie to kupić
Bardzo dziękuje Wszystkim
0 x

Awatar użytkownika
songo70
Administrator
x 1186
x 625

Nieprzeczytany post autor: songo70 » sobota 01 lip 2017, 17:51

..to jeszcze jeden prawdziwy przypadek z Polski mi się przypomniał,-
pacjenta, którego leczono na Serce parę lat, a potem okazało się, że to od kręgosłupa,-
więc tak to jest- medycyna jest omylna.

to pozdr.;)
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » sobota 01 lip 2017, 18:45

ulka pisze:ale i tak spróbuję zaczynając od małych dawek.Czy muszę mieć wagę żeby odmierzyć właściwą dawkę czy mozna jakoś inaczej

Zawsze od małych dawek, 25 mg niacyny max., potem zwiększasz do 500 mg i więcej,
przy posiłkach mniejszy strzał flasza, ale
Hulda Clark polecała od razu po przebudzeniu na rozruch ;)
Szczegóły w temacie o ''B''
viewtopic.php?f=16&t=1278&p=72666&hilit=niacyna#p72305
Wagą 25 mg nie odmierzysz, raczej kup w tabsach, jak będą większe dziel na części.
Potem proszek.
co jeszcze można tam kupić w dobrej cenie.

wiele różnych środków i ziół:
http://podkowalinypl.shoper.pl/pl/c/Witaminy/113
http://podkowalinypl.shoper.pl/pl/c/Mineraly/108
http://podkowalinypl.shoper.pl/pl/c/Ziola-dla-koni/110

troszkę się podłamałam bo mam hashimoto

poszukaj przyczyny:
viewtopic.php?f=16&t=1652&hilit=hashimoto
Zacznę czytać o EDTA

Poczytaj, jest omówione w temacie jak i co.

songo70 pisze:[i]..to jeszcze jeden prawdziwy przypadek z Polski mi się przypomniał,-
pacjenta, którego leczono na Serce parę lat, a potem okazało się, że to od kręgosłupa,-

Albo ''leczyli'' schizofrenię kilkanaście lat (Thotal) a w mózgu był tasiemiec
0 x

Awatar użytkownika
Jancio
x 2
x 47
Podziękował: 637 razy
Otrzymał podziękowanie: 1085 razy

Nieprzeczytany post autor: Jancio » niedziela 02 lip 2017, 12:44

ulka pisze:@Jancio
możesz podać,które B-50 kupujesz w SFD i może jeszcze coś można tam kupić np.B 12? kwas askorbinowy mam i zażywam a jajka będą codziennie na śniadanie(czy to mają być całe jajka czy tylko żółtka?)

Z przykrością stwierdzam ze SFD schodzi na psy, bo już nawet fotkę jej usunęli. Chodziło mi o ta witaminę B https://www.bcaa.pl/universal-nutrition/universal-vitamin-b-complex-100tab.html z racji na jej cene miesiac temu kupowałem po 31zł. Kiedyś kupowałem jeszcze E tej samej firmy ale przeszedłem na naturalna E Swansona. Nic więcej nie potrafię polecić Kiedyś testowałem Animalsa na stawy, ale u dwóch osób bez rezultatu. W Podkowie mieli tanie wagi.
0 x

Podążając za stadem podążasz za dupkami.
Warto być przyzwoitym

Awatar użytkownika
devi
x 1
x 72

Nieprzeczytany post autor: devi » niedziela 02 lip 2017, 13:34

Jeśli chodzi o układ krwionośny, to zastosowałabym również suplementację chlorkiem potasu i magnezu.
0 x

Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung

Awatar użytkownika
św.anna
x 93
x 149
Podziękował: 2706 razy
Otrzymał podziękowanie: 3353 razy

Nieprzeczytany post autor: św.anna » niedziela 02 lip 2017, 15:16

na problemy z sercem także CoQ10.
0 x

ulka
x 1

Nieprzeczytany post autor: ulka » niedziela 02 lip 2017, 16:45

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.Dopisuję do mojej listy chlorek potasu ,CoQ10 , chlorek magnezu mam.
@Jancio
dzięki za zdjęcie wit B teraz przynajmniej wiem czego szukać.
0 x

Awatar użytkownika
barneyos
Administrator
x 23
x 73
Podziękował: 155 razy
Otrzymał podziękowanie: 1895 razy

Nieprzeczytany post autor: barneyos » niedziela 02 lip 2017, 16:55

CoQ10 tylko w formie aktywnej jako Ubichinol Kaneka. Literka L na końcu.
0 x

======================================================
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobić

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » niedziela 02 lip 2017, 18:04

Ubichinon czy Ubichinol?
...Nie ma żadnej różnicy między sprawdzony absorpcją ubichinonu i ubichinolu
Ubichinon i ubichinol przekształcają się między sobą w organizmie. Gwarantuje to prawidłową absorpcję.

http://www.q10qh.com/pl/ubiquinone-or-u ... lly-matter
0 x

ulka
x 1

Nieprzeczytany post autor: ulka » niedziela 09 lip 2017, 18:19

Witajcie!
Czy ktoś może mi powiedzieć jak to jest dokładnie z B3? Dzisiaj zażyłam dawkę 100mg i doznałam tego uczucia ciepła i chociaż byłam na to przygotowana to muszę przyznać , że trochę się przestraszyłam bo całe ciało piekło jak po poparzeniu słonecznym wręcz bolało przy dotyku.Po około godzinie przeszło i tu pytanie do was czy to normalne czy może powinnam jechać dłużej na mniejszych dawkach?Dodam ,że jest to mimo wszystko do wytrzymania i jeśli też tak macie i nie ma się czym niepokoić to dam radę.
I jeszcze jedno pytanie do was, w Podkowie mają aminokwasowy chelat jodu , czy można tym zastąpić jodynę? Piję 16 kropli jodyny dziennie , działa bardzo dobrze bo ładnie wyrównał mi się hormon tarczycy , na tyle że mogłam zmniejszyć o połowę dawkę leku.Jedno co mi nie pasuje to smak,mam wrażenie jakbym domestos piła. Tu muszę zaznaczyć , że w tym chelacie aminokwasowym jest jod organiczny a to zdaje się niezbyt dobrze,chyba nawet Zięba o tym mówił. Może ktoś się wypowie , z góry dziękuje za każdą odpowiedź.
0 x

Awatar użytkownika
Kiszka
x 22
x 57

Nieprzeczytany post autor: Kiszka » niedziela 09 lip 2017, 18:42

ulka pisze:Witajcie!
Czy ktoś może mi powiedzieć jak to jest dokładnie z B3? Dzisiaj zażyłam dawkę 100mg i doznałam tego uczucia ciepła i chociaż byłam na to przygotowana to muszę przyznać , że trochę się przestraszyłam bo całe ciało piekło jak po poparzeniu słonecznym wręcz bolało przy dotyku.Po około godzinie przeszło i tu pytanie do was czy to normalne czy może powinnam jechać dłużej na mniejszych dawkach?Dodam ,że jest to mimo wszystko do wytrzymania i jeśli też tak macie i nie ma się czym niepokoić to dam radę.

tzn.z niacynką to jest tak, że do większych dawek tj. 100 i więcej dochodzi się systematycznie , powoli zaczynając nawet od 20mg i 50 mg i tak dalej nawet do 1000 mg . Organizm się powolutku przyzwyczai i nie będzie już tak reagował efektem apacza :D
Mi kiedyś się pomieszały przecinki na wadze z pośpiechu i walnąłem sobie od razu 500 mg i było dość ciekawie przez godzinę :oops: :oops: :shock: :shock:

nie jest to niebezpieczne - było wcześniej bardzo dużo pisane na ten temat już wcześniej

w chelaty się nie pchaj bo wzmacniają już te metale co są w organizmie łącząc się z nimi a tego nie chcemy. Czy aby tej jodyny nie za dużo te 16 kropli- zależy jaką masz jodynę jak silną?
0 x

Awatar użytkownika
devi
x 1
x 72

Nieprzeczytany post autor: devi » wtorek 11 lip 2017, 02:19

Uzdrawiające właściwości nadtlenku wodoru
03/03/2015
Z książki ‘Woda utleniona na straży zdrowia’ Iwana Nieumywakina*

woda utlPostaci rynkowe H2O2 i jego tradycyjne zastosowanie

Nadtlenek wodoru to bezwonna, bezbarwna ciecz (w dużych stężeniach lub objętościach lekko niebieskawa). Związek nietrwały, dobrze rozpuszczający się w wodzie i rozpadający się w świetle nawet w temperaturze pokojowej, w związku z czym należy go przechowywać w naczyniach z ciemnego szkła.

Nadtlenek wodoru występuje również jako Perhydrol, Hydroperyt, Hyperol i Laperol. Japończycy niedawno opracowali ekwiwalent nadtlenku wodoru pod nazwą Fluzol, którego używają z dobrym rezultatem w radioterapii u chorych na raka.
Obrazek
(....)

https://pozamatriks.wordpress.com/2015/ ... ku-wodoru/
0 x

ODPOWIEDZ