Witam wszystkich użytkowników tego forum

17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.

25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21

Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.

Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.

/blueray21

W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum

To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.

Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.

/blueray21

Choroby psychiczne - CZY i jak je leczyć?

Awatar użytkownika
sandra
x 96
x 176
Podziękował: 1332 razy
Otrzymał podziękowanie: 4860 razy

Re: Choroby psychiczne - jak je leczyć?

Nieprzeczytany post autor: sandra » sobota 14 lut 2015, 12:38

bow pisze:Trzeba wiedzieć Sandro, że leczenie konkretnej, wyizolowanej choroby nie jest możliwe. Leczymy całe ciało albo nic. Jeden objaw może świadczyć o setce różnych chorób więc użyję tu wyświechtanego ale dobrego określenia -sens ma tylko leczenie holistyczne.
Nie interesuje mnie prawie wcale co dolega danej osobie ponieważ to daje niewiele wskazówek. Oczywiście w jakimś stopniu można dzięki objawom ukierunkować terapię ale nie zawsze i czasem objawy mogą wyprowadzić na manowce.

Bow trafiasz w sedno zagadnienia. Tak i ja uważam.

Pytanie dotyczące leku, nasycaniem sie organizmu, wiązały się z moim wnioskiem, który wysnułam z lektury na temat LDN. A mianowicie.
Brakujące siły tak fizyczne jak i psychiczne zniwelowane LDN pozwalaja podjąć walke o ciało..., a jak sam piszesz
W zdrowym ciele zdrowy duch :)
Tak to mam rozumiec ?
A moze jest jeszcze inne działanie Naltroksenu, które leczy te rózne dziwne choroby poprzez zwiazki zawarte w samym leku.
Pobudzanie endorfin to jedno ale czy może jeszcze jest tajna broń zawarta w składzie Naltroksenu ?
O nim niewiele znalazłam ...
Czy dajmy na to takie leki typu SSRI, które równiez maja inhibitory, w dawkach LD nie mogłyby wywoływac podobnych skutków ? Dlaczego tylko Naltroksen ?
Takie mam mysli..
0 x

Awatar użytkownika
Przebiśnieg
x 2
x 24
Podziękował: 783 razy
Otrzymał podziękowanie: 1313 razy

Nieprzeczytany post autor: Przebiśnieg » sobota 14 lut 2015, 18:04

sandra pisze:Pytanie dotyczące leku, nasycaniem sie organizmu, wiązały się z moim wnioskiem, który wysnułam z lektury na temat LDN. A mianowicie.
Brakujące siły tak fizyczne jak i psychiczne zniwelowane LDN pozwalaja podjąć walke o ciało..., a jak sam piszesz
W zdrowym ciele zdrowy duch :)
Tak to mam rozumiec ?

Dodam, że najprostszym i najbezpieczniejszym sposobem moim skromnym zdaniem jest kąpiel z zastosowanie skrzypu polnego.
Krótko rzeknę że oczyszcza i udrażnia.
Łatwo dostępny .
Właściwości lecznicze szerokie.
Pogotować troszkę na wolnym ogniu i niech postoi całą noc.
Wywar dolać do wody w wannie.
Jeżeli chodzi o ciało i mózg no cóż moim skromnym zdaniem bardzo skuteczne.
Można poczytać w internecie i o właściwościach i o zastosowaniu.
to może pozdrawiam
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696
Podziękował: 29964 razy
Otrzymał podziękowanie: 19672 razy

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » sobota 14 lut 2015, 20:38

a ja popijam .. i piachem jak Afrykanerzy latem mam zamiar się obsypać.. ;)

pozdrawiam
0 x

życie ma tylko dożywotnią gwarancję, przeżyj je ciekawie,
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło :D

Awatar użytkownika
Thotal
x 27
x 253
Podziękował: 6005 razy
Otrzymał podziękowanie: 11573 razy

Nieprzeczytany post autor: Thotal » piątek 20 lut 2015, 22:15

Nowa „choroba psychiczna”

Opublikowano: 20.02.2015 | Kategorie: Wiadomości ze świata, Zdrowie

Kartele medyczno-przemysłowe wymyśliły nową „chorobę” psychiczną, którą nazwano „orthorexia nervosa”. To nic innego jak
dbałość o zdrowe odżywienie.

Jeśli ktoś nie chce spożywać trucizn GMO, przemysłowej żywności pełnej toksyn i konserwantów oraz trujących fast foodów, a szuka zdrowych, naturalnych produktów spożywczych, to według nowej diagnostyki jest psychicznie chory i musi być poddany farmaceutycznemu leczeniu trującymi psychotropami.

Jako „chore psychicznie” są również klasyfikowane osoby, które nie pozwalają szczepieniami okaleczać lub zabijać siebie i swych dzieci. Osiągnęliśmy więc już etap rozwojowy pełnego orwellizmu.

Autorstwo: prof. Maria Dorota Majewska
Na podstawie: blacklistednews.com
Źródło: Wolna Polska

http://wolnemedia.net/wiadomosci-ze-swi ... sychiczna/

Pozdrawiam - Thotal :)
0 x

baba
x 128

Nieprzeczytany post autor: baba » sobota 21 lut 2015, 00:53

Jeśli ktoś nie chce spożywać trucizn GMO, przemysłowej żywności pełnej toksyn i konserwantów oraz trujących fast foodów, a szuka zdrowych, naturalnych produktów spożywczych, to według nowej diagnostyki jest psychicznie chory i musi być poddany farmaceutycznemu leczeniu trującymi psychotropami.

No i znowu jestem ciężko "chora" psychicznie.... :lol:
Sorek za ofa nie mogłam się powstrzymać.

Coby nie był to dodam, że leki przeciwdepresyjne brałam ponad dziesięć lat i ciurkiem miałam subdepresje co lekarze uważali za sukces. Faktycznie był to "sukces" - już nie miałam ciężkiej depresji ataków paniki, rozpaczy itd i nie chciałam się zabić, tylko ciurkiem leżałam w wyrku albo spałam bo mi na niczym nie zależało i było mi wszystko jedno "co dalej".

Tą "nową" chorobę mam od dwóch lat, leków nie biorę półtora roku, depresji nie mam. Okropnie mnie wytłumione emocje przetrzepały i trochę mnie jeszcze trzepią ale nie da się z tylu zaniedbań zdrowotnych i sytuacyjnych tak szybko wyjść. 8-)
0 x

Awatar użytkownika
sandra
x 96
x 176
Podziękował: 1332 razy
Otrzymał podziękowanie: 4860 razy

Nieprzeczytany post autor: sandra » sobota 21 lut 2015, 12:07

Zdaje mi się, że dotyczy to raczej patologicznych, obsesyjnych objawów..."orthorexia nervosa" to dosyć dawno opisana przypadłość.
0 x

baba
x 128

Nieprzeczytany post autor: baba » sobota 21 lut 2015, 21:40

Obsesje są niezdrowe, to fakt, nawet takie dotyczące "zdrowia". Tylko czy mamy wszystkich lekarzy na tyle dobrych, żeby umieli odróżnić konsekwentne trwanie przy swoich priorytetach od obsesji, kiedy np są też innego rodzaju zaburzenia?
Mnie wszyscy niepoważnie zawsze traktowali bo miałam kłopoty z wyartykułowaniem tego o co mi chodzi, nadmierne emocje mi przeszkadzały.
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » czwartek 26 lut 2015, 00:00

Tabletki na alergię i depresję znacząco zwiększają ryzyko
wystąpienia demencji. Część z nich jest dostępna bez recepty - pisze Piotr Kościelniak.

Z takich pigułek korzystają miliony ludzi na świecie. To tzw. cholinolityki wykorzystywane do leczenia astmy i depresji, problemów z pęcherzem czy łagodzenia objawów alergii. Badania naukowców Wydziału Farmacji University of Washington dowodzą, że stosowanie ich przez dłuższy czas znacząco podwyższa ryzyko wystąpienia choroby Alzheimera oraz innych form demencji. To istotne, bo najczęściej z takich leków korzystają ludzie w podeszłym wieku, i tak narażeni na otępienie – obniżenie sprawności umysłowej.

Leki o działaniu antycholinergicznym (blokujące działanie neuroprzekaźnika acetylocholiny) już obecnie mają wpisane wśród działań ubocznych możliwe problemy z pamięcią krótkotrwałą i koncentracją. Jednak nowe badania publikowane na łamach „JAMA Internal Medicine" wskazują, że ich długotrwałe używanie prowadzi do nieodwracalnych zmian rzutujących na jakość życia.

Przyjmowanie takich leków przez ponad trzy lata zwiększało zagrożenie demencją (we wszystkich formach) średnio o 54 proc. w porównaniu z osobami niekorzystającymi z cholinolityków. W przypadku samej choroby Alzheimera zagrożenie rosło jeszcze bardziej – było aż o 63 proc. większe.

– Starsi ludzie powinni być świadomi, że wiele leków, w tym także takie dostępne bez recepty, jak na przykład tabletki nasenne, ma silne działanie antycholinergiczne – powiedziała autorka tych badań prof. Shelly Gray, geriatra i farmakolog z University of Washington. – Dlatego powinni powiedzieć swoim lekarzom również o tych z pozoru niewinnych lekach.

Bez paniki

Lekarze podkreślają jednak, że pacjenci nie powinni wpadać w panikę i przerywać leczenia, które zostało uzgodnione ze specjalistą. – Nikt nie powinien rezygnować z leczenia bez konsultacji – zastrzega prof. Gray. – Ale z drugiej strony lekarze muszą się przyjrzeć, jakie leki przyjmują ich pacjenci, zwłaszcza ci starsi, i spróbować zmniejszyć dawki.

Jej zespół zbadał 3434 osoby w wieku powyżej 65 lat. W chwili rozpoczęcia obserwacji żadna z nich nie cierpiała na demencję. Przez siedem lat podglądano ich stan zdrowia, kontrolowano leki przepisywane przez lekarzy, a także takie, które kupowali sami.

Naukowcy zauważyli, że zwiększone ryzyko demencji obejmuje osoby, które przyjmowały przez trzy lata codziennie 10 mg doksepiny albo 4 mg difenhydraminy lub 5 mg oksybutyniny. W grupie badanych pacjentów na chorobę Alzheimera zapadło 637 osób, a u 160 osób zdiagnozowano inne formy demencji.

Doksepina to szeroko stosowany tzw. trójpierścieniowy lek przeciwdepresyjny. W Polsce występuje w kapsułkach 10 i 25 mg. Difenhydramina to dostępny zwykle bez recepty lek hamujący podrażenienie błędnika (np. przy chorobie lokomocyjnej), łagodzący alergie oraz pieczenie po ukąszenia owadów. Jest składnikiem (w dawce 25 mg), obok paracetamolu, popularnego leku nasennego i łagodzącego objawy przeziębienia. Oksybutynina to z kolei lek na używany głównie w walce z problemami z pęcherzem (nietrzymanie moczu).

https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCAQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.rp.pl%2Fartykul%2F1174888.html&ei=k1DuVPCEJYOrPdjSgIgM&usg=AFQjCNGfPi8AUwknNuPTHYowvR71b5spjg&sig2=voDLZIGPto2ts5vGFh67eg

bez paniki ! ;)
na około 3500 osób u 800 stwierdzono negatywne działanie ...
powyżej 20 % ..
0 x

bow
x 4
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowanie: 154 razy

Nieprzeczytany post autor: bow » piątek 27 lut 2015, 23:41

Przebiśnieg pisze:Dodam, że najprostszym i najbezpieczniejszym sposobem moim skromnym zdaniem jest kąpiel z zastosowanie skrzypu polnego.
Krótko rzeknę że oczyszcza i udrażnia.

Masz rację tak skrzyp jest doskonałym lekiem w chorobach dających objawy psychiczne. Ale istnieje szybszy sposób na uzupełnienie krzemu organicznego.
Krzem jest niezbędny w leczeniu raka i często (nie zawsze) podczas leczenia tzw chorób psychicznych.
Nie spodoba się wszystkim sposób jaki zaproponuję ale jest najskuteczniejszy.
Najłatwiej przyswajalnym krzemem w największej ilości jest krzem występujących w aminokwasach białek wielkocząsteczkowych jakie występują głównie w nóżkach wieprzowych i kurcząt, w golonce wieprzowej i kilku mniej znanych pokarmach.
Problem polega na tym, że dla większości ludzi krzem ten jest nieosiągalny. Białka wielkocząsteczkowe np kolagen są bardzo złożonymi cząsteczkami. Składają się często z ponad 100 łańcuchów oraz osiągają masę kilku milionów daltonów a więc składają się z setek tysięcy różnych atomów tj tysięcy aminokwasów. Niektóre z tych aminokwasów zawierają krzem. Krzem organizm wykorzysta jeżeli uda się mu wyizolować z cząsteczek proteinowych owe aminokwasy.
I tu wracamy do niezbędnego zakwaszenia żołądka, a dokładniej do niskiego pH soków żołądkowych.
Wniosek - Betaina HCL i potrawy o jakich pisałem powyżej.
Efekty widoczne już po kilku posiłkach w tym ustabilizowanie dobrego samopoczucia, mniejsza labilność, poprawa wyglądu skóry, większa wytrzymałość i sprężystość naczyń krwionośnych oraz setki innych korzyści.
Oczywiście nie w każdym przypadku nastąpi całkowite wyleczenie (przyczyny mogą być różne) ale bez tego w żadnym wypadku.
0 x

baba
x 128

Nieprzeczytany post autor: baba » niedziela 15 mar 2015, 17:16

Obrazek
0 x

Awatar użytkownika
abcd
x 371
x 238
Podziękował: 30347 razy
Otrzymał podziękowanie: 9060 razy

Nieprzeczytany post autor: abcd » niedziela 15 mar 2015, 19:54

Wg ogólnie i "odwiecznie" panujących standardów mam notoryczne kłopoty ze "zdrowiem psychicznym", jednak przyglądając się ogólnoprzyjętym, i wciąż obowiązującym, a w świetle ostatnich doniesień ze świata polityki, nie tylko polskiej, normom mam poważne wątpliwości, kto ... wychyla się poza margines. ;) :lol:
Wolę jednak uchodzić za dziwaka/wariata, niz strugać normalnego imbecyla. :)
0 x

Gdzie rodzi się wiara, tam umiera mózg.

baba
x 128

Nieprzeczytany post autor: baba » niedziela 15 mar 2015, 20:07

To ten podwójny minus. Być wariatem nie przystosowanym do zwariowanego świata = być normalnym. Też to sobie cenię. Bardzo pocieszające. :D
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » sobota 21 mar 2015, 10:48

[
b]Dzieci masowo trute psychotropami[/b]

Prof. Maria Majewska mejlem 20 marca 2015

Szanowni Państwo,

Podziękujmy serdecznie wspaniałym rodzicom społecznikom, którzy poświęcają swój czas na tłumaczenie obcojęzycznych tekstów i filmów o szczepieniach oraz udostępniają je polskiemu społeczeństwu.

Dzięki naszej wspólnej pracy edukacyjnej coraz więcej polskich rodziców (i lekarzy i pielęgniarek) ma dziś świadomość potencjalnych poważnych powikłań poszczepiennych i podejmuje przemyślane decyzje odnośnie szczepień.

————

Dzieci masowo trute psychotropami

Ponad 600 tysięcy amerykańskich dzieci do 3 roku życia, w tym prawie 300 tysięcy niemowląt jest regularnie trutych różnymi psychotropami (nasennymi, uspokajającymi, antydepresantami, antypsychotykami, stymulantami, etc.).

Te leki nie są przeznaczone dla dzieci i czynią w ich mózgach ogromne spustoszenia.

Przyczyną tych wielkich, najczęściej nielegalnych eksperymentów na małych dzieciach jest pandemia poszczepiennych chorób psychicznych u dzieci w USA (autyzmu, ADHD, OCD, bezsenności, stanów lękowych, depresji, samookaleczania, agresji, upośledzenia umysłowego etc.).

Dzieci od urodzenia ciężko zatrute toksycznymi szczepionkami, a potem systematycznie trute toksyczną żywnością (GMO, konserwanty, koloranty) nie mają szans na normalny rozwój. Do pediatrycznych chorób psychicznych i neurologicznych dochodzi gama poszczepiennych chorób autoimmunologicznych, takich jak cukrzyca, astma, alergie i inne.

Biznes szczepienny jak widać przynosi gigantyczne zyski z nawiązką. Najpierw zarabia na masowym okaleczaniu zdrowych dzieci toksycznymi szczepieniami, potem czerpie wielkie zyski sprzedając chorym dzieciom leki psychotropowe, które jeszcze bardziej je okaleczają.

Profity z tego biznesu idą do kieszeni oligarchów farmaceutycznych, a tracą na tym dzieci, ich rodziny oraz całe społeczeństwo.

http://www.cchrint.org/2014/05/21/10000 ... e-iceberg/

pozdrawiam
0 x

baba
x 128

Nieprzeczytany post autor: baba » sobota 21 mar 2015, 11:24

"U nasz" też już w zwyczaju. Kolega pracował w kartotece szpitala i pisał, że nawet kilkuletnie dzieci, które są "niegrzeczne" i nie chcą słuchać starszych, czyli najczęściej zdrowo sprzeciwiają się złemu przez nich traktowaniu, pacyfikuje się psychotropami. Plus oczywiście te z ADHD i wiele innych. Są rodzice i rodzice. Najczęściej domagają się szacunku od dzieci ale sami ich nie szanują, niektórzy się o nie trzęsą bo są zastraszeni, zindoktrynowani i "dla ich dobra" wszystko wiedzą lepiej. Albo mają poczucie nad odpowiedzialności np i traktują swoje dzieci jak bezrozumne istoty, którymi ciągle trzeba kierować. Dzieci mają niedojrzałe sposoby komunikacji a nie rozum. Już roczne dziecko potrafi samo oceniać znane mu ryzyko. Tylko dorośli tego nie potrafią rozpoznać bo koncentrują się właśnie na formie a treści nie rozumieją.

Naprawdę mało rodziców potrafi być nieinwazyjnymi mądrze szanować swoje własne dzieci. Dawać im wybór, pytać, po prostu rozmawiać, uczciwie informować, i wspierać w tym co same chcą osiągnąć. Np "lepiej" wiedzą co małe dziecko powinno jeść i zabijają w nim jego zdrowy instynkt. Do każdej rzeczy wymagamy różnych certyfikatów a wszystkim nam się wydaje, że coś tak poważnego jak wychowanie człowieka to taka oczywista i naturalna umiejętność, którą oczywiście posiadamy. Tak po prawdzie to duże dzieci mają małe i przenoszą na nie swoje problemy. Rodzicielstwo "zdarza" nam się zbyt wcześnie i tyle.

Nie żebym kogoś chciała krytykować, też bez winy nie jestem, to taka raczej smutna refleksja. Co mnie i moim dzieciom z tego, co wiem teraz, kiedy mleko już się rozlało. No, może nie do końca, każda przeszłość jest naprawialna. W teraźniejszości. Tyle że mniej wysiłku dla wszystkich kosztuje po prostu nie szkodzić niż naprawiać. 8-)
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » sobota 21 mar 2015, 12:00

Nie możemy siebie winić do końca - tak nas uczono, zaufanie do kitla, czarnych sukienek, książek, profesorów..
Jest zupełnie inaczej..jak widać.
Rządzą tym zachodnie banki i farmacja.
Dzięki Ci Panie za internet ! :lol:
0 x

baba
x 128

Nieprzeczytany post autor: baba » sobota 21 mar 2015, 12:26

Zaufanie do tych autorytetów ma początek w dziecięcym zaufaniu do rodziców. Niestety. Nawet w tzw okresie buntu do rodziców po prostu zastępujemy jedne autorytety innymi. To tak jakby rodzice przed dziećmi nie udawali, że są nieomylną alfą i omegą i traktowali je bardziej partnersko, mielibyśmy wszyscy więcej odporności na indoktrynację tych szkodliwych autorytetów.
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » sobota 21 mar 2015, 12:33

To tak jakby rodzice przed dziećmi nie udawali, że są nieomylną alfą i omegą i traktowali je bardziej partnersko

prawda..

1. Trzeba umieć przyznać się do winy i niewiedzy..
2. Nauczyć się szczerze przepraszać - swoje dziecko.. najpierw.
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » sobota 21 mar 2015, 14:30

Prof. Thomas Szasz - diagnoza i leczenie dzieci z ADHD

Dwie najważniejsze rzeczy na świecie:
1. Dzieci
2. Wolność

polecam 8-)
0 x

baba
x 128

Nieprzeczytany post autor: baba » sobota 21 mar 2015, 16:10

Spoko GA, bez posypywania głowy popiołem i darcia szat. Naprawdę nie musimy być od razu idealni. Wystarczy swoje dziecko usłyszeć kiedy mówi nam "nie". Jak będzie się czuło skrzywdzone i potrzebowało przeprosin samo powie. Dzieci bardzo chętnie szczerze i otwarcie się z nami komunikują, o ile im nie zamykamy ust, bo nam to co mówią "nie pasuje". Polecam trochę książek o asertywności. 8-)
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » wtorek 24 mar 2015, 10:20

Ksztaltuje sie nowy trend dla uzytecznych idiotek na czele z chora psychicznie Angelina (nie mam watpliwosci ze ma nierowno pod sufitem )

„Angelina Jolie usunęła jajniki i jajowody ”

Angelina Jolie w ubiegłym tygodniu przeszła zabieg usunięcia jajników i jajowodów. Stało się to po tym, jak pojawiło się podejrzenie pojawienia się raka. To oznacza, że aktorka nie może już mieć dzieci.
link:
http://plejada.onet.pl/angelina-jolie-u ... ody/0vq9er

Ku uciesze medycznych rzeznikow.

Pierwszy komentarz nastepnej kretynki swiadczy juz o tym jak niektore kobiety beda sie teraz zabezpieczac przed rakiem bo najwazniejsza jest -”profilaktyka ”

„Trzymaj się Angelina. Ja również mam mutację BRCA1, a w rodzinie mojego ojca wszystkie kobiety umierają na raka nie przekraczając 55 lat. Mój tata już nie żyje i też zmarł na raka. Zdecydowałam się na usunięcie jajników i jajowodów, bo mam dzieci. Nie jest łatwo, przechodzę chirurgiczną menopauzę. Nastrój fatalny, a przecież nie mogę stosować HTZ. Kiedy poszłam na zabieg, to patrzyli na mnie, jak na jakiegoś cudaka, hipochondryczkę, a tyle się mówi o profilaktyce! Smutny jest ten nasz kraj pełen sprzeczności. Ściskam mocno wszystkie osoby z mutacją genów, którym przychodzi zmagać się z ciężką świadomością. Ale jak to powiedział mi pewien prof., że woli mieć pacjentkę świadomą, niż taką, której nie można już nic zaproponować. „

chyba w tym temacie najbardziej pasuje.. ;)
0 x

baba
x 128

Nieprzeczytany post autor: baba » wtorek 24 mar 2015, 11:17

Ja tam słyszałam, że Angelina się po prostu "sprzedała", być może w tzw "dobrej wierze", a może tylko dla kasy. I żadnych operacji w ogóle nie miała. Aktorka jak by nie było, może przekonująco swoją rolę odgrywać. ;)
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » wtorek 24 mar 2015, 11:57

oj tam zaraz się sprzedała- kolejna rola - dobrze zagrana.. ;)
już na TLC - medycznym ''kanale edukacyjnym'' Angielki żwawo wycinają sobie organy zewnętrzne i wewnętrzne dla 'zdrowia' bo gen ten 'posiadajo' ..
Rola odegrana bardzo sugestywnie jak widać..
0 x

baba
x 128

Nieprzeczytany post autor: baba » wtorek 24 mar 2015, 12:31

A wiesz co GA, jakiś taki dziwny mam nastrój ostatnio. Więc. Może to i lepiej jeśli głupota sama się będzie "kastrować" zamiast rozmnażać. :roll:
0 x

baba
x 128

Nieprzeczytany post autor: baba » środa 01 kwie 2015, 12:07

Żeby leczyć trzeba najpierw zdiagnozować.... :lol:

Obrazek
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » środa 15 kwie 2015, 21:53

Natomiast kwas jabłkowy, jest najbardziej skutecznym chelatorem aluminium, również w mózgu (Alzheimer) i to warto wiedzieć, choć podstawowym suplementem nie jest.

@Blu mogłbyś to rozwinąć?
już kiedyś miałem spytać..

Parkinson wg starego dowcipu niewiele się różni od Alzheimera..
Ale obie przypadłości wiążą się z zatruciem Al, między innymi.
Niacyna też wskazana pewno.. B-50.. ?

edit:
Na eathclinic.com zalecają h2o2 i błękit metylenowy i witC .. ?
0 x

ODPOWIEDZ