Witam wszystkich użytkowników tego forum

17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.

25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21

Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.

Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.

/blueray21

W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum

To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.

Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.

/blueray21

Leczenie PŁYNEM LUGOLA

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522
Podziękował: 446 razy
Otrzymał podziękowanie: 14801 razy

Re: Leczenie PŁYNEM LUGOLA

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » środa 03 gru 2014, 15:23

Linki można wklejać, nie reklamujesz, tylko pytasz.
Do kąpieli, moczenia, jak najbardziej polecam z Morza Martwego, dodatki są naturalne i niewielkie, a magnezu jest w nim tyle samo, co w każdym innym sześciowodnym chlorku magnezu - wynika ze struktury chemicznej. A cena niższa.
Do bezpośredniego użycia, głównie jako spray lepszy jest czda, bo zjadać ten z Morza Martwego też można bez problemu, ale czda nie pozostawia osadu.
0 x

Wiedza ochrania, ignorancja zagraża.

Awatar użytkownika
abcd
x 371
x 238
Podziękował: 30347 razy
Otrzymał podziękowanie: 9060 razy

Nieprzeczytany post autor: abcd » środa 03 gru 2014, 21:49

Kontynuacja moich doświadczeń z jodyną: viewtopic.php?f=17&t=1182&start=150#p29051

No więc sypnąłem sobie nieco więcej kropli niż pierwszym razem.
Pan Zdzisław Szpora twierdzi, że po zażyciu jodyny będziemy odczuwać drapanie w gardle,
osobiście nic takiego nie odczułem za pierwszym razem ale zwalam to na mój "wytrawiony"
przełyk. ;) Za to, za drugim razem już coś takiego choć delikatnie, to jednak odczułem.
Wciąż zwalam te moje niestandardowe objawy na ogromne braki jodu w organizmie. :lol:
Oczywiście jestem zbyt leniwy i gruboskórny by stosować testy, o jakich tu prawicie,
i czekać godzinami na wchłonięcie się tego przez skórę.
Poza tym, w ciągu dwóch godzin nie wystąpiły objawy opisywane przez Z. S. ale za to
odczułem lekkie ciepło w czaszce, czego wcześniej nie zauważyłem.
Poty oczywiście wystąpiły ale następnego dnia nad ranem.
Ogólnie jednak jestem za tą terapią i każdemu ją polecę, bo wszak nie każdy ma tak duże
braki jodu w organizmie, a mimo to jestem już po wszelkich niemal komplikacjach. :)

Jednak dziś zapodam sobie jeszcze jedną dawkę, tak dla kurażu. ;) :lol:
0 x

Gdzie rodzi się wiara, tam umiera mózg.

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696
Podziękował: 29964 razy
Otrzymał podziękowanie: 19672 razy

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » środa 03 gru 2014, 22:25

z netu:
" kolejne brednie wyssane z palca Jod może co najwyżej usunąć goiter lub początkowe zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy uszkodzonej, tarczycy nie ma możliwości wyleczyć, pozostają jedynie hormony przyjmować. A jego nadmiar także może się przyczyniać do uszkodzenia tarczycy dwojako powodując niedoczynność lub nadczynność

ktoś może to krótko ocenić ?

@abcd
ja sie brudzę jodyna - 8-9 godzin i znika .. ;)
to jest właśnie dla leniwych !
0 x

życie ma tylko dożywotnią gwarancję, przeżyj je ciekawie,
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło :D

Awatar użytkownika
abcd
x 371
x 238

Nieprzeczytany post autor: abcd » środa 03 gru 2014, 22:36

grzegorzadam pisze:z netu:
" kolejne brednie wyssane z palca Jod może co najwyżej usunąć goiter lub początkowe zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy uszkodzonej, tarczycy nie ma możliwości wyleczyć, pozostają jedynie hormony przyjmować. A jego nadmiar także może się przyczyniać do uszkodzenia tarczycy dwojako powodując niedoczynność lub nadczynność

ktoś może to krótko ocenić ?

Po objawach jakie obserwuję na sobie śmiem stwierdzić, że to kolejne brednie z "netu".
Ktoś ukierunkowany tylko na akademicką medycynę, tylko tak będzie przedstawiał swoje racje.
"Bo takie są ogólne wytyczne "profesorów", bo tak nas szkolili na akademiach medycznych, bo tak ..."
Wybacz, ale olewam takie twierdzenia i póki nie sprawdzę na sobie jakiejś rozsądnej terapii, choćby
nosiła w sobie miano "typowo znachorskiej" to krzyki zwolenników akademizmu medycznego dawno już
"zasypałem w popiele".
Skurczygnaty zrobią wszystko by swoje kilkuletnie i drogie studia ubrać w "jedynie słuszne" dążenie do zdrowia,
a rzeczywistość wokół nas, to co dzieje się z pospólstwem kreśli, wyznacza zupełnie inne postrzeganie tego
i wielu innych zagadnień.

Niech płacą za własne ogłupianie, to ich pieniądze i ich ... życie. ;) :lol:

@abcd
ja sie brudzę jodyna - 8-9 godzin i znika .. ;)
to jest właśnie dla leniwych !

czyli jestem poza marginesem.
Nie wyobrażam sobie poplamienia się jakąś substancją i oczekiwać, aż ta po paru, prunastu godzinach mi
się wchłonie.
Kto chce niech sobie sprawdza.
Osobiście wolę krótsze ścieżki, jak choćby ta, którą stosuję, a którą propaguje Z. S.
Krótko i na temat, a wszelkie odchyłki świadczą o niedoborach, które trzeba uzupełnić.
Organizm sam ci powie kiedy masz już dość. ;) :lol:
Ostatnio zmieniony środa 03 gru 2014, 22:45 przez abcd, łącznie zmieniany 1 raz.
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » środa 03 gru 2014, 22:43

Tarczycy nie można wyleczyć, jeśli się ją zoperuje. Są różne stany, ale ci co nie uwierzyli w takie propagandowe slogany, jak ten cytat, rodem z przemysłu medyczno - farmaceutycznego na ogół miewają się dobrze bez hormonów.

Osobiście znam jeden przykład takowej, której lekarze w Polsce w ogóle nie mogli wyleczyć, choć wiedzieli, że o tarczycę chodzi i dawali hormony. Pojechała do Grecji i tam znachor / bioenergoterapeuta wyleczył ją nawet bez jodyny, dużo kelpu, witaminy, magnez.
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » środa 03 gru 2014, 22:48

nie no jasne - ale tyle tego jest w necie ze ręce opadajo :lol:
0 x

Awatar użytkownika
abcd
x 371
x 238

Nieprzeczytany post autor: abcd » środa 03 gru 2014, 22:56

grzegorzadam pisze:nie no jasne - ale tyle tego jest w necie ze ręce opadajo :lol:

Zdrowy rozsądek!

To podstawa. ;) :lol:
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » środa 03 gru 2014, 22:57

Ano pisali coś niedawno o trollowaniu, sam widzisz.
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » czwartek 04 gru 2014, 00:14

próchnica:
można się jej pozbyć za pomocą irygatora waterpik, jodu i sody oczyszczonej z solą,
to pływaki - nie można ich się pozbyć szczoteczką ..

edit:
(...) wtedy trzeba takiemu dziecku wyszczotkować zęby jodem lub jednym z czynników zabijającym zarazki ..

jeżeli to take proste jest to bingo ! ;)
co to za magiczna rurka barwiąca się na fioletowo ?

ciekawe 8-) polecam
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » czwartek 04 gru 2014, 16:05

z wiki:
Streptococcus mutans – bakteria gram dodatnia, będąca fakultatywnym beztlenowcem. Należy do paciorkowców γ-hemolizujących i jest zaliczana do Streptococcus viridans. Po raz pierwszy została opisana przez Clare w 1924 roku.
Fizjologicznie występuje w jamie ustnej człowieka, wchodząc tam w skład naturalnej flory bakteryjnej (ok. 2%) . Streptococcus mutans i inne bakterie stanowią główny czynnik etiologiczny powstawania próchnicy zębów[1] (wraz z L. acidophilus). Podczas zapalenia dziąseł może przejść przez uszkodzone błony śluzowe do krwiobiegu, powodując przejściową bakteriemię oraz infekcyjne zapalenie wsierdzia.

pan dr twierdzi że próchnicę powoduje ta bakteria..
- i że wiercenie w zębach to nie jest metoda ! - to co ?
perhydrolem ją, jodem i soda ..? .. az tak łatwo ? 8-) ;)
0 x

Awatar użytkownika
abcd
x 371
x 238

Nieprzeczytany post autor: abcd » czwartek 04 gru 2014, 16:15

Trzeba posłuchać dalsze odcinki z doktorkiem. ;)
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » czwartek 04 gru 2014, 16:43

abcd pisze:Trzeba posłuchać dalsze odcinki z doktorkiem. ;)

chyba wszystkie dostepne po polsku wkleiłem w róznych tematach..
''How To Save Your Teeth'' - jest książka - przekładu nie ma.

- ale ta ''likwidacja'' próchnicy jest bardzo intrygująca - nie zetknąłem się z tym wcześniej..
- chociaż płukanie zębów h2o2 z soda na paradontozę jest w eterze..

można się jej pozbyć za pomocą irygatora waterpik, jodu i sody oczyszczonej z solą,
to pływaki - nie można ich się pozbyć szczoteczką ..

- słyszeliśćie o tym ?

edit:
wynalazlem jeszcze jeden :lol:
koledzy dentyści chyba maja inne zdanie ..

0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » czwartek 04 gru 2014, 17:18

film zawiera info wraz z instruktarzem irygacji :lol:

jedna z substancji jest : Povidone Iodine - Povidonum iodinatum

nie było chyba w temacie o tym specyfiku mowy .

https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCMQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.doz.pl%2Fleki%2Fp3817-Povidone_Iodine&ei=u4iAVKqfConXyQPrnYGoBA&usg=AFQjCNHpLz3XaR1xueG6Utu5gQFklObxag&sig2=OSIEnQbh7kSf7G0sBacCLQ

dlaczego jod zadziałał tak dobrze ? jest to składnik odżywczy - ludzie go potrzebuja .
próchnica i choroby dziąseł są spowodowane przez zarazki - gdy zabijesz zarazki - zatrzymujesz problem.
To naprawdę jest tak proste

bingo !

film trzeba obejrzeć po prostu ;)
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » czwartek 04 gru 2014, 21:25

dr Kennedy wymienia skuteczne środki antybakteryjne do ust:

jod, chloryn, rozcieńczony wybielacz, chloramina T ....
dalej olejki - np.olejek oregano + ozon..

zabrakło mi jeno h2o2 :lol:
ale starego forum np. :
Uwaga! Chociaż artykuł mówi o dość drogim środku, jakim jest Microhydrin, wszystkie opisane procedury można wykonywać, używając jako taniego zastępnika wody utlenionej.
Woda utleniona, dzięki właściwościom bakteriobójczym, skutecznie usuwa wszystkie bakterie (łącznie z tymi, które powodują próchnicę).

i nie tylko wiemy o tym oczywiscie.. ;)
tylko czy sama WU bez waterpik'a wystarczy ? ;)
technologia tez wazna jest przecie !
0 x

Awatar użytkownika
satori4
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

Nieprzeczytany post autor: satori4 » czwartek 04 gru 2014, 21:30

Ten film to połączenie reklamy z pewną ilością prawdziwych informacji . Myślę , że do Bingo daleko . Żeby to wszystko było takie proste jak te informacje , odkrycia amerykańskich lekarzy , badaczy i naturopatów.
Znam bardzo dużo ludzi w podeszłym wieku, którzy mają doskonałe zdrowie i pełne uzębienie a nie znają , żadnych specyficznych środków . Człowiek to bardzo ciekawa istota , bardziej duchowa niż fizyczna i prawda leży po środku.
0 x

Nasze życie jest takim, jakim uczyniły je nasze myśli.

Awatar użytkownika
abcd
x 371
x 238

Nieprzeczytany post autor: abcd » czwartek 04 gru 2014, 21:33

Należałby zaopatrzyć się rónież w irygator.

Cytat z filmu:

10:34 - Podbórz go i zmień wodę, w której żyje. Sok, który znajduje się wokół każdego zęba, można zmyć i zmienić w ślinę, która zabija bakterie i nie zabija ciebie.

- Jedynym szczególnie użytecznym narzędziem, którego można używać w domu, by zapobiec mnożeniu się tych robaków w twoich ustach jest
Irygator ViaJet.

- To elektryczny irygator, który wypuszcza pulsujący strumień wody, który usuwa bakterie z powierzchni zębów i pomaga nawodnić przestrzenie
pod zębami, przy użyciu wody lub czynnika antymikrobowego, by pozbyć się bakterii, których zwyczajnie nie można się pozbyć przy użyciu
zwykłej szczoteczki do zębów

Edycja:

I w zupełności zgadzam się z >satori<, że to bardziej reklama.
"chcesz mieć zdrowe dziąsła i całą jamę ustną, to KUP irygator oraz odpowiednie środki do niego - koszt nie istotny, ważne, ze masz piękny zdrowy "uśmiech". ;)

Zapomnieli tylko dodać, ze i bez tego można sobie pomóc jodyną i WU. no ale wówczas interes by kulał. ;)
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » czwartek 04 gru 2014, 22:02

alez skad ten sceptycyzm ?
irygator nieobowiązkowy jest ! :lol:
a znajdziesz tam coś bez reklam ?
te wszystkie ''jutuby'' z tłumaczeniem to masówki sa - za reszte 20 dolcow za e-booka ..

to o jodzie temat i o jodzie jest tam az nadto ;)

ja tam znalazłem 95% innych ciekawych informacji - jakoby przy okaZJI ;)
- plucze h2o2 - ale w pewnym wieku płukac czyms trza - niekoniecznie zakąszać ;)

- To elektryczny irygator, który wypuszcza pulsujący strumień wody, który usuwa bakterie z powierzchni zębów i pomaga nawodnić przestrzenie

te substancje sa tak reaktywne ze ten elektryczny wspomagacz nie wydaje sie niezbędnym - ale to moje spojrzenie ;)

edit:
dla mnie najwazniejszym w tym było to że można domowym sposobem oddalic próchnice - bez barbarzynskiego i bezcelowego procesu wiercenia w szczece - o czym wielokroc dr D. wspominał !

Zapomnieli tylko dodać, ze i bez tego można sobie pomóc jodyną i WU. no ale wówczas interes by kulał. ;)

te wnioski ''wyciskamy'' sami -jasne :lol:

pozdrawiam zacnych spostrzegawczych sceptyków 8-)
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » czwartek 04 gru 2014, 22:26

satori4 pisze:Ten film to połączenie reklamy z pewną ilością prawdziwych informacji . Myślę , że do Bingo daleko . Żeby to wszystko było takie proste jak te informacje , odkrycia amerykańskich lekarzy , badaczy i naturopatów.
Znam bardzo dużo ludzi w podeszłym wieku, którzy mają doskonałe zdrowie i pełne uzębienie a nie znają , żadnych specyficznych środków . Człowiek to bardzo ciekawa istota , bardziej duchowa niż fizyczna i prawda leży po środku.

jestem z natury ''przyziemny'' i myślę że nasze zdrowie bardziej zalezy od tablicy Mendelejewa niż od ''eterycznych'' aspektów ;)

stary diesel pojedzie na rzepaku - w nowszych wtryski do wymiany ;)
- bardzo ważne w tych filmikach jest to jakie znaczenie ma uzębienie !
- dla calego ustroju - w chorobach nowotworowych również.
niektórzy uważają że bez porządku w paszczy terapia onkologiczna jest bezskuteczna .. kanały - korzenie jako źródło wszelkich niebezpiecznych infekcji ;)
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » czwartek 04 gru 2014, 22:34

Z tym uśmiechem po jodynie może być pewien problem - ona dość trwale barwi, zęby też. Więc trzeba używać samego jodku potasu, albo jodynę (jod) odbarwić np. bardzo delikatnym roztworem wit. C, bo sama soda nie da rady.
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » czwartek 04 gru 2014, 22:39

blueray21 pisze:Z tym uśmiechem po jodynie może być pewien problem - ona dość trwale barwi, zęby też. Więc trzeba używać samego jodku potasu, albo jodynę (jod) odbarwić np. bardzo delikatnym roztworem wit. C, bo sama soda nie da rady.

edit:
a jodek jako bezbarwny może być ? - pytanie skreślone ;)

edit: a to ?
Povidone Iodine - Povidonum iodinatum
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » czwartek 04 gru 2014, 22:47

Povidone, to w zasadzie marka jodyny na bazie gliceryny z wodą, gdzie indziej znana pod nazwami zaczynającymi się na Beta... Beti...
Dodawane są różne inne dodatki, dlugołańcuchowe alkohole, wodorotlenek sodu, kwas cytrynowy i czasami niewielkie ilości fosforanu sodu.
Jednak jako typowo naskórna ma stężenie jodu ok 11%.
0 x

Awatar użytkownika
satori4
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

Nieprzeczytany post autor: satori4 » czwartek 04 gru 2014, 23:43

jestem z natury ''przyziemny'' i myślę że nasze zdrowie bardziej zalezy od tablicy Mendelejewa niż od ''eterycznych'' aspektów
Rozumiem to powszechne podejście , ja także bez problemu potrafię odróżnić pewne niuanse oraz zasady . Życzę zdrowia opartego na korzystaniu z tablicy Mendelejewa .
0 x

Nasze życie jest takim, jakim uczyniły je nasze myśli.

Awatar użytkownika
Thotal
x 27
x 253
Podziękował: 6005 razy
Otrzymał podziękowanie: 11573 razy

Nieprzeczytany post autor: Thotal » piątek 05 gru 2014, 07:47

Satori4
wyczuwasz niuanse, zasady... a ja kwasy :D
Powszechne podejście do tablic i uregulowanych prawideł wcale nie oznacza niezrozumienie świata DUCHA.
Przecież MATERIA z niego się wywodzi...

Pozdrawiam = Thotal :)
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » piątek 05 gru 2014, 10:19

Thotal pisze:Satori4
wyczuwasz niuanse, zasady... a ja kwasy :D
Powszechne podejście do tablic i uregulowanych prawideł wcale nie oznacza niezrozumienie świata DUCHA.
Przecież MATERIA z niego się wywodzi...

Pozdrawiam = Thotal :)

pH jest najważniejsze :lol: - a jak mówi Coldwell i przyjaciele - zły stan duszy może zakwasić ustrój równie skutecznie jak nieodpowiednia dieta ;)

pozdrawiam
ga
0 x

Awatar użytkownika
Thotal
x 27
x 253
Podziękował: 6005 razy
Otrzymał podziękowanie: 11573 razy