Witam wszystkich użytkowników tego forum

17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.

25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21

Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.

Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.

/blueray21

W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum

To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.

Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.

/blueray21

Witamina C - niedoceniony uzdrawiacz

evaci
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Re: Witamina C - niedoceniony uzdrawiacz

Nieprzeczytany post autor: evaci » wtorek 09 wrz 2014, 21:13

czytam to wszystko i to wygląda pięknie,witamine tą można kupować na kilogramy
a dziś natknąłem się na taki artykuł Abramka i gość twierdzi że są dwie wersje wit.c
naturalna lewoskrętna i syntetyczna
i wymienił że ta syntetyczna może być prawoskrętna i tez lewoskrętna i jest tak samo syntetyk
i bardzo szkodliwa i nie przyswajalna tak jak każdy syntetyk
i teraz co myślicie czy te na allegro co kupujecie w kilogramach to faktycznie ta lewoskrętna c i do tego zdrowa,mam mieszane uczucia po tym artykule co wy na to
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696
Podziękował: 29964 razy
Otrzymał podziękowanie: 19672 razy

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » wtorek 09 wrz 2014, 21:53

@evaci

i wymienił że ta syntetyczna może być prawoskrętna i tez lewoskrętna i jest tak samo syntetyk
i bardzo szkodliwa i nie przyswajalna tak jak każdy syntetyk

i teraz co myślicie czy te na allegro co kupujecie w kilogramach to faktycznie ta lewoskrętna c i do tego zdrowa,mam mieszane uczucia po tym artykule co wy na to

- jeżeli jest taka szkodliwa - to ja jestem duchem ;) - a woda utleniona zabija i powoduje hemolizę .. :lol:
- proszę wejść na Akademię Witalnośći pani Marleny - bardzo szybko rozprawiła się z objawieniami tego sprzedawcy absurdalnie drogich odmian witaminy C note bene jednak syntetycznej..
http://www.akademiawitalnosci.pl/qa-001-najczestsze-pytania-na-temat-witaminy-c/

- argumentacja tego akwizytora amerykańskiego producenta tych suplementów jest tak pokrętna, że sam jej do końca chyba nie rozumie.
- po krótkiej mojej próbie ustalenia o cóż panu A. chodzi dokładnie - zasłonił się argumentem podważania jego autorytetu.. ;) - nieprzyswajalne są argumenty tego handlowca a raczej ich brak..
- osobiście z sukcesem stosuję tę kupowaną na kilogramy - służę przykładem..
- słynny dr Jaffe ma podobne podejście - jest na pewno większym autorytetem jak pan sprzedawca wymieniony przez Ciebie.

pozdrawiam
grzegorzadam
-
0 x

życie ma tylko dożywotnią gwarancję, przeżyj je ciekawie,
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło :D

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522
Podziękował: 446 razy
Otrzymał podziękowanie: 14801 razy

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » wtorek 09 wrz 2014, 22:00

I to jest chyba najlepszy sposób przygotowania, ponieważ roztwory są jednak wrażliwe, na światło, ale pewnie nie tylko i należałoby przygotowane porcje zużywać w maks. 2 tygodnie. A tak mamy zawsze świeży roztwór.
Tylko mieszanina powinna być chroniona przed wilgocią, bo będzie się zbrylać, więc naczynie powinno być szczelne. Mieszaninę, trzeba dobrze wymieszać, ja używam do tego blendera.

Odnośnie dyskusji, która lepsza itd. - pełno w necie naciągaczy, nic nowego. Jeżeli kupowana witamina C ma właściwy nr CAS, nie może być podróby, bo to głęboki kryminał, a udowodnić łatwo, więc ci co chemią obracają z pewnością na to nie pójdą, jakiś mały sprzedawca, zawsze może dodać cukru, czy kwasu cytrynowego, ale jak go złapią to będzie tragedia.
0 x

Wiedza ochrania, ignorancja zagraża.

Awatar użytkownika
Dariusz
Administrator
x 27
Podziękował: 4972 razy
Otrzymał podziękowanie: 1646 razy

Nieprzeczytany post autor: Dariusz » środa 10 wrz 2014, 21:28

@evaci, osobiście również dość dużo tej wit. wypiłem i również żyję. :D
Jedyny rozsądny zarzut z jakim się spotkałem, to twierdzenie, że lepiej umieścić ją w ampułkach i tak łykać gdyż tak mocna może przyspieszyć próchnicę zębów. :o
Może i może, nie zaobserwowałem tego faktu, jednak jak ktoś chce się bawić we wsypywanie do maleńkich ampułeczek to ... będzie miał troszkę urozmaicenia. ;) :D
0 x

Pozwól sobie być sobą, a innym być innymi.

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » środa 10 wrz 2014, 21:40

Zacznijmy od tego, że duże ilości witaminy C należy przyjmować tylko w wersjach buforowanych, wcale nie z powodu zębów, gdyby tak łatwo było je zniszczyć to po wypiciu szklanki soku cytrynowego zniknęłyby zupełnie. A witamina jest słabszym kwasem niż cytrynowy. Następna bzdura.
Buforowaną, ze względu na zakwaszanie organizmu i działanie żołądka. I nie ma tu co wymyślać, wspomniany dr Jaffe, wiedział co robi i co pisze.
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » środa 10 wrz 2014, 22:00

Jedyny rozsądny zarzut z jakim się spotkałem, to twierdzenie, że lepiej umieścić ją w ampułkach i tak łykać gdyż tak mocna może przyspieszyć próchnicę zębów. :o

- ostatnio rozmawialem z jednym gosciem, który z miną fachowca przekonywał że zażywanie vityC powoduje kamienie w nerkach i nie wiadomo co jeszcze złego :evil: :lol:
- a wiem że codziennie wchlania 5 kaw z 3-ma łyżkami cukru + eklery czy inne WZ-tki..
i te te no ptysie ;) :lol:
- jak śpiewał W. Młynarski - ''róbmy swoje'' ;)
- nie ma żadnego logicznego wytłumaczenia żeby za kwas l-askorbinowy wyprodukowany w Chinach wg chińskiego patentu przy udziale chińskich robotników płacić więcej niż 10 zł. za 1 kg. - teraz kosztuje koło 35 zł. - ale z czasem ''rynek'' to zweryfikuje ;)
- a jak ktoś chce placić 200 zł . za kg ''prawdziwej'' - wyjątkowej z bioflawonoidami w kupie razem - wolny wybór :lol:
- ja wsypuje C do bioflawonów z herbaty za grosze - efekt ten sam ! 8-)
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » środa 10 wrz 2014, 22:08

Kamienie w nerkach to szczawiany, ewentualnie fosforany, z witaminą C nie mają nic wspólnego.
Mogą być jeszcze kryształy kwasu moczowego, gdy ktoś się dobrze zakwasi lub ma skłonności do dny moczanowej.
Reszta to bajka, może być na resorach.
0 x

Awatar użytkownika
barneyos
Administrator
x 23
x 73
Podziękował: 155 razy
Otrzymał podziękowanie: 1895 razy

Nieprzeczytany post autor: barneyos » środa 17 wrz 2014, 17:06

mam pytanko:
nabyłem w drodze kupna węglan potasu bezwodny (sól potasowa kwasu węglowego, potaż) K2CO3.

Na etykiecie są ostrzeżenia:
Działa szkodliwie po połknięciu
Działa drażniąco na skórę
Działa drażniąco na oczy
Może powodować podrażnienia dróg oddechowych

Czy właśnie ww.składnika mam dodać aby razem z witaminą C i sodą oczyszczoną stworzyć mieszankę witaminę C buforowaną zrównoważoną ?
0 x

======================================================
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobić

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » środa 17 wrz 2014, 17:30

Dokładnie tak. Ostrzeżenia są dla tych co połykają proszek
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » środa 17 wrz 2014, 17:45

mam pytanko:
nabyłem w drodze kupna węglan potasu bezwodny (sól potasowa kwasu węglowego, potaż) K2CO3.

- też taki nabyłem tą samą ścieżką ;)
- od miesięcy wg protokołu @Blu zadaje sobie codziennie w ilości 1 czubatej łyżeczki
( będzie chyba z 5-6 gram ?) na 1.5 litra wywaru z ''czegoś'' np.herbata ziel + susz owocowy - albo sama zielona ,albo jak mi się zachce.. i zaręczam jestem względnie ''zrownoważony''jak mój bufor.. ;)
- i tak się dzień cały od rana do popołudnia nasączam ;)
- po 2-3 godz Balsam od Kapucynów - potem łyżka h2o2..

pozdrawiam
ga
0 x

Awatar użytkownika
euroscan
x 1
x 19
Podziękował: 881 razy
Otrzymał podziękowanie: 821 razy

Nieprzeczytany post autor: euroscan » sobota 20 wrz 2014, 14:38

Witamina C usuwa metale ciężkie
Witamina C usuwa metale ciężkie

Mało znaną, a właściwie wcale nieznaną, w środowisku medycznym, właściwością witaminy C jest jej zdolność do usuwania metali ciężkich. I tak, jeśli witamina C jest w organizmie w ilości wystarczającej do usatysfakcjonowania jego wszystkich potrzeb, to jej każdy dodatkowy 1 gram jest wstanie usunąć :

20,7 µg ołowiu lub
20,0 µg rtęci lub
7,5 µg arszeniku lub
11,2 µg cadmu lub
5,6 µg niklu

To znaczy, że jeśli w naszym organizmie mamy wszystkie 5 powyższych toksyn, to potrzebujemy ok. 5 gramów witaminy C do ich usunięcia w podanych powyżej ilościach. Zaleca się przy tym, szczególnie o osób odwodnionych, spożywanie prebiotyków, w celu zapobiegania reabsorbcji (ponownemu wchłanianiu) toksyn w jelicie grubym.

Witamina C, w takim zastosowaniu, współpracuje w całym procesie usuwania metali ciężkich z substancjami takimi jak magnez, cynk i selen (szczególnie w postaci selenometioniny). Trzeba tutaj zaznaczyć, że brak lub niedobory magnezu wzmagają toksyczność metali ciężkich ponad 100 krotnie. Innymi substancjami wspomagającymi proces usuwania metali ciężkich przez witaminę C jest siarka, której naturalnym źródłem jest np. czosnek, cebula, jajka, imbir czy brokuły. .

żródło: "Ukryte terapie", autor Jerzy Zięba, rok wydania 2014.
http://www.bochenia.pl/nasze-zdrowie/2014/wrzesien//nowe-informacje-w-ukrytych-terapiach.html
0 x

"własnymi zębami kopiemy sobie grób" Thomas Maffet

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » sobota 20 wrz 2014, 16:32

To prawda, ale jak widzisz sprawność tego procesu to ułamki procenta. Są inne możliwości i o wiele bardziej w tym zakresie skuteczne środki, więc nie brałbym witaminy C dla oczyszczania z metali, bo to mało efektywny sposób, ale sama witamina C jest potrzebna, bo większość z nas ma jej niedobór.
Podobnie dla witaminy D i magnezu, ale to temat o wit. C.
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » niedziela 21 wrz 2014, 12:44

http://niebezpiecznezboza.com/kuracja-oczyszczajaca-naczynia-krwionosne-wg-profesora-paulinga-i-dr-ratha/
W 1989 roku dwóch naukowców Amerykanin Linus Pauling i jego współpracownik dr Matthias Rath wyjaśnili tą medyczną zagadkę.

Znaleźli oni odpowiedź na pytanie, dlaczego ludzie cierpią z powodu chorób serca.
W 1991 roku Linus Pauling odkrył leczenie bez użycia lekarstw.

Mam dowody w postaci zdjęć USG dopplerowskiego, że moje maleńkie 7 milimetrowe złogi miażdżycowe zniknęły z tętnic szyjnych po kilkakrotnym zastosowaniu terapii. U wielu moich pacjentów rozpuściły się pokaźnych rozmiarów złogi miażdżycowe ograniczające przepływ krwi w tętnicach szyjnych. Od kilku lat z mężem stosujemy tą terapię profilaktycznie kilka razy do roku. Często u moich pacjentów spotykam się z wątpliwościami, czy terapia ta nie spowoduje odklejenie się złogu i kompletne zamknięcie światła naczynia, dlatego przetłumaczyłam artykuł, który dokładnie wyjaśnia mechanizm działania tej terapii. Kuracja trwa tylko dziesięć dni i każdy powinien ją stosować conajmiej dwa razy do roku.
Uwaga!!! Jest to bardzo ważne aby przyjmować aminokwasy godzinę przed jedzeniem. Działają one wtedy jak swoisty lek, opisane w tłumaczeniu poniżej. Jeżeli nie przestrzega się tej zasady aminokwasy łączą się z pokarmem i nie spełniają swojego zadania

• Kuracja oczyszczająca naczynia krwionośne trwająca 10 dni według prof. Linusa Paulinga:
• 15gr witaminy C = przyjmować w trzech dziennych dawkach po 5000 mg po jedzeniu
• 5 g Lizyny ( kapsułka 500mg) – aminokwas – przyjmować w trzech dziennych dawkach godzinę przed jedzeniem
• 2g Proliny( 500mg kapsułka) – aminokwas – przyjmować w trzech dziennych dawkach godzinę przed jedzeniem
• 200 mg Koenzymu Q 10 przyjmować 2 x dziennie
po jedzeniu

Podwójny Noblista, geniusz chemik i zajmujący się badaniami w dziedzinie medycyny twierdził, że choroba serca może być kontrolowana a nawet wyleczona przez podawanie w dużych dawkach specyficznej substancji odżywczej.
Pacjenci z chorobami serca korzystając z terapii prof. Paulinga mogą uniknąć balonikowania, wstawiania stentów i operacji bajpasów na otwartym sercu.
Należy usunąć przyczynę powstawania złogów a nie obniżać poziom cholesterolu jak to usiłują nam wmówić media. Szybki powrót do zdrowia nie będzie wtedy wyjątkiem. Nie było żadnym zaskoczeniem, że świat medyczny zignorował odkrycie prof. Paulinga i dr. Ratha .

w linku prosta kuracja z zastosowaniem vity C do oczyszczania złogów w tętnicach - być może przy okazji do usuwania metali ciężkich ;)
warta grzechu 8-)

pozdrawiam
grzechu
0 x

Awatar użytkownika
euroscan
x 1
x 19

Nieprzeczytany post autor: euroscan » niedziela 21 wrz 2014, 17:58

do pewnych rzeczy potrzebne mi przeliczenia chemiczne, jeśli ktoś byłby w stanie.
Krzywa spadku stężenia witaminy C.
faza I - (koncentracja wit. C we krwi <= 70 uM/L) w nerkach zachodzi reabsorcja wit. C w moczu, vit. C wraca do organizmu.
faza II- (koncentracja wit. C we krwi > 10000 uM/L) nerki pozwalają na przelew nadmiaru wit. C do moczu i usunięcie z organizmu.
faza I - pólokres rozpadu 8 - 40 dni
faza II - pólokres rozpadu 30 minut.
poziom wit. C normalny 1,3 - 1,7 mg/dL

kiedy uzyskamy koncentrację 10000 uM/L, dla jakich dawek hipotetycznych ?
czy dla klaibracji , jeśli wejdziemy w fazę II nie należy skorygować pozostałości wit. C z poprzedniej dawki, 50%, 25% oraz 12.5 % z 1 dawki, itd...
czy dla uproszczenia pomijamy ten fakt.
0 x

Awatar użytkownika
euroscan
x 1
x 19

Nieprzeczytany post autor: euroscan » poniedziałek 22 wrz 2014, 12:38

Linus Pauling (1901 - 1994) naukowiec amerykanski, chemik.
Jest jedyną osoba na świecie która sama, a nie jako czlonek zespołu, zdobyła nagrodę Nobla dwa razy.
Troszkę nowsze badania, 2013 r.

Zwężenie tetnic , czyli tzw. blaszka miażdzycowa to twór złożony głównie z wapnia, cholesterolu oraz
skrzepów.
Stwardnienie ścianek tętnic, spowodowane odłożonym w nich wapniem, to w pełni uformowana tkanka
kostna, czyli kość w tętnicach.(blaszka miażdzycowa posiada nawet szpik).
Czyli osteoklasty oraz osteoblasty poszły na zywioł, bez żadnej kontroli, budując kości w żyłach.
A może nie mamy problemu z nadmiarem wapnia tylko z jego przekierowaniem we właściwe miejsce, to
znaczy w kości naszego szkieletu oraz w zęby.
Co jest przyczyna tego chaotycznego i niezwykle grożnego dla zdrowia osadzania się wapnia w
tetnicach ?
Teraz to wiemy, że jest to niedobór witaminy K2.
Witamina K2 powoduje uaktywnienie pewnych kompozytów białkowych, które są obecne w naszym
organizmie, ale są jak gdyby w stanie uśpienia.
Są gotowe do akcji, ale tylko wtedy, kiedy je coś "obudzi".
Jedną z takich substancji uśpionych jest osteokalcyna.
Osteokalcyna , która pod wpływem witaminy K2 zostaje "obudzona", czyli jest aktywowana, powoduje,
że wapń jest przekierowany do kości i zębów, czyli tam gdzie jego miejsce.
Witamina K2 aktywuje jeszcze inne białko, nazywane MGP, które powoduje że wapń, który już osadził
sie np. w tętnicach czy innych tkankach miękkich jest z nich usuwany.

To tylko tyle ponieważ to jest temat o witaminie C.
0 x

Awatar użytkownika
Dariusz
Administrator
x 27
Podziękował: 4972 razy
Otrzymał podziękowanie: 1646 razy

Nieprzeczytany post autor: Dariusz » czwartek 25 wrz 2014, 21:12

Posty dotyczące wit. D wydzieliłem jako niezależny temat: Witamina D - K - A >>
0 x

Pozwól sobie być sobą, a innym być innymi.

Awatar użytkownika
euroscan
x 1
x 19

Nieprzeczytany post autor: euroscan » czwartek 02 paź 2014, 09:21

wyprodukowałem trochę witaminy C buforowanej.
w jednej butelce Frugo jest rozpuszczony kwas oraz soda, w drugiej butelce jest roztwór potasu.
w domu jak sobie nalewam tak po 20 ml każdego specyfiku i wypijam, nie mam zadnego z tym problemu, smak lekko kwaśny.
do pracy zabrałem 40 ml zmieszanych składników.
po 4 godzinach, podczas picia tej mieszanki smak jest całkiem inny.
czy po takim czasie, 3 -4 godziny od zmieszania roztworów mogła się witamina C utlenić ?
mieszanka przechowywana w temperaturze pokojowej, oświetlona swietlówką.
0 x

Awatar użytkownika
barneyos
Administrator
x 23
x 73

Nieprzeczytany post autor: barneyos » czwartek 02 paź 2014, 09:42

Przypomniałem sobie o jednym z zastosowań witaminy C.

Nasza lekarka (taka, co przepisuje m.in.homeopatię), na grzybicę ust (taką po antybiotykach) zalecała smarowanie skóry roztworem witaminy C do iniekcji - znika wszelka grzybica i zajady w dwa dni spokój.

Czyli, że właściwości przeciwgrzybiczne ma witaminka nasza C, czyli że jeśli rak jest grzybem, to witaminką C go można ...
0 x

Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobić

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » czwartek 02 paź 2014, 10:18

barneyos pisze:Przypomniałem sobie o jednym z zastosowań witaminy C.

Nasza lekarka (taka, co przepisuje m.in.homeopatię), na grzybicę ust (taką po antybiotykach) zalecała smarowanie skóry roztworem witaminy C do iniekcji - znika wszelka grzybica i zajady w dwa dni spokój.

Czyli, że właściwości przeciwgrzybiczne ma witaminka nasza C, czyli że jeśli rak jest grzybem, to witaminką C go można ...

- jakiś askorbinian C pewno ? ;)
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » czwartek 02 paź 2014, 10:31

euroscan pisze:wyprodukowałem trochę witaminy C buforowanej.
w jednej butelce Frugo jest rozpuszczony kwas oraz soda, w drugiej butelce jest roztwór potasu.
w domu jak sobie nalewam tak po 20 ml każdego specyfiku i wypijam, nie mam zadnego z tym problemu, smak lekko kwaśny.
do pracy zabrałem 40 ml zmieszanych składników.
po 4 godzinach, podczas picia tej mieszanki smak jest całkiem inny.
czy po takim czasie, 3 -4 godziny od zmieszania roztworów mogła się witamina C utlenić ?
mieszanka przechowywana w temperaturze pokojowej, oświetlona swietlówką.

- myślę że straty niewarte uwagi - ja trzymam cały dzień w herbacie - na pewno działa - bo jak przesadzę z ilością - albo nie potrzebuję - sprawdzić nie idzie ;) - to trzeba chwilę posiedzieć :lol:
jeszcze Mg dosypuje plaską łyżeczkę - a to też ma ''wesołe'' właściwości ..
- aby do wrzątku nie wlewać - wtedy najmocniej ''słabnie''. Bez obaw .
z tym że ja mam 3 - składnikowy proszek - mniej upierdliwe ;)
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » czwartek 02 paź 2014, 12:07

Tylko że 3 składnikowy proszek też szybko się zbryla.
Ja sypię C do wody, a potem mieszaninę węglanów, na oko, chyba że chce mi się popatrzeć, to mieszaninę sypię powoli, aż przestanie "syczeć".
Czyli mam 2 proszki.

Przez 3 godziny się nie utleni, a smak jest inny, ponieważ uleciały zupełnie bąbelki CO2, te których na oko nie widać.

Nie @GA, na grzyba skóry tylko w czystej postaci z minimalną ilością wody.
Nowotwór w fazie przed przerzutowej prawie zawsze zachowuje się jak grzyb i niektóre jego rodzaje świetnie się redukuje ogrodniczymi preparatami przeciwgrzybicznymi jak np. Azoksystrobina (handlowa nazwa "Amistar 250").
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » czwartek 02 paź 2014, 12:48

barneyos pisze:
smarowanie skóry roztworem witaminy C do iniekcji

ok ! czyli jeszcze prościej ..8-)

ale ten roztwór C do iniekcji dożylnej to jest askorbinian sodu chyba ? - w Czechach jest gotowiec do kupienia w aptekach - gdzieś czytałem ...

edit: 3-składnikowa C zbryla się i żółknie troszkę - ale 2 tygodnie wytrzymuje 8-)
obsługa prostsza .
0 x

Awatar użytkownika
euroscan
x 1
x 19

Nieprzeczytany post autor: euroscan » czwartek 02 paź 2014, 12:52

to chyba już przestaję suplementować witaminę C, jest prawie dobrze.
Załączniki
mikroelementy.jpg
(44.43 KiB) Pobrany 1284 razy
aminokwasy.jpg
(54.57 KiB) Pobrany 1284 razy
witaminy.jpg
(97.24 KiB) Pobrany 1284 razy
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » czwartek 02 paź 2014, 12:59

A vit C można przestać suplementować ? czy D ? ;)

chyba przy tej mizerii na stołach po trochę do końca dni swoich ? ;)
0 x

Awatar użytkownika
barneyos
Administrator
x 23
x 73

Nieprzeczytany post autor: barneyos » piątek 03 paź 2014, 07:49

Dwa artykuły - witamina C pomaga leczyć raka:

Dożylnie podawana witamina C pomaga leczyć raka
Duże dawki witaminy C podawane dożylnie w znaczący sposób przyspieszają zabijanie komórek nowotworowych. Efekty takiej terapii są imponujące, a naukowcy mówią o prawdziwym przełomie.

http://nt.interia.pl/raport-medycyna-przyszlosci/medycyna/news-dozylnie-podawana-witamina-c-pomaga-leczyc-raka,nId,1104465

Witamina C w iniekcjach pomaga leczyć raka.

http://www.roik.pl/witamina-c-w-iniekcjach-pomaga-leczyc-raka/
0 x

ODPOWIEDZ