Witam wszystkich użytkowników tego forum
17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.
25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.
Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.
/blueray21
W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum
To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.
Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.
/blueray21
Torbiele -Tarlova ,Bakera i inne
-
- x 18
- Podziękował: 270 razy
- Otrzymał podziękowanie: 639 razy
torbiel bakera
prosba o pomoc i wszelskie porady wskazowki, odnawajaca sie cysta pod kolanem kazda informacja cenna, metody sposoby naturalne i nietylko operacje raczej wykluczone wede informacji nawet samych lekarzy i tych ktorzy sie imm poddali nieskuteczne
0 x
-
- x 2
- x 7
- Podziękował: 78 razy
- Otrzymał podziękowanie: 143 razy
Re: torbiel bakera
Mam od kilku lat. Lekarz powiedział, że na to się nie umiera;) Nie polecał zabiegu, bo po pierwsze za mała była, a po drugie zabieg jest mało skuteczny. Wtedy mi dokuczała, więc poszłam na cykl zabiegów typu krioterapia. Chyba coś pomogło. Kilka osób w otoczeniu też ma, jedna od kilkudziesięciu lat, ale nie odczuwa żadnych dolegliwości. Jedna pozbyła się stosując nalewkę z burszynu, więc i ja zaczęłam stosować. Obecnie czasem przypomina o sobie, ale nieznacznie tylko. Smaruję też czasem DMSO i innymi specyfikami tu opisanymi.
0 x
-
- x 18
gdyby nie dokuczala nie byloby problemu...uniemozliwia zycie/funkcjonowanie...przykuwa do lozka..dmso pomaga czasami ale ogolnie wraca co jakis czas miesiacami sie goi i po krotkim czasie wraca, w zaostrzeniu puchnie cale kolano i nic nie pomaga
0 x
- devi
- x 1
- x 72
- Podziękował: 709 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2639 razy
Spróbowałabym:
viewtopic.php?f=17&t=2133
viewtopic.php?f=16&t=189&start=25
viewtopic.php?f=17&t=2133
albo:Efekty diety po 6 tygodniach:
4. Przestało całkowicie boleć prawe kolano, nie jest już gorące, zmniejszył się mały obrzęk, mogę normalnie chodzić, pozostała mała torbiel Bakera, praktycznie z tyłu kolano jest trochę wybrzuszone, ale nie boli
http://ulecz-sie-sam.blogspot.com/2013/03/
viewtopic.php?f=16&t=189&start=25
0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung
-
- x 18
dzieki, ale o ile pelna glodowka i owszem dala dobre efekty choc krotkotrwale to warzywnoowocowe nie zmienialy znaczaco nic, a przy miesiwie bywalo calkiem ok...
0 x
- devi
- x 1
- x 72
To może za krótka ta głodówka była albo za mało razy przeprowadzona, nie każdy problem zniknie za pierwszym razem i na zawsze. Skoro efekty były, to znaczy, że proces naprawczy został uruchomiony. A jako że głodówka leczy wszystko oprócz śmierci
, to jednak bym jeszcze popróbowała.

0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung
- devi
- x 1
- x 72
Podtrzymuję to, co napisałam wcześniej.
42 kilo to twoja waga wyjściowa? Przy jakim wzroście, jeśli można wiedzieć?
Magda z Detox - Klucz Do Zdrowia mówi, że "cysta pod kolanem" zniknęła u niej na surowym jedzeniu (oraz powrócił do 100% słuch po zapaleniu ucha środkowego - nastąpiła regeneracja nerwu):
Szkodliwości produktów zwierzęcych
https://www.youtube.com/watch?v=OiixkMMdMM4
(sam początek filmu)
42 kilo to twoja waga wyjściowa? Przy jakim wzroście, jeśli można wiedzieć?
Magda z Detox - Klucz Do Zdrowia mówi, że "cysta pod kolanem" zniknęła u niej na surowym jedzeniu (oraz powrócił do 100% słuch po zapaleniu ucha środkowego - nastąpiła regeneracja nerwu):
Szkodliwości produktów zwierzęcych
https://www.youtube.com/watch?v=OiixkMMdMM4
(sam początek filmu)
0 x
-
- x 18
ja tez podtrzymuje na surowym jedzeniu efekty byly ale nie z cysta a po jakims czasie organzim domagal sie miesa...
na glodowce owszem byla poprawa , ale juz wczesniej cysta zniknela przed glodowka a po miesiacu od glodowki bylo to samo..
tak waze 42 kg, na razie smaruje rycyna i herbaniym, ale j...no nic moze jeszcze ktos cos podpowie
na glodowce owszem byla poprawa , ale juz wczesniej cysta zniknela przed glodowka a po miesiacu od glodowki bylo to samo..
tak waze 42 kg, na razie smaruje rycyna i herbaniym, ale j...no nic moze jeszcze ktos cos podpowie
0 x
-
- x 18
odświeżam...moze komus pomoze
od kilku dni ..stopniowo oczywiscie cysta sie zmniejszala z wielkosci kurzego jaja jest ledwo wyczuwalna w wielkosci moze orzeszka laskowego woda tez oczywiscie zaczela schodzic kolano nie jest juz wielkosci glowy...
prawie ok jest...mozna powoli chodzic , zginac ..ogolnie widac znaczaca poprawe ...nie jest gorace itp...zastosowalam z wewnwtrzych praktycznie zadnych zmian
procz ok 600/700 tys d3, przez kilka dni lacznie sporo k2 i ciut wiecej niz zwykle c ale bez mega dawek
do tego sporo enzymow bromelina z papaina pepsyna...
i ty le z zewnetrznych codzienne oklady raz dziennie papaka, glinka rozne rodzaje, kurkumapieprz cayen imbir gozdziki, i zmniennie matcha cynamon, chlorella, taka papke trzymam od ok 20min-1h po czym zmywam i nakladam olej kokosowy/rycynowy, czasem odrobine dmso, masaz delikatne rozcieranie i masowanie okolic olejem rycynowy kilka razy dziennie, to wszystko co robilam ,
u mnie ruszylo, moze ktos jeszcze skorzysta...
wedle moich poszukiwan problem dosc czesty...
jakoze efekty odczuwalne prawie od razu i po 2 tyg jest prawie ok...to mysle ze warto sprobowac,
od kilku dni ..stopniowo oczywiscie cysta sie zmniejszala z wielkosci kurzego jaja jest ledwo wyczuwalna w wielkosci moze orzeszka laskowego woda tez oczywiscie zaczela schodzic kolano nie jest juz wielkosci glowy...
prawie ok jest...mozna powoli chodzic , zginac ..ogolnie widac znaczaca poprawe ...nie jest gorace itp...zastosowalam z wewnwtrzych praktycznie zadnych zmian
procz ok 600/700 tys d3, przez kilka dni lacznie sporo k2 i ciut wiecej niz zwykle c ale bez mega dawek
do tego sporo enzymow bromelina z papaina pepsyna...
i ty le z zewnetrznych codzienne oklady raz dziennie papaka, glinka rozne rodzaje, kurkumapieprz cayen imbir gozdziki, i zmniennie matcha cynamon, chlorella, taka papke trzymam od ok 20min-1h po czym zmywam i nakladam olej kokosowy/rycynowy, czasem odrobine dmso, masaz delikatne rozcieranie i masowanie okolic olejem rycynowy kilka razy dziennie, to wszystko co robilam ,
u mnie ruszylo, moze ktos jeszcze skorzysta...
wedle moich poszukiwan problem dosc czesty...
jakoze efekty odczuwalne prawie od razu i po 2 tyg jest prawie ok...to mysle ze warto sprobowac,
0 x
- grzegorzadam
- Moderator
- x 106
- x 696
- Podziękował: 29964 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19672 razy
znakomicie 

0 x
życie ma tylko dożywotnią gwarancję, przeżyj je ciekawie,
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło

-
- x 95
- x 186
- Podziękował: 4157 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11238 razy
Czy było różnicowanie z fabella (trzeszczka) ?
http://crsrehabilitacja.pl/fabella/
https://www.rehaclinic.com.pl/syndrom-fabelli/
http://crsrehabilitacja.pl/fabella/
https://www.rehaclinic.com.pl/syndrom-fabelli/
0 x
- barneyos
- Administrator
- x 23
- x 73
- Podziękował: 155 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1895 razy
To się wszystko ładnie trzyma kupy, znaczy się sens ogromny ma. Bo przecie taka D3 działa w porząsiu na stawy kości i takie tam tentegesy przede wszystkim. Wielkie gratki dla @wolzdro.
0 x
======================================================
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobić
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobić
-
- x 18
kontynuuje, tkanka w doytku jest ...nawet nie wiem jak to opisac zupelnie inna mieciutka nie boli, wewnatrz tam gleboko jest jeszcze cysta owszem , nie zniklnela cudownie;) ale jest duzo mniejsza i moge chodzic, dotknac w ogole kolana, , sprobuje jej pozbyc sie calkiem...i tylko zeby nie wroicla...bo odnawia sie , u mnie juz po raz 3 zaczelam tez brac proline i wiecej wit c, i co zauwazylam ...tak ysle ze od tego...przestaly mi tak bardzo chrupac kosci i stawy, dziwek jest czasem /rzadko i taki gluchy cichutki, wczesniej to jak wstawlam wrazenie ze zaraz sie rozsypie..i jak stara podloga na strychu
ruchomosc gietkosc lepsza..hm czzby zwykla zelatyna...

0 x
-
- x 18
znow troche podpuchlo kolano i powiekszyla sie torbiel...pojecia juz nie mam czym sie jej pozbyc dzis posmarowalam jodyna, pytanie czy glinka w okladach wchlania jakies mineraly czy substancje do organzizmu?
gdzies czytalam ze to taki rodzaj guza..wiec jak to z guzai moze malec /odrastac...oby nie zlosliwiec..
gdzies czytalam ze to taki rodzaj guza..wiec jak to z guzai moze malec /odrastac...oby nie zlosliwiec..
0 x
- blueray21
- Administrator
- x 44
- x 522
- Podziękował: 446 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14801 razy
Glinka w okładach wyciąga i pochłania różne mało sympatyczne substancje z organizmu, sama niczego do organizmu nie dostarcza, nawet gdy połykana.
Guz i torbiel to dwie różne konstrukcje. Nie myśl negatywnie, nie przyciągaj do siebie nieprzyjemnych okoliczności.
W moim mniemaniu problem leży w zatkaniu (zarośnięciu) powstałej przetoki, niestety nie da się tak jak do chłodnicy samochodu nasypać odpowiedniego kleju, przynajmniej nikt w ten sposób nie myślał, ani nie próbował.
Chirurgicznie zawsze jest ryzyko, że więcej uszkodzą, niż naprawią, bo zapewne to miejsce nie jest tuż pod skórą.
Guz i torbiel to dwie różne konstrukcje. Nie myśl negatywnie, nie przyciągaj do siebie nieprzyjemnych okoliczności.
W moim mniemaniu problem leży w zatkaniu (zarośnięciu) powstałej przetoki, niestety nie da się tak jak do chłodnicy samochodu nasypać odpowiedniego kleju, przynajmniej nikt w ten sposób nie myślał, ani nie próbował.
Chirurgicznie zawsze jest ryzyko, że więcej uszkodzą, niż naprawią, bo zapewne to miejsce nie jest tuż pod skórą.
0 x
Wiedza ochrania, ignorancja zagraża.
-
- x 18
no co ty blu? ja negatywnie 
a powaznie , pewnie ze czasem pojawi sie znuzenie i przykrosc ze cos ciagle i ciagle, ale szybko mi przechodzitzn psychicznie, jestem mimo wszystko bardzo pogodna i nastawiona na radosc zycia
chirurgicznie nie chce nic robic, rozmawialam z kilkunastoma osobami z bakerem i lekarzami tez, nawet na oficjalen stronie carolina...czyli bardzo znamienita placowka jest info ze to wraca i operacja nic nie daje
na dzis obklady od 4 dni nie robie dmso odstawione, jodyna na kolano , nieduzo bo dlugo sie trzyma, kolano wyglada calkiem, calkiem, po ponad 2 mies moglam pojsc na spacer, od 4 dni spokojnie wolo ale ponad godzine , wiec z mojej perspektywy jest niezle, odrobinke pobolewa, nie zginam zbyt mocno bo wtedy zdarza sie ze podpuchnie, ciesze sie ze moge to co moge i obu szlo do przodu, torbieli nie czuje ale nie macam za bardzo , niech sie podgoi
pytam o glinke bo jak to baba
podkusilo ze skoro juz obkladam kolana to i na paszcze sobie naloze i na plecy i na posladki.a co
i tak sie poopkladalam ta glinka nic nowego pozatym nie robilam , wiec jak zaczelam sie zle czuc to poszlo na glinke, a wychodzi na to ze tylko sie obkladac
chyba ze to ona mnie odwodnila? no ale zeby az tak, przez skore?
w opisach tych glinek, mam rozne rodzaje rozne kolory ze posiada rozne mineraly itpwiec serio nic z tego nie wchodzi do srodka? nawet jak po takim okladzie posmarowalam dmso?

a powaznie , pewnie ze czasem pojawi sie znuzenie i przykrosc ze cos ciagle i ciagle, ale szybko mi przechodzitzn psychicznie, jestem mimo wszystko bardzo pogodna i nastawiona na radosc zycia

chirurgicznie nie chce nic robic, rozmawialam z kilkunastoma osobami z bakerem i lekarzami tez, nawet na oficjalen stronie carolina...czyli bardzo znamienita placowka jest info ze to wraca i operacja nic nie daje
na dzis obklady od 4 dni nie robie dmso odstawione, jodyna na kolano , nieduzo bo dlugo sie trzyma, kolano wyglada calkiem, calkiem, po ponad 2 mies moglam pojsc na spacer, od 4 dni spokojnie wolo ale ponad godzine , wiec z mojej perspektywy jest niezle, odrobinke pobolewa, nie zginam zbyt mocno bo wtedy zdarza sie ze podpuchnie, ciesze sie ze moge to co moge i obu szlo do przodu, torbieli nie czuje ale nie macam za bardzo , niech sie podgoi
pytam o glinke bo jak to baba

chyba ze to ona mnie odwodnila? no ale zeby az tak, przez skore?
w opisach tych glinek, mam rozne rodzaje rozne kolory ze posiada rozne mineraly itpwiec serio nic z tego nie wchodzi do srodka? nawet jak po takim okladzie posmarowalam dmso?
0 x
-
- x 18
cysty nie ma, ale potwierdze obrazowym badaniem, troszke wczoraj przeciazylam i dzis jakby podpuchla troszke albo po prostu obolal i nabrzmiala, papke nadal robie, dzis prowbowalm na kregoslup zobacze jakie efekty,
0 x
-
- x 95
- x 186
- Podziękował: 4157 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11238 razy
https://raypeatforum.com/community/thre ... cer.21350/
"Niedobór tiaminy: możliwa główna przyczyna niektórych nowotworów? (przejrzeć). - PubMed - NCBI
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16273261
„... Prawdziwy rak zaobserwowano u 40-letniej gospodyni domowej z przedłużającym się ciężkim niedożywieniem w obozie. Podnosząc się z pozycji kucającej, zemdlała na ziemi, a prawa ręka złamała się. Rana złamania nie goiła się, lecz pęczniała stopniowo i stała się twarda i bolesna. Jego obwód osiągnął 30 cm w trzecim miesiącu po urazie. Film rentgenowski wykazał dużą promieniotwórczą i lekko mleczną masę z niszczącymi zmianami kostnymi i minimalnie zagojonymi tkankami osteoidów. Próbka z biopsji była ziarnista i nieelastyczna. Autentyczną diagnozą patologiczną była „złośliwy nowotwor” bez dalszej klasyfikacji. Ze względu na bardzo szybki przebieg i minimalną gojenie się tkanki ostoidalnej powinien to być osteolityczny kostniakomięsak, niezwykle złośliwy rak kości. Tiamina HCl 300 mg została podana podskórnie wokół masy bezpośrednio po biopsji Jej ogólny status znacznie się poprawił, a masa drastycznie skurczyła się w ciągu 2 dni. Obwód spadł z 30 do 20 cm, co odpowiada 50- 75% redukcja objętości. ”
„... Podsumowując, torbiel gruczołu podżuchwowego, torbiel Bakera i kostniakomięsak stwierdzono u pacjentów z ciężkim niedożywieniem, gdy ich długotrwały niedobór żywieniowy ulegał zaostrzeniu. Sama lokalna tiamina była dramatycznie skuteczna. Dlatego rodzi się pytanie, czy niedobór tiaminy jest główną przyczyną raka ”.
"Niedobór tiaminy: możliwa główna przyczyna niektórych nowotworów? (przejrzeć). - PubMed - NCBI
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16273261
„... Prawdziwy rak zaobserwowano u 40-letniej gospodyni domowej z przedłużającym się ciężkim niedożywieniem w obozie. Podnosząc się z pozycji kucającej, zemdlała na ziemi, a prawa ręka złamała się. Rana złamania nie goiła się, lecz pęczniała stopniowo i stała się twarda i bolesna. Jego obwód osiągnął 30 cm w trzecim miesiącu po urazie. Film rentgenowski wykazał dużą promieniotwórczą i lekko mleczną masę z niszczącymi zmianami kostnymi i minimalnie zagojonymi tkankami osteoidów. Próbka z biopsji była ziarnista i nieelastyczna. Autentyczną diagnozą patologiczną była „złośliwy nowotwor” bez dalszej klasyfikacji. Ze względu na bardzo szybki przebieg i minimalną gojenie się tkanki ostoidalnej powinien to być osteolityczny kostniakomięsak, niezwykle złośliwy rak kości. Tiamina HCl 300 mg została podana podskórnie wokół masy bezpośrednio po biopsji Jej ogólny status znacznie się poprawił, a masa drastycznie skurczyła się w ciągu 2 dni. Obwód spadł z 30 do 20 cm, co odpowiada 50- 75% redukcja objętości. ”
„... Podsumowując, torbiel gruczołu podżuchwowego, torbiel Bakera i kostniakomięsak stwierdzono u pacjentów z ciężkim niedożywieniem, gdy ich długotrwały niedobór żywieniowy ulegał zaostrzeniu. Sama lokalna tiamina była dramatycznie skuteczna. Dlatego rodzi się pytanie, czy niedobór tiaminy jest główną przyczyną raka ”.
0 x