Witam wszystkich użytkowników tego forum

17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.

25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21

Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.

Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.

/blueray21

W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum

To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.

Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.

/blueray21

Choroby psychiczne - CZY i jak je leczyć?

baba
x 128

Re: Choroby psychiczne - jak je leczyć?

Nieprzeczytany post autor: baba » poniedziałek 20 paź 2014, 06:57

Z cyklu - porady dla chorych. :lol:

Obrazek
0 x

Awatar użytkownika
Thotal
x 27
x 253
Podziękował: 6003 razy
Otrzymał podziękowanie: 11573 razy

Nieprzeczytany post autor: Thotal » poniedziałek 20 paź 2014, 09:51

Najważniejsze, żeby głosy nie były najważniesze! ;)
Dobre jest to, kiedy wiemy co to za głosy i nie wmawiamy sobie za pomocą onych, że ONE to MY :)
Jak się bawić, to się bawić... TERAZ JA :D

Pozdrawiam - Thotal :)
0 x

baba
x 128

Nieprzeczytany post autor: baba » poniedziałek 20 paź 2014, 10:21

Thotal toż to w Twoich słodkich usteczkach brzmi jak herezja jakaś - "TERAZ JA"!!!! ????? :o
A co ze sławetnym EGO??? :lol:
Przecież zawsze na JA reagujesz jak byczek na płachtę a tu taka aż promocyja??? ;) :mrgreen:

A tak serio albo półserio na tym ta zabawa polega, że mamy w sobie wiele głosów albo podosobowości (tzw zdrowi też) i każdy z nich chce być tym naszym głównym dyrektorem niestety. :roll:

Powyższe nie dotyczy tych, którzy się zidentyfikowali z jednym ze swoich "głosów" bo był najsilniejszy. ;)
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696
Podziękował: 29964 razy
Otrzymał podziękowanie: 19672 razy

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » sobota 03 sty 2015, 15:27

To już nie są żarty ! 40% mieszkańców Europy cierpi na choroby psychiczne. W Polsce akurat łatwo wyjaśnić , bowiem wyniki badań pokrywają się z ilością wyborców glosujących na PO.
To już nie są żarty ! 40% mieszkańców Europy cierpi na choroby psychiczne. Takie informacje podawała światowa prasa.
Obrazek
Nearly 40 percent of Europeans suffer mental illness
(Reuters) – Europeans are plagued by mental and neurological illnesses, with almost 165 million people or 38 percent of the population suffering each year from a brain disorder such as depression, anxiety, insomnia or dementia, according to a large new study.
(http://www.reuters.com/article/2011/09/ ... ness-idUST
).

165 mln chorych ma zaburzenia psychiczne jak :depresja, stany lękowe,bezsenność, otępienie. No nieźle.W Polsce akurat łatwo wyjaśnić, bowiem wyniki badań pokrywają się z sondażami zwolenników PO a objawy muszą być wynikiem zastraszania wyborców PiS-em.
Jest też widoczny w opublikowanych badaniach czynnik ekonomiczny. Jeśli przyjmiemy że (jak się szacuje) jedna trzecia z tych osób czyli niespełna 60 mln osób poddana zostanie leczeniu farmakologicznemu to producenci leków nie darmo wyłożyli pieniądze na “badania” . Można nafaszerować i otumanić dwa kraje wielkości Polski. Zysk jest ekstra bo polityczny efekt rządzenia ogłuszonym chemicznie stadem, którego intelekt i tak już jest poważnie uszkodzony w szkole, można osiągnąć dużo mniejszym nakladem.
Nie zdziwicie się zapewne gdy okazuje się że wiodącą role w badaniach pelni naukowiec niemiecki. Niemcy bowiem już dość dawno rozpoczęli badania nad osobami chorymi psychicznie i jak widać zainteresowanie z tamtego okresu ( wówczas też zapragnęli panowania nad światem kierując się na wschód) utrzymaly się do dnia dzisiejszego.
Hans Ulrich Wittchen, dyrektor instytutu psychologi klinicznej i psychoterapi w Dresden University prowdzil trzyletnie badania w 27 krajach czlonkowski UE oraz Szwajcarii , Islandii i Norwegii .
Rezultaty zostaly opublikowane przez European College of Neuropsychopharmacology (ENCP) .
Wsławiona wynalezieniem nieistniejącej pandemii WHO zacierała ręce i przepowiadając że już w 2020 r depresja będzie drugim co do wielkości zagrożeniem zdrowia na świecie. Wiedząc kto zajmuje się organizacją leczenia oraz gospodarką i zapewnieniem światowego pokoju wcale nie należy się dziwić że ludzkość popadnie w totalną depresję. Rozwój chorob psychicznych idzie zgodnie z planem odwrotnie niż ekonomia( choć kto wie?).
Czy teraz dziwicie się że kiedyś chciano J.Kaczyńskiego wykorzystać do reklamy i wysyłając go do psychiatry? Że każdego bandytę reklamuje się jako chorego psychicznie. Już przecież prawie co drugą osobę określają jako “psycho”.

Najgorsze dopiero jednak przed nami.
Obrazek
Wittchen said. “Only early targeted treatment in the young will effectively prevent the risk of increasingly largely proportions of severely ill
patients in the future.”

Widzicie do czego zmierzają ? Chcą zacząć chemicznie truć jak najmłodsze dzieci.Między innymi po to przecież wymyślono ADHD ! i zabroniono dać dziecku klapsa albo użyć pasa, które to leki z powodzeniem likwidowały nadpobudliwość.Teraz już paroletnim dzieciom, którym szczęśliwie udało się uniknąć aborcji, będą dawać tabletki. Diagnozują ADHD u niemowląt.

Aha! Jakby kto się pytał, wedlug danych z 2005r koszty leczenia wynosiły 386 bilionów euro (ponad 555 bilionów dolarów) i dziś są już znacznie większe. Jest się czym podzielić. Money,money,money, a z ciebie zrobią monkey.

PS
Z tym truciem w tytule to też nie żart. Jeśli ktoś przebywal w Europie po 1980r przez okres conajmniej 5 lat nie może być krwiodawcą w USA ! Sic! Dlaczego ? I dlaczego data graniczna to rok 1980?
Permanent Disqualifications
Have spent time in the United Kingdom that adds up to a total of three months or more from 1980 through 1996
Have received a blood transfusion in the United Kingdom or France from 1980 to the present
Have spent time in Europe that adds up to 5 years or more from 1980 to the present
Te warunki dyskwalifikujące w USA kandydata na krwiodawcę pochodzą z oficjalnego dokumentu. Dowiedziałem się o tym gdy chciałem oddać krew dla ofiar 9/11 i okzało się że nie mogę.

http://forum.wolna-polska.pl/viewtopic.php?f=12&t=830#p1878

taka ciekawostka r. 1980 .....
suplementacja B3, innymi vitaminami i minerałami - likwiduje nowiutkie choroby psychiczne w b.duzym zakresie 8-)

gdzieś było ze schizofrenicy to namiętni pożeracze cukru i białej maki ! ;)
0 x

życie ma tylko dożywotnią gwarancję, przeżyj je ciekawie,
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło :D

baba
x 128

Nieprzeczytany post autor: baba » niedziela 04 sty 2015, 12:50

To ja tak powiem. Psychiatria i leki są w porządku, pod warunkiem że traktuje się to jak formę zabiegu chirurgicznego - kiedy nie ma już innego wyjścia. I na czas tylko tego incydentu. A potem trzeba koniecznie znaleźć przyczynę zaburzenia i na nią zadziałać odpowiednio stopniowo wychodząc z "przepaści". Tego się nie robi w psychiatrii, psychologia próbuje ale też im to kiepsko wychodzi na ogół a jeśli już to zdecydowanie zbyt długo to trwa. Nie da się po prostu wyperswadować nikomu jego zaburzeń biochemicznych mózgu i same zmiany w systemie myślenia i zachowań są niewystarczające, jeśli nie jest to powiązane z żadnymi innymi metodami przywracania zdrowia przede wszystkim biologicznego.

Bo naprawdę te różne stany psychiczne, których ludzie doświadczają są niewyobrażalne dla kogoś kto ich nigdy nie przeżył. I czasem dużo ważniejsze jest żeby uratować życie nawet kosztem zatrucia innych organów czy obniżenia sprawności np intelektualnej. Na zasadzie mniejszego zła. To jest odwracalne.

Wyobraź sobie GA np takiego człowieka, który w euforii RADOŚCI oblewa się benzyną, podpala, tańczy i krzyczy ZE SZCZĘŚCIA że nareszcie umiera.
Kładzie się na tory ze śpiewem na ustach. Bez żadnej przesady, to się nazywa wesoła depresja, ma swoją jednostkę chorobową i radość jest absolutnie autentyczna. Wiem na pewno bo sama przez to przeszłam - zero strachu na myśl o śmierci, lęku przed bólem, poczucia winy, czysta radość jak na haju, z faktu że jest taka możliwość.
Albo kogoś kto doświadcza takiej bezsilności i rozpaczy, że wali głową w ścianę godzinami żeby się zabić. Desperaci zawsze znajdują sposób i robią to nawet w szpitalach bedąc pod pełną obserwacją.
Albo kogoś komu jest tak wszystko jedno, że się nie rusza, nie odzywa się do nikogo, nie je, nie pije, leży i załatwia się pod siebie.
Albo kogoś kto sobie wbija drzazgi pod paznokcie, wyszarpuje ciało cęgami czy przypala papierosami bo to go MNIEJ boli i sprawia mu ulgę.
Itd lista tego typu jest nieskończona, nawet doświadczeni psychiatrzy ciągle napotykają się na coś co ich od nowa szokuje. Pewnie dlatego większość z nich woli na zimne dmuchać i dać leki na wszelki wypadek.

Że z tego typu chorób zrobił się kolejny rynek zbytu, który szuka coraz to nowszych innych dochodów, z nikim i niczym się nie licząc to już całkiem inna i osobna sprawa. Bandytyzm jak wszędzie. :evil:

Więc póki co, skoro jesteśmy tak zatruci i niedożywieni jedyne co możemy zrobić to właśnie zwiększać świadomość w temacie zdrowia o które powinniśmy sami zadbać.

I w tym kawałku chciałabym Cię poprosić, bo widzę że energii masz masę w wyszukiwaniu o jakąś (w miarę Twojego czasu) pomoc w wyszukaniu informacji na temat makroelementów.

Witaminy i mikroelementy są tylko katalizatorami w procesach biochemicznych. Z pewnością ich zwiększenie poprawia funkcjonowanie organizmu ale. Kiedy brakuje podstawowych pierwiastków to żaden katalizator sam nic nie pomoże ile by go nie brać.

Ja np już wiem, że podstawowymi pierwiastkami do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego są wapń, krzem, tlen i dwutlenek węgla.
No i jak zawsze i we wszystkim woda.

W tym kierunku ostatnio mnie "poniosło" tzn piję wywar z gotowanych z dodatkiem łyżki octu jabłkowego skorupek od jajek, podjadam swojej roboty konfiturę z pokrzywy i robię ćwiczenia oddechowe, które są połączeniem oddychania holotropowego (przez chwilę do pojawienia się odczucia duszności) żeby zwiększyć ilość tlenu i oddychania w torebkę (przez chwilę do pojawienia się uczucia duszności) żeby ten tlen poszedł dalej do komórek.

Ogólnie czuję się coraz lepiej ale jak zawsze nie mogę jednoznacznie powiedzieć że to od tego bo pracuję na wszystkich możliwych obszarach jednocześnie... jak każda baba co wszystko naraz robi. Nawet pięć książek jednocześnie czyta albo tylko ich fragmenty od środka czy od końca. :lol:
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » niedziela 04 sty 2015, 13:15

że już w 2020 r depresja będzie drugim co do wielkości zagrożeniem zdrowia na świecie.

a prof. Ivan gdzieś wspominał-cytował, że do 2030 r. - co 3-cie dziecko będzie miało białaczkę ! podejrzewa że to mleko z zarażonych białaczką krów..karmionych na potęgę kukurydzą GMO i antybiotykami zamiast zieleniną..
...takie są prognozy ..co do raka oczywiście też..
bigfarma to wie ! .. tu jest zagadka..
0 x

Awatar użytkownika
euroscan
x 1
x 19
Podziękował: 881 razy
Otrzymał podziękowanie: 821 razy

Nieprzeczytany post autor: euroscan » niedziela 04 sty 2015, 15:32

Żyjemy w dysfunkcyjnym śnie planety, a ludzie cierpią na chorobę umysłową, która nazywa się strach. Symptomy choroby, to wszystkie te emocje, które sprawiają, że ludzie cierpią – złość, nienawiść, smutek, zawiść i zdrada. Kiedy strach jest zbyt wielki, myślący umysł zawodzi i nazywamy ten stan chorobą psychiczną. Psychotyczne zachowanie pojawia się, gdy umysł jest tak przestraszony, a rany tak bolesne, że zerwanie kontaktu ze światem zewnętrznym wydaje się lepszym wyjściem. – Don Miguel Ruiz „Cztery umowy”

czyzby chorobą psychiczną był np. autyzm ?

Zgodnie z 5 Prawami Natury o konstelacji mówimy wtedy, kiedy aktywnych jest kilka specyficznych SBS-ów (w tej samej części mózgu).

Porównując tą sytuację do pojedynczego aktywnego SBS-u (który reprezentuje „normalny” biologiczny program przetrwania), można powiedzieć, że konstelacje to zaawansowane programy przetrwania, które prowadzą do skrajnych zmian w zachowaniu / charakterze osobnika, tak aby mógł on przetrwać sytuację, z którą został skonfrontowany.

Jeśli w ten sposób spojrzymy na objawy psychiczne u wybranego osobnika, zobaczymy go w innym świetle, nie jako „chorego psychicznie”, ale osobę, która w specyficzny sposób manifestuje swój problem, intensywnie szuka jego rozwiązania. Mało tego – „odmienne zachowanie” osobnika to Specjalny Program, który jest jedyną opcją umożliwiającą przetrwanie / przeczekanie sytucji, z którą przyszło mu się zmierzyć.

Co znaczy, że osoba będąca w konstelacji całym sobą manifestuje swój problem?
Oznacza to, że każdym gestem, słowem, maniakalną obsesją manifestuje ona swój „problem”, a tym problemem jest nierozwiązany konflikt, tzn. konflikty. Bo, powtórzę to jeszcze raz, przy konstelacji schizofrenicznej mamy do czynienia z minimum dwoma konfliktami w aktywności (w tej samej części mózgu). Jest od tej reguły parę wyjątków, o czym poniżej.

GNM "leczy" choroby psychiczne.
0 x

"własnymi zębami kopiemy sobie grób" Thomas Maffet

baba
x 128

Nieprzeczytany post autor: baba » niedziela 04 sty 2015, 15:45

GA czas już to czarnowidztwo porzucić. :D

Nie warto od nikogo kupować fatalizmu i pesymizmu, nawet od tych dobrych autorytetów. Pionierzy zawsze taki mają bo sami potrzebują bardzo silnej mobilizacji żeby się przeciwstawić wszystkim. Motywacja zawsze jest na początku negatywna - chcemy przeciwstawić się temu co złe. dopiero z czasem przechodzi w pozytywną - chcemy jeszcze więcej dobrego. :mrgreen:

Nie wiem czego Ty doświadczasz i co dookoła siebie widzisz ale ja widzę ostatnio szokujące wręcz zmiany w ludziach wszędzie gdzie tylko spojrzę. Znam ich od bardzo wielu lat, odkąd pamiętam latali w kółko po swoich koleinach i na jakiekolwiek nawet najdelikatniejsze próby sygnalizowania, że można inaczej rzucali się na mnie tłumnie z pazurami i śmiechami. A teraz Ci sami ludzie, sami z siebie zaczynają coś zupełnie innego mówić i robić. Zmieniają poglądy, zachowania, decyzje. Przytomnieją w tempie błyskawicznym. :D

Moim zdaniem lawina tych zmian, na które wszyscy czekamy już ruszyła i może się tylko rozpędzać. Może jeszcze zanim nabierze prędkości na moment na jakimś występie przystanie ale lawina ma swoje prawa ciężkości im dalej tym prędzej się porusza. Myślę, że za moment pójdzie jak burza, tornado, wodospad i co tam tylko chcesz. :mrgreen:

Sorek Euro, nie mam już czasu pogadać choć ciekawy tekst wrzuciłeś.. :D

Pewnie że i różne "betony" uparte przy swoim też widzę, ale już kompletnie się nimi przestałam przejmować, przekonywać, namawiać, zachęcać itdp. Już nie czuję żadnej potrzeby bo widzę że wszędzie samo się dzieje. :D
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » niedziela 04 sty 2015, 17:48

GA czas już to czarnowidztwo porzucić. :D

Nie warto od nikogo kupować fatalizmu i pesymizmu, nawet od tych dobrych autorytetów.

tu nie chodzi o fatalizm tylko o fakty !
jeżeli prof. Ivan to mówi a był deputowanym - to nie po to żeby szerzyć defetyzm ! ;)

a stany psychiczne w dużej mierze wynikają z niedoborów minerałów i prostych witamin, choć są inne opinie, nie przeczę..

świetnie opisuje to p. Marlena na swoim blogu.
edit:
jest w tym temacie:
http://www.cheops.org.pl/viewtopic.php?f=16&t=1278
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » środa 14 sty 2015, 08:56

Hiperycyna odpowiedzialna za antydepresyjne działanie dziurawca, nie rozpuszcza się w wodzie, w związku z czym nie jest obecna w naparach i odwarach z dziurawca (wyciągach wodnych). Właściwości uspokajające i antydepresyjne mają preparaty sporządzone na bazie alkoholowego wyciągu z dziurawca.”

http://dailytips.pl/dziurawiec-zwyczajny/

„Działanie przeciwdepresyjne wykazuje zawarty w dziurawcu związek o nazwie hiperycyna. Hiperycyna bardzo słabo jednak rozpuszcza się w wodzie. Nie będzie więc przechodziła do roztworu wodnego, do naparu. Picie ziółek z dziurawca nie pomoże na depresję.
Hiperycyna rozpuszcza się w alkoholu i olejach. Znajduje się w soku z dziurawca (Succus Hyperici) i olejku z dziurawca (Oleum Hyperici).”

http://www.aptekabatorego.pl/phpbb2/vie ... 3fee5c59f3

pozdrawiam
0 x

bow
x 4
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowanie: 154 razy

Nieprzeczytany post autor: bow » czwartek 05 lut 2015, 00:11

Cieszę się, że zajrzałem na te forum.
Przeczytałem wszystkie wypowiedzi w tym wątku i muszę przyznać, że z większością się zgadzam, a od wielu z was czegoś się nauczyłem.
Ja również mam pewne doświadczenie, którym chcę się podzielić mając nadzieję, że ktoś skorzysta odrobinkę.
Moja mama ma 83 lata w 2013 rozpoznano u niej Alzheimera i oczywiście przepisano psychotropy. Psychiatrzy a byliśmy przynajmniej u 4 stwierdzili jednym głosem, że tu nie można nic zrobić.
Nie poddałem się i rozpocząłem poszukiwania. W tym czasie miałem poważne problemy z mamą np kolejne opiekunki uciekały po kilku godzinach, a w najlepszym przypadku po kilku dniach. Jedna z nich zwiała w nocy a mama rzucała butelkami przez okno i uszkodziła kilka samochodów na parkingu. Chciała bić strażaków, którzy wchodzili przez balkon itd. To po prostu był horror. Ale żeby nie przedłużać przejdę do konkretnych informacji.
Po akcji z policją i strażakami zacząłem podawać dwa psychotropy ale w mniejszych dawkach niż zapisała psychiatra.
Uspokoiła się na tyle, że kolejna opiekunka mogła wytrzymać ja natomiast w tym czasie znalazłem rozwiązanie.
Do jakich wniosków doszedłem?
Choroby psychiczne nie istnieją. Wszystkie choroby psychiczne z nielicznymi wyjątkami mają podłoże wegetatywne, a więc nie są chorobami psychicznymi mimo, ze dają objawy psychiczne.
-Zacząłem więc od poprawy przyswajania pokarmów w tym tłuszczy i białek. Dzięki obniżeniu pH wzrosło również przyswajanie minerałów np żelaza, wapnia, magnezu itd. Poprawił się również poziom wit głównie z grupy B. Dzięki niższemu pH rośnie przyswajanie B12 i innych. Dodatkowo jednak suplementowałem:
B12 (podczas badania osiągnąłem poziom 10 000), kwas foliowy, niacyna, B1, kompleks witamin B-50, Betaina HCL do każdego posiłku, kwas alfa liponowy (ALA), płyn Lugola, witamian C, MSM, wit D3 50 000 IU dziennie. Jakiś czas był LDN i kilka innych terapii.
Poprawa była owszem ale spodziewałem się szybciej i większej.
Zrozumiałem, że gdzieś jest ta główna przyczyna choroby.
Zaczęliśmy chelatację za pomocą ALA. W porze dziennej mama brała po 100mg ALA co 1,5 godziny, a w porze nocnej 200mg co 3 godziny tak przez 3 doby i 5 dni przerwy. Po przerwie kolejne 3 doby i tak 7 cykli. Suplementację ograniczyłem do wit D3, B-50, betainy HCL, płynu Lugola.
Kolejne cykle co 1,5 godziny 150mg ALA, a w nocy co 3 godziny 300mg również po 3 doby. Tak przeprowadziliśmy 11 cykli.
Mama jest absolutnie zdrowa i doskonale szczęśliwa. Owszem ma opiekunkę z powodu wieku ale jest całkowicie zdrowa. Powróciła ta moja mama, którą pamiętam.
Można więc wyleczyć nieuleczalną chorobę.
To jednak nie koniec. W czasie gdy leczyłem mamę pomogłem wielu innym osobom. W sumie było to kilkadziesiąt osób.
To jest bardzo ciekawe ale zauważyłem, że niema jednego lekarstwa dla wszystkich. I tak, dla jednego pomogło same poprawienia przyswajania za pomocą betainy. Innemu pomógł sam płyn Lugola, a jeszcze inna osoba potrzebowała dużych ilości wit z grupy B i płynu Lugola.
W każdym przypadku wszyscy bezwzględnie musieli podnieść poziom D3 do 50-80 ng/ml.
Z moich obserwacji wynika, że chelatacja, wit D3, płyn Lugola, betaina HCL w tej właśnie kolejności są niezbędne dla powrotu do zdrowia. Jestem po próbach z L-dopa, LDN. 5HTP i dziesiątkach innych tego typu leków. Wszystkie one mogą spowodować krótkotrwałą poprawę, ale tylko kompleksowe leczenie ciała oraz pozbycie się metali ciężkich daje trwałe efekty.
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » czwartek 05 lut 2015, 00:37

Mama jest absolutnie zdrowa i doskonale szczęśliwa. Owszem ma opiekunkę z powodu wieku ale jest całkowicie zdrowa. Powróciła ta moja mama, którą pamiętam.

to jest to ! 8-)

Cieszę się, że zajrzałem na te forum.

i zostań dłużej - będzie parę pytań - badź pewny .. ;) :lol:

edit:
to jest jeden z tych ważnych ( jeden z wielu oczywiście ;) ) wpisów potwierdzających empirycznie celowość suplementacji !

pozdrawiam
0 x

Fair Lady
x 1
x 14
Podziękował: 576 razy
Otrzymał podziękowanie: 949 razy

Nieprzeczytany post autor: Fair Lady » czwartek 05 lut 2015, 12:52

bow -

To jednak nie koniec. W czasie gdy leczyłem mamę pomogłem wielu innym osobom. W sumie było to kilkadziesiąt osób.

Chyle glowe przed Twoja pomyslowoscia. Nie da sie ukryc, ze post Twoj odbieram bardzo sceptycznie. Piszesz z taka lekkoscia, jakbys reklamowal jakis cudowny preparat. Opisales dokladnie ile i czego, w jakich dawkach i cyklach podawales Mamie. A ja mam pytanie: jak? Jak podac cos komus, ktory odmawia przyjmowania.
Inna sprawa lekarze czesto nazywaja rozne schorzenia jedna nazwa, tak jak ten Alzheimer, niestety nieuleczalny... byc moze Mama Twoja cierpiala na inna chorobe, o podobnych objawach. Wskazywac by na to mogly ataki agresji.
Ale ciesze sie, ze wyzdrowiala! Zycze Wam powodzenia.
0 x

Awatar użytkownika
euroscan
x 1
x 19
Podziękował: 881 razy
Otrzymał podziękowanie: 821 razy

Nieprzeczytany post autor: euroscan » czwartek 05 lut 2015, 13:30

może to była jakaś konstelacja wg GNM (Germanskiej Nowej Medycyny), ważne jest że pacjent jest wyleczony.
ten temat świadczy także o tym , że nie można bezkrytycznie przenosić podanych terapii, każdy z nas jest inny a szczególnie osoba chora.
0 x

"własnymi zębami kopiemy sobie grób" Thomas Maffet

Skarabeusz
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post autor: Skarabeusz » czwartek 05 lut 2015, 13:43

Thotal pisze:Najważniejsze, żeby głosy nie były najważniesze! ;)
Dobre jest to, kiedy wiemy co to za głosy i nie wmawiamy sobie za pomocą onych, że ONE to MY :)
Jak się bawić, to się bawić... TERAZ JA :D

Pozdrawiam - Thotal :)

Drogi Thotalu,

mógłbyś trochę rozwinąć tę myśl?

W jaki sposób wpadłeś na to, co zawarłeś w tych słowach?

Przyznam, szczerze, że gdy przeczytałem co napisałeś, zrobiło mi się strasznie smutno...
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522
Podziękował: 446 razy
Otrzymał podziękowanie: 14801 razy

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » czwartek 05 lut 2015, 13:46

Niestety @Lady, Alzheimer jest bardzo często związany z agresją, nawet gdy dotknięty w młodszym wieku miewał stany depresyjne, znam nie jeden taki przypadek, więc to co @bow opisuje dla mnie bardzo wysoce prawdopodobne. Swoją drogą mogę mu tylko pogratulować cierpliwości, samozaparcia i wytrwałości w systematycznym stosowaniu przyjętej terapii. A innym zainteresowanym radzę popatrzeć na to co stosował, plus zainteresować się MCT, np. w postaci oleju kokosowego.
1 x

Wiedza ochrania, ignorancja zagraża.

Skarabeusz
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post autor: Skarabeusz » czwartek 05 lut 2015, 13:50

bow pisze:Cieszę się, że zajrzałem na te forum.
Przeczytałem wszystkie wypowiedzi w tym wątku i muszę przyznać, że z większością się zgadzam, a od wielu z was czegoś się nauczyłem.
Ja również mam pewne doświadczenie, którym chcę się podzielić mając nadzieję, że ktoś skorzysta odrobinkę.
Moja mama ma 83 lata w 2013 rozpoznano u niej Alzheimera i oczywiście przepisano psychotropy. Psychiatrzy a byliśmy przynajmniej u 4 stwierdzili jednym głosem, że tu nie można nic zrobić.
Nie poddałem się i rozpocząłem poszukiwania. W tym czasie miałem poważne problemy z mamą np kolejne opiekunki uciekały po kilku godzinach, a w najlepszym przypadku po kilku dniach. Jedna z nich zwiała w nocy a mama rzucała butelkami przez okno i uszkodziła kilka samochodów na parkingu. Chciała bić strażaków, którzy wchodzili przez balkon itd. To po prostu był horror. Ale żeby nie przedłużać przejdę do konkretnych informacji.
Po akcji z policją i strażakami zacząłem podawać dwa psychotropy ale w mniejszych dawkach niż zapisała psychiatra.
Uspokoiła się na tyle, że kolejna opiekunka mogła wytrzymać ja natomiast w tym czasie znalazłem rozwiązanie.
Do jakich wniosków doszedłem?
Choroby psychiczne nie istnieją. Wszystkie choroby psychiczne z nielicznymi wyjątkami mają podłoże wegetatywne, a więc nie są chorobami psychicznymi mimo, ze dają objawy psychiczne.
-Zacząłem więc od poprawy przyswajania pokarmów w tym tłuszczy i białek. Dzięki obniżeniu pH wzrosło również przyswajanie minerałów np żelaza, wapnia, magnezu itd. Poprawił się również poziom wit głównie z grupy B. Dzięki niższemu pH rośnie przyswajanie B12 i innych. Dodatkowo jednak suplementowałem:
B12 (podczas badania osiągnąłem poziom 10 000), kwas foliowy, niacyna, B1, kompleks witamin B-50, Betaina HCL do każdego posiłku, kwas alfa liponowy (ALA), płyn Lugola, witamian C, MSM, wit D3 50 000 IU dziennie. Jakiś czas był LDN i kilka innych terapii.
Poprawa była owszem ale spodziewałem się szybciej i większej.
Zrozumiałem, że gdzieś jest ta główna przyczyna choroby.
Zaczęliśmy chelatację za pomocą ALA. W porze dziennej mama brała po 100mg ALA co 1,5 godziny, a w porze nocnej 200mg co 3 godziny tak przez 3 doby i 5 dni przerwy. Po przerwie kolejne 3 doby i tak 7 cykli. Suplementację ograniczyłem do wit D3, B-50, betainy HCL, płynu Lugola.
Kolejne cykle co 1,5 godziny 150mg ALA, a w nocy co 3 godziny 300mg również po 3 doby. Tak przeprowadziliśmy 11 cykli.
To jest bardzo ciekawe ale zauważyłem, że niema jednego lekarstwa dla wszystkich. I tak, dla jednego pomogło same poprawienia przyswajania za pomocą betainy. Innemu pomógł sam płyn Lugola, a jeszcze inna osoba potrzebowała dużych ilości wit z grupy B i płynu Lugola.
W każdym przypadku wszyscy bezwzględnie musieli podnieść poziom D3 do 50-80 ng/ml.
Z moich obserwacji wynika, że chelatacja, wit D3, płyn Lugola, betaina HCL w tej właśnie kolejności są niezbędne dla powrotu do zdrowia. Jestem po próbach z L-dopa, LDN. 5HTP i dziesiątkach innych tego typu leków. Wszystkie one mogą spowodować krótkotrwałą poprawę, ale tylko kompleksowe leczenie ciała oraz pozbycie się metali ciężkich daje trwałe efekty.

tzw. "chorobę psychiczną" można wyleczyć bioterpią - każdą chorobę. Te leki psychtropowe to trucizny. Jeśli twoja Mama dalej przyjmuje, może mógłbyś spróbować - podawać mniejsze dawki, niż te minimalne - tzn. takie na jakie budowa fizyczna tabletki jest zaprogramowana.
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » czwartek 05 lut 2015, 14:07

blueray21 pisze:Niestety @Lady, Alzheimer jest bardzo często związany z agresją, nawet gdy dotknięty w młodszym wieku miewał stany depresyjne, znam nie jeden taki przypadek, więc to co @bow opisuje dla mnie bardzo wysoce prawdopodobne. Swoją drogą mogę mu tylko pogratulować cierpliwości, samozaparcia i wytrwałości w systematycznym stosowaniu przyjętej terapii. A innym zainteresowanym radzę popatrzeć na to co stosował, plus zainteresować się MCT, np. w postaci oleju kokosowego.

link do MCT na przyklad - fragmencik:

To dlatego olej kokosowy i dieta nisko węglowodanowa są bardzo zdrowe. Możesz nakarmić mózg szczególnie korzystnymi substancjami odżywczymi, wiedząc, że uszkodzone komórki, w procesie naprawy, odnoszą szczególne korzyści.

Na rynku pojawił się nowy produkt – Ketasyn. W większości jest to MCTs i bardzo pomaga w Alzheimerze.
(....)

http://wolna-polska.pl/wiadomosci/nowe-metody-leczenia-choroby-alzheimera-prof-keith-scott-mumby-2014-12
0 x

Awatar użytkownika
sandra
x 96
x 176
Podziękował: 1332 razy
Otrzymał podziękowanie: 4860 razy

Nieprzeczytany post autor: sandra » czwartek 05 lut 2015, 17:51

Bardzo budujące sa takie informacje...
Wszyscy sie starzejemy ;)
Może niektórzy z nas wolniej ale jednak.
Powszechność wielu chorób o nieznanej przyczynie straszliwie dołuje.
Sama ma taką.
Badania w labolatoriach naukowych wielkich kncernów farmaceutycznych wcale nie idą w kierunku jak wyleczyc skutecznie ale jak "przykryć objawy na chwilę", innymi słowy mówiąc jak jeszcze dodatkowo wydoić pacjenta...ale tak to umiejętnie zrobić aby żywiciela nie zabić zbyt szybko .
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » czwartek 05 lut 2015, 18:36

Wszyscy sie starzejemy ;)

tam zaraz starzejemy !
- nabieramy niezbędnego doświadczenia ! :lol:
1 x

Fair Lady
x 1
x 14
Podziękował: 576 razy
Otrzymał podziękowanie: 949 razy

Nieprzeczytany post autor: Fair Lady » czwartek 05 lut 2015, 20:42

sandra -

Badania w labolatoriach naukowych wielkich kncernów farmaceutycznych wcale nie idą w kierunku jak wyleczyc skutecznie ale jak "przykryć objawy na chwilę", innymi słowy mówiąc jak jeszcze dodatkowo wydoić pacjenta...ale tak to umiejętnie zrobić aby żywiciela nie zabić zbyt szybko .

Trafiasz perfekcyjnie w 10-tke! Wow! Jestes osobowoscia.
0 x

bow
x 4

Nieprzeczytany post autor: bow » czwartek 05 lut 2015, 21:14

blueray21 pisze:Niestety @Lady, Alzheimer jest bardzo często związany z agresją,

Dokładnie tak jest najczęściej.
Fair Lady pisze: Nie da sie ukryc, ze post Twoj odbieram bardzo sceptycznie. Piszesz z taka lekkoscia, jakbys reklamowal jakis cudowny preparat.

Napisałem w wielkim skrócie jak zresztą uprzedziłem. Terapia nie była ani lekka ani szybka. Mimo agresji jaką przejawiała mama słuchała mnie i wykonywała wszystkie polecenia. Zawsze tak było i nic nie zmieniło się podczas choroby.
Skarabeusz pisze:Te leki psychotropowe to trucizny. Jeśli twoja Mama dalej przyjmuje

Psychotropy brała najwyżej 6 - 8 tygodni teraz już nie potrzebuje i mam nadzieję, że tak pozostanie.
Odnośnie tej "lekkości terapii" droga Lady dodam żebyś bardziej jeszcze podeszła sceptycznie, że od 2000 r miałem 3 guzy z których tylko jeden był operowany, a pozostałe same znikły po mojej terapii. Jeden z tych guzów to glejak około 55mm w prawym płacie czołowym.
Nie piszę tu żeby cokolwiek reklamować bo przecież nie reklamuję żadnego produktu, piszę tu z nadzieją, że ktoś skorzysta tak jak ja wiele razy skorzystałem dzięki szczerym ludziom.
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » czwartek 05 lut 2015, 21:36

@bow
....że od 2000 r miałem 3 guzy z których tylko jeden był operowany, a pozostałe same znikły po mojej terapii. Jeden z tych guzów to glejak około 55mm w prawym płacie czołowym.

Czy mógłbyś rozwinąć temat tu ? 8-) :

http://www.cheops.org.pl/viewtopic.php?f=16&t=140

poczytamy z uwagą !..
0 x

Awatar użytkownika
sandra
x 96
x 176
Podziękował: 1332 razy
Otrzymał podziękowanie: 4860 razy

Nieprzeczytany post autor: sandra » środa 11 lut 2015, 21:37

bow,
W Twoich postach przewijaja sie informacje na temat leku Naltroksen/Adepend .
Podajesz recepture jak mozna sobie przyrzadzić LDN ....z cytrynianem magnezu lub węglanem wapnia :)
Znalazłam informację, żeby go pobierac tuz przed snem.
Nie dokopałam się informacji co ile godzin, jak często w ciągu doby ?
Czy sumaryczna dawka 4,75 miligrama/24h to górna granica przy której nie występują skutki uboczne ?
Jak długo można stosować ?
Piszesz, ze uzywasz go od 2011 roku ?
Naltrekson jest lekiem psychotropowym...tak długotrwałe branie nawet malenkich dawek nasyca organizm.
Wiem, ze leki psychotropowe nalezy brac czas jakis aby efekt był wyraźny. Nie każdy reaguje na ten lek tak samo.
Masz więcej informacji od tej strony ?
0 x

bow
x 4

Nieprzeczytany post autor: bow » sobota 14 lut 2015, 01:14

sandra pisze:Piszesz, ze uzywasz go od 2011 roku ?

Już od dawna go nie biorę bo niema takiego powodu. Jestem zdrowy i nie potrzebuję już terapii LDN.
Ten lek często pomaga na różne choroby ale nie zawsze. Gdy przyczyną dolegliwości zasadniczej są jakieś poważne braki lub zatrucie to ta metoda nie jest skuteczna na dłuższy okres. Tak mi się wydaje tzn tak wynika z moich obserwacji, a prowadzę je już od kilku lat. Np lek ten podawany był osobie chorej na SM początkowo była poprawa ale później stan chorego szybko się pogarszał aż chory zmarł. Jeden chory z rakiem gruczołowym płuc po zastosowaniu LDN zaczął wracać do zdrowia ale lekarz przekonał go nowej rzekomo skutecznej chemioterapii na bazie platyny i czegoś tam jeszcze. Chemioterapia okazała się tak wyniszczająca, że biedak zmarł już po 3 tygodniach.
Były też przypadki całkowitego wyleczenia z bardzo poważnych i przewlekłych chorób takich jak schizofrenia, stany lękowe, depresja, Basedowa, zanik mięśni, łuszczyca, rak jądra, rak płuc i wiele innych.
Nie mogę jednak na 100% stwierdzić, że to tylko LDN wyleczył gdyż w każdym przypadku równolegle stosowane były różne suplementy.

Trzeba wiedzieć Sandro, że leczenie konkretnej, wyizolowanej choroby nie jest możliwe. Leczymy całe ciało albo nic. Jeden objaw może świadczyć o setce różnych chorób więc użyję tu wyświechtanego ale dobrego określenia -sens ma tylko leczenie holistyczne.
Nie interesuje mnie prawie wcale co dolega danej osobie ponieważ to daje niewiele wskazówek. Oczywiście w jakimś stopniu można dzięki objawom ukierunkować terapię ale nie zawsze i czasem objawy mogą wyprowadzić na manowce.

Ważne jest też równoczesna praca nad duchem.
Jest takie powiedzenie, które każdy słyszał - w zdrowym ciele zdrowy duch, ale powinno być jeszcze - a zdrowy duch daje zdrowie dla ciała.
Ja rozumiem osoby, które cierpią np z powodu głębokiej depresji i mówią na takie mądrości:
"łatwo powiedzieć, a trudniej wykonać będąc w moim stanie", ja to rozumiem ponieważ sam byłem w takiej sytuacji. Dlatego mówię - to trzeba robić jednocześnie.

O co więc zadbać i w jakiej kolejności?
- poprawić przyswajanie pokarmów,
- oczyścić wątrobę,
- pozbyć się metali ciężkich i innych toksyn,
- zadbać o higienę duchową, psychiczną, umysłową,
- uzupełnić braki witamin i minerałów (część niedoborów spowodowana jest sytuacją zdrowotną, a inne mają wszyscy mieszkający w tej strefie klimatycznej).

Rodzi się pytanie, jaki związek ma poważna choroba z choćby poprawą przyswajania pokarmu?
Niema związku bezpośredniego ale ma ogromny wpływ pośredni. Gdy źle trawimy to trujemy organizm i jednocześnie nie odżywiamy go właściwie, można o tym poczytać w temacie o betainie.
Jaki związek mają np metale ciężkie?
Mają bezpośredni i pośredni. Metale ciężkie są źródłem wolnych rodników, które w dzień i w nocy uszkadzają nasze komórki oraz ich ważne części składowe. Metale ciężkie wypierają inne niezbędne pierwiastki i zajmują ich miejsce w cząsteczkach proteinowych będących przykładowo hormonami. Organizm hormon wyprodukował ale on nie działa gdyż w jakimś aminokwasie zamiast cząsteczki magnezu jest cząsteczka glinu, a w innym hormonie zamiast jodu jest fluor.
Dochodzi w pewnym momencie do takiej sytuacji, że organizm nie jest w stanie poradzić sobie z ogromem obciążeń. Mimo jego cudownej złożoności prawie doskonałości nie nadąża z oczyszczaniem i usuwaniem uszkodzeń. Właśnie wtedy pojawiają się objawy chorobowe.
0 x

ODPOWIEDZ