Kryon: Zmiana w DNA Opublikowano dnia17.06.2025

Kryon: Zmiana w DNA
Opublikowano dnia17.06.2025 przez EraOfLight — Zostaw odpowiedź
Kanał: Lee Carroll | Źródło
Zanim przejdziemy dalej, niektórzy z was, którzy śledzą te kanały, powiedzą:„To brzmi bardzo podobnie do kanału, który już wcześniej podałeś”. Chcę wyjaśnić i określić ilościowo niektóre rzeczy, które omawiamy w kontekście DNA. Nie ma tu żadnego zamieszania. To po prostu tak różne, że chcę ci jeszcze raz powiedzieć kilka rzeczy, które musisz wiedzieć.
Rok temu w ciągu dwóch miesięcy podałem wam dwa kanały dotyczące DNA. I jeden z nich był pytaniem: Czy możesz zmienić własne DNA? Drugim było pytanie: Czy DNA ewoluuje?
Teraz to jest inny pomysł. Czy możliwe jest, że DNA zmienia się samo z siebie? Więc bądźmy szczerzy. Kiedy naukowcy patrzą na twoje DNA, nie widzą żadnych zmian. W rzeczywistości jedną z rzeczy, które widzą, co jest bardzo interesujące, jest to, że przez 200 000 lat nie było żadnych procesów ewolucyjnych, które można by zauważyć u człowieka. Na podstawie tego, co byli w stanie wyodrębnić z tych 200 000 lat temu i dzisiaj, odkryjesz, że nie było żadnych zmian. Więc kiedy pytam: „Czy zachodzą zmiany?”, to musi to być w innej części, powiedziałbyś, procesu DNA – i tak jest. I bardzo często mówiliśmy o samej idei, że być może masz 24 chromosomy w swoim DNA, a nie 23 pary.
Zatrzymajmy się na chwilę i spójrzmy na coś innego, co było bardzo interesujące. Kiedy naukowcy przyjrzeli się DNA, a przez niemal całą historię możliwości patrzenia na DNA było to zagadkowe. Istnieje uznanie, że nie jest to w pełni zrozumiałe. W rzeczywistości przez wiele lat 90% DNA nie było nawet „kategoryzowane”, nie można było go nawet skatalogować. To było śmieci. Nie mieściło się w żadnych kategoriach. Wydawało się, że nie ma chemii, której się spodziewali.
Zdajesz sobie sprawę, że DNA odpowiada za wszystkie geny w twoim ciele. Chromosomy mają chemię, która tworzy te geny. Tak nagle, że 90% to śmieci lub nieopisywalne, w 2012 roku zostało odkryte. Odkryto, powiedziałbyś, chemię, a oni odkryli, że to nie była chemia, której się spodziewali. Właściwie w ogóle nie miała wzorców chemii. Teraz to jest powód, dla którego nie było to naprawdę odkrywcze, powiedziałbyś, przez naukowców szukających złej rzeczy.
Są tacy, którzy powiedzą, że ci, którzy faktycznie odkryli te wzorce, byli lingwistami. W śmieciach był wzorzec językowy. Dziś wiedzą, czym są śmieci – w pewnym sensie. Nadal nie są w stanie czytać stron w języku śmieci, ale teraz zdają sobie sprawę, że nie tworzą one genów. To nie jest chemiczna część DNA, a raczej manualna część DNA. Można powiedzieć, że to zestawy instrukcji dla tego, co jest chromosomami, które tworzą wszystkie geny.
Więc pytanie brzmi: czy twoje DNA się zmienia? Jeśli DNA zaczęłoby się zmieniać w tym, co kiedyś nazywali śmieciami, czy myślisz, że by to zauważyli – pytanie numer jeden? Numer dwa: Ten nieuchwytny, wielowymiarowy 24. zestaw chromosomów, o którym mówiliśmy, który masz, te dwa, które są 24. parą, których nie widać pod mikroskopem, czy zmieniają się same z siebie?
Oto więc odpowiedź, którą chcę wam dać, i nie jest to odpowiedź, którą koniecznie łatwo zrozumieć lub którą naprawdę musicie znać, z wyjątkiem tej części problemu i planu, który można by powiedzieć, że dotyczy całej ludzkości, naprawdę kręci się wokół tego. Zmiana, w której jesteście, ma wiele nowych energii. Jeśli cofniecie się i spojrzycie na kanały, które wam przekazaliśmy, jednym z moich ulubionych jest ten: Zasłona się podnosi. I ta zasłona, można powiedzieć, to ilość duchowości, której możecie być świadomi, obserwować i wchłaniać. Gdy zasłona się podnosi, zaczynacie widzieć rzeczy, których wcześniej nie widzieliście. Zaczynacie być świadomi rzeczy, których wcześniej nie byliście świadomi. Ale najlepsze jest to, że istnieje część tej świadomości, która jest aktywna. To znaczy, że nagle jesteście w stanie robić rzeczy, których wcześniej nie byliście w stanie robić.
Oto pytanie: Czy myślisz, że podniesienie zasłony może zmienić twoją biologię, może zmienić DNA? I to jest pytanie dla każdego na planecie, to pytanie, nie tylko dla starych dusz, ponieważ rozumiesz, że zmiana dotyczy każdego. Wszystkie dusze są liderami. Są przewodnikami. Są latarniami morskimi. Ale ludzkość w ogóle jest wystawiana na nowe świadomości. Zasłona podnosi się dla wszystkich. Po prostu niektórzy z was to zobaczą, niektórzy nie. Wielu będzie się tego bać.
Gdy zasłona się podnosi, oznacza to po prostu, że czujesz zmianę. Pracownik światła rozpoznaje ją i mówi: „Mogę używać tych nowych narzędzi. Mogę lepiej komunikować się z energią mojej duszy. Mogę robić to i to i to”. Ale ogólnie rzecz biorąc, zawsze było tak samo. Ludzie mają wolny wybór, aby robić cokolwiek, czego mogą być świadomi, co chcą robić. To jest wolny wybór.
Więc będzie wielu w starej energii, którzy będą mieli podniesioną zasłonę; oni nawet nie wiedzą, że jest zasłona. Są tak nieświadomi światła i to jest ich wybór, aby pozostać w starej energii, aby zamknąć zawory, można by powiedzieć, że wlewają światło i pozostać tam, gdzie są. To jest wolny wybór. Ale ogólnie pytanie brzmi jeszcze raz: Czy możliwe jest, że twoje DNA zmienia się samo z siebie, ponieważ zasłona się podnosi? Odpowiedź: Nie te części chemiczne, które możesz zmierzyć. Części, które się zmieniają, są w śmieciach, można by powiedzieć, a także w tej 24. parze chromosomów.
Chcę, żebyście się cofnęli i przypomnieli sobie kilka innych rzeczy, które wam przekazaliśmy. Gdzie jest wasz duchowy aspekt? Czy jest on całkowicie ezoteryczny? Czy jest zawarty w energii tego, co jest waszym polem aurycznym, czy może jest to energia w waszej Merkabie? Jest wielu, którzy mówią: „Tak, tam jest dusza i stamtąd również emanuje cała duchowa świadomość”. To nie jest takie proste.
Wielokrotnie mówiliśmy wam, że wasz Akashic Record, czyli zapis poprzednich wcieleń i energii, które tam przebywają, jest w waszym DNA. Więc zdajecie sobie sprawę, że nie może być to wszystko ezoteryczne. To, co w przeszłości nazywaliście karmą, jest również zapisane w waszym DNA. Opiera się na tym, co jest waszym przeszłym Akashic Record. Rzeczy, które macie, na przykład życia, które przeżyliście i lekcje, z którymi pracujecie, które tworzyłyby karmę, są w waszym DNA. To jest zapis. Więc niekoniecznie jest to oddzielone od tego, co uważacie za swoje pole auryczne, waszą Merkabę, a nawet energię waszej duszy. Jest tam – chemia jest wliczona. Jest tam. W pewien sposób, który jest w was wyryty, który nosicie, który jest również wyryty ezoterycznie, ale fizycznie w waszym DNA.
DNA odgrywa w istocie bardzo dużą rolę w tym, co jest twoim przebudzeniem. Teraz są tacy, którzy nie chcą tego wiedzieć, ponieważ będą zadawać pytania: „Co się stanie, jeśli będziesz niepełnosprawny? Co się stanie, jeśli to lub tamto stanie się z twoim DNA?” I powiem ci: Przestań! Istnieje sojusz, Kochani, miłości, który obejmuje twoją energię duszy, twoją Merkabę, twoje pola auryczne i całą chemię w każdej komórce twojego ciała. I to zadziała bez względu na to, jaki rodzaj niepełnosprawności masz, jakikolwiek rodzaj niepełnosprawności, która jest fizyczna. To będzie działać. To połączenie miłości.
Ale jestem tutaj, aby powiedzieć ci, że twoja duchowość jest doświadczeniem całego ciała. Nie jest oddzielona od ciebie. Pozwól, że powiem ci, dlaczego jest to dla ciebie tak ważne, aby to zrozumieć, ponieważ jeśli mówię ci coś, co jest absolutnie prawdziwe, oznacza to, że twój duchowy komponent twojego ciała, na którym polegasz w kwestii swojego duchowego przebudzenia, jest doświadczeniem całego ciała i obejmuje twoją chemię, a także to, co jest twoją Merkabą i twoją energią duszy. Oznacza to, że uzdrowienie siebie jest o wiele łatwiejsze, niż myślałeś.
DNA w tobie, w każdym człowieku, się zmienia. Nie chemia, ta część, którą możesz zmierzyć dzisiaj za pomocą mikroskopów i wszystkich tych rzeczy, których używasz do pomiaru, ale to jest w instrukcji, śmieci, których nigdy nie rozumiałeś do 2012 roku i jest również obecne w tej 24 parze chromosomów. To są rzeczy, które zmieniają się teraz dla całej ludzkości. A to oznacza, że jest szansa, aby je zobaczyć dla każdego. Czy byłoby inaczej? Czy zaplanowałbyś to inaczej? Czy po prostu posoliłbyś kilka i miał nadzieję, że się obudzą, ponieważ są starymi duszami, czy dałbyś ludzkości szansę, aby dołączyła do imprezy tutaj?
To jest dzisiejsze przesłanie. Zmienia się, ponieważ DNA jest częścią tego, co niesie twój duchowy komponent życia. Naprawdę tak jest, zwłaszcza ta 24. para, która zaczyna się teraz budzić, gdy zasłona się przerzedza, a niektórzy z was być może po prostu dostrajają się do tego rodzaju przesłania, tego rodzaju kanału. Niektórzy z was zaczynają pytać: „Czy jest coś większego, co przegapiłem?” A co jeśli to była miłość? A co jeśli to było współczucie, życzliwość? A co jeśli to był nieosądzający Stwórca? Wszystkie te rzeczy daję wam od 36 lat, ponieważ ja, Kryon, jestem zakochany w ludzkości. I tak jest.