Witam wszystkich użytkowników tego forum

17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.

25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21

Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.

Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.

/blueray21

W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum

To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.

Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.

/blueray21

Problem z sercem

Seji
x 379
x 8
Podziękował: 488 razy
Otrzymał podziękowanie: 391 razy
Kontakt:

Re: Problem z sercem

Nieprzeczytany post autor: Seji » czwartek 28 mar 2019, 21:14

Nie ma takiej informacji w składzie. Kupiłam ten https://nieznany.pl/pl/p/Koenzym-Q10-Co ... kaps./7590, i sądząc po cenie i po opisie innego, ten mój to pewnie ubichinon.
To na razie odstawię ten koenzym i postaram się o selen. Zresztą, po początkowej poprawie w kwestii tych szumów (nawet przez dwa dni prawie ich nie miałam), wróciły, i to silne :?
Dzięki, Blue.
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522
Podziękował: 446 razy
Otrzymał podziękowanie: 14801 razy

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » czwartek 28 mar 2019, 21:26

Na pewno ubichinon, nie chce mi się szukać.
Ale to jest maleńka dawka! Terapeutycznie stosuje się 200 mg na dobę, 2 x po 100 mg i nie należy przekraczać 1000 mg, czyli 1g dziennie.
Now sprzedaje ubichinol chyba pod nazwą Ubiquinole. Ale nie warto się wykosztowywać, selen zrobi swoje.
0 x

Wiedza ochrania, ignorancja zagraża.

Seji
x 379
x 8
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Seji » czwartek 28 mar 2019, 22:46

Jak po takiej maleńkiej dawce coś mi się robi w okolicy serca (a problemów żadnych takich wcześniej nie miałam), no to sobie wyobrażam, co by się mogło robić po "dawce terapeutycznej" ;)
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » czwartek 28 mar 2019, 23:07

To tylko świadczy o niedoborze antyoksydantów, przy 200mg dziennie efekty wcale nie musiałyby być mocniejsze.
Wiem, że odbierasz to inaczej niż większość populacji, jakiekolwiek reakcje organizmu (jeśli to tak można nazwać) są dla ciebie bardziej uwidocznione, to naturalne, a ty jesteś bardziej wyczulona.
Większość tych od suplementowania napisałoby ci jeszcze : Omega3, ja powiedziałbym powoli z nimi, jeśli w ogóle, natomiast z prawdziwych antyoksydantów poleciłbym 12 mg astaksantyny dziennie. Zwłaszcza przy takiej pracy.
0 x

Seji
x 379
x 8
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Seji » piątek 29 mar 2019, 08:57

Omega 3 1000 mg zażywam 3x w tygodniu od 6 marca br.
Na razie odstawiam koenzym, zobaczę, czy coś się zmieni z tym sercem.
0 x

Seji
x 379
x 8
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Seji » poniedziałek 01 kwie 2019, 19:03

Po odstawieniu koenzymu problem z sercem zniknął.
Spróbuję teraz inaczej. Będę go zażywać z selenem z wit. E. (w tabletce 6 mg wit. E i 100 µg selenu).
A szumy uszne jak były, tak są. Na razie :-)
0 x

Yurek
x 1
x 6
Podziękował: 406 razy
Otrzymał podziękowanie: 145 razy

Nieprzeczytany post autor: Yurek » wtorek 30 lip 2019, 18:03

Ja też mam problem z sercem.
Mam 65 lat. Od kilku lat mam napadowe migotanie przedsionków. Po pierwszym roku leczenia, serce ustabilizowało się i zaprzestałem leczenia. Po ok. 2 latach migotanie powróciło i w miarę upływu czasu jest coraz gorzej. Zaliczyłem już pierwszy udar.
Obecnie mam poszerzoną lewą komorę serca a prawą powiększoną. Albo odwrotnie - jakoś tak. Czyli serce powiększone. Czuje to fizycznie, że gdzieś „ociera”. Może to śmieszne, ale tak mam.
Od lekarza mam Bisoprolol Fumarate na serce. Obecnie dawka 2.5 mg.
Pradaxa (na rozdzedzenie krwi) 2 x 150 mg, ale biore tylko gdy źle się czuję. Wiem że ryzykuję. Ale obejrzałem program na Planet+ o Pradaxa i odrzuca mnie od niej.
Cholesterol mam dobry. Nie pamiętam jaki, ale nigdy nie był moim problemem.

Dodatkowo regularnie zażywam:
Chlorek magnezu – minimum 800-1000 mg w roztworze wodnym 2,5%, plus transdermalnie olej Mg. ok. 2 razy w tyg, plus tlenek magnezu 1x375 mg.
Tauryna i Arginina – 2 x dziennie, razem po ok. 6 g
Koenzym Q-10 (Ubichinol Kaneka) - 2 do 3 razy dziennie po 200 mg. Plus do każdej dawki Q10: PQQ 20 mg, Kwercetyna 500 mg. Wrócę jednak do Ubichinon, skoro to bez większego znaczenia.
Selen – 1 x 200 mcg
Omega 3 (EPA330 / DHA220) -2-3 x dziennie, razem ok. 5-6 gramów
D3 – 1 x 10 000 jm
K2 – 1 x 500 mcg
B complex (2 tabl.) – ok. 1-2 razy w m-cu przez 1 tydzień.
Dzisiaj dostarczono mi Acetyl L-Carnitine. Miałem dołączyć do codziennej dawki aminokwasów. Jednak po kolejnej ciężkiej nocy, zdecydowałem odstawić wszystko co zażywam i cos zmienić w swoim postępowaniu. Niestety nie wiem co.
Vit. C pobieram sporadycznie. Ale jeśli już to min. 15 gram dziennie, a bywa i 30-40 gram.
Z pamięcią coraz gorzej. Więc od tygodnia zacząłem pobierać lecytynę słonecznikową w mączce. Kupiłem kilogram i biorę jak popadnie 2-3 razy po łyżeczce.
Ponadto sporadycznie pobieram jakieś antyoksydanty lub „inne coś”. Prowadzę sklep z suplami. Więc mam tego pod ręką.

Gdy serce dobrze pracuje, ciśnienie mam dobre. Najczęściej 120-130 / 80. Gdy jest źle – spada do poniżej 90-80 i wtedy nie chce się żyć. Piję wtedy 1-2 mocnych kaw – trochę pomaga. Wiem że nie powinienem pić, ale chwilowo pomaga.
Najgorsza jest bezsilność. Nie ma środka, po użyciu którego można sobie pomóc. Trzeba po prostu czekać kiedy przejdzie.
Oczyszczanie wątroby robię dwa razy w roku.
Oczyszczanie nerek (wg. H. Clark) zrobione 2-3 m-ce temu.
Ilość wypijanej wody chyba wystarczająca – ok. 30 ml/kg, z odwróconej osmozy i osobiście uzdatniana
Sól od lat tylko himalajska

Przez trzy miesiące stosowałem dietę witariańską. Z uzupełnianiem B12. Przez pierwszy miesiąc obserwowałem poprawę. Potem migotania i palpitacje zaczęły wracać. Wtedy dodatkowo zacząłem jeść steki wołowe 1-2 razy w tygodniu. W sumie, dieta i jej modyfikacja nie dała rezultatu. Gdy migotania zaczęły mieć miejsce co dzień lub co drugi dzień – wróciłem do normalnego odżywiania. Znów przez dwa tygodnie było fajnie. Bez incydentów sercowych. Jednak potem powoli zaczęło wracać. Najpierw co kilka dni, potem codziennie.
Wprowadziłem taurynę i argininę. Znów obserwowałem poprawę przez 2 tyg. Po tym czasie migotanie i kołatanie wróciło.
Od miesiąca piję codziennie 4 surowe kurze jaja z nr 1, w tym dwa bez białek.
Ogólnie: jem bardzo dużo owoców, mało mięsa.
Gdy wprowadzam radykalną zmianę w odżywianiu/suplementacji obserwuję wyraźna poprawę. Serce pracuje normalnie lub prawie normalnie. Po 2-3 tyg. stosowania w/w zabiegów zaczyna wracać do poprzedniej złej pracy (migotania/palpitacje i inne typu „motyle w klatce piersiowej”). Tak było po wprowadzeniu diety surowej, po jej zaprzestaniu, po wprowadzeniu tauryny i argininy, po oczyszczaniu tętnic metoda Paulinga, po jej zaprzestaniu.

Chociaż to zabrzmi jak herezja, (znam książkę dr. Sircusa) jednak moje obserwacje pokazują, że olej magnezowy stosowany transdermalnie, obecnie wywołuje u mnie migotanie przedsionków. Zabiegi te stosuję od lat i kiedyś było OK. Dzisiaj nie.
Czasami myślę, że wystąpienie migotania lub ogólne pogorszenie samopoczucia niepotrzebnie kojarzę z np. zażywaniem Q10 (tak bywało!!!) lub transdermalnym zastosowaniem oleju Mg. Że ów negatywny objaw wystąpił, bo miał wystąpić i wystąpiłby bez jakiejkolwiek przyczyny. Np. dlatego że jest wieczór i nastąpiło pogorszenie z tego powodu. Gdyby tak było, to by trochę uspokajało moje negatywne skojarzenia z zabiegami/środkami, które tysiącom pomagają (w tym mnie kiedyś) a teraz szkodzą.

We wrześniu będę w Polsce i mam zaplanowane badanie Vega test. Będę wiedział więcej o ewentualnych brakach i/lub pasożytach. Poprzedni Vega test był ok. 4 lata temu. Z pasożytów była tylko przywra wątrobowa. Ale raczej wybiłem gadzinę.
Braków raczej nie powinienem mieć bo dużo suplementuję. Np. teraz wrócę do picia świeżo wyciskanych soków.

Dzisiaj zmierzyłem rano PH moczu: 5,5. Od tego zacznę teraz.
Na ostatniej wizycie u kardiologa w Polsce, zapytałem jak cofnąć lub chociaż powstrzymać rozwój choroby. Dowiedziałem się, że te badania (Holter, echo) robi się nie po to aby wyleczyć lub zatrzymać chorobę, gdyż to niemożliwe, lecz po to aby stwierdzić czy operację na sercu zrobić już teraz – czy też można jeszcze poczekać !!! Leczenia nie zmienił, czyli zaakceptował angielski Bisoprolol.
Podobnie stwierdził, że złogów cholesterolowych nie da się usunąć. Zostaną do końca życia.
No ale to nas już nie dziwi.

Pomóżcie mi proszę jakoś to wszystko ogarnąć. Zaczynam coś robić a po krótkim czasie przerywam bo wydaje mi się że to nie pomaga, lub nawet szkodzi. Niby wiem co robić, ale mi to nie wychodzi.
Wygląda na to że choroba wchodzi w kolejne stadium – migotanie utrwala się i/lub przechodzi w niewydolność serca.
Z góry serdecznie dziękuję za wszelki odzew.
Jurek
0 x

Awatar użytkownika
barneyos
Administrator
x 23
x 73
Podziękował: 155 razy
Otrzymał podziękowanie: 1895 razy

Nieprzeczytany post autor: barneyos » wtorek 30 lip 2019, 20:10

@Yurek

1. badałeś poziom d3 25oh ?
2. Bierzesz witaminę E full spectrum ?
0 x

======================================================
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobić

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » wtorek 30 lip 2019, 21:12

@Yurek, nie jest dziwne, że magnez powoduje migotanie przedsionków lub inne sercowe efekty - ten stan nazywa się hipermagnezemią i właśnie takie niedogodności powoduje. Najczęściej występuje u osób z Hashimoto, bo oni maja upośledzone wydalanie magnezu.
O tym, że bierzesz argininę piszesz, ale należy też brać przeciętnie 6-8 g tauryny dziennie, no i zaprzestać transdermalne pobieranie magnezu, bo nigdy nie wiesz jaką dawkę pobierasz. Bez magnezu się nie obejdziesz, ale doustnie masz pełną kontrolę nad ilością.
D3 to pewnie pobierasz słuszną dawkę, nie zapominaj o równie słusznej dawce K2, bo powalisz gospodarkę wapniową.
Złogi miażdżycowe są usuwalne na kilka sposobów, najszybszy to protokół Paulinga - Ratha, 3 -4 razy w pierwszym roku.
Witamina E w pełnym spektrum jest przydatna, ale możesz potrzebować więcej omega3, szczególnie kwasów DHA i EPA, tu najlepszy jest olej z kryla.
No i najsilniejszy antyutleniacz - Astaksantyna, ale tylko naturalna, nie jest bardzo droga.
Poprawnie poziom magnezu możesz sprawdzić tylko analizą pierwiastkową włosa, wprawdzie jest to uśredniony wynik z okresu ca pół roku przed badaniem, ale adekwatny do rzeczywistości, badania krwi pod kątem magnezu są bez sensu.
0 x

Yurek
x 1
x 6
Podziękował: 406 razy
Otrzymał podziękowanie: 145 razy

Nieprzeczytany post autor: Yurek » wtorek 30 lip 2019, 23:51

Zbadanie poziomu Vit. D3 zaplanowałem na wrzesień, jak będę w Polsce. Na pewno nie jest blisko 100, ale nie powinno być źle, bo suplementuję po 10000 jm dziennie od miesięcy.
Vit. E z pełnym spektrum oczywiście dołączę do codziennej suplementacji. Tylko czy może być syntetyczna czy są silne wskazania na naturalną. Np. 2 x 400 jm wystarczy?
---
Z tym Hashimoto to mnie załatwiłeś. Tylko tego mi brakowało. Ale oczywiście poczytam o tym. Licho nie śpi.
Taurynę i Argininę biorę 2 razy po 4 gramy każdą z nich. Razem po ok. 8 gram dziennie każdą.
K2 biorę 1 x 500 mcg
Omega-3 pobieram 3 x 2 kapsułki o zawartości EPA 330 mg i DHA 220 mg. Czyli 6 gramów dziennie Omega-3. W tym EPA 1980 mg + DHA 1320 mg dziennie.
Sugerujesz że to może być za mało? Do ilu podnieść Twoim zdaniem?
Astaksantynę oczywiście dołączę. W jakiej dawce? 2 x 6 mg wystarczy?
Badanie włosów mam w planie. Na razie czekam aż odrosną włosy.
Protokół Paulinga – Ratha przerwałem po 2 tygodniach bo mi się pogorszyło. A ja tak mam że szukam przyczyn i myślałem że może od tego. Potem wprowadziłem Taurynę i Argininę. I znów mi się pogorszyło po ok. 2 tyg. A to pewnie od tego magnezu lub Bóg wie od czego … .
Dlatego od dzisiaj zaprzestałem pobierania czegokolwiek bo zwątpiłem w sens mojego działania i napisałem ten post.
Ściągnąłem ze strychu wyciskarkę soków. To mój ostatni pomysł. Jak nie zadziała to nie wiem co jeszcze mogę zrobić.
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » środa 31 lip 2019, 22:17

No dobra, wszystkie chwyty praktycznie już wykonałeś, na twoim miejscu zawiesiłbym magnez całkowicie na tydzień lub dwa.
Omega 3 wystarczy, nawet dla tych z nowotworami.
Nie zarzucaj wszystkiego na raz, rób to kolejno, począwszy od magnezu, bo inaczej nigdy nie dojdziesz do tego, co ci przeszkadza.
Astaksantyny 12 mg dziennie to dobra dawka.
Co do rodzaju wit. E to nie jesteś w jakiejkolwiek krytycznej sytuacji, choć upierdliwej niewątpliwie, to wystarczy ta zwykła.
Protokół Ratha - Paulinga robi się tylko przez 10 dni, potem ze 3-mce przerwy i następny raz, jeśli potrzeba.
0 x

Awatar użytkownika
barneyos
Administrator
x 23
x 73
Podziękował: 155 razy
Otrzymał podziękowanie: 1895 razy

Nieprzeczytany post autor: barneyos » środa 31 lip 2019, 22:25

Wit E full jest chyba tylko naturalna. Spójrz jeszcze w wątek o E.
0 x

======================================================
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobić

Awatar użytkownika
songo70
Administrator
x 1186
x 625
Podziękował: 18005 razy
Otrzymał podziękowanie: 25242 razy

Nieprzeczytany post autor: songo70 » piątek 23 sie 2019, 18:48

dr Jerzy Jaśkowski - Jak uniknąć udaru i zawału serca

https://youtu.be/-O5cI633U8w

Miesięcznik - Zdrowie Bez Leków
Data premiery: 24 maj 2019

Najnowsze artykuły dr Jerzego Jaśkowskiego znajdziecie w miesięczniku "Zdrowie bez leków" - https://sklep-zdrowiebezlekow.pl

Zawały i udary serca, to przyczyna śmierci coraz większej ilości osób. Jest za to odpowiedzialna pseudożywność marketowa, wszechobecny stres oraz mało aktywny tryb życia.

Jednak choroby serca, nie są nie do uniknięcia. Można i trzeba wdrożyć w życie profilaktykę antyzawałową i antyudarową. Jednym z ważnych jej czynników jest nie dopuszczona do obrotu w Polsce strofantyna.

Zapraszamy do wysłuchania wykładu dr. Jaśkowskiego i do proponowania tematów na kolejne filmy
1 x

"„Wolność to prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć”. George Orwell. "
Prawdy nie da się wykasować

ODPOWIEDZ