Witam wszystkich użytkowników tego forum

17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.

25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21

Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.

Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.

/blueray21

W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum

To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.

Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.

/blueray21

Ludzie pijący alkohol więcej energii od niepijących?

dsf11
x 1
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post autor: dsf11 » sobota 19 sie 2023, 00:41

Taka mnie myśl naszła, że często ludzie którzy piją w ogóle czy piją dużo są szczęśliwsi od tych samotników co nigdzie nie wychodzą i są singlami/starymi pannami/ kawalerami. Jako chłopak zauważyłem wręcz, że często faceci niestroniący od alkoholu, męscy mają większe powodzenie u płci przeciwnej niż ci wrażliwi introwertycy porządni. Wręcz często ci "porządni" introwertycy są tacy zgaszeni, przytłoczeni, zestresowani. Mimo, że nie piją, nie palą papierosów. To jest ciekawy temat. Zapraszam do dyskusji.
0 x

j13
x 5
Podziękował: 28 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Re: Ludzie pijący alkohol więcej energii od niepijących?

Nieprzeczytany post autor: j13 » sobota 19 sie 2023, 21:54

„Kto pije i pali, ten nie ma robali”😁
„Przysłowie mądrością narodu”
… coś w tym jest - niektórzy zalecają niewielkie ilości mocnych procentów regularnie. Cały szkopuł w „niewielkie”
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522
Podziękował: 446 razy
Otrzymał podziękowanie: 14801 razy

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » sobota 19 sie 2023, 22:35

Problem leży nie tylko w niejasnym określeniu: "małe ilości".
Okazuje się, że alkohol nawet w małych ilościach przyzwyczaja i powoduje nałóg. Nie u wszystkich. Mimo powszechności tego problemu, nie znam badań próbujących określić warunki powodujące nałóg. Reszta to kwestia kalkulacji, rzeczywiście alkohol rozluźnia, więc "rozwiązuje języki", jednak każda ilość alkoholu powoduje obumieranie komórek mózgowych adekwatnie do wielkości pobrania.
Francuzi piją dużo wina i nie znali chorób sercowych, ale to nie skutek działania alkocholu a resveratrolu, antyutleniacza ze skórek czerwonych winogron.
W sumie jeśli ktoś nie potrafi nawiązywać relacji z innymi, to alkohol munie pomoże, tylko przyspieszy depresję albo i inne problemy.
0 x

Wiedza ochrania, ignorancja zagraża.

Awatar użytkownika
songo70
Administrator
x 1186
x 625
Podziękował: 18005 razy
Otrzymał podziękowanie: 25242 razy

Nieprzeczytany post autor: songo70 » niedziela 20 sie 2023, 07:30

śp.dr.Religa polecał 50gr. koniaku, wszak destylat z wina, co do komórek to podobno padają te najsłabsze.
1.4.jpg
1.4.jpg (224.16 KiB) Przejrzano 7159 razy
0 x

"„Wolność to prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć”. George Orwell. "
Prawdy nie da się wykasować

Awatar użytkownika
chanell
Administrator
x 1514
x 456
Podziękował: 15176 razy
Otrzymał podziękowanie: 14442 razy

Nieprzeczytany post autor: chanell » niedziela 20 sie 2023, 09:48

dsf11 pisze:
sobota 19 sie 2023, 00:41
Taka mnie myśl naszła, że często ludzie którzy piją w ogóle czy piją dużo są szczęśliwsi od tych samotników co nigdzie nie wychodzą i są singlami/starymi pannami/ kawalerami. Jako chłopak zauważyłem wręcz, że często faceci niestroniący od alkoholu, męscy mają większe powodzenie u płci przeciwnej niż ci wrażliwi introwertycy porządni. Wręcz często ci "porządni" introwertycy są tacy zgaszeni, przytłoczeni, zestresowani. Mimo, że nie piją, nie palą papierosów. To jest ciekawy temat. Zapraszam do dyskusji.
Powodzenie u płci przeciwnej nie zależy od ilości spożywanego alkoholu czy innych używek ale od charakteru człowieka . Jeśli człowiek się w sobie zamknie i żyje we własnym świecie ,to nikt się do niego nie zbliży, ponieważ sam takie osoby trzyma na dystans . Można to porównać do stawiania muru obronnego wokół siebie . Osobiście lubię ludzi "przebojowych " (niekoniecznie pijących alkohol) z dużym poczuciem humoru ale też z możliwością wyciszenia w zależności od sytuacji . Każdego mruka da się rozruszać ,no chyba że jest totalną zrzędą . :D
ps.
wręcz przeciwnie ,kiedy się upijają , wszystkie kanały energetyczne otwierają się ,człowiek jest bezbronny a wtedy wampiry energetyczne zabierają im energię .
0 x

Lubię śpiewać, lubię tańczyć,lubię zapach pomarańczy...........

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696
Podziękował: 29964 razy
Otrzymał podziękowanie: 19672 razy

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » niedziela 20 sie 2023, 16:36

chanell pisze:
niedziela 20 sie 2023, 09:48
wręcz przeciwnie ,kiedy się upijają , wszystkie kanały energetyczne otwierają się ,człowiek jest bezbronny
a wtedy wampiry energetyczne zabierają im energię .
i w bonusie fona, gotówkę, i godność umiera .. ostatnia.. :D
to nikt się do niego nie zbliży, ponieważ sam takie osoby trzyma na dystans
moja znajoma powiada, że faceta z porządnym testosteronem wyczai z kilkuset metrów,
po chodzie i postawie..
skoro tak mówi, to chyba wie :lol:

poza tym to są atawizmy, natury nie da się oszukać,
dlatego mnóstwo ''docentów'', chowa jak swoje te poczęte po wyskoku
z koleżankami do klubu>> życie.. ;)
0 x

życie ma tylko dożywotnią gwarancję, przeżyj je ciekawie,
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło :D

dsf11
x 1

Nieprzeczytany post autor: dsf11 » niedziela 20 sie 2023, 20:22

Co chcesz mi powiedzieć, że dużo kobiet mając męża, stałego partnera chodzi z koleżankami do klubu na seks? To raczej sporadyczne przypadki, patologiczne. A co do "decentów" to kogo masz na myśli: facetów bez testosteronu?
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » niedziela 20 sie 2023, 21:13

dsf11 pisze:
niedziela 20 sie 2023, 20:22
....chodzi z koleżankami do klubu na seks? To raczej sporadyczne przypadki, patologiczne.
na pewno nie sporadyczne, i nie patologiczne, to raczej
znak czasu, internet, tindery i inne apki.
Tymczasem według ekspertów nawet jedna trzecia małżeństw w Polsce kończy się rozwodem,
a z roku na rok wyraźnie rośnie liczba rozwodów małżeństw z krótkim stażem (poniżej pięciu lat).
z https://www.rp.pl/prawo-rodzinne/art378 ... -malzenstw

sam odpowiedziałeś sobie:
dsf11 pisze:
sobota 19 sie 2023, 00:41
męscy mają większe powodzenie u płci przeciwnej niż ci wrażliwi introwertycy porządni. Wręcz często ci "porządni" introwertycy są tacy zgaszeni, przytłoczeni, zestresowani. Mimo, że nie piją, nie palą papierosów.
temat jest poważny i systemowy, polityczny, największym wrogiem ''elit''
stał się biały mężczyzna.
0 x

dsf11
x 1

Nieprzeczytany post autor: dsf11 » niedziela 20 sie 2023, 21:42

Dożo siedziałem w tych tematach, miałem też depresje z powodu nieszczęśliwego zakochania itd. Zawsze byłem tym introwertykiem przygaszonym. Zawsze mnie to zastanawiało czemu tak się ze mną dzieje. Udało mi się dużo rozwiązać zagadek związanych z relacjami damsko- męskimi. W prawdzie nie mam dziewczyny to jednak wierze, że są jeszcze te wierne, które umią zapanować nad sobą i wierze, że miłość damsko męska istnieje jako więź duchowa.
Oczywiście macie racje mówiąc o tych tinderach i innych syfach, że to pruje mózgi babom i ogólnie ludziom.
Ale coś jest na rzeczy, że faceci mają mało testosteronu i są tacy niemęscy (sam czuje jakbym całe życie miał damski mózg i sposób myślenia)- więc ich żony nie mają szacunku do nich. Znam wiele małżeństw, związków gdzie kobieta rządzi i gnoi faceta.
Musi coś być, że robią z mężczyzn fujary i osłabiają poziom energii życiowej i testosteronu.
Czytałem, że wśród ludzi młodych zacznie się fala samobójstw. To wszystko jest przerażające.
Pytanie co my możemy z tym zrobić
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » niedziela 20 sie 2023, 22:24

dsf11 pisze:
niedziela 20 sie 2023, 21:42
..Ale coś jest na rzeczy, że faceci mają mało testosteronu i są tacy niemęscy (sam czuje jakbym
całe życie miał damski mózg i sposób myślenia)- więc ich żony nie mają szacunku do nich.
oootóż to, dobrze kminisz!

na szacunek trzeba zapracować ;)
nie obwiniałbym kobiet, są bardzo pragmatyczne, ani płci,
jesteśmy medialnie sterowalni, wieloletnia propaganda ''równości, zbiera żniwo.

powszechna chemizacja, odmagnezowanie, kulturowe gender, iii.. wiele innych..
w mojej opinii, ten ''kult-urowy'' proces jest skutkiem celowego
ataku na testosteron i odwrócenia ról społecznych.

ale nie jesteśmy bezbronni 8-)
są sposoby dietetyczne i fitnesowe
na skuteczne odwrócenie tego procesu !
warto spróbować, bez względu na wiek, od 18 do 78 ...
dsf11 pisze:
niedziela 20 sie 2023, 21:42
..miałem też depresje z powodu nieszczęśliwego zakochania itd.
nie jesteś wyjątkiem, każdy ma swój ''notesik'' porażek, jak twierdzą, że nie, to bufony,
myśl, tylko do przodu, kreuj, myśl podąża za uwagą.
0 x

dsf11
x 1

Nieprzeczytany post autor: dsf11 » niedziela 20 sie 2023, 22:39

To fakt ilość ludzi ze spranymi mózgami jest ogromna. Widze te kobiety w tatuażach takie męskie to aż słabo mi się robi.
Myślisz, że odpowiednia dieta wyreguluje też hormony i poprawi męską energię? Bo powiem szczerze, że akurat testosteron mam wysoki. Włosy z głowy wypadają, włosienie na ciele i bardzo dużom mam momentami libido. Tylko sposób myślenia i funkcjonowania trochę babski.
Co do diety to gdzie mogę znaleźć taką dietę, która to wyreguluje?
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » niedziela 20 sie 2023, 22:51

dsf11 pisze:
niedziela 20 sie 2023, 22:39
Myślisz, że odpowiednia dieta wyreguluje też hormony i poprawi męską energię?
ja to wiem, i cały czas z uśmiechem ''aplikuję''.
to jest styl życia, i nie myślę tu o maratonach, triatlonach i abonamencie
w klubie fitnes, wszystko za grosze możesz robić w domu.

może zacznij od tej książki i tego tematu? ;)
Naturalny testosteron
Stephen Harrod Buhner
Okładka książki Naturalny testosteron Stephen Harrod Buhner
Obrazek
z viewtopic.php?f=16&t=2012&hilit=testost ... 25#p148022

najważniejsze zacząć, bez spiny, ma być możliwie przyjemnie,
i do przodu..
Włosy z głowy wypadają
to akurat świadczyć może o problemach z hormonami..
pamiętaj, że żyjemy w świecie medialnego kłamstwa,
a mediami i lekarzami rządzi pig-farma.. !
0 x

dsf11
x 1

Nieprzeczytany post autor: dsf11 » niedziela 20 sie 2023, 23:29

Dzięki za polecenie książki. Te całe bieganie to mężczyzny nie zrobi raczej. O big farmie wiem, że kontroluje.
Jeszcze jedna kwestia, czy Ty jakoś szyfrujesz swoje połączenia na internecie, bo wiem, że różnej maści hakerzy wynajęci przez właśnie tych ludzi co zarządzają bez problemu mogą namierzyć użytkownika internetu.
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » niedziela 20 sie 2023, 23:52

dsf11 pisze:
niedziela 20 sie 2023, 23:29
..bez problemu mogą namierzyć użytkownika internetu.
nie widzę potrzeby, polecanie korzenia pokrzywy na podniesienie
testosteronu nie jest przestępstwem, jeszcze :D

nikt nie jest anonimowy, robimy swoje, gadamy sobie,
tak naprawdę mogą być bezpieczni, i tak 95% populacji owczej,

nic nie widzi i z katarkiem lecą do rodzinnego ..
0 x

Awatar użytkownika
Rebelia
x 18
x 26
Podziękował: 291 razy
Otrzymał podziękowanie: 344 razy

Nieprzeczytany post autor: Rebelia » poniedziałek 21 sie 2023, 09:24

Wszystkie tematy @dsf11, o czymkolwiek by nie były sprowadzają się do "zdobycia dziewicy" :lol:
Otóż kolego, żeby zdobyć jakąkolwiek kobietę, trzeba kobiety po prostu LUBIĆ! Tylko tyle i aż tyle.
Kobiety w każdym wieku są bardzo różne i mają najróżniejsze upodobania. Jednej podoba się Woody Allen, innej Brad Pitt a kolejnej Sylvester Stalone.
Napiszę Ci po raz kolejny frustracie ZACZNIJ SZANOWAĆ KOBIETY, BO BĘDZIESZ SIĘ ONANIZOWAŁ DO KOŃCA ŻYCIA i żadna lektura Ci nie pomoże :lol:
0 x

"Przypływ - odpływ, fala za falą wieczną mantrę morze nuci. Przypływ - odpływ, oddech czasu co odeszło kiedyś wróci"

dsf11
x 1

Nieprzeczytany post autor: dsf11 » poniedziałek 21 sie 2023, 13:08

Nie to, że nie lubię. Całe życie stawiałem dziewczyny na piedestale, wierzyłem, że są cudowne, wrażliwe i nie chciałem nigdy skrzywdzić. Efekt taki, że przez tą nieśmiałość i wstydliwość, kompleksy cały czas się nabijały że mnie. To było straszne. Te uśmieszki, szydery. Potem się zakochałem w jednej że głowę straciłem i musiałem się leczyć. Miałem chyba jakaś psychozę. Ale przez to się wyleczyłem z mitu o wspaniałej i dobrotliwej kobiecie, która mnie pokocha na wieki wieków. Wystarczy być bardzo męskim i wzbudzić popęd seksualny u różowej. Reszta to pierdoły.
0 x

Awatar użytkownika
Rebelia
x 18
x 26

Nieprzeczytany post autor: Rebelia » poniedziałek 21 sie 2023, 15:55

@dsf11 napisałeś kilkanaście postów na tym forum, w każdym z nich lżysz kobiety!
Przeczytaj jeszcze raz wszystkie swoje wpisy i wyciągnij wnioski. Jesteś w swoich stwierdzeniach i oczekiwaniach względem kobiet odpychający.
Całą resztę pominę, bo uważam, że masz poważne problemy interpersonalne ( możliwe, że fobię społeczną). Jeżeli jesteś, tak jak twierdzisz inteligentnym człowiekiem, to popracuj nad tym z terapeutą. Po kilku seansach Twoje kontakty z ludźmi powinny się zauważalnie poprawić.

Pozdrawiam
R.

P.S.
"Stawianie kogokolwiek na piedestale" to wyolbrzymione oczekiwania = zaburzona relacja.
Skąd Ty czerpiesz wiedzę o związkach? Z Harlekinów?
0 x

"Przypływ - odpływ, fala za falą wieczną mantrę morze nuci. Przypływ - odpływ, oddech czasu co odeszło kiedyś wróci"

dsf11
x 1

Nieprzeczytany post autor: dsf11 » poniedziałek 21 sie 2023, 23:13

Wybacz, nie urodziłem się w męskiej energii i do tego nieśmiałość i wrażliwość zrobiła swoje. Dużo nerwów w życiu straciłem stąd ta frustracja.
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » wtorek 22 sie 2023, 08:00

Rebelia pisze:
poniedziałek 21 sie 2023, 09:24
Otóż kolego, żeby zdobyć jakąkolwiek kobietę, trzeba kobiety po prostu LUBIĆ!
Tylko tyle i aż tyle.
lepiej tego ująć nie można :D
uśmiech, życzliwość, poczucie humoru, też stanowczość..
i nie udawać kogoś kim się nie jest, dziewczyny są na to wyczulone i niezwykle krytyczne.
dsf11 pisze:
poniedziałek 21 sie 2023, 13:08
..Całe życie stawiałem dziewczyny na piedestale, wierzyłem, że są cudowne, wrażliwe
a pytałeś czy tego chcą?

już nie wierzysz?
bo są (bywają) cudowne, wrażliwe.. 8-)
a faceci to nie tylko rycerze, ale i psychopaci..........

mnóstwo samców nie potrafi w naszej kulturze zainteresować swoją osobą ,
podtrzymać miłą dyskusję, a flirt (sam w sobie atrakcyjny !)
jest nie do ogarnięcia, >> albo uciekają, albo stroszą pawie piórka..
i tu i tu ponoszą porażkę.
0 x

Awatar użytkownika
Rebelia
x 18
x 26

Nieprzeczytany post autor: Rebelia » wtorek 22 sie 2023, 08:45

grzegorzadam pisze:
wtorek 22 sie 2023, 08:00
mnóstwo samców nie potrafi w naszej kulturze zainteresować swoją osobą ,
podtrzymać miłą dyskusję, a flirt (sam w sobie atrakcyjny !)
jest nie do ogarnięcia, >> albo uciekają, albo stroszą pawie piórka..
i tu i tu ponoszą porażkę.
Ale trafiłeś w sedno! Kobiety kochają ..... uszami :D

Temat założony przez autora jest kuriozalny, zakłada on bowiem, że dziewczyny lecą na pijanych mięśniaków, którzy "wzbudzają popęd seksualny" a "reszta to pierdoły". Sam tytuł tematu jest .... :lol:
0 x

Awatar użytkownika
songo70
Administrator
x 1186
x 625

Nieprzeczytany post autor: songo70 » wtorek 22 sie 2023, 10:03

dawno żaden temat nie wzbudził tak ożywionej dyskusji, "wszyscy się różnimy"(pięknie),-
"uszami"- to racja ale czy zawsze i dla każdego/każdej, nie chcę nikogo wysyłać do Rosji,-
albo Irlandii gdzie w kulturze tamtejszej kobiety są stroną inicjującą "wieczorek zapoznawczy" :lol:
0 x

"„Wolność to prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć”. George Orwell. "

Awatar użytkownika
Rebelia
x 18
x 26

Nieprzeczytany post autor: Rebelia » wtorek 22 sie 2023, 19:01

songo70 pisze:
wtorek 22 sie 2023, 10:03
nie chcę nikogo wysyłać do Rosji,-
albo Irlandii gdzie w kulturze tamtejszej kobiety są stroną inicjującą "wieczorek zapoznawczy" :lol:
No tak, tylko autor poszukuje eterycznej dziewicy a kobiety o których piszesz nazywa ....... ech, szkoda gadać/pisać :(
0 x

Awatar użytkownika
songo70
Administrator
x 1186
x 625

Nieprzeczytany post autor: songo70 » wtorek 22 sie 2023, 19:09

nie pozostaje mi nic innego jak polecić ten film do przemyślenia:

https://www.filmweb.pl/film/Zakr%C4%99cony-2000-1434
0 x

ODPOWIEDZ