Witam wszystkich użytkowników tego forum

17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.

25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21

Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.

Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.

/blueray21

W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum

To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.

Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.

/blueray21

Inni o energii

Awatar użytkownika
Kiara
x 211
Podziękował: 1706 razy
Otrzymał podziękowanie: 4055 razy

Re: Inni o energii

Nieprzeczytany post autor: Kiara » wtorek 05 lis 2013, 21:03

Dla wytrwałych co się nie dali namówić do samobójstwa, niebawem , w ciągu jednej nocy cuda na kiju...... ;) :D

Owszem będą zmiany i to bardzo duże, mogą być nawet szybkie ale jest jedno ale nie za kilka dni! Proces to proces musi dobiec do końca , musi się zgrać z planetarnymi ustawieniami.A, może ja nic nie wiem, hmmm , może nie... i stanie się, to wszystko w ciągu jednej nocy za 10 dni od wymienionej daty???? Nie wiem , ale zobaczymy , wszak to mało czasu ,a my jesteśmy barrrrrdzo cierpliwi, oj tak! :lol:
zatem poczekajmy! ;) :D

03.11.2013

Przełomy docierają do tej Linii Czasu. BABAJI

Babaji

Ukochani Ludzie,

za kilka Dni które są obliczone na ostatni krok w Przemianie tego Świata wydarzy się to co nieuniknione, wydarzy się to nieoczekiwane i to niewyobrażalne stanie się Rzeczywistością. Przez jednych oczekiwane niczym Święto Radości, przez innych przeżywane jako Straszny Czas.

Góra stanie się Dołem i wszystko podporządkowane jest nowej Restrukturyzacji tego Świata.

Raptownie i w Czasie w którym nawet najbardziej wytrzymali Wojownicy Światła odwrócili się od Drogi Światła, przez jedną Noc i wtedy gdy nawet najbardziej odważni Wojownicy Światła zrozpaczeni są Stanem tego Świata wydarzy się to CO MUSI SIĘ WYDARZYĆ BO NADSZEDŁ NA TO CZAS.

Tylko nielicznym Ludziom uda się „pozostać w sobie” aż do Końca. To są Ci którzy z powodu ich długich Cykli Inkarnacyjnych rozumieją przebieg Czasu i już więcej nie doświadczają się sami w Przemianie Czasów. To są Ci którzy opuścili już Koncept Czasu i Ci którzy przeżywają się w Czasie jako uwięzieni. To są Ci którzy dźwigali wielkie ciężary i którzy oczekiwani są przez Boga.

A wszyscy Ci którzy Iluzorycznemu Światu WDYCHAJĄ Rzeczywistość pozostaną jego więźniami. Przełomy które zostały Wam ogłoszone docierają do tej Linii Czasowej. Bądźcie gotowi i radujcie się:
O WAS JEST MOWA, O WAS, KTÓRZY DŁUGO NA TO CZEKALIŚCIE.

Ja Jestem
BABAJI
Świadomość WSZYSTKO-CO-JEST i Bóg.

http://wolnaplaneta.pl/terra/2013/11/05 ... su-babaji/

Obrazek
0 x

Miłość jest szczęściem!

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522
Podziękował: 446 razy
Otrzymał podziękowanie: 14801 razy

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » wtorek 05 lis 2013, 21:31

No, no, ostro po bandzie. Ale co tam, zobaczymy, już wiele końców świata przeżyliśmy, to nic nam nie straszne.
Inni nie są tacy wyrywni w przepowiedniach, choć ostatnio wielka moda w przekazach na to jest, jednak idący najdalej zapowiadają "Wydarzenie" do końca roku 2014, co by tym wydarzeniem nie było - może uda się coś dopasować.
Proces to proces, a nie pstryknięcie palcami, wspominam o tym w komentarzu do przekazu Sfinksa - właściwie trochę zapowiedzi na 2014, który za chwilę wstawię.
0 x

Wiedza ochrania, ignorancja zagraża.

quetzalcoatl888
x 128

Nieprzeczytany post autor: quetzalcoatl888 » wtorek 05 lis 2013, 22:04

hm nie no fajny ten przekaz bardzo i wogole Babaji to bardzo ciekawa postac mysle ze to wcielenie Jeshuae albo ktoregos z jego uczniow :) tak powinnyt wygladac nauki chrzscijanskie :)

to jego zlote mysli
Bądź twórczy. Nie imituj. Stój na swoim własnym gruncie. Myśl swoje własne myśli. Działaj z odwagą i dyscypliną. Kontroluj swój umysł. Dostrzegaj Boga we wszystkim. Pracuj ciężko i nigdy nie trać serca." Heirakhan Babaji, około 1975.
(...) Musicie szukać tej jedności, w której jest świadomość, że my wszyscy jesteśmy jednym. Szukajcie harmonii we wszystkim, co robicie. (...) - (Heirakhan Babaji, cytowany za: "Babaji Mahavatar," okładka.)
W każdym momencie, w każdym oddechu, podczas jedzenia, spania i pracy, pamiętaj Imię Pana (Îśvara). (Nauki Babajiego, s.35.) 12 marzec - Mahashivratri, święto Śiva (Sziwa).
Każdy kto tu przychodzi musi być przygotowany, by wykonywać jakąkolwiek pracę. W tym Wieku, praca oczyszcza i jest najlepszą praktyką duchową (sadhaną). (...) Praca jest tak dobra, że zapobiega chorobom i daje ci zrelaksowanie umysłu. Praca jest czymś tak dobrym, że uwalnia człowieka ze wszystkich jego dolegliwości. (...) Naucz się mówić mniej a więcej pracować. To jest pole duchowej praktyki. Praca jest najwyższą drogą do doskonałości. To jest wielka rzecz przyjąć ludzkie ciało. Ktokolwiek przychodzi na ziemię musi pracować. (Nauki Babajiego, s.24-25.)
Wielka rewolucja jest bardzo blisko. Nie ma nikogo na świecie, kto by ją zatrzymał. To jest czas wielkiej destrukcji. Każdy człowiek musi się stać mocny duchowo i odważny. Tylko ten może przeżyć, kto ma duchową odwagę. Bez duchowej odwagi jest się martwym, chociaż się żyje. Ten czas nadchodzi bardzo szybko. Dlatego wszyscy musicie pracować. I być odważnymi. Każdy człowiek musi się uważać za pokornego sługę świata. (Nauki Babaji'ego, s.22.)
Nic nie można osiągnąć bez wiedzy, a przecież wszystko można osiągnąć tylko poprzez czyste serce. (Haidakhan Babaji [w]: Gaura Devi, 1990, Babaji's Teachings, s.7)
(...) my musimy usunąć pojęcia "ja" i "moje" z naszych umysłów. Musicie maszerować naprzód jak żołnierze, odważni i obowiązkowi. Rzeczą, która przynosi upadek człowieka jest jego "przywiązanie" do przyjaciół i krewnych. Kiedy wszyscy należymy do całego wszechświata, gdzie jest miejsce na "ja" i "moje"? (Nauki Babaji'ego, s.99.)
"Jest tylko jeden sposób aby uratować ludzki rodzaj i polega on na zmianie ludzkich serc. (...) Dopóki nie ma zmiany w ludzkich sercach, ludzkość jest w wielkim niebezpieczeństwie." "Imię Boga jest potężniejsze niż tysiące bomb atomowych i wodorowych. Pomóż sobie powtarzając Imię Pana." (Nauki Babajiego, ss.99 & 43.).
Musicie być dzielni i odważni - nie bać się niczego. Nie bójcie się spalenia przez ogień ani zalania przez wodę. Jeśli jesteście dzielni i odważni, nic wam nie uczyni szkody, nawet bomby atomowe. Musicie być nieustraszeni dla siebie i dla całej ludzkości. (Nauki Babaji'eg
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » wtorek 05 lis 2013, 22:20

Jak widać Babaj, Babajowi nie równy! Choć ten przez ciebie cytowany charakteryzuje się umiłowaniem pracy, to zapewne wykonywanej przez innych. Dawno nie spotkałem takiego opiewania pracy. Owszem praca na tym padole jest konieczna jeszcze, ale to wcale nie znaczy, że należy ją gloryfikować.
Prawdę mówiąc praca naprawdę służy pracującemu tylko wtedy, gdy jest wykonywana z ochotą i radością. W każdym innym przypadku ona służy głównie pracodawcy i ma to znamiona wyzysku. Reszta też bardzo przypomina różne religie.
Z tym fajnym przekazem nieco przesadziłeś chyba, toć on straszy, a przynajmniej poddaje w wątpliwość nasze działania, nie wiem czego oczekując, raczej skupienia na tym uwagi i naszego strachu.
0 x

quetzalcoatl888
x 128

Nieprzeczytany post autor: quetzalcoatl888 » wtorek 05 lis 2013, 22:24

dlaczego straszy opisuje raczej te przemiany z chaanelingow ...praca jezeli nie jest wyzyskiem jest czyms bardzo fajnym mistrzowie kung fu, tai chi tez tak twierdzili...no ale ok czasy sa troche inne w kazdym razie dobrze robic cos tworczego..

http://en.wikipedia.org/wiki/Ishvara

http://en.wikipedia.org/wiki/Isha_Upanishad
0 x

Awatar użytkownika
songo70
Administrator
x 1186
x 625
Podziękował: 18005 razy
Otrzymał podziękowanie: 25242 razy

Nieprzeczytany post autor: songo70 » środa 06 lis 2013, 09:03

..skoro czas nie istnieje, to nasze oczekiwanie jest tylko,-
skupieniem uwagi na tym momencie kiedy to jeszcze nie zaistniało..
;)
viewtopic.php?f=26&t=712
0 x

"„Wolność to prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć”. George Orwell. "
Prawdy nie da się wykasować

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » środa 06 lis 2013, 10:06

Może nie dokładnie tak. Czas nie istnieje, gdy nie ma obserwatora. Natomiast pojęcie czasu liniowego jest efektem wspomnianego tam splątania. A obserwatora mamy zapewnionego.
Z tego należy wnosić, że nasze skupienie się na oczekiwaniu, tylko wydłuży jego czas liniowy, ponieważ zadziała prawo przyciągania.
Krótko mówiąc: jakby się nie kręcił zawsze d... z tyłu.
0 x

quetzalcoatl888
x 128

Nieprzeczytany post autor: quetzalcoatl888 » środa 06 lis 2013, 12:24

no tak trzeba byc cierpliwym ..;)

http://www.youtube.com/watch?v=uL79lkTRuFs
0 x

Awatar użytkownika
songo70
Administrator
x 1186
x 625

Nieprzeczytany post autor: songo70 » środa 06 lis 2013, 15:51

prawie jak na zawołanie- Babaj o czasie bez czasu.. ;)
05.11.2013 Wielka Rewolucja. BABAJI
Obrazek

Babaji

Ukochane Dzieci Ludzkie,

ta Linia Czasowa zostanie objęta Przełomami.Nieskończony rozwój Tworzenia kroczy naprzód.
Phuro! Cieszcie się i dajcie się zainspirować przez wszystkie Wydarzenia.

Ja ponownie przybyłem na ten Świat aby ukończyć to co ogłaszałem, aby poprowadzić dalej „Wielką Rewolucję” na wszystkich poziomach tych podnoszących się Światów, aż wszędzie przeciśnie się Światło Boga, Rzeczywistość Boga i Boskie Urzeczywistnienie.

Przed najwyższymi Poziomami Światów 4D stoi Intronizacja Światła i Miłości Boga. Dlatego też Poziomy te zostaną wystawione na tą Przemianę po to by mogły się zmienić. Przed nami stoi Wielka Rewolucja która zostanie wywołana przez Siły Światła które utwierdziły się teraz na Ziemi.

Również przygotowania do tego zakończone zostały na najwyższych Poziomach 4D,zakończona została Kosmiczna Pauza.

Usuńcie Czas z Waszego myślenia, a wtedy będziecie mogli w sposób odprężony wypatrywać tych Dni. Usuńcie każdą wyczekującą postawę albowiem to co nadejdzie nie może być oczekiwane bo to już egzystuje. Ten Poziom Czaso-Przestrzenny otrzyma nową Strukturę – pozbawioną Czasu i Przestrzeni – bo jest ona powiązana bezpośrednio ze Źródłem Wszystkich Bytów, co rozpuszcza każde powiązanie z czasem i przestrzenią.

To dzieje się krok po kroku po tym jak zostanie rozpalona Wielka Rewolucja, po tym jak Wieczny Ogień Życia przetransformuje wszystko to, co zepsute/zgniłe. Jednocześnie, w kilka Dni, zawsze podporządkowując się Boskiej Logice Wydarzenia „odwijają się” ze Szpuli wszystkich Żyć.

Wszystkie Koncepty Czasu tracą władzę nad Wami bo te Struktury się rozpuszczają i ta Przestrzeń staje się inna ponieważ jest doświadczana jako bezgraniczna. Państwa upadają w ciągu jednej tylko Nocy i nowe Państwa powstają z niczego, Społeczeństwa zostaną wykorzenione aby w Nowym Świecie mogły zostać zakorzenione głębiej niż kiedykolwiek przedtem.

Niebo wysyła na Ziemię swoich najpotężniejszych Wojowników Światła.
Koniec czasu dotarł do najwyższych Poziomów Ziem 4D – Słowo Boga i Miecz Światła Wojowników Światła przejęły władzę na tym Świecie.

Ja Jestem
BABAJI
Ziemia pod moją jest Opieką.

Źródło: lichtweltverlag.com
Tłumaczenie: Team TERRA
0 x

"„Wolność to prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć”. George Orwell. "

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » środa 06 lis 2013, 16:05

Może Babaj popiera Fulforda, bo mówią w nieco podobnym tonie. Czekaliśmy całe życie, to możemy poczekać spokojnie te kilka dni, aż Babaj zacznie swoją Rewolucję. Inni nie są tacy wyrywni, aczkolwiek zawsze było mówione, żeby spodziewać się nieoczekiwanego.
A w Transformację w ciągu jednej nocy nie wierzę, bo wiem, że jest to proces. Owszem, może zaistnieć coś takiego, jak olśnienie, ale tu mam wątpliwość, czy dla wszystkich jednocześnie. Choć Babaj może mówić do "wybranych".
0 x

Awatar użytkownika
Kiara
x 211

Nieprzeczytany post autor: Kiara » środa 06 lis 2013, 16:24

Reasumując.... jesteśmy na trochę więcej niż miesiąc do zakończenia cyklu napełniania wiedzą "nowego ziarna życia" , które wykiełkuje "NOWĄ WIEDZĄ" na wiosnę. Ten cykl zakończy się dokładnie 13 grudnia 2013, i tej daty bardzo boją się ludzie bez Dusz, ich zakulisowi programiści i wszyscy z nimi sprzężeni, a głównie wielkie religie i przywódcy państwowi i polityczni. Oni mają do dyspozycji środki techniczne i wieloletnie przygotowania do zrobienia całej tej zaprogramowanej zadymy w powyższym przekazie nazwanej "rewolucją"....

Bardzo się boją grudniowych zmian i za wszelką cenę chcą je powstrzymać przygotowaną wcześniej globalną inscenizacją!

Ziemia 4D to nie jest jeszcze IV WYMIAR, to nadal jest III WYMIAR w 4 powtórce, którą oni chcą za wszelką cenę utrzymać!
Chcą wprowadzić pętlę czasową , taką obwodnicę , która zatrzyma dotychczasowe zdarzenia na tej linii czasowej na najbliższe 1000 lat! O, NIE MILI MOI, NIE! NIE! NIE! I JESZCZE RAZ NIE! STOP! I BASTA! Nie będziemy po raz kolejny robić głupów z ludzi bo ktoś ma takie widzimisię nadal mieć niewolników i ich wykorzystywać. Ta głoszona "miłość Boga".... to nie jest BEZWARUNKOWA MIŁOŚĆ STWÓRCY WSZECHRZECZY! Naprawdę rożne są poziomy miłości, oj różne i słowo to ma rożne konotacje dla różnych ludzi! "Siły Świata"..... to bardzo szerokie pojęcie , płonąca świeczka dla jednych już jest światłem , a dla innych dopiero jasność słońca, zatem .... jakiego światła i czyje to siły, oraz jakie one mają intencje i co dla nich znaczy słowo miłość ????

Obecne zmiany na ziemi to nie REWOLUCJA, a EWOLUCJA JEST TO ZASADNICZA RÓZNICA POLEGAJACA NA ZAISTNIENIU ZMIAN BEZ REWOLUCYJNYCH WALK NIOSĄCYCH ZNISZCZENIA, CIERPIENIE I ŚMIERĆ!

Państwa upadają w ciągu jednej tylko Nocy i nowe Państwa powstają z niczego, Społeczeństwa zostaną wykorzenione aby w Nowym Świecie mogły zostać zakorzenione głębiej niż kiedykolwiek przedtem.

Ta zapowiedz wysyłana jest do nas po raz kolejny, i ok! upadną ale wcale to nie znaczy iż pojawią się nowi władcy, którzy przechwycą stery , wolność będzie się opierała na innym systemie wartości , a nim nie jest władza z 4D.

Niebo wysyła na Ziemię swoich najpotężniejszych Wojowników Światła.
Koniec czasu dotarł do najwyższych Poziomów Ziem 4D – Słowo Boga i Miecz Światła Wojowników Światła przejęły władzę na tym Świecie.

Mili moi na Ziemi są od dawna "Potężni Wojownicy Światła".... ;) :D żeby moc działać na ziemi w imieniu LUDZI Z DUSZAMI TRZEBA BYŁO SIĘ NA NIEJ URODZIĆ! Przejmowanie ciał nie jest wystarczającym argumentem do działania , które ma i może mieć wpis energetyczny w rzeczywistość obecną i przyszłość... dlaczego?

ANO DLATEGO ŻE NIE MA SPÓJNOŚCI ENERGETYCZNEJ MIĘDZY MATERIĄ PRZEZ KTÓRĄ CHCE PRZEMAWIAĆ TEN KTÓRY JĄ PRZEJĄŁ I REPREZENTUJE ZUPEŁNIE INNĄ WIBRACJĘ NIŻ ONA, NIE WYSTARCZY ZNAĆ JEJ PLAN PRZED URODZENIOWY TRZEBA Z NIĄ STANOWI WIBRACYJNĄ JEDNIĘ.

ot i tyle.....

Obrazek
0 x

Miłość jest szczęściem!

Awatar użytkownika
Kiara
x 211

Nieprzeczytany post autor: Kiara » niedziela 17 lis 2013, 18:01

Staram się pomijać przekazy, nie wstawiam już ich jak dawniej, ale ten jest niezmiernie informacyjny, zatem warto przeczytać i wyciągnąć wnioski.... jednak coś jest przed nami i to w bardzo niedalekiej przyszłości... ale dla każdego coś innego, dla każdego trochę inaczej. bo jesteśmy inni i nawet wchodząc do tego samego miejsca , odbieramy i postrzegamy je inaczej..... :)

14.11.2013 Dzieło Podniesienia jest w Ukończeniu. Część II. BABAJI

Babaji

Wszystko ulega zmianie
a mimo to dla wielu Ludzi wszystko pozostaje takim jakie było!

Ja Jestem BABAJI.

Przeformowanie Ziemi, przeformowanie ludzkiego Społeczeństwa, przeformowanie planetarnych Tworzeń wyjustowanych na Wieczność – Gwiazdy Stałe (*stellae fixae) przyjmują teraz nowe pozycje we Wszechświecie co wskazuje na początek wielkich „sztucznych ogni” Przebudzenia. Sztuczne ognie mogą być podziwiane jedynie wtedy gdy ma się wolne pole widzenia i tym dysponują zaledwie nieliczni Ludzie – dlatego Cuda tej wyjątkowej jesieni dla wielu Ludzi nie będą miały miejsca.

Nieodwołalnie nadchodzą widoczne dla wszystkich Ludzi przewroty na Ziemi.
I ich postrzeganie Wydarzeń jest tak różne jak różni są Ludzie i różna jest ich Świadomość. Ten kto cały czas pod drzewem szuka cienia i ochrony, ten nie zna ani słońca ani deszczu i tak Niebo pozostanie przed nim ukryte. Błędną drogą jest chęć widzenia bez otwierania oczu, życzenie sobie Światła bez wystawiania się na nie, otrzymywanie Miłości bez bycia nią i dawania jej.

I dziś dzieje się tak że ostatnie Zarządzenia Boga spełniają się na tej Ludzkości. Kto przeszedł schody do swego Mistrzostwa ten jest witany. Kto unikał trudu i Światła dziś pozostanie tam gdzie jest i tym czym jest: na jednej z tych Ziem które pozostają jako daleko nieświadoma część siebie samego.

Dzieło Podniesienia jest w Ukończeniu.

Ja Jestem
BABAJI

Obrazek
0 x

Miłość jest szczęściem!

Awatar użytkownika
Kiara
x 211

Nieprzeczytany post autor: Kiara » czwartek 28 lis 2013, 12:35

To , nasze Podniesienie... jest czymś zbliżonym do treści tego channelingu, zbliżonym , bo nie znam całości przekazu ,ale to co energetyczno/ duchowe stanie się fizyczne. Czyli przemieni rzeczywistość fizyczną , nadjadając jej nowy obraz , nową wartość i nowy wymiar istnienia.

Naprawdę nie zauważamy swojej wewnętrznej świetlistości Może niewiele osób tak) , nie zwracamy na nią uwagi skupiając się na oczekiwaniu zewnętrznych efektów, które potwierdzą nam wejście w nowy wymiar. A, to nie zupełnie jest tak!

zupełnie zapomnieliśmy albo nie chcemy uwierzyć iż fizyczny świat , jego relania dla każdego z nas JEST ŚWIATEM ODBIĆ NASZEGO WNĘTRZA! Jaki jest nasz wewnętrzny świat, taki prezentuje się zewnętrzny!

Zatem nalezy wpatrywać się w SIEBIE, zobaczyć w sobie ten olbrzymi jaśniejący płomień ,, który dokona wszystkich zmian , dla nas w nas i na całej ziemi co będzie miało odbicie w kosmosie.
Nie oczekujmy jako pierwszych zewnętrznych zwiastunów wielkich zmian , one pojawią się dopiero wówczas gdy MY SAMI DOKONAMY ROZŚWIETLENIA SIEBIE, GDY ZAPŁONIE W NAS, NASZ WIELKI OGIEŃ ŻYCIA, GDY ROZŚWIETLI SIĘ W NAS NASZA 7 OGNIOWA MENORA ( 7 ramienny świecznik w Świątyni Żydowskiej), gdy zrozumiemy iż to My mamy rozpalić się tym ogniem wewnętrznie, stanie się, bo czas jest coraz bliższy.

To jeden z najlepszych channelingów , jakie znalazłam u Krystal 28, dziękuję Krystal.

Wydarzenie

28 lis 2013 3 komentarzy

by krystal28 in Bóg

.

.

Ron Head, który od dłuższego czasu przekazuje informacje od AA Michała i innych istot (strona Oracles and Healers: http://oraclesandhealers.wordpress.com/ ... d-messages) wspomniał parę miesięcy temu o ‘wydarzeniu’, które będzie ostatecznym punktem zwrotnym w procesie Wzniesienia. Ostatnio, w trakcie dwóch sesji Theta-Healing z Suzanne Spooner, otrzymał on dalsze informacje na ten temat. Dostępne są jak na razie dwa nagrania po angielsku, przetłumaczone fragmenty pochodzą z drugiego z nich; oto linki do artykułów zawierających te nagrania:

http://tauksuzanne.com/2013/11/08/the-e ... clude=1087
http://tauksuzanne.com/2013/11/17/the-e ... with-self/

“Większość spośród was, którzy jesteście na tej {duchowej} ścieżce, już od pewnego czasu doświadcza niewielkich przebłysków wydarzenia, które się zbliża. Niektórzy z was widzą – choć niekoniecznie są jasnowidzami – niektórzy w swych chwilach ciszy widzą światło wewnątrz siebie. Niektórzy z was czują wibracje, mrowienie, gorąco, albo mają odczucie bycia otoczonymi przez wielką miłość. Wyobraźcie sobie połączenie wszystkich tych czynników zintensyfikowane do punktu, kiedy możecie tego doznać z otwartymi oczami i na jawie. Wyobraźcie sobie uczucie miłości tak wielkiej, że sprawia ono, że płaczecie jak dziecko. Wyobraźcie sobie, że doznajecie wrażeń fizycznych, do opisania których jesteście w stanie użyć wyłącznie słowa w rodzaju ‘błogość/rozkosz/szczęśliwość/ {ang. bliss}, i wyobraźcie sobie że wiecie, kiedy to się wydarza, skąd to uczucie pochodzi
Wszystkie te rzeczy, które widzicie są energią, wszystkie te rzeczy są informacją, inteligencją, wszystkie te rzeczy to ja, ty, my
wiedza o tym wszystkim przyjdzie wraz z tymi doznaniami. I choć ten stan świadomości może się zatrzeć – ponieważ gdyby tak się nie stało, nie chcielibyście dalej żyć swoim życiem – jednak od tego momentu wszystkie pytania znikną, nieprawdaż? cały ten brak poczucia własnej wartości, cały brak poczucia, że zasługujecie, wszelkie te pytania czy ktoś was słyszy czy też nie, czy jesteście doceniani czy nie, czy jesteście kochani czy nie, czy jest wam wybaczone czy nie – wszystkie te pytania już nie będą dłużej istnieć.

..
Wyobraźcie sobie siebie w godzinę po tym wydarzeniu, albo następnego dnia – czy będziecie mieć te same priorytety jakie macie teraz? czy będziecie mieć te same przekonania jakie macie teraz? czy te same rzeczy będą dla was ważne, takie jak to co powiedział ten czy tamten polityk, czy też co zrobiła ta czy tamta osoba
nie będzie to dla was ważne! I to, co będzie się działo wokół was też będzie inne niż teraz, również dlatego, że tak wielu ludzi w różnych miejscach na świecie zmieni się w tej samej chwili i w ten sam sposób co wy. Wiele z tego, czym się teraz zajmujecie, zniknie, po prostu już się nie wydarzy. Będzie wiele zamieszania, będzie wiele niebotycznego zdumienia, mnóstwo wykrzykników ‘O mój Boże!’ pisanych drukowanymi literami w całym internecie {śmiech}, mnóstwo telefonów do przyjaciół
ale wasz świat będzie odmieniony

..
Chrystus powraca do waszego świata. Nie chodzi o to, że kiedykolwiek go opuścił, rozumiecie. Ale percepcja Świadomości Chrystusowej będzie tak wszechogarniająca, że ci z was, którzy jej łaknęli, a jednak do tej pory jej nie odnaleźli, będą jej doznawać. I będziecie postrzegać ją jako część siebie samych, a także jako część tych, którzy w nią wątpią. A kiedy już tego doznacie, zmieni to was na zawsze, nawet jeśli nie będziecie umieli pozostać w tym stanie świadomości
jeszcze.
Spędziliśmy właśnie wiele minut opisując coś, co nie może zostać opisane, może zostać tylko doświadczone.
A wydarzy się to, że zasłona zostanie podniesiona, zaś wy doświadczycie tego, kim jesteście
I czy wtedy będziecie chcieli opisać to komuś, kto tego nie doświadczył? nie wydaje mi się
Ale będzie wokół was tak wielu ludzi, którzy tego doświadczą, że po prostu będziecie spoglądać na siebie i mówić ‘ahaaa!
’ Nie będziecie musieli nawet mówić ‘Ty też?’, ponieważ ujrzycie to na swoich twarzach.
Powiedziano wam, że ten duch, że ta istota powróci. A wy wyobrażaliście sobie – ponieważ w tych czasach taki mieliście stan świadomości – że jakaś istota ludzka, która mówi, chodzi i oddycha, pojawi się na ulicy, klepnie was w ramię, obejmie was i powie ‘Cześć! Wróciłem!
’ no niezupełnie to się wydarzy
a jednak wydarzy się DOKŁADNIE TO..

6 i 18 listopad 2013

Przetłumaczyła Wika

http://krystal28.wordpress.com/

Dodam jedynie iż zmiany energetyczne dokonujące się w jednym momencie nie miną całkowicie bezpowrotnie, one utrwalą się na nas , naszym otoczeniu w wymiarze zależnym od osobistego poziomu energetycznego . Czyli MY... poniekąd błona absorbująca energię miłości , energię światła , utrwalimy na sobie ( naszej fizyczności) pozytyw zależny od wielkości naszej wibracji osobistej. Czyli zawsze chodzi o energię! Inaczej naświetlimy i wyświetlimy z siebie tyle piękna i doskonałości ile sięgnie wewnętrznego poziomu nasza wznosząca się KUNDALINI!
My sami kreujemy siebie na zewnątrz, my oglądamy siebie w zdarzeniach i my absorbujemy energię tych zdarzeń do rozpalania wewnętrznego ognia zycia na coraz wyższym poziomie siebie!

Obrazek
0 x

Miłość jest szczęściem!

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » czwartek 28 lis 2013, 12:49

Te filmiki były w przekazach "niebiańskich", pierwszy był "z grubsza" tłumaczony potem przeze mnie, drugi w zasadzie był raczej z opisem zawartości niż tłumaczeniem.
0 x

Awatar użytkownika
Dariusz
Administrator
x 27
Podziękował: 4972 razy
Otrzymał podziękowanie: 1646 razy

Nieprzeczytany post autor: Dariusz » piątek 29 lis 2013, 21:36

Posty zamieszczone przez @chmurkę wydzieliłem jako niezależny wątek: Moje spotkania z nieznanym >>.
0 x

Pozwól sobie być sobą, a innym być innymi.

Awatar użytkownika
songo70
Administrator
x 1186
x 625

Nieprzeczytany post autor: songo70 » niedziela 01 gru 2013, 16:26

Część 1. Kwantowa świadomość i natura czasu. Efekt Torusa
01 GRU 2013
2 komentarzy
by krystal28 in Archanioł Metatron

.
Obrazek

.

Jestem Metatron, Pan Światła i pozdrawiam was wszystkich w tym precyzyjnym wektorze ponadczasowej przestrzeni. Obejmuję was w bezwarunkowej miłości.

Moi Drodzy, Światło jest dla was zagadką. Istnieje ono w zwięzłych jednostkach zwane fotonami. Fotony nie mają gęstości ani ładunku i podróżują jako cząsteczki i fale, 186.000 mil na sekundę. Z “prędkością światła” czas, jak go rozumiecie, znika. Fotony światła lecą tak szybko, że czas dla nich się zatrzymał. Foton opuszcza powierzchnię Słońca lub gwiazdy i biegnie przez przestrzeń, co postrzegacie jako rozległe lata świetlne i następnie iluminuje wasze oczy, gdy spoglądacie w górę na wachlarz niebiańskich gwiazd. Wydaje się wam paradoksalne, że chwila, gdy foton opuszcza gwiazdę i chwila, gdy uderza w waszą siatkówkę, są te same. Żaden czas w ogóle nie minął. W ten sposób światło przenika wasza rzeczywistość i dosłownie jest ponadczasowe.

Jesteście istotami Światła, i tak jak właśnie powiedzieliśmy, światło jest ponadczasowe.

Prędkość wpływa na sposób, w jaki doświadczacie przepływ czasu, ale niekoniecznie wpływa na “jednostki świadomości“, które doświadczacie wewnątrz czasu. Czym szybciej poruszacie się przez przestrzeń, tym w rzeczywistości, zwalnia się przepływ czasu. Przestrzeń ma trzy miary w fizycznej rzeczywistości: długość, szerokość i wysokość. Czas i przestrzeń są połączone w fantastycznej konstrukcji zwanej czasoprzestrzenią. Przemieszczanie się świadomości w czasie przepływa przez przestrzeń i tym samym czas staje się czwartą miarą tworząc czasoprzestrzeń. Odnosicie się do nich jako wymiary. W tym kontekście może lepiej określić je jako miary. W kategoriach pragmatycznych, liniowa czasoprzestrzeń jest miarą doświadczenia uniemożliwiającą wam napotykanie wszystkiego na raz. Co by było całkiem niezłym przeciążeniem!

Kontynuujemy

Efekt Torusa

Czas i przestrzeń są aspektami tego samego mechanizmu. Przestrzeń, w pewnym sensie jest zakrzepłym czasem utrzymywanym w matriksowym, kinetycznym formacie wewnątrz dwoistości, który pozwala na separację i program zamierzonej, zaprogramowanej iluzji sekwencyjnych miar czasu. Odpowiednio, czas jest odwrotnością przestrzeni w dynamicznym swobodnym przepływie. Jedno i drugie występuje w harmonicznym błysku jednostek świadomości, poprzez mechanizmy – do wewnątrz i na zewnątrz - pulsu materii do antymaterii i odwrotnie, poprzez czarne dziury i białe dziury. To może być nazwane “Cyklem Harmonicznym”. Materia, podobnie jak światło, występuje w spektrum.

Harmoniczny Błysk, do środka i na zewnątrz, jest nie tylko punktem, w którym czas i przestrzeń łączą się w homogeniczną piankę, jest także wskaźnikiem percepcji świadomości jednostkowej, która skupia (w sposób stroboskopowy) uwagę świadomości na każde równoczesne życie. Ten “mikrobłysk” występuje z magiczną szybkością, bardzo zbliżoną do tego, co jest określane jako Stała Plancka, 10 do potęgi -43 jednej sekundy. W tym punkcie czas i przestrzeń zlewają się i stają się nieliniowe i aspekt Torusa wchodzi w grę. Przestrzeń jest odwrócona na siebie, a jednostki czasu pływają w nieliniowym, nieciągłym ogromnym basenie, co określacie jako przeszłość, teraźniejszość i przyszłość.

W tym kwantowym Gestalcie, czasoprzestrzenne kontinuum rozpuszcza się, i w pewnym sensie, staje się jednoczesnym strumieniem “zdarzeń”, horyzontami zdarzeń, wszystkimi współistniejącymi w jednym integralnym “teraz”. To jest fuzja, empiryczna zupa kwantowa misternie zagregowana z każdym wydarzeniem, każdy potencjałem i prawdopodobieństwem z każdego życia. Słyszeliście może piosenkę “W pogodny dzień można widzieć na zawsze”
dosłownie ta specyficzna, “bezwektorowa” kula jest jasnym dniem wszystkich potencjalnych “na zawsze”.

Jest to jednak tylko jeden atrybut. Jest o wiele wiele więcej

Jest ona także punktem, z którego czasowe hologramy są rzutowane, a także centrum, z którego harmoniczny impuls transformuje spektra materii. Materia przesuwa się do sfer antymaterii, a antymateria jest przesunięta do materii w celu utworzenia fizycznej rzeczywistości. Obie są wciągane i rzutowane (i na odwrót) w harmonicznym błysku poprzez czarne dziury i białe dziury. W światach fizycznych, białe dziury wprowadzają energię świadomości, która tworzy rzeczywistość, a czarne dziury stopniowo wycofują energię. Następuje to z niewyobrażalną prędkością i jest środkiem “stroboskopowego efektu‘ waszego strumienia świadomości sekwencjonującego do wszystkich waszych rzeczywistości, wszystkich waszych wcieleń.

W niedalekiej przyszłości wasi naukowcy zrobią odkrycia, które doprowadzą do teorii wspierających ten proces. Istnieją dowody na to już teraz. Stwierdzono, że elektrony w swoim obrocie wokół jądra atomu wydają się “znikać” na kilka mikrosekund i chociaż przypuszcza się, że jest to tunelowanie kwantowe, w rzeczywistości jest to wchodzenie i wychodzenie z wymiarów. Jest to efekt Torusa, spektrów cyklu harmonicznego. Występuje to na poziomie atomu w całej materii. Cała fizyczna materia oscyluje do wewnątrz i na zewnątrz, włącznie z waszym światem fizycznym i oczywiście waszymi ciałami fizycznymi.

Taka refrakcyjna fluktuacja występuje również psychicznie na bardzo głębokim poziomie mentalnym, waszych fazach świadomości pomiędzy wszystkimi wcieleniami w nieco podobny sposób. Jednak wydaje się wam, że wasza świadomość we wszystkich wcieleniach jest ciągłym strumieniem. To jest iluzja. Wszystkie inkarnacje są w większym aspekcie równoczesne.

Ten harmoniczny puls jest mechanizmem ‘równoczesnych wcieleń’. Migacie do każdego życia i z każdego życia i nie jesteście świadomi żadnej nieobecności na żadnym z nich. One wszystkie wydają się ciągłe. I powiemy wam, że o wiele krócej niż czas potrzebny na pstrykniecie palcami, macie ‘jednostkę percepcji “świadomości w każdym innym życiu. Nie ma przerw dla rozpoznania, gdyż świadomość szybko wchodzi i wychodzi.

Analogicznie, wasze wcześniejsze (cyfrowe) filmy wydawały się w nieprzerwanym ruchu, ale w rzeczywistości były poszczególnymi klatkami z niewykrywalnymi przerwami pomiędzy nimi. Poszczególne klatki (reprezentujące odrębne wcielenia) przesuwały się tak szybko przez świetlny projektor, że wydawały się w płynnym ruchu. Taki samo jest w waszych koncepcjach czasu linearnego, poza tym, że niewykrywalne przestrzenie pomiędzy poszczególnymi klatkami, przenoszą was do innych toczących się realiów, innych wcieleń
i projektorem światła jest wasza świadomość.

Jest wiele takich punktów, do wewnątrz i na zewnątrz, punktów wzajemnego załamania, ale wasze fizyczne zmysły celowo są ich nieświadome. Doświadczanie ich wszystkich na raz byłoby zbyt wielką ilością informacji!

I to samo zjawisko występuje w fizycznym spektrum świadomości. Świadomość 3W mózgu (osobowość-ego) każdego oddzielnego życia ożywa i budzi się do swojego konkretnego indywidualnego istnienia w harmonicznym błysku, ale pomiędzy tym są inne wahania, w których uwaga koncentruje się na zwięzłych, uderzających w kontraście schematach rzeczywistości. Każda z tych innych inkarnacji staje do czuwania, w pełni przytomna i reaguje, ale każda unikalna osobowość nie ma poczucia nieobecności. Są one absolutnie nieświadome jakichkolwiek luk czy nieobecności, każdy błysk więc jest jak poszczególna klatka z filmu i miganie następuje tak szybko, że liniowa ciągłość jest postrzegana przez mózg osobowość-ego w każdym trwającym życiu, wewnątrz indywidualnej oprawy każdego zwięzłego hologramu czasowego.

Jesteśmy świadomi tego, jak skomplikowane i jak niewiarygodne może to wam się wydawać. Jednak większa część was jest w pełni świadoma tego procesu. Jest to fakt fizyczności, fizycznego istnienia w sferze polaryzacji. Większy aspekt każdego z was nie jest zamknięty w czasie liniowym lub fizycznej rzeczywistości. Boski (podświadomy) umysł (nie 3W mózg) może i postrzega inne epoki czasu i istnieje w innych realiach, nawet w większej wielowymiarowości.

Na Nowej Ziemi w roku 2013 i poza nim są zmiany, które pozwolą wam na większy dostęp do waszych wielowymiarowych wcieleń, waszych jednoczesnych wcieleń występujących w hologramach czasu na płaszczyźnie Ziemi. Ten Efekt Torusa po raz pierwszy przedstawiliśmy wam kilka lat temu, gdyż jest on istotny w nadchodzącym Wzniesieniu ludzkości, jak podano w Metatronicznych Kluczach. Poprzez zharmonizowanie wszystkich jednoczesnych inkarnacji jest osiągnięta wymagana harmonia duszy. Aspekty fragmentacji duszy są wprowadzane do duchowej harmonicznej integralności. Jest to istotny Klucz Metatroniczny
warunek harmonizacji wszystkich wędrówek życiowych.

Fragmentacja duszy

Inkarnacje są wybierane w konkretnym celu, i niektóre z tych celów mogą występować w różnych częstotliwościach, które wydają się w opozycji. Niektóre wcielenia są poświęcone do nauki niuansów miłości i służby. Inne do nauki odpowiedzialnej kreatywności, jeszcze inne do uczenia się, jak zarządzać “mocą” i siłą. W waszych fizycznych płaszczyznach istnieje 144 takich wariantów, 12 podstawowych aspektów z 12-toma podkategoriami w każdym.

Nie jest rzadkością dla inkarnacji poświęconych uczenia się służby, aby były w przeciwieństwie do wcieleń, w których uczycie się, jak zarządzać mocą i rozwijać siłę. Przekonania utrzymywane we wcieleniach służby mogą być bardzo różne psychologicznie od wierzeń uformowanych w życiu poświęconym rozwijaniu siły. Te różne wierzenia mogą być konieczne i odpowiednie dla dobroczynnych celów każdego życia. Ale jak każda dusza zbliża się do zakończenia, zrestartowanie jest wymagane, aby ‘zaktualizować pliki’ poprzez usunięcie tego, co już nie służy wyższym celom. Wcielenia przeciwstawnych przekonań mogą stać się spolaryzowane. To może być określone jako fragmentacja duszy. Muszą być one zharmonizowane.

Może rozwinęliście przekonania w życiu o mniejszym intelekcie, które są ograniczające dla rozszerzonej inteligencji w innym życiu. I w mniejszym życiu, te przekonania nadal tworzą rzeczywistość tej jednoczesnej podróży. Może miałeś życie, w którym katastroficzna tragedia stworzyła wielki strach, lub takie, w którym miałeś silną (fałszywą) wiarę w istnienie “zła i demonów“. Takie błędne, niedouczone przekonania mogą zakłócać rozwój i wydają się bardzo realne dla zmysłów jednostki specyficznie w danym życiu, ponieważ fizyczne zmysły postrzegają zgodnie z przekonaniami, nawet jeśli te przekonania są ograniczające i nieprawdziwe dla większej rzeczywistości. Jako takie, te życie będzie dalej tworzyć w ograniczonym paradygmacie, aż dusza zmieni je ze swojej uniwersalnej siedziby mocy. Można i powinno się przenieść wiedzę z zaawansowanego życia do tego z pozorną sprzecznością.

Jako przykład, może ci służyło w jakimś życiu w religijnym zakonie, podjęcie ślubów ubóstwa. Może rozwinąłeś przekonanie w serii wcieleń w szatach kapłaństwa lub w klasztorze dla zakonnic, że “pieniądze są złe” i wszystkie rzeczy materialne muszą być odrzucane. A teraz znalazłeś się we wcieleniu, gdzie rozumiesz, że pieniądze to narzędzie, a nie zło, którego należy unikać, a które mogą faktycznie być używane dla wyższego dobra. A mimo tego nie jesteś w stanie ich zamanifestować. Wiedząc, że wszystkie wcielenia trwają równocześnie, możesz mieć 10 wcieleń, gdzie nadal odrzucasz pieniądze, a tylko w jednym lub dwóch próbujesz je stworzyć. W ogólnym zrozumieniu, jesteś przegłosowany 10 do 1. Masz jednak możliwość w eksploracji Mer-Ka-Na, aby cofnąć się i zmienić przeciwne przekonanie na takie, które pasuje do większego zrozumienia, większej prawdy.

Należy pamiętać, że każde życie jest nowym początkiem w wielu aspektach. W niektórych przypadkach może wystąpić regresja. Wielki Edgar Cayce osiągnął mistrzostwo w wielu wcieleniach przed jego inkarnacją jako Edgar Cayce, jednak miał on jedno życie w Ameryce tuż przed jego wcieleniem jako Cayce, które miało łobuzerski charakter. To służy jako przykład nieliniowego aspektu inkarnacji. Tak jak Złoty Wiek Atlantydy faktycznie jest w waszej przyszłości, ale został ustawiony w waszej pozornej przeszłości, ponieważ nie możecie postrzegać tych przyszłych epok wpływających na teraźniejszość. W taki sam sposób myślicie, że wszystkie wcielenia mają sekwencyjny efekt dla uczenia się. Nie możecie sobie wyobrazić, że pierwsze doświadczenia w nauce mogłyby wystąpić raczej w przyszłości, a nie w czasie przeszłym. Chyba, że poszerzylibyście swoją wiarę, aby zrozumieć, że czas nie jest liniowy. Czy to rozumiecie? Omówimy to bardziej szczegółowo w części 2 tego przekazu.

Drogi człowieku, nie ma prawdziwego nieprzepuszczalnego podziału pomiędzy twoimi esencjami duszy (wcieleniami). Masz zdolność wpływania na wszystkie wcielenia w tym momencie. W tym teraz. Separacje czasowe wydają się być prawdziwe tylko w zamierzonych iluzjach dwoistości w sferze fizycznej.

To nie znaczy, że dramatyczne lekcje, które przerabiacie nie są czasem bardzo bolesne i trudne. Mistrzowie, jeśli ta celowa iluzja nie wyglądałaby dla was prawdziwie, nie nauczylibyście się Prawa Przyczyny i Skutku. Dlatego “zamierzona iluzja” została utworzona. Gdy jesteście w dwoistości to jest bardzo, bardzo realne. Ale kiedy jesteście w tej jednej inkarnacji, nauczcie się, że cała rzeczywistość jest tworzona przez przekonania, i że możecie zmienić te przekonania niepożądanych doświadczeń w innych życiach. I kiedy to robicie, przygotowujecie końcową Ścieżkę swojego Wzniesienia. To jest skok kwantowy.

Chcemy wam powiedzieć, że fizyczne inkarnacje w dwoistości są środkiem do nadzwyczajnego wzrostu, wykwintnej duchowej ewolucji. Myślicie, że ludzkość w sferze dwoistości gwałtownie stoczyła się w dół, i podczas gdy aspekty gęstości są w tym sensie, dewolucją doświadczania przyczyny i skutku, większąprawdą jest, że tu w dwoistości, wcielenia są dowolnie wybierane. Doświadczenie dwoistości nie jest karą, ale raczej akredytowanym kursem mistrzostwa
który celowo wybraliście. Nie jest to łatwe i honorujemy was za tą odwagę. I powiemy wam, że pomyślnie zakończycie te studia,wzniesiecie się
. Wszystko w Czasie!

Archanioł Metatron przez Jamesa Tyberonna, 27 października 2013

Wkrótce w części 2-giej tego kanału: Mechanika podróżowania w czasie, wchodzenie do ‘siedziby duszy’, proces zmieniania przeszłości i kształtowania przyszłości. I więcej na temat hologramu czasu.

Prawa autorskie Jamesa Tyberonna

Przetłumaczyła Krystal

http://lightworkers.org/channeling/1905 ... ature-time

http://krystal28.wordpress.com/2013/12/ ... kt-torusa/
0 x

Ramzes3
x 14
x 103
Podziękował: 5469 razy
Otrzymał podziękowanie: 1664 razy

Nieprzeczytany post autor: Ramzes3 » niedziela 01 gru 2013, 19:12

" Tak jak Złoty Wiek Atlantydy faktycznie jest w waszej przyszłości, ale został ustawiony w waszej pozornej przeszłości, ponieważ nie możecie postrzegać tych przyszłych epok wpływających na teraźniejszość.

Noo nieźle, nieźle to znaczy, że Wielka Piramida która miała być wybudowana po zatonięciu Atlantydy pewnie jeszcze nie istnieje :lol: :lol:
Z drugiej strony do d..y z takim Złotym Wiekiem i z taką wspaniałą przyszłością gdzie Ziemia ponownie zostanie podzielona na imperia a jedni będą częstować drugich bombkami atomowymi :o :cry: I jak tu nie przyznać Majom racji, że historia lubi się powtarzać :(

" Ale kiedy jesteście w tej jednej inkarnacji, nauczcie się, że cała rzeczywistość jest tworzona przez przekonania, i że możecie zmienić te przekonania niepożądanych doświadczeń w innych życiach. I kiedy to robicie, przygotowujecie końcową Ścieżkę swojego Wzniesienia. To jest skok kwantowy.

W tym zdaniu chociaż szkoda, że pomiędzy wierszami zacny anioł zawarł najprawdziwszą prawdę o przyczynie bardzo długiej drogi naszego Wzniesienia.
Problem polega jednak na tym, że tych przekonań opartych na strachu i głębokim poczuciu winy a utrwalonych w naszej podświadomości w postaci tzw. negatywnych kodów są dosłownie setki jeżeli nie tysiące! Właśnie z powodu tych kodów nie może zadziałać na ludzkie organizmy zbyt silna energia kosmosu ponieważ nagłe jednoczesne uwolnienie tylko kilku z nich może dosłownie spowodować rozerwanie ludzkiego ciała! Człowiekowi, który nigdy nie miał do czynienia z podobnymi sytuacjami pewnie trudno będzie w coś podobnego uwierzyć. Osobiście miałem do czynienia z kilkoma przypadkami rozpuszczenia pojedynczych negatywnych kodów i na własne oczy widziałem jak np. dłonie w ciągu kilku sekund potrafiły "urosnąć" do rozmiaru dużego okrągłego bochenka chleba a żyły przybierały średnicę mniej więcej porównywalną z długopisem typu Zenith. Nie trudno zresztą zauważyć, że w ostatnim okresie czasu odnotowuje się coraz większe liczby wylewów, udarów niedokrwiennych czy też zawałów serca. Przyczyną tych chorób są właśnie owe przekonania utrwalone w postaci negatywnych kodów a uwalnianych przez stosunkowo łagodnie działającą energię kosmosu, która przy okazji pobudza w sposób niekontrolowany energię kundalini.
Od czasu do czasu przewija się w różnych przekazach motyw, że ludzkość musi najpierw przejść oczyszczanie. To oczyszczanie dotyczy przede wszystkim porządków w naszym wnętrzu. Dopiero po tym etapie może nadejść etap energetyzowania i na koniec wyrównania energii no i upragnione Wzniesienie. :D Szkoda tylko, że anioł światła, który porusza tak istotny dla ludzi temat Wzniesienia jakoś niewiele jest w stanie na ten temat powiedzieć :shock:
0 x

Awatar użytkownika
songo70
Administrator
x 1186
x 625

Nieprzeczytany post autor: songo70 » wtorek 03 gru 2013, 18:02

C Z I I T T A

Cel nadrzędny czasu, kiedy posiadamy ludzkie ciało.

Wyrażenie w hinduiźmie i buddyźmie określające Absolutną
Rzeczywistość, a także najbardziej ukrytą istotę natury
ludzkiej- człowieka „Iskrę Bożą” , pozwalającą odróżnić NAS-LUDZI
od innych istot czujących-żywych. Ćii tta jako „Iskra Boża” znajduje
się w najgłębszych pokładach naszej świadomości „NA SERCA DNIE” i to
właśnie ONA przechodzi Z NAMI przez BARDO – stan świadomego
umysłu w czasie między śmiercią, a powtórną inkarnacją . Stan
Naszej Świadomości-Przebudzenia -Oświecenia- Obrazowania
w momencie śmierci jest podstawowym warunkiem do poziomu na
jakim się inkarnujemy.
Czii tta jest najważniejszym ciałem subtelnym człwieka i zbudowana
jest z energi CZII, całkiem możliwe że z antymaterii jej łaciński zapis
winien być CZII TTA nazwa energii CZII z podkreśleniem istoty
właśnie TTA.
OWA CZII TTA na poziomie molekularnym to nic innego jak
„BOZON HIGGSA”, którego z wielkim zapałem poszukują naukowcy
w akceleratorach w Szwajcarii i Izraelu. Uchwycenie i okiełznanie
Czii tty jest drogą do sterowania inkarnacjami, czyli nieśmiertelności.
W mitologii helleńskiej łączność z Absolutem zapewnia nam Ariadny
nić podana Tezeuszowi przed zejściem do labiryntu, zaś w Naszej
ludowości ślad można znaleźć w piosence „U prząśniczki”.
Przechodząc jeszcze niżej w Naszych rozważaniach zwrócimy uwagę
na moc słowa CZII TTA w przeróżnych odmianach, jak i zastosowanie
w nazewnictwie, bądź zastosowanie ideii Czii tta w podziale
administracyjnym niektórych państw.
Otóż wiele ośrodków władzy i wiedzy posiada w nazwie słowo CZII TTA
i tak: Ćitta del Waticano, London City, New York City, centralnym
punktem starego Paryża jest wyspa Cita( na niej to stracono Jakuba de
Molay i Gofreya de Charny mistrzów Templariuszy). W dużych miastach
wielu krajów centra władzy nosiły nazwę Cziittadeli-Cytadeli. Prowadzone
podboje niszczyły Cittdele narodów podbitych, a najeźdźcy na gruzach
budowali swoje np. Irlandia, Palestyna, Prusowie, Inkowie, Aztekowie.
Filozofia tegoż systemu zamyka się w osobliwym rozumowaniu opisanym
w Starym Testamencie w micie o walce Dawida z Goliatem, jak też w
grze w szachy gdzie pion może usunąć króla.
Stany Zjednoczone ze swoim dystryktem federalnym, podobnie jak
Australia to typowe przykłady z bardzo małym cetrum federalnym
zawiadującym dużym terytorium. Podobnie jest z Watykanem, z którego
wzorzec zarządznia światem zastosowało państwo Izrael. Na bardzo
podobnej zasadzie działa też system Banków Szwajcarii,takie sytemy
administracyjne istnieją w Brazylii, czy Indiach. Pierwowzorem był
system administracyjny obowiązujący w POLONII IN TOTO, czyli w POLSCE
OD ZAWSZE, a także w krainach ją tworzących , jak i w mitycznej
ATLANTYDZIE, ale o tem potem.
Postępując dalej słowo sanskryckie Czii tta na podstawie
powinowactwa jezykowego grupy języków indoeuropejskich, w
językach słowiańskich najbliższym brzmieniowo słowem jest „czyta”.
W tychże językach brzmi podobnie z identycznym znaczeniem, a
dotyczy czytania a co zatym idzie pisania. Mimo tego, że wywodzi się ono
ze słowiańszczyzny dowód muszę przeprowadzić przez daleką Azję.
Czytania i pisania obiecadlem słowian czyli GLAGOLICA, zaś aby zrozumieć
jej istotę, obrazowanie, należy się uczyć co sprowadza się do czytania i
pisania- kaligrafowania.
Nikt tego za Was nie zrobi i nikt nie ma w tym żadnego interesu - C Z I I
T T A to jest bardzo indywidulny stan posiadania gromadzony w
najintymniejszym zakątku serca i niesiony przez inkarnacje.
ALBOWIEM TO WY JESTEŚCIE MIASTEM BOŻYM I WY MIESZKACIE
W TYM MIEŚCIE.
Przy analizie tej maksymy pojęcie „miasto” należy rozpatrywać wielorako;
jako” miasto” – sity pojęcie skupiska ludzkiego, drugi raz jako miejsce
ponieważ słowo „ miasto” w językach słowiańskich oznacza miejsce,
oraz razem, bo „w miestie” , a miasto to gród, grad, hrad, gorod.

Trzebnica 22.02.2013r.
TAT MRoziński

http://www.apokalipsa-eden.pl
0 x

quetzalcoatl888
x 128

Nieprzeczytany post autor: quetzalcoatl888 » wtorek 03 gru 2013, 22:20

0 x

Awatar użytkownika
Kiara
x 211

Nieprzeczytany post autor: Kiara » czwartek 05 gru 2013, 17:55

A tu mamy przegląd prawie z ostatniej chwili,w skrócie, tak naprawdę jak zwykle nic nowego. ale data 13. 12. mocno ich spina.... ;) :D , a przecież nie jest to żaden koniec świata , a tylko definitywny koniec jednego procesu i rozpoczęcie kolejnego po raz pierwszy.

TERRA News: najnowsze informacje dotyczące Czytania Światła LIVE w roku 2014 i nie tylko

Jahn Johannes i UZDROWIENIA 2014 LIVE

Mistrz JESUS SANANDA przedstawił Jahnowi zmiany w organizacji przyszłych publicznych Czytań Światła w roku 2014.

Pierwszą istotną zmianą jest zmiana nazwy na: UZDROWIENIA (*live). UZDROWIENIA będą przeprowadzane z Poziomu 5D i będą posiadać tak wysokie Jakości Światła iż będą przeznaczone jedynie dla tych z Istot które reprezentują taką właśnie Energię. Spotkania te służyć będą natychmiastowym uzdrowieniom – jeśli takowe będą konieczne.

Samo miejsce spotkań będzie każdorazowo zapieczętowane i zamknięte przed innymi Energiami. To da umożliwić bezpośredniego kontaktu ze Światem Duchowym. Wszystkie Istoty nie odznaczające się wymaganą Energią zostaną w naturalny sposób – niejako „automatycznie” – odsunięte od udziału w UZDROWIENIACH, przy czym tym Istotom które nie będą chciały ustąpić stworzone zostaną sytuacje życiowe które mają uniemożliwić podejmowanie kolejnych prób.

Na dzień dzisiejszy zostały nam podane JEDYNIE trzy kolejne terminy:

31 stycznia 2014 z udziałem ADAMA z Telos i Aghartanami
28 lutego 2014 z udziałem ELOHIM oraz
28 marzec 2014 z udziałem BOGA/STWÓRCY

Jako interesującą informację podajemy że w grudniu tego roku (2013) na wyraźną prośbę Świata Duchowego odbędzie się nie jedno lecz dwa Czytania Światła LIVE. 13 grudnia 2013 roku odbędzie się spotkanie z Mistrzem SANANDA, jednak – również na prośbę Świata Duchowego – nie będzie ono transmitowane na żywo i nie posiadamy żadnej informacji na temat przyczyny/powodów tej doraźnej Decyzji.

dr Georgi Stankov i PAT Team

Pewnym jest iż Carla i dr Stankov czynią swoją powinność lecz ani my, Team TERRA ani Jahn Johannes nie mamy żadnych informacji gdzie obecnie się oni znajdują. Na stronie PAT Team – zaprzestano wszelkich publikacji, panuje cisza i już sam powyższy fakt wskazuje na WYJĄTKOWOŚĆ tej sytuacji.
Jednak niezależnie od powyższego nasza praca do wykonania jest tutaj, na miejscu i my musimy ją wypełnić. Sytuację tą można porównać do sytuacji panującej na statku: chief – szef maszynowni nie zawsze ma kontakt wzrokowy z kapitanem znajdującym się u góry, na mostku. Mimo tego statek płynie jednak dalej i kurs musi być utrzymany do momentu otrzymania następnych dyspozycji „z góry”.

Sabine Sangitar i SZKOŁA KRYONA

Sabine Sangitar przekazała swojej grupie iż po 13-tym grudnia „nic nie będzie takim jakie było”. Interpretację tej wypowiedzi pozostawiamy każdemu z Was – indywidualnie.

Sam i MATKA ZIEMIA

Matka Gaia przemawiająca przez Sama (przesłania od GAI odbierane są na żywo, w narzeczu indiańskim, podczas każdej pełni Księżyca) przekazała ostatnio że „przesuwać się będą ziemie, znikną dotychczasowe granice a miasta nie będą miały nazw i stracą swoje znaczenie na rzecz współpracujących ze sobą siedlisk”. Na dzień dzisiejszy nie możemy sobie wyobrazić zmian które nadejdą ze względu na ich radykalność. Zmianie ulegnie m.in. nieboskłon, pojawią się nowe ciała niebieskie. Matka Ziemia nie podała żadnych ram czasowych na te wydarzenia, powiedziała tylko że są one blisko i że nie mamy się czego lękać bo „ona zna każdego z nas po Imieniu”.

/Poniżej publikujemy cały Przekaz do Matki Gai (spotkania z Samem odbywają się również na żywo, z udziałem publiczności)/

Team TERRA i tłumaczenia Przekazów ze Światła

Powoli, z każdym dniem Lichtweltverlag ze swoimi publikacjami zbliża się do punktu w którym my – Team TERRA – będziemy mogli publikować dla Was nowe Przesłania na bieżąco: synchronicznie i równolegle. Ponieważ wiele Przekazów publikowaliśmy NATYCHMIAST po ich odebraniu – niejako „na wyrost” – łatwo można odnieść wrażenie iż od paru dni nie pojawiają się żadne nowe wiadomości od Świata Duchowego. Nic bardziej mylnego. Publikując bardzo często nawet 2 Przesłania dziennie wyprzedziliśmy terminarz publikacji przewidziany przez samych Mistrzów. Teraz zmuszono nas wszystkich do zwolnienia tempa i te tymczasowe „przerwy” mają głęboki sens dla każdego z nas osobna – abyśmy mogli się zregenerować i zakotwiczyć w Energii już opublikowanych Przesłań.

Ten Czas który już nadchodzi będzie wymagać od nas WSZYSTKIEGO a któż chętnie idzie do pracy będąc wyczerpanym i zmęczonym codzienną rutyną?

CISZA NA OCEANIE NIE OZNACZA ŻE NIC SIĘ NIE DZIEJE.

Nawet jeśli ocean wydaje się spokojny, w jego wnętrzu tętni Życie i zachodzą w nim nieodwracalne zmiany. W każdej chwili musimy być przygotowani na silny wiatr w żagle. Tymczasem korzystajmy w pełni z delikatnej bryzy,
w Miłości i Świetle,

Małgorzata Sherina & Piotr Martin Shogun

Obrazek
0 x

Miłość jest szczęściem!

Awatar użytkownika
Kiara
x 211

Nieprzeczytany post autor: Kiara » niedziela 08 gru 2013, 18:15

Kolejny ciekawy materiał od Krystal 28, warto uważnie przeczytać pomimo iż jest długi.

Część 2. Kwantowa Świadomość i Natura czasu

Obrazek

by krystal28 in Archanioł Metatron

Czas do wewnątrz - czas do zewnątrz - efekt Torusa

Pozdrowienia Mistrzowie!

Podczas, gdy kontynuujemy drugą część tego ciekawego tematu o kwantowej świadomości i naturze czasu, pomówmy najpierw o genezie czasu taki, jaki znacie w waszych pobytach w dualności.

We wcześniejszych fazach Atlantydy i Lemurii nie byliście w szkole dwoistości na Ziemi.

Byliście obecni jako androgyniczne “struktury myślowe” i manifestowaliście według woli. Nie wcielaliście się do fizycznej materii biologicznej. Nie byliście w mierzonym czasie liniowym.

Geneza czasu

Pierwsze ziemskie wejście doświadczane przez dusze Światła, które później stały się ludzkością, było poprzez Arkturiańską Bramę Gwiezdną przez oryginalną sieć (firmament), która dostarczała płaszczyznę nie-polaryzacji. Linearna czasoprzestrzeń tak naprawdę nie istniała w tej fazie “Omni-Ziemi’. Doświadczenie było projekcją psychiczną, coś w rodzaju świadomego snu.

Ta manifestacja na płaszczyźnie psychicznej zaczęła się około 12 milionów lat temu z waszego obecnego stanowiska, ale dokładny czas wewnątrz ziemskiego firmamentu jest spekulacją, gdyż początek nie miał sekwencyjnej chronologii. I Lemuria i Mu były gestaltowym zespoleniem szablonów tego istnienia przez setki tysięcy lat w projekcji firmamentu.

Pierwsze prawdziwe przedsięwzięcie w czasie i przestrzeni we wcieleniach w pełni fizycznych nadeszło z rozpadem firmamentu i formacją i umieszczeniem magnetycznej siatki polaryzacji około 106.000 lat temu. Był to oryginalny “Eden”, w którym dusze miały płeć mężczyzny i kobiety. Prawo przyczyny i skutku weszło w grę, gdy Ziemia stała się “szkołą wzrostu” jako sposób na opanowanie rzeczywistości fizycznej.

Tak więc, gdy mówimy o jednoczesnych wcieleniach na Ziemi, jest to początkowy punkt czasowych hologramów, które mierzą was postęp jako wcielonych ludzi w cyklu reinkarnacji. Reinkarnujecie w hologramy przestrzenno-czasowe w celu zakończenia tego procesu. Śmierć fizyczna i reinkarnacja jest wzorcem, i gdy śmierć jest dla was oczywista, reinkarnacja nie jest. Zrozumienie pewności tego procesu jest ważnym pojęciem, ponieważ jedna prawda otwiera drzwi do następnej. Gdy wasze przekonania pasują do prawdziwej natury rzeczywistości, osiągnięcie waszych celów w tym cyklu jest znacznie mniej uciążliwe. Jeszcze trudniejsze dla wielu z was do zrozumienia jest to, że wszystkie życia występują w tym samym czasie. Wasze pobyty w dualności są jednoczesne, a to jest jeszcze ważniejsza realizacja, ponieważ zbliżamy się do zakończenia tego cyklu. W Roku Drugim na Nowej Ziemi wielowymiarowa świadomość jest bardziej dostępna z pewnego powodu. Macie możliwość i potrzebę harmonizacji wszystkich tych jednoczesnych żyć.

Cztery główne płaszczyzny

Mówiliśmy w pierwszej części tego kanału, że wasze istnienie jest wielowymiarowe. W odniesieniu do waszych pobytów na Ziemi, to może być podzielone na 4 główne płaszczyzny dla uproszczenia, aby uczynić to łatwiejszym do wizualizacji. Ale należy pamiętać, że z wyższych aspektów, to wszystko jest jednym. Te cztery główne części to wymiar fizyczny, wymiar umysłowy, wymiar snów i dziedzina antymaterii, która może być uznana za anielskie królestwo i za źródło waszej rdzennej esencji pluralizmu.

Tylko jedna z tych czterech płaszczyzn jest wewnątrz tego co nazywacie kontinuum czasoprzestrzeni.

Enigma

Czas i przestrzeń pozostają zagadką dla człowieka, nawet na progu Nowej Ziemi. Ludzkość kwestionuje podróże w czasie i podróże w przestrzeni z obecnego punktu widzenia praw fizycznych. Nigdy nie dotrzecie do dalekich obszarów “przestrzeni” lub nadprzestrzeni w napędzanych paliwem rakietach. Ani nie będziecie podróżować poprzez czas w skonstruowanym aparacie ruchowym. Możemy powiedzieć, że jest to powszechna koncepcja, a nie wymyślona przez 3W prawa fizyki, jak obecnie je sobie wyobrażacie.

Jeśli bierzecie pod uwagę, że na Ziemi jesteście pozornie stali w czasie liniowym i jesteście w stanie poruszać się w przestrzeni kosmicznej, wtedy odwrotność by się pojawiła w określonym efekcie Torusa przeskoku do równoległego świata, gdzie bylibyście nieco “stali” w przestrzeni i zdolni do poruszania się w czasie.

Ludzkość zaczęła ponownie eksperymentować z teleportacją i podróżami w czasie ponad osiem dekad temu, choć dla niewłaściwych powodów. To było zainspirowane twórczością HG Wellsa w dobie Tesli i Edisona. Niesławne wydarzenie nazwane eksperymentem Filadelfia rzeczywiście miało miejsce w celu uzyskania technologii wojennych. Jednak to, co miało miejsce, nie jest tym, co spekulują wasze filmy i media. Opaczne wyniki, podczas gdy ukryte, katastrofalne i źle zastosowane, ujawniły wspaniałe rewelacje dotyczące pola magnetycznego, pola grawitacyjnego i potencjałów wymiarowych teleportacji i efektów czaso-przestrzeni. Są one dalej kontynuowane potajemnie w tym, co nazywacie projektem Montauk, aczkolwiek bezskutecznie.

Teleportacja i podróże w czasie

Absolutnie podróże w czasie miały miejsce zarówno w waszej przyszłości i przeszłości. Chociaż istnieją przypadki, w których współcześni ludzie tymczasowo przeszli do różnych hologramów czasu, to dla bardzo niewielu to przejście było trwałe. Wasz Admirał Byrd faktycznie tymczasowo zaznał bardzo realne przechodzenie do innej epoki czasowej podczas jego polarnego lotu. Większość zaginięć lotniczych w Trójkącie Bermudzkim, które są tak nagłośnione , nie były trwałymi przejściami. Zakłócenia czasowe wystąpiły na krótko, ale samoloty nie zniknęły do innej epoki czasu. Raczej było to wynikiem awarii przyrządów, która spowodowała dezorientację i ciszę radiową. A zniknięcia były po prostu wpadnięciem do morza.

Niektóre z waszych rządów działających wspólnie w tajnych korporacjach opracowały już prymitywne mechanizmy na podróże w czasie. Nie są oni na dobrej drodze w poszukiwaniach i naprawdę nie sa na poziomie właściwych osiągnięć. Stres ‘czasonauta’ ludzkiego jest znaczny, postarzając ludzkie ciało około 10 lat w każdej takiej podróży. Obecnie są tylko w stanie przenosić się do przodu w czasie o 20 lat, ale nie są w stanie poruszać się do przeszłości. Z czasem, gdy wykorzystywane urządzenie będzie przekształcone z sił magnetycznych na pole krystalicznej bio-plazmy, to podróże w czasie znacznie się ulepszą i nawigacja czasu będzie umyślna, a nie poprzez losowe przypadki.

Bardziej zaawansowane społeczeństwa na waszej Ziemi, a nawet ci, określani jako życzliwi kosmici, byli w stanie manipulować teleportacją poprzez proces wielokrotnej “dematerializacji” stałych cząstek do antymaterii i z powrotem.

Harmoniczna dematerializacja widm materii była procesem stosowanym w budowie wielkich piramid w Egipcie. Miała ona możliwość uniesienia materii w pole ponad działaniem elektromagnetycznym i grawitacyjnym - zdolność do powodowania, aby gęste cząsteczki unosiły się i pływały, a następnie ponownie utrwaliły się do materii fizycznej. Taka teleportacja była wykorzystywana przez Atlantów z technologią grup Syriańsko-Plejadiansko-Arkturianskich. Specjalistyczne Kryształy Phi połączone ze specyficznymi wibracjami dźwiękowymi były wykorzystywane do przesuwania spójnych częstotliwości materii z jej fizycznej postaci do jej wibracyjnej, kwantowej fali antymaterii. Transport następnie był przetwarzany przez krystaliczną, spójną, w typie lasera, wiązkę poprzez ukierunkowanie precyzyjnej energetycznej sygnatury wektora docelowego.

Dopiero teraz zaczynacie dostrzegać dowody przechodzenia materii do antymaterii w cyklu harmonicznym. Bieżące badania naukowe fulerenów; allotrope* węgla-60, sferyczne fulereny określane jako kule Bucky’ego (“Bucky-Balls”), pokazują, że molekularne, ścięte dwudziestościany fulerenów przywracają się z cząstek nano-materii do fali kwantowej w pewnych warunkach. Wasi naukowcy zauważali przez dziesięciolecia, że elektrony pojawiają się i znikają w orbitach atomowych. Gdy odkryjecie fizykę tych działań, będziecie na krawędzi zrozumienia i “ponownego odkrycia” wielowymiarowej nauki teleportacji.

Podróże w czasie miały wpływ na ścieżkę planetarnego Wzniesienia roku 2012

Możecie być bardzo zaskoczeni, że starannie zaplanowane podróże w czasie było głównym czynnikiem w zagwarantowaniu Wzniesienia. Pewne prawdopodobne rzeczywistości waszej, nie tak odległej przeszłości miały interwencje, które pozwoliły na utrzymanie planetarnego Wzniesienia w zaplanowanym czasie. Rzeczywiście, o wiele więcej wysiłku, niż możecie sobie wyobrazić, zostało włożone, aby zapewnić Nową Ziemię, którą obecnie zamieszkujecie. Byli wysłannicy z przyszłości, którzy powrócili z różnych epokowych hologramów czasu, aby to zapewnić, i wielu z was brało w tym udział.

To może wydawać się jak science fiction, ale powiemy wam, że porażka hiszpańskiej Armady (Inkwizycji) (za czasów panowania Elżbiety I — kr) i klęska nazistowskich Niemiec były dwoma takimi wydarzeniami, gdzie wysłannicy “z przyszłości”. wpłynęli na ich wynik. Obie te grupy, Inkwizycja i Trzecia Rzesza, były rdzenną energią aryjskich Synów Beliala z Atlantydy. Gdyby te wydarzenia nie były pod wpływem wysłanników, wasza planeta podążyłaby zupełnie inną ścieżką i Wzniesienie nastąpiłoby znacznie później i w znacznie inny sposób. Kataklizmy, które wasi wieszcze przepowiedzieli, wystąpiłyby pomiędzy rokiem 1998 i 2012. Ziemia przechyliłaby się wokół własnej osi i kompletny restart i ponowne zasadzenie ludzkości na planecie miałoby miejsce, aby umożliwić nowy początek.

Jeśli jesteś uważnym studentem historii europejskiej, jesteś świadomy wielkiego nieprawdopodobieństwa hiszpańskiej porażki Armada. Niemieccy naukowcy i fizycy z całą pewnością by opracowali bombę atomową przed rokiem 1944. Prawdopodobna przeszłość została zmieniona. Wy byliście współtwórcami tej zmiany. I my rozumiemy, jak trudne może to być dla was do zaakceptowania, ale to jest rzeczywiście faktem, którego jesteście świadomi w wyższym umyśle. W istocie, niektórzy z was są wśród tych wysłanników teraz. Jeszcze wiele zaawansowanych dusz jest wśród zaawansowanych grupach dusz, które nawigują, jak to można powiedzieć, poszerzoną świadomość niezbędną do tworzenia Nowej Ziemi

Niektórzy dobrze znani uczeni z ubiegłego wieku, w tym Nikola Tesla i Albert Einstein, byli absolutnie inkarnowani z “przyszłej” epoki, podobnie jak niektórzy pisarze i artyści, tacy jak wizjonerski Stanley Clarke. Oni, podobnie jak i wy, przyjęli filtr dualizmu i “frontalnie” nie byli świadomi tej prawdy.

Ekspansja ziemskiego matrixa
.
W roku 2012, dokładnie w 12-12-12, wasza Ziemia wzniosła się do 12 wymiarów. Jest to transformacja krystalicznej spójności. Kreatywność jest wzmocniona, a dla wielu z was łukowa huśtawka dwoistości jest wykładniczo osłabiona. Oznacza to, że dostęp do wielowymiarowości jest zwiększony. Lecz to nie znaczy, że 3W dwoistość zniknie, ale raczej, że narzędzia, które pozwalają osobom o pewnym ilorazie Światła świadomie wzrastać do wyższego wymiaru, są teraz łatwo dostępne.

Jak już powiedzieliśmy, “ludzkie”, ziemskie doświadczenie dwoistości jest akredytowanym i honorowanym procesem uczenia się, przez który wiele różnych Istot inteligencji Boskiej podróżuje. Zanim jest ci “pozwolone” przez twoją wyższą jaźń na wejście do wielowymiarowych i równoległych systemów rzeczywistości, które są znacznie bardziej złożone, znacznie bardziej obszerne i otwarte, musisz najpierw nauczyć się optymalnie i odpowiedzialnie opanować energie myślowego tworzenia. Jesteś na uniwersytecie ziemskim w tym celu
aby zobaczyć z pierwszej ręki, poprzez fizyczną materializację, konkretne wyniki swoich myśli i emocji.

Dlatego właśnie Czas i Przestrzeń są celową iluzją i ten żywy “miraż” jest tak silnie zaprogramowany przez Boską Jaźń, że ty z konieczności musisz skupić swoje zewnętrzne zmysły na Uniwersytecie Dualności, określający fizyczną rzeczywistość. Taki “liniowy” fokus jest więc zaprojektowany. Filtry percepcji, które wydają się blokować wielowymiarowość są korzystne dla umożliwienia ludzkości stawienia czoła we wzroście poprzez ziemskie doświadczenie.

Gdy wzrost osiągnie pewien zaawansowany poziom ‘ilorazu światła“, wtedy i tylko wtedy możesz zdecydować się otworzyć i sięgnąć do bardziej ekspansywnej percepcji wielowymiarowej. Tę zdolność stworzył matrix roku 2012 i 2013 i dalej!

Ale należy pamiętać, że ludzie podróżują w czasie i przestrzeni prawie za każdym razem we śnie. I jest tu świetny efekt równoważenia w stanie przebudzenia i w doświadczeniach sennych.

Podczas gdy większość z was nie zdaje sobie z tego sprawy, możemy wam powiedzieć, że każdej nocy, w stanie bardzo głębokiego snu, przetwarzacie codzienne doświadczenia. W tym “śpiącym” stanie wyższa jaźń analizuje bardzo dokładnie te doświadczenia, które będą zamanifestowane w waszym życiu. Dokonujecie wyboru z menu nieskończonych możliwości i tworzycie te doświadczenia, które pozwolą wam na największy rozwój.

Wasze doświadczenia i ograniczone postrzeganie 3W fizycznej natury czasu i przestrzeni są w dużym stopniu ustalone przez neurologiczną strukturę i ta “zaprojektowana” struktura służy wam dobrze.

Pojedyncza linearna linia czasowa waszego “wybranego” doświadczenia jest ścieżką na fizycznej powierzchni, wzdłuż której życie wydaje się płynąć. W szerszej prawdzie, istnieją nieskończone ścieżki nad i pod waszym zaktualizowanym postępie, który jest częścią jednej, niewyobrażalnie cudownej sieci
. i ty, w swoim wyższym aspekcie, doświadczasz wszystkie z nich ..

Wasze życia na Ziemi są z wielkim planem i mają ogromny cel. Zdajemy sobie sprawę, że nie jest łatwo. Jednak nawet inkarnacje, które uważacie za wadliwe dostarczają lekcji dla ogromnego potencjału wzrostu.

Tworzenie doświadczenia

Szlachetną i istotną prawdą jest, że wszystkie dusze inkarnują na płaszczyźnie dwoistości ze swojej własnej woli i tworzą swoje okoliczności i doświadczenia w ziemskich wymiarach. Jesteście tutaj, aby nauczyć się odpowiedzialnego tworzenia. Wielu z was akceptuje, że jesteście tutaj w tym celu, ale trudno wam uwierzyć, że również tworzycie swój dzienny scenariusz życia, zwłaszcza wtedy, gdy wydarzenia, które występują są nieprzyjemne.

Możemy powiedzieć wam, że rozwijające się wydarzenia jakie napotykacie z dnia na dzień są określane przez wasze przekonania i postawy i oczekiwania ukształtowane i projektowane przez jedno i drugie. Kropka!

Zarówno pozytywne jak i negatywne nastawienie, świadome lub nie, manifestuje się do waszej rzeczywistości. Jeśli masz mentalność braku, tworzysz brak. Jeśli ciągle się martwisz i jesteś w strachu, przyciągasz to do siebie. Tak więc twoje przekonania i prognozowane myśli ze rdzenia przekonań muszą być skierowane świadomie na produktywną postawę. To wymaga wysiłku. Stosownie do tego, wielka lekcja każdego życia, każda podróż każdej duszy jest po to, aby nauczyć się ukierunkowywać myśli do celowych, pozytywnych miejsc. W przeciwnym razie znajdziesz się w trudnym problemie, w klatce własnej konstrukcji. Jesteś tutaj, aby nauczyć się odpowiedzialnego tworzenia i to jest wielka prawda.

Zmienianie przeszłości

Mówiliśmy już krótko o koncepcji zmieniania twojej przeszłości. To jest mentalny i bardzo ważny proces. Twoja pamięć jakiegoś zdarzenia rzadko odzwierciedla, jak to naprawdę się stało. Możesz teoretycznie zmienić swoją własną przeszłość, jak ją pamiętasz, i jest to cenny proces zwłaszcza jeśli przeszła bierność, czy akcja spowodowała ci wielki niepokój i zmartwienie. Szczególnie jeśli obniżyła twoje poczucie własnej wartości, a tym samym przyczyniła się do negatywnego nastawienia. Rozwodzenie się na temat tej negatywności ponownie utworzy negatywność w powtarzającym się cyklu. Przeszłość istnieje tak, jak twoja przyszłość w wielu prawdopodobieństwach. Błąd z przeszłości w rzeczywistości może być zmieniony przez wybranie alternatywnego wyniku. Takiego, który uważnie przemyślisz. Poprzez zmianę tej “pamięci” z przeszłości w skoncentrowanym wysiłku umysłowym w “Teraz”, możesz zmienić nie tylko jego wpływ na ciebie, ale także na inne zaangażowane osoby. Jest to wielce ważne w tym mentalnym procesie. Lecz wiedz, że umysł jest twórcą.
Proces jest prosty: w skupieniu wyobraź sobie jak specyficzne, niepomyślne zdarzenie ze swojej przeszłości zastępujesz innym wydarzeniem z lepszym wynikiem. Intensywna koncentracja i emocje muszą być wprowadzone do wizualizacji. Uwierz w ten proces. Jeśli była do nauczenia jakaś lekcja, przeanalizuj ją i przesuń się do innych myśli, lecz miej wiarę w zmianę. W ten sposób możesz uzyskać to, co potrzebujesz. I my ci powiemy, że to jest prawdziwa natura rzeczywistości. Zrekonstruowane wydarzenie, które utworzyłeś, będzie prawdopodobnym wydarzeniem, odtworzonym w projektowanej energii mentalnej, która formuje “nową przeszłość” i zapobiega piętnu powtarzającego się negatywnego wzorca. Poprzez konfrontację i ‘spojrzeniu w oczy’ problemowi z przeszłości i wizualizowanie nowego wyniku, przekraczasz czas. Powiemy wam, że wielu z was to robi w stanie snu, ale świadoma projekcja w tym procesie wzmacnia i przyspiesza pożądany rezultat.

Wiara jest kluczem. Jak już zostało powiedziane, “Czy uważasz, że jest to możliwe, czy też uważasz, że nie jest możliwe, obie strony są prawdziwe. Umysł jest budowniczym!

Zamknięcie

Mistrzowie, gdy osiągniecie wiedzę o współtworzeniu w którymkolwiek życiu, będziecie mieli wtedy zdolność do jednoczesnego zespolenia tej wiary, poprzez wspólny wysiłek we wszystkich wcieleniach. I usunięcia negatywnych przecieków błędów, urazów i nieproduktywnych przekonań, które istnieją w innych pobytach. To jest nauczane w Metatronicznych Kluczach. Przenosząc się do spójnej myśli theta możecie wejść do “siedziby duszy” i zharmonizować energię wszystkich wcieleń.

Wszystko z czasem!

Jestem Metatron i dzielę się z wami tymi prawdami.

I tak to jest.

Powyższy kanał jest chroniony prawami autorskimi © James Tyberonn

* allotrope – każdy z dwóch lub więcej postaci fizycznych, w których jakiś element może występować

Przetłumaczyła Krystal

http://lifeafteryear2012.blogspot.com/2 ... -time.html

To jest bardzo konkretny materiał z większością treści się zgadzam, ale niektóre zagadnienia warto " przełożyć z polskiego na nasze.." bo mają wieloaspektowość zrozumienia , co może gubić meritum treści.
Tylko kiedy...? :?

Obrazek
0 x

Miłość jest szczęściem!

Awatar użytkownika
songo70
Administrator
x 1186
x 625

Nieprzeczytany post autor: songo70 » niedziela 08 gru 2013, 19:22

Podczas gdy większość z was nie zdaje sobie z tego sprawy, możemy wam powiedzieć, że każdej nocy, w stanie bardzo głębokiego snu, przetwarzacie codzienne doświadczenia. W tym “śpiącym” stanie wyższa jaźń analizuje bardzo dokładnie te doświadczenia, które będą zamanifestowane w waszym życiu. Dokonujecie wyboru z menu nieskończonych możliwości i tworzycie te doświadczenia, które pozwolą wam na największy rozwój.

właśnie przebłyski takich snów miewałem lata temu, jednak tak jak szybko zacierały się w ciągu dnia po przebudzeniu,-
tak z biegiem lat pamięć o tych doświadczeniach również się zatarła z czasem, ale ten przekaz wywołał tą niepamięć do tablicy.
:D
0 x

LibraWomen
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post autor: LibraWomen » niedziela 08 gru 2013, 20:13

Pozwolę sobie zamieścić ten sam przekaz co Kiara przedstawiła, ale w rozszerzonej wersji dla wytrwałych czytelników długich treści ;)
Jest tylko jedno ale, przekaz jest kopią z roku 2012 listopada 05. Trochę to dziwne, nie uważacie? Takie odgrzewane kotlety. Na crystal tylko skrócili.

Czas, przestrzeń, podróże w czasie, teleportacje i szczęśliwe zakończenie

Pozdrowienia Mistrzowie! Jestem Metatron, Książę Światła i pozdrawiam każdego z was obdarzając bezwarunkową miłością. Poświęć chwilę, aby poczuć tą energię, zamknij oczy i wyczuj odżywczy kokon, który ciebie otula
zbiera się świta.

Porozmawiamy teraz na wiele tematów ze szczególnym uwzględnieniem czasu, podróży w czasie, istoty dualności i teleportacji. Dostrzegamy boskość w każdym z was.

Jako jednostki Boskiej Inteligencji i Istoty Światła
prosimy, zwróćcie uwagę na to, co wam oferujemy.

Czas i przestrzeń nawet u szczytu 2012 roku pozostają dla ludzi zagadką. W odniesieniu do znanych wam obecnie aspektów praw fizycznych ludzkość stawia pod znakiem zapytania podróże w czasie i podróże kosmiczne. Nigdy nie osiągniecie odległych rejonów „przestrzeni” czy „hiper-przestrzeni” w rakietach zasilanych tym czy innym paliwem. Nie można podróżować w czasie w skonstruowanych wehikułach czasu. Mówimy wam, że tu chodzi o koncepcję częstotliwości a nie wymysł fizycznego mózgu.

Podróże w czasie i teleportacje to rzeczywiście bardzo realne zamysły zarówno pod względem fizycznym jak i metafizycznym. Słyszeliście o bardziej zaawansowanych joginach czy szamanach, którzy opanowali ten proces, jednak takie mistrzostwo nie może mieć miejsca, zanim jednostka nie będzie na nie gotowa. Bardzo ważne jest, aby to zrozumieć.

Bardziej zaawansowane społeczeństwa waszej Ziemi, nazywane dobrotliwymi „kosmitami”, są w stanie manipulować teleportacją poprzez proces „wibracyjnej dematerializacji” cząstek stałych do antymaterii.

Takie teleportacje były dokonywane przez Atlantów używających technologii grupy Syriańsko-Plejadiańsko-Arkturiańskiej. W celu przesunięcia spójnych częstotliwości materii z jej pozornej fizycznej szybkości drgań do wibracyjnego stanu kwantowo – falowej antymaterii wykorzystywano specjalne kryształy Phi. Transport był następnie przetwarzany za pośrednictwem przewodu wiązki promieni lasera przez precyzyjne skierowanie energetycznej sygnatury do wektora celu podróży.Wasze własne badania dotyczące fulerenów lub alotropowych odmian węgla C60 zwanych „Bucky balls” (http://pl.wikipedia.org/wiki/Fulereny) ujawniają, że w pewnych warunkach molekularne dwudziestościany ścięte fulerenów powracają ze stałych nano-cząsteczek do fali kwantowej. Wasi naukowcy już dekady temu zauważyli, że elektrony pojawiają się i znikają w orbitach atomowych.Ludzkość zaczęła ponowne eksperymenty z teleportacją i podróżami w czasie przed ponad 80 laty, chociaż z niewłaściwych powodów. Spowodowała to twórczość HG Wellsa w czasach Tesli i Edisona. Niesławne wydarzenia nazywane eksperymentem Filadelfia naprawdę miały miejsce i były związane z działaniami wojennymi. Jego skutki, które okazały się katastrofalne i błędne, odsłoniły oszałamiające rewelacje dotyczące pola magnetycznego, pola grawitacyjnego, teleportacji i efektów czaso-przestrzennych. Nadal pozostają utajnione pod hasłem „projekt Montauk”.Nie zamierzamy wchodzić w obszary „tajnych operacji” czy „konspiracji”, jednak powiemy, że to, co było zamierzane w czasach „zimnej wojny” z „Montauk”, było niedozwolone. Pragniemy dodać, że życzliwe frakcje Sojuszu Syriańsko-Plejadiańskiego zawsze utrzymywały pod powierzchnią Ziemi stacje do teleportacji i, ze jest to technologia, która będzie wykorzystywana jedynie w dobroczynnym celu.Ziemia stanowi chroniony poziom wolnej woli i miejsce dla rozwoju ludzkości. W Kosmosie istnieją inne planety i formy życia w dualności, które są bardziej zaawansowane technologicznie. Życzliwa grupa Ashtar utworzyła dla Ziemi i jej wzniesienia ochronną tarczę
, a wielu z was, w waszym wielowymiarowym aspekcie, stanowi część tej ochrony. Jesteście Syrianami, Plejadianami, Arkturianami.Chcielibyśmy jeszcze dodać, że niektóre rządy i naukowcy zdają sobie sprawę, że pod Ziemią istnieją Syriańsko – Plejadiańskie bazy, włącznie z tymi w niesławnym obszarze Nevada. I choć może to być dla was zaskoczeniem, istnieją tam dobrze funkcjonujące instalacje stworzone przez grupę Syriańsko – Plejadiańską z udziałem ludzi. Zaznaczamy, że nie będzie udostępniona żadna technologia, z pomocą której będą mogły być prowadzone wojny.

W prowadzące do wzniesienia stopniowanie Ziemi włożono więcej wysiłków, niż możecie sobie wyobrazić. Wzniesienie Ziemi nastąpi 12-12-12, a wzniesienie masy krytycznej ludzkości dokona się w ciągu 15 pokoleń. Chcemy wam powiedzieć, że taką potwierdzającą informację przekazali wysłańcy z przyszłości, z różnych hologramów epok czasowych. Niektórzy byliby dla was szokujący. Jeszcze wam powiemy, że klęska hiszpańskiej armady (związanej z Inkwizycją) a nawet hitlerowskich Niemiec, to wydarzenia, na które mieli wpływ ci wysłańcy „powracający z przyszłości”. (Obie grupy pochodziły z trzonu energii aryjskich synów Beliala z Atlantydy). Gdyby nikt nie zareagował na te wydarzenia, dzieje planety przybrałyby zupełnie inny bieg.

W rzeczywistości to i niektórzy z was są takimi wysłannikami. Wielu należy do grup metafizycznych. Niektórzy są naukowcami (jak Nikola Tesla czy Albert Einstein), inni artystami czy autorami jak Stanley Clarke. Wy, podobnie jak oni, przyjęliście filtr dualizmu i nie byliście świadomi tej prawdy.

Pisarze science fiction piszący scenariusze dla filmu i telewizji, szczególnie dla „Kontaktu” i „Star-Trek” dobrze czuli temat teleportacji. Jednak trzeba pamiętać, że wspaniałe podróże w czasie i teleportacja to nie to samo. Jeśli wziąć pod uwagę, że ziemski poziom jest pozornie stabilny w czasie liniowym a człowiek jest na nim zdolny poruszać się w przestrzeni, wtedy przeciwieństwo spowodowałoby pojawienie się specyficznego efektu Torusa z paralelami, które byłyby do pewnego stopnia stałe w przestrzeni / miejscu i byłyby w stanie przenosić w czasie.

Wielowymiarowy aspekt 12-12-12

W 2012 roku, dokładnie z datą 12-12-12 wasz ziemski poziom wzniesie się do 12-tu wymiarów. To jest krystaliczna transformacja spójności. Wzmocnieniu ulegnie kreatywność, a u wielu z was odchyły dualności wykładniczo się zacieśnią. To oznacza, że wielowymiarowy dostęp stanie się jeszcze łatwiejszy. Jednak to nie oznacza, że zniknie dualność trzeciego wymiaru.

Ludzkie doświadczanie poziomu ziemskiego w dualności jest akredytowanym i zaszczytnym procesem uczenia się, któremu poddaje się wiele różnorakich istot Boskiej Inteligencji. Zanim wasza Wyższa Jaźń pozwoli wam podróżować do wielowymiarowych i równoległych systemów rzeczywistości, które są o wiele bardziej złożone, rozległe i otwarte, najpierw musicie nauczyć się optymalnie i odpowiedzialnie doskonalić swoją stwórczą energię myśli. W tym celu odwiedzacie Ziemski Uniwersytet
, aby na własne oczy zobaczyć konkretne skutki własnych myśli i emocji dzięki ich fizycznej materializacji.

Właśnie dlatego czas i przestrzeń zostały przeznaczone na miejsce nauki, i ten wyrazisty „miraż” jest tak silnie zaprogramowany przez Boską Jaźń, że z konieczności musicie koncentrować swoje fizyczne zmysły na fizycznej rzeczywistości nazywanej Uniwersytetem Dualności. Taka „liniowa” koncentracja została specjalnie zaprojektowana, a filtry percepcji, które zdają się blokować wielowymiarowość, są korzystne, ponieważ umożliwiają ludzkości zmierzenie się z doświadczeniami poziomu ziemskiego i dzięki temu wspomagają rozwój. Kiedy wzrost osiąga określony zaawansowany poziom „ilorazu światła”, wtedy i tylko wtedy jednostka może podjąć decyzję, czy wybiera otwarcie tworząc pomost do bardziej ekspansywnej wielowymiarowej percepcji. I o to chodzi w przemianach związanych z rokiem 2012.

Lecz pamiętajcie, że wy, ludzie, podróżujecie w czasie i przestrzeni prawie podczas każdego snu. To daje wam świetną możliwość stwarzania równowagi pomiędzy jawą a snem. Chociaż większość z was nie zdaje sobie z tego sprawy, mówimy wam, że każdego dnia przetwarzacie swoje codzienne doświadczenia w głębokim stanie śnienia.

I w tym stanie „uśpienia” Wyższa Jaźń bardzo starannie sprawdza wszystkie doświadczenia, jakie objawiają się w waszym życiu. Dokonujecie wyboru spośród nieskończonych możliwości i tworzycie doświadczenia, które umożliwią wam największy rozwój.

Wasze doświadczenia i ograniczone postrzeganie fizycznej natury przestrzeni trzeciego wymiaru są w przeważającej mierze określane przez waszą strukturę neurologiczną, i tak „zaprojektowana” struktura dobrze wam służy.

Pojedyncze linie czasu „wybranego” przez was fizycznego doświadczenia jest pozorną ścieżką, wzdłuż której zdaje się płynąć wasze życie. Według szerszej prawdy istnieje nieskończona liczba dróg w górę i w dół, które urzeczywistniają wasz rozwój, które tworzą niesamowicie wspaniałą sieć
, a wy w wyższych aspektach przeżywacie je wszystkie, można to tak ująć.

Dlatego, skoro tak wielu z was zostało uwięzionych w nieco zafałszowanych koncepcjach spirali zstępującej ludzkości starając się z niej ”wydostać”, przypomnijcie sobie, że wszystko wokół was jest iluzją i, że wszyscy jesteście współtwórcami tego „snu”.Wasze życie na Ziemi pomimo wszystkiego, co wielu z was myśli, jest wspaniałym projektem i niesie wielki cel. Zdajemy sobie sprawę, że nie jest wam lekko. Nawet okresy uznawane za błędne, wnoszą ogromny potencjał lekcyjny.

Teraz w odniesieniu do kwestii wymiarowości
, ważne jest, aby wziąć pod uwagę i dostrzec to, co wam mówimy nawet, jeśli wasi naukowcy jeszcze tego nie akceptują. Materia występuje w widmach, dokładnie jak światło. Na jednym końcu widma jest materia, a na drugim – antymateria. Nie są w opozycji, lecz oscylują w różnych rezonansach częstotliwości. Wy wszyscy, każdy z osobna, bez wyjątku, macie wrodzoną zdolność zarówno do teleportacji jak i do podróży w czasie. Wasze prawdziwe Źródło jest w rzeczy samej w obrębie nie-materii lub antymaterii. Istniejecie w wielu, wielu rzeczywistościach równocześnie. Jak tylko osiągniecie określony poziom zaawansowania, zdyscyplinujecie wolę, odpowiednio zastosujecie intencję i koncentrację własnej woli jako trampolinę – bez użycia ego trzeciego wymiaru – wtedy możecie wstępować w inne linie czasowe. Hologramy czasu stanowią w pewnym stopniu analogię do barw. Każdy człowiek żyjący w trzecim wymiarze jest zgodnie z projektem skupiony przeważnie na jednym kolorze.

Zapewniamy, że wasze obecne życie, obecna cywilizacja, współistnieje w waszej rzeczywistości „TERAZ” obok wszystkich tak zwanych przeszłych i przyszłych żyć i cywilizacji na Omni-Ziemi. Więc zarówno twoje teraz jak i ich teraz istnieje równocześnie (w)
„TERAZ”.

W tym samym miejscu, po którym chodzicie, gdy odwiedzacie ruiny „starego” Egiptu, Grecji czy Rzymu, chodzą i żyją ludzie z tamtych epok a wspaniałe budowle, świątynie i piramidy są w doskonałym stanie i tętnią życiem. Z powodu innego wskaźnika częstotliwości wibracji czasu nie możecie ich zobaczyć ani oni was. To jest proste i logiczne, ponieważ wasze wymiary rozdziela fizyka czasu i przestrzeni. Zachodzi koegzystencja cywilizacji w jej szczytowej formie oraz „prastarych” ruin. Przechodzicie przez nie a one przez was, jak duchy!

Wszystko to stanie się zrozumiałe w następnych wiekach. I to jest faktycznie weryfikowalne zgodnie z geo-matematycznymi pojęciami i równaniami, które jeszcze pozostają niezrozumiałe, nierozwiązane przez waszych współczesnych naukowców. A jednak, co ciekawe, zostało to zobrazowane przez pisarzy gatunkuscience fiction.

W 2012 roku wielu z was jest w stanie odbywać globalne podróże, odwiedzać inne kraje i kultury istniejące obecnie równocześnie na waszej planecie. Istnieją znaczne różnice w rasowej demografii, religiach, językach, sztuce i muzyce. Aby to wszystko odwiedzić, podróżując po przestrzeni trzeciego wymiaru, potrzeba wiele starań, energii i liniowego czasu. W ten sam sposób jednocześnie istnieją wszystkie przeszłe i przyszłe epoki i czasy. Każda z tych epok posiada własną charakterystyczną sygnaturę wibracji energii i występuje wewnątrz własnego niepowtarzalnego hologramu czasowego; jednak absolutnie w tej samej przestrzeni Omni – Ziemi, na której żyjecie.

12-12-12

Wkrótce, z datą 12-12-12, połączą się axiatonalnie krystaliczne wiry z Arkansas i Brazylii, wszystkie słoneczne tarcze rozpoczną swoje emisje i będą się łączyć z krystaliczną siecią 144. Każdy z 12-tu najważniejszych elementów podwójnego penta-dwunastościanu 144-częściowej krystalicznej sieci połączy się z 12-ma wymiarami poszerzonej Ziemi, a 12 pasm waszego DNA zostanie całkowicie podłączonych do sieci. W tym okresie stopniowo zaczniecie coraz bardziej rozwijać większe wrodzone zdolności.

Po wzniesieniu 12-12-12 rzeczywiście zacznie się dla was powoli pojawiać możliwość dotarcia do innych czasów i miejsc, jednak to będzie dotyczyło szczególnie przyszłych pokoleń. Interfejsy przestrzeni i czasu ulegną połączeniu i będą się nawzajem przepływały.

Natura czasu

Czas i przestrzeń to aspekty tego samego mechanizmu. Przestrzeń jest w pewnym sensie zakrzepłym czasem przechowywanym w formie kinetycznej matrycy wewnątrz dualności, co umożliwia rozdzielenie i programy celowo zaprogramowanej iluzji sekwencyjnej metryki czasu. W związku z tym czas jest odwrotnością przestrzeni w dynamicznym swobodnym przepływie. Jednak obie formy występują w harmonicznych błyskach jednostek świadomości dzięki mechanizmom wewnętrznych i zewnętrznych impulsów materii do antymaterii poprzez czarne i białe dziury.

Wewnętrzne / zewnętrzne harmoniczne błyski stanowią nie tylko punkty, w których czas i przestrzeń stapiają się w jednorodną pianę, jest to również wskaźnik percepcji jednostkowej świadomości, który wytwarza błyski uwagi świadomości w każdym równoczesnym życiu. Zjawisko to występuje zgodnie z magicznym wskaźnikiem zwanym stałą Plancka, dokładnie pomiędzy 10 a – 43 na sekundę (tp = lp / c ~ 10 -43 )

W tym punkcie czas i przestrzeń łączą się i stają się nieliniowe, wchodzi w grę aspekt Torusa. Przestrzeń zostaje odwrócona, powraca do siebie a jednostki czasu pływają w nieliniowym nieciągłym kwantyzowanym polu tego, co nazywacie przeszłością, teraźniejszością i przyszłością.

Omni Ziemia

Rozdzielenia pomiędzy waszymi „życiami” są wkotwiczone w Omni-Ziemi w holograficznych wstawkach w programie „rozdziałów czasowych”. Zaawansowany człowiek może do nich wejść poprzez Mer-Ka-Nę przez centrum Nad-Duszy, gdzie są przyłączone wszystkie sekwencyjnie uporządkowane „życia” – jak światłowody szprychy do koła. W tym centralnym punkcie rzeczywiście jesteście w panelu kontrolnym, tam możecie zbadać i zmienić każdy aspekt jednego lub wszystkich swoich wcieleń nieliniowego TERAZ.

Chociaż grupowe programy czasowe (cywilizacji i epok) są wkotwiczone w określone punkty Omni-Ziemi (które często wykazują czasowe nadkrwawiające anomalie), nie trzeba odwiedzać takich ziemskich węzłów czasowych, aby do nich wejść. Raczej są dostępne indywidualnie przez skoncentrowaną świadomość kwantową. Ten proces jest nauczany w Kluczach Metatronicznych.

Pytanie do Metatrona: Czy istnieją obszary Ziemi, które wytwarzają naturalne zniekształcenia czasu?

Metatron: Tak, takie miejsca naprawdę istnieją. Mówiliśmy o tym również w poprzednich przekazach. Czas może być w pewnym stopniu przyrównany do programu komputerowego. Czasem mogą się pojawiać zniekształcenia w programach Windows w laptopie czy desktopie, mogą podlegać zniekształceniom oprogramowania a pożądane rozdzielenia pod-programów mogą się wymieszać tworząc mieszanki zakłócające i deformujące ułożony porządek. Zgodnie z tą analogią możemy powiedzieć, że czas i przestrzeń, jak je postrzegacie, stanowią liniowe podprogramy projekcji rzeczywistości ziemskiej siatki. Czas i przestrzeń można uznać za holograficzne wstawki programowe pozwalające kwantowej Omni-Ziemi poprawnie rozdzielać równoczesne rzeczywistości TERAZ i pozornie niezależne pobyty wcieleń.

Dlatego chcielibyśmy powiedzieć, że podobnie jak wasz Windows może powodować okazjonalne anomalie pośród programów, tak i programy holograficznej matrycy Ziemi czasu liniowego mają przepływy, które generują przemieszanie i zniekształcenia. Te zniekształcenia mogą powstawać na wielu poziomach. Pierwszy wynika ze strumieni grawitacji, które pojawiają się rytmicznie na określonych obszarach lub występują jako fale przybojowe (surgewave) lub fale fenomenalne / ekstremalne (rogue wave) . Kiedy tak się dzieje, zniekształcenie grawitacji wpływa również na kontinuum czasoprzestrzenne obszaru i stwarza wymiarową szczelinę bardzo podobną do tej, która pojawia się na biegunach.

Bimini

Teraz chcemy wam jeszcze powiedzieć, że zaburzenia, jakie występowały na przestrzeni ostatnich 12 000 lat, które dotyczyły ciągłości przestrzenno-czasowej w rejonie zwanym „trójkąt Bermudzki”, powodował Kryształ z Bimini – Kamień Tuaoi zwany też Kryształem Ogniowym. Jego „przegrzanie” spowodowane niewłaściwym użyciem doprowadziło kiedyś do implozji krystalicznego satelity (Drugi Księżyc Atlantydy). Wtedy kryształ dokonał przypadkowego bombardowania masywnymi falami energii jonowej wnętrza Ziemi i magnetosfery ziemskiej, co wywołało zakłócenia równowagi czasoprzestrzeni i nierównowagę w polu grawitacji. Konieczna jest jego naprawa, której efektem będzie stabilizacja niezbędna na Nowej Ziemi i zniwelowanie uszkodzeń wywoływanych przez niekontrolowane wyładowania. Trzeba zapanować nad ustabilizowaniem tektonicznych ruchów i zrównoważyć harmonikę pola krystaliczno-magnetycznego, co jest niezbędne do postępowania ekspansji wymiarów. Rozumiecie mnie?

Wstępna aktywacja / regulacja Kryształu z Bimini, jaka będzie miała miejsce podczas daty 12-12-12, spowoduje masywne wyładowanie tego, co jest uważane za toksyczną energię fal jonowych. Zaleca się, aby w czasie, kiedy ten kryształ będzie reaktywowany po raz pierwszy wraz z datą 12-12-12, oddalić się od niego na odległość około 60 km. Chociaż środki ostrożności zostały podjęte, jednak pierwsze uwolnienie jest w stanie zaburzyć i zewrzeć ludzkie aury. Pęknięcie pola aurycznego nie byłoby wprawdzie śmiertelne, jednak pierwsza fala z Tuaoi mogłaby skutkować powstaniem szczelin w aurze podobnie jak to się może stać podczas lotu długodystansowego lub flary słonecznej klasy X, powodując ciężkie krwawienia energii z aury.

Celem jego aktywacji jest naprawienie szkód. Będzie ostrożnie doprowadzony do równowagi w minimalnej funkcji. Będzie monitorowany, aby takie przypadkowe wyładowanie już nigdy się nie powtórzyło.

Punkty anomalii czasoprzestrzeni

Wszystkie wersje Omni-Ziemi współistnieją powyżej programowania liniowego. Jednak ten aksjomat prawdy jest dla was ludzi patrzących z pozycji trzeciego wymiaru jeszcze bardzo trudny do rozpoznania czy pełnego zrozumienia.

Dzieje się tak dlatego, ponieważ aspekty gęstości trzeciego wymiaru ludzkiej struktury fizycznej manifestują wewnętrzną dualność i efekty liniowego „programu czasu”, które umożliwiają doświadczanie planu ziemskiego. Zostaliście wstępnie indoktrynowani do liniowej percepcji istnienia na ziemskim planie.

Ten program liniowego postrzegania w dużym stopniu określa „normalny” wzorzec rezonansu dla rodzajów empirycznych prawdopodobieństw, jakie ludzkość wybiera, planuje i dostrzega jednocześnie „wzrastając” z bazowego punktu gęstej fizyczności w szerszą świadomość. Jednak mówimy wam, że źródło rzeczywistości, z którego wyłaniają się realia wszystkich wcieleń, nie jest „wyryte w kamieniu” i nigdy nie określa waszych kolejnych doświadczeń. Możecie przebierać w asortymencie potencjałów doświadczeń, jakie chcecie przeżyć. Zarówno Kosmos jak i całe Życie zawarte wewnątrz i na zewnątrz są zawsze tworzone w chwili TERAZ.

I chociaż wstępnie jesteście przygotowani na doświadczanie liniowe, to macie nie tylko możliwość sięgnąć poza fizyczne zaprogramowanie, a dokonanie tego jest waszym ostatecznym celem. Zasiedlone przez ludzką świadomość żywe ciało działa jak intensywny punkt koncentracji dla ziemskich doświadczeń. Zebranie w ciele fizycznym świadomości ze wszystkich poziomów skupia własną niezliczoną sieć zmysłowego postrzegania i komunikacji zarówno na poziomie zwyczajnym jak i na nadzwyczajnym. W odniesieniu do tego ostatniego postrzegacie zatem stale w sposób nie możliwy dla „normalnych” fizycznych zmysłów. Istnieją rozległe wachlarze barw, dźwięków, kodów elektromagnetycznych i zmysłowych odczuć, które można zobaczyć i apercypować (postrzegać i rozumieć) na poziomie komórkowym jak i na poziomie krystalicznym sieci czakr w świadomości kwantowej, pochodzących ze świadomości kwantowej, które wpływają na was geometrycznie i wibracyjnie (pod względem częstotliwości).

Ta sieć łączy wszystko, co znajduje się w podobnej harmonicznej częstotliwości. Lecz ludzkość nie jest za bardzo świadoma tych nadzwyczajnych poziomów interakcji, jakie zachodzą pomiędzy wszystkimi spektrami ciał – krystaliczno-magnetycznie i materialnie – w ramach biologii. Te nakładki występują w świetlistym ciele krystalicznym Mer-Ka-Na, które ma o wiele szerszy zasięg niż ludzkość jest w stanie zauważyć. Jednak komórki fizyczne mogą i reagują ze sobą biologicznie a ich aktywność wyzwala nawet jeszcze wyższe centra świadomości ciała świetlistego wiążąc się w i poza czasem liniowym. Bardziej w wielowymiarowości.

Wielowymiarowe hologramy czasu

Dlatego w tym tekście powiemy o czasie i jego naturze w więcej niż jednym kontekście. Będziemy mówić o ludzkiej percepcji czasu, jak odnosi się ona do waszego doświadczania pobytu na Ziemi i waszej zdolności pisania i korygowania zarówno przyszłości jak i przeszłości. Zahaczymy również o mechanikę separacji holograficznych wkładek programów czasu na Ziemi i ich mocowania w określonych punktach Omni-Ziemi.

Cóż, wiele punktów na Ziemi posiada magnetyczne i grawitacyjne wibracje, które tworzą czasowe anomalie. Niektóre zostały rozpoznane a inne – nie. Jak dotąd żaden z waszych naukowców głównego nurtu ich nie rozumie ani tym bardziej nie akceptuje. Czas jest podprogramem fizyki światła, w zasadzie jest stworzonym złudzeniem. To złudzenie manifestuje się w punktach zaczepienia dzięki grawitacji, współczynnikom obrotów Ziemi, elektromagnetyce i ukierunkowaniu względem Nieboskłonu. Wszystko to stanowi mechanizmy tego zjawiska.

Czas, jak go widzicie, to po prostu percepcja. Zapewniamy, że czas naprawdę nie istnieje w sposób liniowy, jak go w dualności odczuwacie. Nawet w przefiltrowanym pryzmacie dualności na waszej planecie istnieją pewne obszary wymiarowych nakładek, w których mogą i występują uderzające anomalie czasowe. Widzicie, jest wiele Ziem istniejących koncentrycznie wewnątrz przestrzeni, które zna i zamieszkuje rodzaj ludzki. Są też wibracyjne mechanizmy łączące te nakładki równoległych wymiarów, one tworzą bramy do innych podprogramów ram czasowych i rzeczywistości, które współistnieją inaczej i bardziej namacalnie w tych wyjątkowych miejscach. Jednak zrozumcie, drodzy ludzie, ludzkie mózgi ich nie doświadczą ani ludzka biologia nie odczuje. Stanie się to dopiero w wyższych multi-wymiarach, za pośrednictwem wyższego umysłu, gdzie istniejecie tak samo wyraźnie, tak samo materialnie jak w fizyczności.

Czas symultaniczny

Przestrzeń i czas to podprogramy cyfrowo-wymiarowego światła. Przestrzeń-czas jest zatem holograficznym serwerem, który może w ramach swojej pojemności przechowywać równocześnie wiele plików i pod-plików. Tak jak istnieją miejsca dostępu do pojemności komputera i można przechodzić od jednej do drugiej,w programie ziemskim istnieją lokalizacje wektorów kotwiczące holograficzne wymiarowe bramki umożliwiające dostęp do innych metrycznych/matryc plików rzeczywistości i formatów czasowych.

Tak jak żyjecie swoją „teraźniejszością” w postrzeganym przez was czasie, tak żyjecie wszystkimi swoimi istnieniami równocześnie. „Programy” czasu są holograficzne i są kodowane i powielane w określonych obszarach, zwłaszcza w rejonach polarnych. Tam występują bramy dostępu do wielu programów.

Rejon krystalicznego wiru w Arkansas posiada wiele nakładek niezliczonej dynamiki energii czasu-przestrzeni. Faktycznie stanowi krystaliczny portal, lecz lepiej nazwiemy go portalem o charakterze otwartym, który stanowi nie tylko tunel do innych punktów Kosmosu, lecz w rzeczywistości (a zwłaszcza) unikalną bramę do innych aspektów wymiarowych tego, co może być nazwane holograficzny program Omni-Ziemi. Można to nazwać wektorem bramy czasowej. Jest to jeden z wielu punktów koordynacyjnych na planecie, który utrzymuje wewnątrz skrypty kodów czasowych. Takie punkty współrzędnych są kotwicami, które określają każdą rzeczywistość świata fizycznego, Omni-Ziemi. I tak wewnątrz tych koncentrycznych nakładek można się łatwiej dostać do innych programów czasowych, innych światów, innych wymiarów. Starożytni adepci o nich wiedzieli, a z pewnością doświadczali ich – w różnym stopniu – tak zwani tubylcy.

Wektory bram czasu nie są jedynym sposobem dostania się do innych rzeczywistości. Faktycznie można to osiągnąć na niezliczone sposoby, włącznie z krystaliczną energią rezonansu Phi lub w głębokim stanie medytacji. Jednak, co wyróżnia punkty koordynacyjne bram wektorów czasowych to fakt, że program Omni-Ziemi jest tam sam wczepiony – używając uproszczonego wyjaśnienia – do określonych dostosowanych punktów, które na waszej planecie występują wewnątrz określonych matryc częstotliwości. Mają bardzo wyjątkowe przeznaczenie i różnią się w zależności od położenia jak na przykład Titicaca, Arkansas, Newgrange (Irlandia), Góra Shasta i Roslyn, które są głównymi gwiezdnymi bramami. Na pierwszym poziomie dostępu przechodzi się do innych światów, epok, innych programów czasu ziemskiego, natomiast drugi poziom stanowią przejścia do innych wymiarów w przestrzeni. Czy widzicie różnicę?

Pytanie do Metatrona:
„Czy chcesz nam powiedzieć, że Arkansas i inne takie „bramy wektorów czasu” pozwalają lub zwiększają zdolność do podróżowania w czasie?”

Metatron: Tak. Lecz nie zrozumcie mnie źle, lepiej powiedzieć, że wszystkie programy z holograficznych programów czasu wyraźniej współistnieją, są bardziej uchwytne w obrębie takich punktów. To nie znaczy, że jeśli ktoś wejdzie do krystalicznego wiru w Arkansas, znika z teraźniejszości i pojawia się w programie przyszłości czy przeszłości, lecz, że są tu (bardziej) dostępne okna do innych ram sekwencji czasowych. Jednak rzeczywiście, tutaj materializacja może nastąpić zupełnie świadomie a czasami przez przypadek. Opowiemy wam o pewnych technologicznych cywilizacjach, o jednej z przyszłości a innej z przeszłości – według waszych pojęć, które rozumieją prawdziwą naturę podróży w czasie i mogą dzięki tym technologiom odwiedzać inne epoki w różnych celach. To naprawdę może się dziać i się dzieje.

Podróże w czasie

Do podróży w czasie, jak wspomnieliśmy, dochodzi w waszej przeszłości i przyszłości. Chociaż były przypadki tymczasowego bywania ludzi w innych hologramach czasu, istnieją nieliczne przykłady, w których takie przejście było trwałe. Wasz admirał Byrd podczas swojego lotu polarnego naprawdę chwilowo widział inną epokę czasową. Większość zaginięć samolotów w okolicach Trójkąta Bermudzkiego, co było szeroko publikowane, nie powodowało trwałych przejść. Nastąpiły załamania czasu, lecz samoloty nie zniknęły zupełnie w innej epoce czasu. Tam raczej doszło do zakłóceń funkcjonowania instrumentów pokładowych, które spowodowały zmyłkę i ciszę radiową, a samoloty po prostu spadły do morza.

Niektóre z waszych rządów współpracujące z tajnymi koncernami opracowały już prymitywne mechanizmy do podróży w czasie. Jednak te nie są jeszcze na odpowiednim poziomie, ponieważ obciążenia, jakim podlegają „temponauci”, są znaczne i powodują starzenie się ciała ludzkiego o około 7 – 10 lat podczas jednej podróży. Obecnie mogą poruszać się tylko w obrębie około 20 lat do przodu i nie są zdolne do podróżowania w przeszłość. Z biegiem czasu, kiedy użytkowane urządzenia zostaną przekonwertowane z sił magnetycznych do krystalicznych pól bioplazmatycznych, możliwości się polepszą a nawigacje w czasie staną się umyślne i nie będą przypadkowymi zdarzeniami losowymi.

Optymalne nawigowanie w czasie zachodzi w Mer-Ka-Nie dzięki wysublimowanemu świadomemu bio-plazmatycznemu polu, które na pewno wspomaga wektor czasowy krystalicznego aparatu lecz przede wszystkim jest napędzane przez iloraz światła świadomości osoby podróżującej. Wielu z was dość często odbywa podróże w czasie podczas snu, a klucz do robienia tego optymalnie tkwi w nauczeniu się pozostawania w bardziej klarownym stanie poszerzonego stanu świadomości. Rzeczywiście istnieją prawa fizyki, które odnoszą się do wewnątrz-wymiarowej nawigacji po przestrzeni i czasie.

W niezbyt odległej przyszłości ludzkość ponownie odkryje te prawa. A kiedy to się stanie, pozorne granice pomiędzy przeszłością, teraźniejszością i przyszłością staną się bardziej zrozumiałe. Jak już wyjaśniliśmy, doświadczenia dualności w trzecim wymiarze wymagały zaprogramowania parametrów ograniczających szersze postrzeganie wymiarowości przez ludzkość.

W istocie to pojedyncze filtry soczewkowe trzeciego wymiaru wytwarzają iluzję liniowo – sekwencyjnego upływu czasu. Dlatego ludzkość uważa, że chwila istnieje a następnie jest na zawsze utracona, że po chwili nadchodzi następna chwila, aby wyparować w wielkiej mgle nieuchwytnej przeszłości. Powiadamy wam, że wszystko istnieje równocześnie w i na Omni-Ziemi i rzeczywiście w multi-świecie. Przeszłość, teraźniejszość i przyszłość są widoczne tylko dla tych, którzy istnieją w rzeczywistości trzeciego wymiaru. I programy, które mogą nawigować przez rozdzielone pliki epok czasowych na Omni-Ziemi.

Przeszłość jest dynamiczna

Przeszłość i przyszłość, jaką uważacie za własną, istnieje jako szereg elektromagnetycznych receptorów w krystalicznej części fizycznego mózgu i w niefizycznym umyśle w zakresie ultrafioletu. Te kody elektromagnetyczne mogą być zmieniane i znajdują się w stanie ciągłego przepływu. Zapisujecie swoje przeznaczenie a ono nie jest liniową dynamiką jednej drogi. Wasze stwarzanie własnej przeszłości jest tak samo ważne jak stwarzanie teraźniejszości i przyszłości. Przeszłość jest zatem dość plastyczna i nie bardziej ustalona niż przyszłość. Za pomocą mentalnych procesów i przekonań tworzycie własną przeszłość, a istnieje tak wiele ważnych wersji przeszłości, ile jest wersji przyszłości.

Mówimy wam, że jeśli następne pokolenie będzie od najmłodszych lat nauczane, że cesarstwo rzymskie aż do XVII wieku rządziło światem, to ta przeszłość naprawdę stanie się rzeczywistością, a odnalezione artefakty jeszcze ją potwierdzą. Jednak byłaby to zupełnie inna przeszłość niż ta, którą skonstruowało starsze pokolenie. Chociaż OBIE byłyby prawdziwe. Obie byłyby oddzielnymi i tak samo ważnymi plikami w holograficznym programie czasu.

Jako ludzie żyjący w dualności bierzecie za pewnik, że obecne działania mogą zmienić przyszłość, lecz obecne działania mogą również odmienić przeszłość. Przeszłość nie jest bardziej oderwana lub niezaangażowana od teraźniejszości i decyzji, jakie dzisiaj podejmujecie. Dzielimy się z wami wielką prawdą, nad którą możecie się zastanowić, że wszystko, co macie dziś jest efektem waszej przeszłości, możecie zatem usunąć z obecnej pozycji to, co nazywacie traumą lub błędnymi działaniami, jakie miały miejsce przed laty czy w innych wcieleniach. Co więcej, wszyscy powinni to uczynić! Elektromagnetyczne portale krystalograficzne wewnątrz ludzkiego mózgu u każdego z was są sfabrykowane i całkowicie osłonięte oraz u każdego zupełnie unikatowe. Prawdopodobna przeszłość może zostać zmieniona, a takie zmiany wcale nie są rzadkością. Te zmiany zdarzają się spontanicznie na skutek interwencji podświadomości. Teraz możecie nauczyć się dokonywać ich celowo za pomocą świadomości kwantowej przez Mer-Ka-Nę.

Liniowy aspekt przeszłości rzadko jest tym, co myślicie, że nią jest. W rzeczywistości ciągle zmieniacie wasze wspomnienia o przeszłości zależnie od doświadczeń każdej nowej chwili, każdego nowego wydarzenia. Jest to ciągła metamorfoza zachodząca pod wpływem chwili zdarzenia danego doświadczenia. Wasi hipnoterapeuci dobrze wiedzą, że pseudo-wspomnienia fikcyjnych lub zmienionych obecnych wydarzeń mogą być zaszczepiane w ludzkich mózgach przez głęboką sugestię a rzeczywisty sens tych wspomnień jest bardzo realny. To wynika z faktu, że przyszłość, teraźniejszość i przeszłość są przez każdą jednostkę stwarzane wciąż od nowa jako ewoluujące i zmieniające się przekonania, nastawienia i skojarzenia. I proszę zwrócić uwagę, że to, co się dzieje, stanowi faktyczne odtwarzanie i nie jest metaforyczne. Wprowadzane zmiany są naprawdę rzeczywiste. Małe wewnętrzne dziecko mimo upływu lat naprawdę mieszka w każdym dorosłym człowieku. Lecz to wewnętrzne dziecko też jest dynamiczne, nie jest uformowane w stałą wersję i nie pozostaje ciągle takie samo. Dziecko w ludzkim ciele zmienia się każdego dnia, podobnie jak nastolatek, młody dorosły i starszy człowiek w przyszłości.

Potęga chwili „teraz”

W związku z powyższym teraz od was zależy, jak wejdziecie w energie wzniesienia, jak ogarniecie potęgę TERAZ i uświadomicie sobie, że możecie i musicie zmienić przeszłość, indywidualną przeszłość uzależnioną od waszej obecnej postawy
. W chwili TERAZ poprzez Mer-Ka-Nę możecie przekonwertować i zyskać jako taką kontrolę nad swoją wielowymiarowością. To jest święta uniwersalna prawda, i ta prawda rozszerza się, kiedy do niej wkroczycie. Rozszerza się do mocy dającej punkt podparcia dla współtworzenia w niepowtarzalnej chwili TERAZ – podczas przebywania ponad czasem liniowym i w hologramie czasu Omni-Ziemi.

Mówimy wam, że osobiste problemy i blokady mogą występować, gdy bieg odpowiedniej przeszłości był utrudniony i nie mógł przebiegać spontanicznie. Czasem mogą też pojawiać się poważne nerwice, ponieważ jednostka nie zmieniła swojej przeszłości. Na przykład taka osoba mogła wybrać życie, w którym jakieś katastroficzne wydarzenie spowodowało jego dramatyczną utratę. Mogła tak wybrać z niezliczonych powodów związanych z rozwojem. A może, gdyby taka osoba spędziła szereg wcieleń wypełnionych miłością, bardziej zdawałaby sobie sprawę, że życie może pozornie zakończyć się nieoczekiwanie.

Niektórzy wybierają na lekcje życiowe tak silne traumatyczne urazy, że powodują nadmierne przeciążenia emocjonalne, które krwawią do innych programów wcieleń i negatywnie na nie wpływają. Te niepożądane działania mogą się manifestować jako intensywny lęk przed wodą, przed utonięciem i tym podobne. Mistrzowie, możecie wejść do świadomości kwantowej i wyeliminować negatywizmy, które zawierają lekcje wzrostu i zastąpić zdarzenie pozytywną alternatywą. Możecie zmienić przeszłość!

Musicie zrozumieć, że naprawdę mieliście powód, dla którego wybraliście traumę, a niektóre traumatyczne lub mniej pożądane doświadczenia mają wam pokazać, co może się wydarzyć, kiedy stwarzacie własną rzeczywistość nieświadomie. Jeśli ciągle myślicie, że świat jest zły, lub, że nie zasługujecie na nic dobrego, to takie projekcje myślowe spowodują manifestację nieszczęśliwych wydarzeń w fizycznej rzeczywistości. Jednak we wszystkich przypadkach macie możliwość i musicie wyciągnąć nauki, a następnie zamienić negatywne doświadczenia w pozytywne. Pod takim warunkiem można tego dokonać na poziomie świadomości Mer-Ka-Vy i Mer-Ka-Ny.

Powtarzamy, kluczem jest zrozumienie, że wszystkie rzeczywistości są płynne.

Kwantowa świadomość

Mistrzowie, wasze rzeczywistości we wszystkich wcieleniach są w ciągłym stanie płynnym. Nic z tego, czego doświadczyliście, nie jest „wyryte w kamieniu”, lecz ludzkość zapomniała o tej wielkiej prawdzie. Dlatego mówimy, że każdy scenariusz, jakiego doświadczacie, jest jednym z wielu potencjałów w niezmierzonym menu możliwości.

Te, których nie doświadczacie są tak samo ważne, jak te, które przeżywacie. Odpowiednio do tego macie możliwość przemieścić się do dowolnego wektora przez kwantową świadomość Mer-Ka-Na, aby zmienić dowolną rzeczywistość. Kiedy wy (i wszyscy inni) wybraliście jakieś traumatyczne doświadczenie, możecie je zmienić na takie, jakiego sobie życzycie.

Zawsze należy pamiętać, że świat rzeczywiście jest tworzony holograficznie przez wasze procesy myślowe, przetworzone w realne odbicia obrazów własnego wytworu. Kiedy naprawdę zrozumiecie, że wasze fizyczne doświadczenia i otoczenie jest absolutną materializacją waszych własnych uporządkowanych mentalnych wytworów i przekonań, wtedy macie w rękach klucz do otwarcia drzwi z zapisem przyszłości a także do ponownego stworzenia przeszłości.

Przejawia się to przez intencję i optymalne wykorzystanie waszej boskiej woli. Lecz to wymaga skoncentrowanego namysłu i zogniskowania wysiłków. Podczas urzeczywistniania waszej prawdziwej energii wolna wola jest obosiecznym mieczem, aż do odzyskania mądrości i oświecenia. Korzystanie z wolnej woli w mniej świadomych wcieleniach czyni fizyczne rzeczywistości czymś mniej niż wtedy, kiedy można korzystać z wcielenia bardziej optymalnie. Lecz i tu, z wyższego punktu widzenia dla większego wzrostu pojawiają się efekty przyczyny i skutku.

Odwiedzacie „Uniwersytet Dualności” na ziemskim poziomie aby się uczyć, jak powinno się odpowiedzialnie stwarzać i to dotyczy również procesu rozwiązywania problemów oraz doskonalenia wyzwań. Wszyscy będziecie wyszkoleni, każdy w swoim czasie. Nie stworzyliście poziomu dualności, aby ponieść klęskę. Nikt nie zostanie pominięty.

Po wzniesieniu na wyższy poziom ludzkość stanie się świadoma swojej prawdziwej wewnętrznej natury i boskości oraz swojego duchowego celu i niefizycznego źródła. Lecz większość ludzi żyjąca w trzecim wymiarze nie ma kontaktu z tą mądrością. Tak bardzo skoncentrowaliście się na gęstości waszej fizycznej rzeczywistości, że stała się ona jedyną rzeczywistością, jaką bierzecie pod uwagę i umacniacie.

Portale czasowo – wymiarowe

Lemurianie opuszczający Mu, którzy udali się do wewnętrznych rejonów Ziemi, nie eksplorowali jaskiń i nie przeszli tam tak po prostu. Nie odkryli nagle jakiejś jaskini ani nie wędrowali coraz głębiej, aż natknęli się na ogromną otchłań wewnętrznego świata. Raczej w celu przeniesienia się do innego hologramu po prostu zgromadzili się w bramie wymiarowo-czasowej, za pomocą intencji i opanowania podwyższyli swoje wibracje a następnie weszli do innego programu Omni-Ziemi.

Ów proces był też stosowany w różnych celach przez Atlantów Złotej Ery, choć zgodnie z bardziej naukowym i technicznym protokołem. Lemurianie oparli się raczej na naturalnych wektorach dostępu do czasoprzestrzeni, natomiast Atlanci mieli zaawansowane urządzenia i kryształy, które tworzyły wrota czasu.

Umiejętność nie jednoczenia się z czasem lecz nawigowania w nim daje do dyspozycji program, który służy zintegrowanemu procesowi ozdrowieńczemu całej wielowymiarowej Jaźni. Określone rejony na waszej planecie nieco ułatwiają dostęp do hologramów czasowych i wielowymiarowych aspektów. W Ameryce Północnej do najsilniejszych należą: Arkansas i Mount Shasta. Globalnie są to: Titicaca, Roslyn, Montserrat, Newgrange, Giza, Minas Gerais w Brazylii i jezioro Bajkał.

Dzieje się tak z powodu energii częstotliwości wypromieniowywanych w tych portalach. Chociaż można to osiągnąć w każdym czasie w polu Mer-Ka-Na. Żadne przeszłe wydarzenie nie jest „wyryte w kamieniu” ani z góry przeznaczone na niepowodzenie. Każde wydarzenie może być zmienione nie tylko przed i w czasie lecz również po wystąpieniu faktu. Jesteście tutaj, aby się tego nauczyć a nie, aby ponieść porażkę. Wszystko jest snem i nigdy nie było zamierzone, aby był to koszmar. To ma szczęśliwe zakończenie.

Świadome kształtowanie swojej przyszłości i umiejętność zmiany przeszłości są dla wielu z was jednymi z końcowych wyzwań, i żaden inny czas nie jest na to bardziej odpowiedni niż TERAZ. Jednak bądźcie pewni, że dyplomy są rozdane, dokonaliście tego i będziecie nadal kontynuować.

Zakończenie

Drodzy moi, wzniesienie nastąpi. Uwolnijcie swoje lęki i w energiach 2012 roku i poza nim twórzcie szczęśliwe zakończenie, na które czekaliście przez tysiące lat.

W 2012 roku nic się nie skończy. Bieguny się nie przesuną, oś Ziemi się nie przechyli ani żadna asteroida nie zniszczy Ziemi. Gospodarka nie wpadnie w zawirowania, nie będzie panował chaos. Jakiemu celowi by to służyło? 21-12-12 to nowy początek.., a wy, wszystkie części „was” z wielu poziomów, wymiarów, epok przeszłości, teraźniejszości i przyszłości, połączeni w TERAZ, jesteście tutaj, aby to się stało. Zapewniamy.

Ziemia się rozszerza, wzniesienie dokona się 12-12-12, a nowe szablony odrodzą się 21-12-12. Gradacja Ziemi do 12 wymiarów udostępni szablony dla wzniesienia ludzkości w ciągu 300 lat, 15 generacji. Wielu z was jest tutaj, aby nawigować!

Wszyscy dokonujecie gradacji, wszyscy dostąpicie wzniesienia. Każde serce w swoim czasie. Tego poziomu dualności nie współtworzyliście aby ponieść klęskę Nikt nie zostanie pominięty. Ten sen ma szczęśliwe zakończenie. Wypełnijcie je!

Jestem Metatron i dzielę się z wami tymi prawdami.
Archanioł Metatron via James Tyberonn 27/07/2012, # 75 -www.earth Keeper.com tłumaczenie Teresa Serafinowska

http://soulowicz.wordpress.com/2012/11/ ... konczenie/
0 x

LibraWomen
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post autor: LibraWomen » niedziela 08 gru 2013, 21:18

Jako, że temat wyżej dziwnie pasuje do moich rysunków postanowiłam je tu zamieścić.

Wielka Piramida, a związek z cząsteczkami fullerenów pentagonalnych, krystaliczna sieć Phi, kształt torusa, wielowymiarowość, pas oriona, układ słoneczny w jednej budowli.

Podzielę się moimi dawnymi obserwacjami w postaci rysunków, a zależnościami jakie zachodzą miedzy tymi tematami. Jest tylko jeden minus, rysunki są odwrócone ze skanera, a nie mam programu graficznego by to zmienić, chyba że ktoś chce się tym zająć. Za to po kliknieciu w obrazek przeniesie was do prawidłowej pozycji obrazka ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
0 x

Awatar użytkownika
Dariusz
Administrator
x 27
Podziękował: 4972 razy
Otrzymał podziękowanie: 1646 razy

Nieprzeczytany post autor: Dariusz » niedziela 08 gru 2013, 22:02

@Liba, zamieść te informacje również w tym temacie >> lub utwórz osobny wątek.
0 x

Pozwól sobie być sobą, a innym być innymi.

ODPOWIEDZ