Stoi na parapecie i się cieszy

Pozdrawiam - Thotal

Thotal pisze:Kabelków jest 26, skręciłem je lewostronnie i ścisnąłem plastikową koszulką termokurczliwą (podobnie jak w "oryginale"), druciki są pozostałością po elektrykach, którzy montowali mi system przy furtce.
Umocowałem zestaw w butelce po winie z korkiem przewierconym i usztywnionym stearyną ze świeczki.
Butelkę wstawiłem do blaszanego, okrągłego pojemnika z wyciętym częściowo dnem ( pojemnik po markowym alkoholu )
To wszystko![]()
Zdjęcia nie wstawię, bo nie wiem jak![]()
Pozdrawiam - Thotal
margo0307 pisze:
Styczeń 23, 2013 o 13:29
Zainspiorowana książką Christine R.Page “Rok 2012 i środek Galaktyki, chciałabym podzielic się z Wami pewnymi przemysleniami
Cyt. Eter – 5 żywioł – jest niebiański i niematerialny, a mimo to nie mniej realny od drewna, wiatru, płomienia kamienia czy żywego ciała.
Cechami zywiołu eteru są: unifikacja, przestrzenność, niewidoczność
Na jego poziomie zaczyna się łączenie biegunowości i przeciwieństw – bez konieczności oddzielania ciemności od światła, negatywizmu od pozytywności, dobra od zła a nawet Ducha od materii.
Wszystko jest akceptowane jako wieloraka manifestacja tej samej esencji (
)
Kiedy bieguny egzystencji zaczną się łączyć i przenikać, a zasłony między wymiarami ulegną rozproszeniu, wzrośnie uwrażliwienie na skutki naszych działań odczuwane przez innych. ..”
Mówiąc inaczej – zaczniemy czuć sercem to, co czują inne istoty bez poczucia winy, oskarżeń, zaprzeczeń i projekcji
Z upływem czasu zapomnieliśmy o iluzorycznej naturze holograficznych obrazów podtrzymywanych przez naszą własną świadomość i uwierzylismy, że świat istnieje niezależnie i poza zasięgiem naszej kontroli.
W rzeczywistości ma on charakter “wirtualny”, a występujące w nim twory możemy przekształcać równie szybko jak własne myśli.
Od tysięcy lat siłami sprawczymi kierowanej przez nas rzeczywistości są emocje powiązane z żywiołem wody oraz “racjonalne” przekonania należące do zywiołu powietrza
W chwili obecnej, u progu nowej ery współczucia, harmonii i więzi, zaczynamy odzyskiwać kontakt z aspektami rzecywistości, cierpliwie czekającymi aż sobie o nich przypomnimy
Są też oczywiście tacy, którzy pragną podtrzymywać dualność i oddzielenie biegunów rzeczywistości z powodu własnych, egoistycznych celów i pobudek.
Ci mistrzowie strachu dążą do podziału ludzi, wprowadzając lęk, nieufność i poczucie wstydu, wiedzą bowiem, że powszechne współdziałanie, współczucie i zaufanie zniszczy ich autorytet i obruci wniwecz ich niecne cele.
Chcąc utrzymać się “na fali” będą wykorzystywać naszą niepewność i chaos w celu utrzymania władzy
Tyle tylko, że coraz więcej tzw. “zwykłych ludzi” zaczyna już rozumieć, iż wiele głoszonych od wieków dogmatów opiera się na całkowicie błędnym rozumowaniu
Zaczynamy wsłuchiwać się w głos wewnętrznego przewodnictwa, który mówi nam coś zupełnie innego
Thotal pisze:Wczoraj wieczorem ją przeglądałem, a dziś idzie do druku
Thotal pisze:TY też ?![]()
Pozdrawiam - Thotal
Thotal pisze:...
Butelkę wstawiłem do blaszanego, okrągłego pojemnika z wyciętym częściowo dnem ( pojemnik po markowym alkoholu )
songo pisze:...
a flaszek w tym kraju to jeszcze nie brakuje![]()
...
Dariusz pisze:Zgadza się, ale jeśli już chcemy go użyć to nie może być mowy o aluminiowym.