Alan Wats o ziemniaku
https://youtu.be/XLjGdE6gdjo
ps huraaa nauczyłam się wstawiać filmy

Zauważ, że jak Kiara pisze wielokrotnie "syntetyki " zostały stworzone jako niewolnicy - "piekna idea" zwłaszcza tzw energii świetlistych
filiżanka pisze:Jeśli by przyjąć za prawdę Twoją (oraz opcji która propagujesz ) teorię to przy stanie dominującej większości tzw, syntetyków ( 90 % ? )
i tym co się dzieje na planecie: rzeź ludzi w Afryce, półwyspie arabskim, lawina strachu w Europie to Syntetyki czerpały by energię od syntetyków a ww teoria uznaje to za niemożliwe.
Amitie pisze:Uważam, że trzeba pokochać samego siebie,
jak mozna kochac kogos, nie kochajac samego siebie,-
jak mozna kogos szanowac nie majac szacunku do siebie samego![]()
[/quote]Kiara pisze:[quote=filizanka]Zauważ, że jak Kiara pisze wielokrotnie "syntetyki " zostały stworzone jako niewolnicy - "piekna idea" zwłaszcza tzw energii świetlistych
Kiara pisze:Już pisałam że ziemia była czasowo przekazana do dyspozycji Energii , które zniszczyły swoją planetę, walkami oraz przeróżnymi manipulacjami energią. To nie były Energie świetliste, a bardzo ciemne.
Doskonale o tym wiesz, bo temat przewija się od kilku lat, a mimo wszystko manipulujesz moimi tekstami. Te Energie stworzyły na drodze wielu eksperymentów genetycznych istoty identyczne jak ludzie ale nie posiadające duszy.
- to się w końcu zmierz Kiaro z tym tematem.
No cóż może lepiej wsadzić głowę w piasek i udawać że tematu nie ma?
Każdy niech zrobi jak uważa, jak mu dyktuje sumienie, czy tak , czy siak i tak wcześniej , czy później będzie musiał zmierzyć się z tym tematem.
Co do ''syntetyków'' a przekazu Rajskiej to obie wersje są nieetyczne. Rajska ''wygrywa'' jedynie tym, że mówi, że taka nowo powstała ''dusza'' ma szanse na dalszy rozwój jeżeli zasłuży, program ulega wykasowaniu. Nie wiem co jest gorsze: być napisanym programem czy powstać ze ''zlepków'' wymieszanych ze sobą energii, które kiedyś gdzies tam egzystowały.
ex-east pisze:Otóż całe to ezoteryczne blablanie o miłości , kochaniu , wznoszeniu się coraz to wyżej i wyżej na wyżyny niewzniesione najwyższych świetlistych ( A JAKŻE) ENERGII ... to ściema. Nie musisz spełniać żadnych warunków by nawet nie wiedzieć, że jakieś tam wzniesienie, czy też Odrodzenie duszy nastąpiło .. po prostu to robisz i dopiero inni to dostrzegają w Tobie , a kiedy Tobie mówią o tym, że Ciebie widzą świetlistą czy jakąś tam, to Tobie zwyczajnie jest wtedy głupio i nieswojo ... jakby kłamali. Przecież nie robisz nic nadzwyczajnego
zimno jest tylko brakiem ciepla,-
a zlo, niedoborem Milosci..
filiżanka pisze:
Jeśli by przyjąć za prawdę Twoją (oraz opcji która propagujesz ) teorię to przy stanie dominującej większości tzw, syntetyków ( 90 % ? )
i tym co się dzieje na planecie: rzeź ludzi w Afryce, półwyspie arabskim, lawina strachu w Europie to Syntetyki czerpały by energię od syntetyków a ww teoria uznaje to za niemożliwe.
To jest bardzo ciekawy argument. Kiaro czy mogłabyś się do tego fragmentu odnieść.Jestem bardzo ciekawa Twojego zdania
PS. rodzi sie jeszcze jedno zasadniecze pytanie- czy "syntetyki" sa sila niszczaca z zalozenia,-
czy tez maja wybor swojej wlasnej drogi- dobra lub zla
Kiara pisze:Jeszcze raz syntetyki nie maja duszy.... wcielony program w postaci wiązki energii lub inaczej nie jest dusza.Określenie "młoda dusza" czy z wyzerowana pamięcią ich nie dotyczy.Programy samo modyfikujące się mogą tworzyć programy, to jest możliwe.
Syntetyki sa programami mogą w pewnym zakresie modyfikować swój program ale nigdy go nie mogą zmienić. Zatem co LUDZIE widzą jako ich wybory są to reakcje na impulsy energetyczne w ich bardzo precyzyjnym oprogramowaniu. Jeszcze raz zmiany ewolucyjne, którymi przekraczamy standardy powodują wyłącznie uczucia, syntetyki ich nie posiadają.
Nie tylko nie posiadają ale nie odczuwają i nie rozumieją, ich programy oparte sa na kopiowaniu reakcji LUDZI w określonych sytuacjach. (..)
To jest naprawdę bardzo trudny temat , potrzeba w nim wiele taktu i delikatności oraz wiedzy, bo nie o to chodzi żeby selekcjonować i poniżać, a oto żeby zrozumieć i podejmować swoje decyzje życiowe oparte o większy zakres wiedzy... żeby nie dać się wabić w pułapki i wikłać w emocjonalne układy, które nam szkodzą.
Kiara pisze:Po pierwsze i najważniejsze... NIE MAM ZAMIARU NIKOGO DO NICZEGO PRZEKONYWAĆ.
Kiara pisze:
Zatem powiedzieć co wiem mogę, ale nie wejdę w dyskusję żadnej "walki" o pierwszeństwo mojej wiedzy, nie ten czas, albo strata czasu , bo każdy musi sam odnaleźć prawdę.
ex-east pisze:Przecież to tylko program bez uczuć. Można go wykasować bez zawracania sobie głowy czy nie krzywdzimy kogoś - tu moralność nie obowiązuje
blu pisze:W temacie jest mnóstwo kwestii technicznych, w tym aktualizacji programów, np. z wiekiem, przesyłania "zleceń" od "góry" itd. Można przyjąć, że podlegają oni prawie w 100% swego rodzaju maind control.
W sumie przydałoby się parę rad w dziedzinie zabezpieczeń energetycznych.
chodzi o to ,że jest ich większość , jak wyraziła się Kiara.. Mniejsza o procentowy udział.blueray21 pisze:W tym temacie procentowy udział syntetyków w wysokości 90% nigdy wcześniej nie padł i ja nie widzę potrzeby przejaskrawiania problemu, więc uznaję to za pomyłkę.
Wątpliwości jest całe mnóstwo. Ale znów -sspójrzmy na siebie. Uważamy, że myśli są nasze i tylko my jesteśmy ich twórcami. Przyjmujemy takie założenie bo daje ono nam spokój , ze kontrolujemy własne życie i wybory które podejmujemy są tylko nasze. Jednakże wiesz sam jak to jest z tą kontrolą. Można , poprzez nadawanie odpowiednio spreparowanych treści medialnych , kontrolować masy poprzez telewizję i radio chociażby. Wystarczy podać treść w przekonujący sposób włączając w to godny zaufania głos "przejętego" prezentera , albo gesty ( w przypadku telewizji ) czy mimikę twarzy - tzw mowa ciała. Ludzie widząc "przejętego" prezentera odbierają jego nastrój i zaczynają myśleć podobnie. Zresztą technik manipulacji jest cała masa i to takich , o jakich nam się nie śniło nie wyłączając modulowania samego sygnału nadawczego tak, by zestrajał się z umysłem odbiorcy działając na podświadomość . I do tego nie musisz nawet gapić sie w telewizor, wystarczy, że jest włączony i nadaje sobie w tle. Kto zagwarantuje , że na przykład nie istnieją urządzenia wykorzystujące jonosferę do przesyłania silnych sygnałów działających na częstotliwościach rezonansowych Schumanna - tych samych na których "nadają" wyładowania atmosferyczne i jednocześnie tych samych , na których pracują mózgi - do wpływania na podświadomość , lub nawet na świadome wybory ludzi ? .. że o Syntetykach nie wspomnę. To obszerny temat w kwestii mind control o którym wspomniałeś.W temacie jest mnóstwo kwestii technicznych, w tym aktualizacji programów, np. z wiekiem, przesyłania "zleceń" od "góry" itd. Można przyjąć, że podlegają oni prawie w 100% swego rodzaju maind control.
.Wiadomo z całą pewnością, że robią za wampiry energetyczne i są przekaźnikami ludzkiej energii życiowej.
Tym nie mniej jednak nie chodzi tu o jakieś podziały społeczeństwa, bo już było powiedziane, że odróżnić się nie da, jeśli ktoś nie postrzega energii, a takich mamy ciągle mało
W moim przypadku skutecznie działa ZMIANA. Jak czujesz się osaczany przez energetycznego wampira, który podsuwa Tobie ciągle jakieś "marchewki" ( np majątek , pieniądze, dobrą pracę ) , ale w zamian doi Cię niemiłosiernie, że aż to czujesz fizycznie jak schodzi z Ciebie życie to nie czekaj aż będzie za późno. Zostaw wszystko , nawet ostatnią koszulę , i wieeej jak najdalej
Kiara pisze:Zauważ, że jak Kiara pisze wielokrotnie "syntetyki " zostały stworzone jako niewolnicy - "piekna idea" zwłaszcza tzw energii świetlistych
Już pisałam że ziemia była czasowo przekazana do dyspozycji Energii , które zniszczyły swoją planetę, walkami oraz przeróżnymi manipulacjami energią. To nie były Energie świetliste, a bardzo ciemne.
Doskonale o tym wiesz, bo temat przewija się od kilku lat, a mimo wszystko manipulujesz moimi tekstami. Te Energie stworzyły na drodze wielu eksperymentów genetycznych istoty identyczne jak ludzie ale nie posiadające duszy.
Kiara napisała(wytłuszczenie moje)
Off Topic
Sztuczna inteligencja / program , stworzył bardzo dawno temu Człowiek z Duszą, ten eksperyment był tworem poszukiwań , a zarazem usiłowań skopiowania natury w jak najbardziej doskonały sposób. Miał nam służyć , a jednak nas zniewolił, i wyszedł z pod kontroli uniezależniając się od swojego twórcy. Ponieważ polega on wyłącznie na modyfikacji programu jest szybszy od naturalnej ewolucji Człowieka, wyprzedza go jak wyprzedzają nas wszystkie funkcje komputera sprzężonego z polem informacyjnym.
Moim zdaniem to istotnie bardzo ważne kto stworzył sobie niewolników? Kto ponosi odpowiedzialność za to kim są szaraki ? Czy szaraki miały lub mają jakikolwiek wybór w sposobie "pobierania energii ? Kto je na takie działanie zaprogramował ?
Kiara pisze:
Szaraki mogą pobierać energię ze wszystkich istot , które posiadają Iskrę Życia, zarówno minerałów, roślin jak i zwierząt. Ale największą moc maja ludzie, a najczystszą energię dzieci, dlatego podpinają się do nich i prowokują największe cierpienia w tych grupach.
Stąd mnóstwo rytuałów w których wykorzystuje się cierpienie dzieci i zabija się dzieci, bo ich energia uważana jest za najcenniejsza.
Skoro daliśmy wszystkie prawa syntetykom jak LUDZIOM i tak ich traktujemy, to ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA WSZYSTKIE SWOJE CZYNY MUSZĄ PONOSIĆ JAK LUDZIE.
Kiara pisze:
Miał nam służyć , a jednak nas zniewolił, i wyszedł z pod kontroli uniezależniając się od swojego twórcy. Ponieważ polega on wyłącznie na modyfikacji programu jest szybszy od naturalnej ewolucji Człowieka,
Miał "nam służyć" odnosi się ogólnie do ludzi żyjących na ziemi dla których z założenia twórców miał ten eksperyment służyć pomocą.
oooo , to znacie się z Enki osobiście ?Już pisałam KTO był jego twórcą i kto popierał jego tworzenie Energie ciemności ze swoim przywódcą ENKI. JA personalnie, stałam w opozycji do tej twórczości, nigdy jej nie poparłam , uważałam i uważam nadal że jest to okropna karygodna perfidia w stosunku do LUDZI i syntetyków.
Skoro daliśmy wszystkie prawa syntetykom jak LUDZIOM i tak ich traktujemy, to ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA WSZYSTKIE SWOJE CZYNY MUSZĄ PONOSIĆ JAK LUDZIE.
Kiara pisze:
W tym wypadku również proszę nie szukaj personalnej identyfikacji mojej osoby "daliśmy"