................. może jednak nie jestem ciekawa ,chyba znam odpowiedź

Falkor pisze:Czy odpowiedzią na wszystkie pytania jest: KOBIETA?
1.Kogo i czego najbardziej boją się wszystkie religie?
2. Kogo i dlaczego boi się Watykan?
3. Kogo i dlaczego , oraz ., za , co prześladował najbardziej Watykan?
4.Kogo i dlaczego miały chronić pewne opcje przez 2000 lat?
5. KTO.. i w jaki sposób mógł doprowadzić LUDZI do ewolucji?
Kiara pisze:A, ja dodam, że byłam z nim wczoraj na kawie...powiedział mi że za takie badziewie i odstawianie fuch nie dostaniesz premii gwiazdkowej..... no to masz problem
![]()
![]()
Barbara: Ja jeszcze mam od siebie dwa pytania. Do czego dąży nasza cywilizacja, która na bardzo szeroką skalę zaczyna wprowadzać sztuczną inteligencję? Jaki będzie los tych maszyn?
ENKI: Jeśli nie przerwiemy tego szaleństwa istot ludzkich, to maszyny, czyli roboty, maszyny, komputery przejmą władzę na Ziemi i władzę nad ludźmi. Dlatego to musimy pozwolić i przyglądać się temu z boku, co też maszyny będą robić z ludźmi. Słucham.
Ryszard: I drugie pytanie od Tomasza. Ile jeszcze potrzeba, żeby ludzkość w końcu zaczęła pracować dla dobra siebie i Ziemi? Ci wariaci zachłanni, co są u władzy gotowi są zniszczyć Ziemię, żeby tylko wykonać swój plan. Czy może być tak, że któregoś dnia zadecydujecie – koniec eksperymentu, zaczynamy od nowa? A może by tak tych wariatów gdzie indziej przenieść? Czasem zadaję sobie to pytanie i myślę, że większość ludzi też. Czy tak ma być i czy to jest częścią większego planu? Dziękuję i pozdrawiam. Tomasz.
ENKI: Eksperyment, powiadasz. Tak, kończy się eksperyment, a takich wariatów, jak piszesz, jest mnóstwo. Ludzkość po to dostała rozum i wolną wolę, żeby nie ingerować, ale żeby sami zaczęli zmieniać się, zmieniać świat. Tyle mogę powiedzieć.
Nie będziemy ingerować, nie będziemy na siłę uszczęśliwiać ludzkości. Sami macie do tego dojść.
Część dojdzie i zostanie tu na Ziemi, a większa część nie będzie chciała dokonać zmiany i Ziemię opuści. Słucham.
Barbara: Aż mi się takie pytanie nasuwa. Jak to będzie wyglądać na Ziemi? – bo faktycznie ten rozwój duchowy idzie dosyć powolnie. Czy dojdzie do czegoś takiego, jak wzmocniona pomoc dla ludzi z Kosmosu, czy jednak ludzie swoim wysiłkiem muszą nadążyć za ewolucją Planety?
ENKI: Ludzie, Barbaro, ludzie
Kosmos w tej chwili, można powiedzieć Świat Duchowy nie tylko ten bezpośredni, ale i inne Cywilizacje mają zakazane ingerencje, bo ludzkość dostała tak naprawdę od Jezusa dwa tysiące lat.
I co zrobili, i co robią na dzień dzisiejszy? W porównaniu z tamtymi czasami a dzisiejszy czas – nie ma porównania ile zła jest teraz, ile zła się czyni Matce Ziemi i Kosmosowi też, więc albo ludzie zaczną zmieniać swoją świadomość i nastawienie do siebie wzajemnie i do Matki Ziemi, albo czas zostanie przyspieszony tak, jak było mówione na samym początku roku i co widzicie dzisiaj, jak się zachowuje aura na przykład Ziemi.
Czy tego nie widać, czy nie chcecie istoty ludzkie zobaczyć jak ingeruje Matka Ziemia? Dobrze, nie patrzcie. Czekajcie, aż dobro przypłynie z Kosmosu
A nie przypłynie, bo to musi się zakończyć.
A jak się kończyć będzie, to już macie pierwsze przykłady od Matki Ziemi. Słucham dalej.
ENKI: A czyż Ja nie mówiłem, że Dyrygent zaczyna dyrygować orkiestrą? Mówiłem. A czym się wyróżnia Polska od innych krajów? Niczym. Tak samo będzie rozliczona, rozgrzeszona ze wszystkiego jak inne państwa, cała Ziemia Małgorzato. Ale jeśli chodzi już o to, co możesz dać, daj drugiemu człowiekowi szczerość, to co masz w sobie i wtedy wokół ciebie też zacznie być inna Energia. Dlatego to Małgorzato, nie da się zmienić ani zatrzymać Czasu, bo Czas nie ubłagalnie idzie do przodu, a Ja przecież powiedziałem
– ten rok będzie trudny, bardzo trudny rok będzie i tego też się nie da zmienić.
ale my o tym wiemy od latzloty wiek nie rozpocznie sie bez wczesniejszego oczyszczenia planety
On tak na poważnie ??WRACAMY do – korzeni. A tym pierwszym korzeniem właśnie był język hebrajski..."