Sytuacja na całym świecie jest bardzo poważna .Wszyscy zajmujemy się zamieszkami w USA a tymczasem w Ameryce Łacińskiej też panuje chaos .Nawet nie wiem czy nie większy niż u wujka Sama .
Mam trochę wiadomości z pierwszej ręki ,od znajomego który mieszka w stolicy Peru w Limie .Rozmawialiśmy o Stanach i Trampie a potem rozmowa zeszła na Peru .Przepraszam ,tłumaczyłam przez tłumacza Google dlatego tekst nie jest doskonały .
Oto co mi napisał :
https://youtu.be/VPdLbdfkIFoTutaj, w Peru, jak być może widzieliście, sytuacja również się pogorszyła z powodu złych skorumpowanych rządów i wzrostu tak wielu imigrantów będących obywatelami Wenezueli, których wielu przybyło bez nadzoru w ich przeszłości, co daje im tak dużą wolność, a liczba przestępców wzrosła w Peru ponieważ dostrzegali luki prawne w dalszym robieniu swoich występków w Peru, a rząd przymyka oczy, ponieważ już otrzymał łapówkę i nie dba o jego konsekwencje i nie robi nic, aby dobrze zarządzać sprawami, do tego Pandemia i brak miejsc pracy zwiększyły przestępczość . Ludzie potrafią użyć broni palnej i zabić po to by odebrać ci telefon komórkowy .
W Peru panuje niesprawiedliwość, że teraz prawa człowieka bardziej sprzyjają przestępcom niż pokrzywdzonym ofiarom, policja, gdy schwytają przestępcę i wsadzą go do więzienia, a kiedy jest przesłuchiwany przez sędziego i prokuratora, zostawiają go na wolności ponieważ mówią, że nie mają dowodów i używają prawa, już tutaj, ponieważ są dobrze poinformowani, że używają tych sztuczek, aby wyjść na wolność, oczywiście przygotowując torbę z pieniędzmi dla tych skorumpowanych sędziów i prokuratorów, aby wyszli na wolność .Jest to niewytłumaczalne i niesprawiedliwe, dlaczego im na to pozwalają .Wolny rząd jest podobno w porządku jednak nic nie robi żeby to zakończyć .
naTemat.pl
Czy nie przypomina wam to sytuacji w Polskim wymiarze sprawiedliwości ? Skorumpowani obywatele na wyższych szczytach władzy. Nie będę wskazywać palcem ale wiecie zapewne kogo mam na myśli.
Dzieje się tak dlatego, że niestety jesteśmy bardziej otoczeni ludźmi złymi niż dobrymi a ludzkość przekroczyła już wiele granic. Zadaję sobie pytanie ,czy to aby na pewno są jeszcze ludzie ? Sami chyba nie jesteśmy w stanie poradzić sobie z nimi .
Czekam na dalsze wieści z Peru i z innych państw A.Ł.