Witam wszystkich użytkowników tego forum

17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.

25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21

Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.

Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.

/blueray21

W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum

To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.

Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.

/blueray21

Witamina C - niedoceniony uzdrawiacz

greg
x 2
Otrzymał podziękowanie: 28 razy

Re: Witamina C - niedoceniony uzdrawiacz

Nieprzeczytany post autor: greg » wtorek 03 maja 2016, 17:04

Niesamowite forum, wszystkie najcenniejsze informacje zgrupowane w jednym miejscu. Wielkie dzięki zwłaszcza Blu, bo to głównie dzięki Tobie.

Właśnie znalazłem ten wątek - na temat witaminy C - i mam parę pytań. Nie przejrzałem dokładnie wszystkich 18 stron, więc proszę odesłać mnie do wcześniejszych postów, jeśli tam znajdę odpowiedzi.

Otóż, tu gdzie mieszkam (Peru), rynek odczynników chemicznych jest mocno zdecentralizowany. Jest coś podobnego jak Allegro, ale tam nie znajdę witaminy C na kilogramy, a nawet jeśli, to nie będzie to wiarygodne miejsce zakupu. W związku z tym pozostaje mi wyszukiwać adresy hurtowni chemicznych i dzwonić do każdej z osobna.

Jakiś czas temu kupiłem w pewnej hurtowni kwas askorbinowy, ale mniej niż początkowo zamierzałem. Powodem był cetryfikat produktu, na którym widniały następujące dane:

Copper: 5ppm max.
Heavy Metals: 10ppm max.
Mercury: 0.1mg/kg max.
Lead: 2mg/kg max.
Arsenic: 3ppm max.
Cadmium (Cd): 1mg/kg max.
Oxalic Acid: 0.2% max.
Iron: 2ppm max.
Zinc: 25ppm max.

Wyobrażałem sobie, że ilości metali cięzkich na kilogram powinny nie przekraczać mikrogramów, a tu widnieją miligramy.

Zbadałem trochę ten temat i doszedłem do oficjalnych norm (nie pamiętam już, przez kogo wydanych, chyba WHO), według których dla suplementów diety dopuszczalna norma ołowiu to 3 mg/kg, czyli dokładnie tyle, ile znajduje się w zakupionym przeze mnie kwasie askorbinowym.

W tym czasie dowiedziałem się też, że niemal cały obecnie dostępny kwas askorbinowy jest produkowany w Chinach. Co prawda, na amerykańskim Amazonie jest obecnych kilku producentów amerykańskich, jednak w swojej reklamie pisza tylko bardzo ogólnie o "czystości" swoich produktów, nie podając żadnych konkretów. Zresztą i tak nie mógłbym zamówić z USA.

Właśnie kilka dni temu zamówiłem kwas askorbinowy z innej hurtowni, sprzedającej bardziej markowe produkty. Ponoć ten kwas pochodzi z Europy. Niestety, na certyfikacie produktu nie ma wymienionego producenta, natomiast dane na temat metali ciężkich są... identyczne jak wyżej:

Mercury: <0.1 mg/kg
Lead: <2 mg/kg
Arsenic: <3 mg/kg
Cadmium: <1 mg/kg
Oxalic acid: <0.2 mg/kg
Purity: 99.76%

Prawdopodobnie zatem sa to po prostu normy, które muszą być spełnione, żeby produkt mógł być sprzedawany. Co sadzicie o tych normach?

------------------------------------

W tym samym temacie. Czytałem na temat zdolności kwasu askorbinowego do wypłukiwania metali ciężkich z organizmu. Na czym konkretnie polega to działanie i czy - jeśli kwas askorbinowy posiada taką właściwość - nie wypłucze może swoich własnych zanieczyszczeń i nie zapobieże, aby zagnieździły się one w organiźmie?

Ta właściwość kwasu askorbinowego jest dla mnie tajemnicą, bo widziałem, jak - jako potężny reduktor - redukuje np. siarczan miedzi do proszku miedzi metalicznej. Jeśli chodzi o metale ciężkie to chyba musiałby je redukować do jakiejś formu rozpuszczalnej w wodzie, bo jak inaczej miałby je wypłukiwać z organizmu?
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522
Podziękował: 446 razy
Otrzymał podziękowanie: 14801 razy

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » wtorek 03 maja 2016, 22:08

Twoje rozumowanie jest poprawne. Wit. C to chemicznie słaby związek, więc dość reaktywny.
Jeśli chodzi o jej chelatacyjne właściwości to spora przesada, bo ona może chelatować od kilkunastu do dwudziestu kilku mikrogramów (ppm) metali przez 1 g wit, C w zależności od rodzaju metalu, co było wspominane kilka razy.
Chelatacja to nie efektywna. Jednak pobierając kilka gram przez lata, te efekty mogą być zauważalne.
Nie ma ideałów, zanieczyszczenia są. U innych producentów też, a jeszcze większe w tzw, naturalnej, czyli ekstrahowanej wit. C. Można je usuwać z organizmu na wiele sposobów, najwygodniej EDTA i tiosiarczanem sodu. Mimo, że niektóre nawet w mg / kg, to przy pobieranych standardowo dawkach wielkiego znaczenia nie mają, natomiast trzeba się z nimi liczyć, przy pobieraniu dziesiątek gram dziennie.
Swoją drogą @greg daleko cię "wywiało", ale masz tam sporo niesamowitych naturalnych substancji leczniczych.
0 x

Wiedza ochrania, ignorancja zagraża.

greg
x 2
Otrzymał podziękowanie: 28 razy

Nieprzeczytany post autor: greg » środa 04 maja 2016, 04:07

Najłatwiej oczyszczać przez ponowną krystalizację substancje, które mają rozpuszczalność zależną od temperatury. Niestety, witamina C rozpuszcza się w wodzie za dobrze, ale przede wszystkim rozkłada się pod wpływem ciepła i tlenu... Dlatego raczej nie ma szansy na oczyszczenie jej domowym sposobem. Przeglądnąłem patenty dotyczące oczyszczania przemysłowego, no i cóż, nie jest to nic prostego do wykonania.

Jeśli chodzi o Peru, to faktycznie leczenie roślinami jest tu rozpowszechnione, ale zarazem, od co najmniej kilkunastu lat potężnie atakuje przemysł farmaceutyczny. Były próby wymuszenia sprzedaży roślin leczniczych w aptekach (zapewne jako pierwszy etap na drodze do ich wyeliminowania), ale ludzie się postawili i nic z tego nie wyszło. Póki co zatem, dostęp do roślin jest łatwy.
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696
Podziękował: 29964 razy
Otrzymał podziękowanie: 19672 razy

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » piątek 06 maja 2016, 08:44

Podstawy z witaminy C – dr Suzanne Humphries

Pewien aktywny w latach 50-tych lekarz wypowiedział dość kąśliwy komentarz na temat swoich kolegów po fachu, stwierdził, że:

istnieją lekarze, którzy woleliby stać obok i patrzeć jak ich pacjent umiera niż podać mu kwas askorbinowy, ponieważ w ich ograniczonych umysłach istnieje on wyłącznie jako witamina”.

https://youtu.be/0b5lNs7ZwYs

Pewien aktywny w latach 50-tych lekarz wypowiedział dość kąśliwy komentarz na temat swoich kolegów po fachu. Stwierdził, że:
„istnieją lekarze, którzy woleliby stać obok i patrzeć jak ich pacjent umiera niż podać mu kwas askorbinowy, ponieważ w ich ograniczonych umysłach istnieje on wyłącznie jako witamina”.
Te słowa wypowiedział dr Frederick Klenner, który był wybitnym lekarzem w latach 50-tych. Jest autorem wielu artykułów, w których szczegółowo opisał w jaki sposób z powodzeniem stosuje witaminę C w leczeniu tężca, polio – wyleczył 100% swoich pacjentów chorych na polio – ukąszeń węży i pająków, odry i innych chorób zakaźnych.

Jeśli nie rozumiesz czym jest wolny rodnik i w jaki sposób wywołuje stres oksydacyjny w organizmie, to naprawdę trudno będzie ci zrozumieć jak i dlaczego witamina C lub jakikolwiek inny antyoksydant kontroluje uszkodzenia i zapewnia dobre funkcjonowanie organizmu.

Zalecane dzienne zapotrzebowanie żywieniowe na witaminę C dla ludzi jest raczej śmieszne.
Naczelne na wolności zjadają dziennie około 30 miligramów na kilogram. Świnka morska, niezależnie od tego czy żyje dziko czy w laboratorium, potrzebuje dziennie około 33 miligramów na kilogram. Kozy wytwarzają 185 miligramów dziennie na kilogram.

Lekarz nazwiskiem Steve Hickey pisze o licznych błędach przy ustalaniu tego zapotrzebowania popełnionych przez Narodowy Instytut Zdrowia oraz o błędnej analizie przeprowadzonej przez Instytut. Przeprowadzający badanie za „normalny” uznali poziom powyżej 28,4 mikromoli na litr. Ja nie uważam go za normalny, ponieważ wiem, że przeciętny mężczyzna, jeśli zjada 2 owoce kiwi dziennie, może podnieść swój poziom do około 70 w mięśniach szkieletowych. Badacze ustalili, że 13% tych mężczyzn znajdowało się poniżej normy, mniej niż 28,4, a ten mały procent, dokładnie 3%, wskazuje osoby z całkowitym niedoborem, na granicy szkorbutu, przy 11,4 mikromolach lub mniej.

Witamina C oddaje elektron i staje się tym zużytym rodzajem lub kwasem dehydroaskorbinowym. Ten kwas może spotkać różny los. Może znaleźć się w komórce i zostać przetworzony w kwas askorbinowy. Tam też może działać i zająć się innymi reaktywnymi formami tlenu. Może także trafić do mitochondriów, ponieważ one również mają jeden z tych specjalnych transporterów, i zostać przetworzony w zwykły kwas askorbinowy. Tam może się zająć innym problemem. Okazuje się, że mitochondria biorą zużytą witaminę C i przechowują jej znaczne ilości, ponieważ wytwarzają dużo toksycznych reaktywnych form tlenu, na które trzeba zareagować natychmiast, bo inaczej zniszczą te mitochondria.

Transkrypt dostępny w linku poniżej:
http://szczepienia.wybudzeni.com/2016/0 ... jak-kiedy/

http://wolna-polska.pl/wiadomosci/podst ... es-2016-05
0 x

życie ma tylko dożywotnią gwarancję, przeżyj je ciekawie,
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło :D

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » piątek 06 maja 2016, 12:07

Z linku:
Czarne słupki na wykresie na dole pokazują hospitalizowanych pacjentów, zaś białe słupki pacjentów ambulatoryjnych, przy czym wartości procentowe pacjentów, którzy mieli te różne poziomy są wyrażone w mikromolach na litr. Widzimy, co można było przewidzieć, że pokrywają się i można też dostrzec, że niektórzy z tych pacjentów faktycznie osiągnęli poziom od 100 do 150, a niektórzy stosowali suplementację.
Niemal jeden na pięciu hospitalizowanych pacjentów, o tutaj, miał ilość witaminy C zbliżoną do poziomu szkorbutu, zaś ci z poziomem witaminy C
zaś poziomy witaminy C obniżały się jeszcze bardziej przed wypisaniem ze szpitala.

Ale co gorsza, te 24% pacjentów, którzy przyjmowali witaminę C przed wypisaniem ze szpitala, w większości przestało ją brać na zalecenie lekarza przyjmującego ich do szpitala.
Ponieważ większość szpitali nigdy nie bierze pod uwagę ani nie zawraca sobie głowy badaniem poziomu witaminy C hospitalizowanych pacjentów, duży procent ludzi po opuszczeniu szpitala chodzi po świecie niczym tykające bomby zegarowe. Ale nawet gdyby lekarze faktycznie wiedzieli, że ktoś ma niski poziom witaminy C, co by z tym zrobili?
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » piątek 06 maja 2016, 12:56

Chyba warto zamieścić ten transkrypt w całości, jest tego wart. 8-)
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » środa 11 maja 2016, 19:38

Witamina C chroni przed uszkodzeniami spowodowanymi promieniowaniem. Medycyna żywieniowa w Japonii

Robotnicy, których narażono na dużą dawkę promieniowania w elektrowni atomowej Fukushima, po otrzymaniu kuracji złożonej z witaminy C i innych pierwiastków antyoksydacyjnych, mają znacznie ograniczony poziom ryzyka zachorowania na raka.
16 mężczyzn w wieku od 32 do 59 lat, pracowało 5-6 tygodni w strefie skażonej promieniowaniem, przy zbieraniu skażonej wody, pomiarach poziomu promieniowania, obsługiwali maszyny ciężkie i usuwali gruzowisko. Pobrano od nich próbki krwi, aby zbadać ogólną liczbę krwinek i biochemię krwi, poziomy plazmy z wolnym DNA oraz 47 ekspresji genowych spokrewnionych z rakiem.

Czterej robotnicy, którzy przyjmowali dożylnie witaminę C (25,000 mg ) w postaci terapii zanim weszli na teren katastrofy, a potem, gdy tam pracowali, kontynuowali ją zażywając dodatkowo antyoksydanty, nie mieli znaczących zmian ani w zakresie wolnego DNA ani ogólnego ryzyka zachorowania na raka.

Trzej robotnicy, którzy nie mieli zapobiegawczych dożylnych dawek witaminy C, mieli podwyższone ogólne zagrożenie rakiem. Po 2 miesiącach interwencji medycznej poprzez wstrzykiwanie witaminy C oraz doustnego żywienia suplementami antyoksydacyjnymi, wolne DNA wróciło do normalnego poziomu a wynik badań ryzyka zachorowania na raka został znacząco zmniejszony. (1)

Ten ważny kliniczny dowód potwierdza badania sprzed blisko 20 lat dowodzące, że wstępna terapia z zastosowaniem witaminy C doustnie lub w zastrzykach, podnosi przeżywalność spermatozoidu po wstrzyknięciu radioaktywnej Jodyny-131 w badaniach na myszach.(2)

Przyjmowanie doustne kwasu liponowego i witaminy E redukowało radioaktywność urynalnie oraz szok tlenowy u napromieniowanych dzieci w Czernobylu. (3) Ponadto, były przeprowadzone rozliczne naukowe badania co do efektów ochronnych przed promieniowaniem z użyciem innych witamin, minerałów i składników antyoksydacyjnych.

http://wolna-polska.pl/wiadomosci/witam ... em-2016-05
0 x

Lynx
x 1
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post autor: Lynx » czwartek 12 maja 2016, 01:42

Witam,

co myślicie o tej aceroli ze strony dla koni ?

http://podkowalinypl.shoper.pl/pl/p/Ace ... 0szt./1570

Ktoś już wcześniej wspomniał o cukierkach na tej stronie. Sam wygląd nie zachęca ale skład jak najbardziej :D
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » czwartek 12 maja 2016, 09:23

Myślałem o niej, ale kupiłem taką:
http://podkowalinypl.shoper.pl/pl/p/Wit ... kowna/1554
Z ta acerolą to taki trick, jak z melasą do sody.. ;)
0 x

Awatar użytkownika
dama
x 2
x 9
Podziękował: 1875 razy
Otrzymał podziękowanie: 886 razy

Nieprzeczytany post autor: dama » czwartek 12 maja 2016, 18:23

Mam zapytanie czy wit c czyli kwas L-askorbinowy mozna by brac wsypujac do kapsułki ?
Omineło by żoładek a w jelitach zadziałało np na pasozyty ?
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » piątek 13 maja 2016, 09:45

Wit.C na pasożyty? To nie jest jej rola, Najpierw WU, albo sól, potem wit.C z MSM to tak.
Jak chcesz żeby omijała żołądek kup otoczkowaną.
Ale Last np. poleca przed posiłkiem wodę z OJ lub cytryną, wit.C i chlorkiem Mg na zakwaszenie żołądka.. ;)
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » piątek 13 maja 2016, 11:58

@dama, biorąc kwas askorbinowy w słusznych dawkach, nawet otoczkowany zakwaszasz organizm.
Wit, C tylko w formie askorbinianu sodu i potasu nie powoduje zakwaszania.
I tak na robale nie działa, niektóre nawet to lubią (kwaśne środowisko).
Już pisałem o zakwaszaniu żołądka, generowanie zakwaszenia dla samego pH nie ma sensu, będzie przeniesione na organizm. Poza tym sok z cytryny, a ocet jabłkowy prawie - nie zakwaszają, ich działanie w żołądku polega na czymś innym. Natomiast chlorek magnezu, jeśli zdążyłby zostać rozłożony miałby szanse poprawić zakwaszenie żołądka.
Reasumując zakwaszanie żołądka wit. C z mojego punktu widzenia nic nie daje, tylko kwas solny bezpośrednio, lub chlorowodorek betainy, czyli betaina HCL.
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » piątek 13 maja 2016, 13:30

A jak otoczkowanie wpływa na pH? Dalej jest kwaśna chyba..
Etyloceluloza wpływu raczej nie ma.
0 x

Awatar użytkownika
dama
x 2
x 9

Nieprzeczytany post autor: dama » piątek 13 maja 2016, 13:33

grzegorz tak czytalam na stronach dla zwierzątek .
Kiedy pierwszy raz uslyszałam o kwas -Laskorbinowy trafiłam na stronke gdzie proponowano własnie dla zwierzat na pasozyty.

Tez byłam zdziwiona ale co ja tam wiem o weterynarii.
Dowiedziałam sie ze podaja ptactwu o kolorowym upierzeniu dla podtrzymania tegoz koloru.
.

blue - własnie chciałam ominac żoładek przed zakwaszeniem i raczej chodzi mi o wzmocnienie odporności organizmu.
kupiła bym otoczkowy ,ale mam jeszcze ponad pół kg tego i trzeba go zużyć .
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » piątek 13 maja 2016, 13:38

Wit.C jest bardzo pomocna, ponieważ wspiera układ odpornościowy, ale sama jako taka
chyba dehelmintyzatorem nie jest.
Na pewno wspomaga.
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » piątek 13 maja 2016, 18:40

Otoczkowany czy nie, kwas askorbinowy zakwasza, chcecie czy nie, otoczkowany jeszcze bardziej bo ma większą przyswajalność, omija straty (rozkład) w żołądku. Kwas askorbinowy jest wchłaniany przez jelita i jest transportowany z krwią, więc zakwaszenie powstaje. Askorbiniany mają odczyn praktycznie obojętny i efektu zakwaszania nie dają, a i tak zostaną przerobione przez wątrobę itd.

Edit: @dama, oczywiście, zużywaj go neutralizując sodą, najlepiej z dodatkiem węglanu potasu.
0 x

Awatar użytkownika
dama
x 2
x 9

Nieprzeczytany post autor: dama » piątek 13 maja 2016, 19:40

blueray21 pisze: Edit: @dama, oczywiście, zużywaj go neutralizując sodą, najlepiej z dodatkiem węglanu potasu.

Nigdy nie pytałam ale zapytam Co to jest ten węglan potasu gdzie go kupic ?
Nie pytałam bo mam tego wszystkiego tyle ,ze juz niechce nic kupowac no moze jeszcze kolagen bo skóra ma braki .
Ale jak trzeba to ten węgla potasu kupie ,moze na allegro ?
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » piątek 13 maja 2016, 20:16

Jak masz ogródek możesz kupić więcej, taniej nie dostaniesz:

http://www.eurowin.pl/pl/p/Weglan-potasu-1-kg/510
0 x

Awatar użytkownika
Letuszka
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post autor: Letuszka » środa 18 maja 2016, 11:17

A w jakim celu używać ten węglan w ogródku?
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » środa 18 maja 2016, 14:36

Węglan potasu K2CO3

Ekologiczny środek do walki z mączniakiem prawdziwym, parchem i szarą pleśnią.
Przy jego stosowaniu w niewielkim stopniu dodatkowo nawozimy glebę i rośliny potasem.
Ekologiczny, bez pozostałości i bez ograniczeń ilościowych stosowania.
Bez okresu karencji.

Masz w opisie ;)
0 x

Awatar użytkownika
Letuszka
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post autor: Letuszka » czwartek 19 maja 2016, 18:15

Przepraszam za głupie pytanie! nie otworzyłam linku i bezmyślnie zawracam cztery litery :oops:
0 x

conqest
x 2
x 1
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post autor: conqest » piątek 20 maja 2016, 13:54

czyli chcaćnie zakwaszac organizmu trzeba stosowac witamine c w takiej formie jak np tutaj??

http://www.sklep.akademiawitalnosci.pl/ ... witamina-c
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » piątek 20 maja 2016, 14:04

Albo w takiej ;) :
viewtopic.php?f=17&t=805&hilit=witamina+c&start=25#p15456

Tylko do tego askorbinianu dla równowagi sodowo-potasowej dodaj na każdy gram askorbinianu
0.2-0.3 węglanu potasu.
0 x

Awatar użytkownika
devi
x 1
x 72
Podziękował: 709 razy
Otrzymał podziękowanie: 2639 razy

Nieprzeczytany post autor: devi » piątek 24 cze 2016, 09:59

0 x

Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung

Awatar użytkownika
barneyos
Administrator
x 23
x 73
Podziękował: 155 razy
Otrzymał podziękowanie: 1895 razy

Nieprzeczytany post autor: barneyos » piątek 24 cze 2016, 10:17

Uwierzycie ?

Seminarium wygłoszone zostało w Narodowym Instytucie Leków - pozycja 12 zestawienia

http://www.nil.gov.pl/index.php/seminaria
0 x

======================================================
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobić

ODPOWIEDZ