Nastawiaj już tonik,ja nastawie gdy tylko ''osiągnę'' drut 100% miedz
pozdr.
blueray21 pisze:2 mg, nawet jeżeli to dotyczy samych jonów miedzi to nie jest nawet "małe co nieco", tylko nic.
Firmy od supli robią wszystko, aby ściągnąć jak najwięcej kasy, nawet jeśli preparat jest tani to koncentrację ma bliską ZERA.
A chelatami nazywają wszystko, co im przyjdzie do głowy, teoretycznie są to związki pierwiastka i dowolnego kwasu rzadko aminokwasu.
Edit: bardziej poprawnie : dowolnego złożonego kwasu.
Obecnie nie musisz się męczyć z robieniem salicylanu, w "podkowie" jest aminokwasowy chelat miedzi (inne też są).
barneyos pisze:A gdyby spróbować tego:
http://podkowalinypl.shoper.pl/pl/p/Biotyna-z-miedzia-i-cynkiem/560
Biotyna z miedzią i cynkiem:
Skład mieszanki w dawce dziennej 10 g (dawka końska):
biotyna 20 mg — 100% zapotrzebowania dziennego
miedź 112 mg — 100% zapotrzebowania dziennego
cynk 450 mg — 100% zapotrzebowania dziennego
drożdże paszowe o dużej zawartości wit. B — 5250
Nie wszystkie zwierzęce suplemeny nadają się dla ludzi,wyjątkiem jest FIRMA MAKANA,która o tym informuje
barneyos pisze:Co do czystości pożywienia, to panuje chyba powszechna opinia, że koń jest najbardziej wrażliwy na czystość pokarmu, który otrzymuje. O czym świadczy chociażby ostatnia sprawa z zatruciem koni w Janowie. Koń to nawet wczorajszej wody nie wypije, trzeba mu lać świeżą. Tak więc raczej przyjmowałbym taktykę odwrotną, że człowieka bardziej trują, niż konia. Co do wartości procentowych to ok, człowiek ma inne, stąd też podałem, że to są zalecenia końskie, człowiek musi to zmniejszyć do swojej wagi i dostosować suplementację do swoich potrzeb. Ale to chyba jest jasne. Poza tym to są mikro i makroelementy, które baaaardzo trudno przedawkować.
Nie wiem, o czym informuje firma makana, natomiast w ofercie mają oni również suple dla ludzi (manako) i podobno wszystko schodzi z tej samej linii produkcyjnej..
grzegorzadam pisze:Nie wiem, o czym informuje firma makana, natomiast w ofercie mają oni również suple dla ludzi (manako) i podobno wszystko schodzi z tej samej linii produkcyjnej..
Otóż to.
luna pisze:grzegorzadam pisze:
@ grzeg skoro uważasz,że dawki dla konia i dla ciebie są ok,to ja nic do tego nie mam
dr.Paul Eck,pisze jak ważna jest równowaga miedzi w organiźmie i bynajmniej nie piszę o koniach![]()
grzegorzadam pisze:
Nie uważam tak, na pewno dla faceta o wadze 100 kg mniej jak dla konia 500 kg..![]()
Trzeba poszukiwać, i nie dawać nabierać się na przeszacowane kilkaset razy apteczne ''cudactwa'' z dawką RDA,
co niejednokrotnie na tym forum zostało udowodnione.
Wymień metalową instalację hydraulicznąą na wykonaną z tworzywa sztucznego (PCV).
Miedziana instalacja powoduje leukemię, schizofrenię i problemy z płodnością. Jeśli sądzisz,
że posiadasz plastikowà instalację, powinienes dokładnie sprawdzić, czy nie pozostawiono
w niej nawet krótkiego odcinka rury cynkowanej. Kłopoty może powodować kawałek lub złączka
długości 5 cm.
Chora zniszczyła pasożyty, oczyściła nerki,
lecz nie zauważła spadku ciśnienia skurczowego, które pozostało na poziomie I50 do 170.
Jej nadnercza były wręcz zapchane miedzią i platyną. Wymieniła metal na kompozyty w jamie
ustnej i zauważyła spadek ciśnienia do 145-150. Po trzech miesiącach utrzymywało się
ono na poziomie 128-133 przy połowie dawki leków. Pacjentka nie została jeszcze przetestowana
na toksyn´ T-2, ani nie wymieniła miedzianej instalacji hydraulicznej.
Nie używaj aluminiowych naczyń i garnków - właściwe są emaliowane, szklane lub ceramiczne.
Unikaj miedzianych czajników i szklanek ozdobionych złotymi czy srebrnymi brzegami.
Nie zapominaj o staromodnych, drewnianych akcesoriach kuchennych (łyżki, deski, wałki itp.).
Miedź z sieci wodociągowej. We wszystkich przypadkach raka występuje kumulacja tego
metalu w tkance nowotworowej. Instalacja hydrauliczna stanowi drugie w kolejności zagrożenie.