Witam wszystkich użytkowników tego forum

17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.

25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21

Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.

Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.

/blueray21

W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum

To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.

Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.

/blueray21

Nasze porady zdrowotne i opinie

zdro
x 24
x 50
Podziękował: 808 razy
Otrzymał podziękowanie: 747 razy

Re: Nasze porady zdrowotne i opinie

Nieprzeczytany post autor: zdro » sobota 12 sty 2019, 21:17

Szamaj sardynki. :)
0 x

We're living in an open air asylum and the inmates are in charge.

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522
Podziękował: 446 razy
Otrzymał podziękowanie: 14801 razy

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » sobota 12 sty 2019, 21:39

Kolega @zdro ma rację, sardynki nie mają w sobie tyle rtęci, co dorosłe ryby.
A z suplementów najbardziej kalkuluje się Omega Ultra Ostrovit'u, 90 kaps ponad 0,6 g kwasów za 22 zł.
0 x

Wiedza ochrania, ignorancja zagraża.

Karina
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post autor: Karina » niedziela 13 sty 2019, 11:55

Do odbudowy struktur kolana po urazie i operacji: kolagen typu II wydaje sie byc niedostepny. Jaka inna forme kolagenu mozna ewentulanie uzywac? Padla bodajze nazwa Vetroflex, ale na stronie producenta animalife.co.uk podane jest jedynie, ze Vetroflex to mieszanka kolagenu, co slyszy sie jak MIESZANKA. Jest moze mozliwosc zrobienia kolagenu II samemu? (Musze miec jeszcze reszte kolagenu w proszku NatiCol).

Kwas hialuronowy jest. Niewatpliwie potrzeba smarowania, bo trzeszczenie jest slyszalne i przy najmniejszym poruszeniu. Robi wrazenie, jakby zadnych chrzastek nie bylo w kolanie. Po dwoch latach jest nadal bol przy poruszaniu kolanem bez obciazania go. Do tego zmiana czucia skory. Najprawdopodobniej uszkodzenia nerwow, ktore powoduja nieprzyjemne odczucie - niekoniecznie silny bol, ale uczucie "obcej" skory i uczucie braku kontroli. Np. brak mozliwosci uklekniecia. A przydaloby sie, bo muskulatura nie zostala odbudowana jeszcze. Dlatego dobry kolagen musi byc.
0 x

filan1
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post autor: filan1 » niedziela 13 sty 2019, 14:56

Witam po małej przerwie.
Po zastosowaniu oliwki magnezowej z chlorku magnezu zauważyłem, że białe plamki na zębach "cudownie" znikają. Niestety efekt nie utrzymuję się cały czas. Plamki najmocniej wracają po treningu, co można zapewne wytłumaczyć obfitą utratą elektrolitów wraz z potem. Czasami pojawiają się i znikają bardziej losowo. Nie wiem od czego to zależy i zadziwia mnie przede wszystkim to jak dynamicznie te zmiany zachodzą. Po wysmarowaniu się oliwką plamki potrafią zmniejszyć się o 3/4 w zaledwie pół godziny, by zaledwie pół dnia później wrócić do swojej normalnej postaci po skończonym treningu. Generalna zasada jest taka, że najmniej widoczne są po pół godziny od zastosowania oliwki. Im dalej od smarowania tym plamki wracają. Może nadmiar wapnia wypiera magnez z organizmu. Dziwna sprawa, ale kontynuuję suplementację całym arsenałem o którym pisałem we wcześniejszych postach.

Zastanawiałem się również nad zastosowaniem wersenianu disodowego, ale zbyt mocno boję się, że wypłuczę np magnez który tak usilnie staram się uzupełnić. (przypomnę że niedobory i nadmiary o których mówię nie są wymyślone przeze mnie tylko potwierdzone analizą pierwiastkową włosa). Chciałbym uderzyć tylko i wyłącznie w wapń.

Niemniej jednak, chciałbym uderzyć jeszcze w temat odgrzybiania. Zawsze po miłosnych uniesieniach moja partnerka łapała brzydkie infekcje miejsc intymnych. Właściwie, to ja również nie najlepiej znosiłem nasze kontakty. Od dwóch lat używamy prezerwatyw i jest spokój i trochę o tym zapomniałem. Teraz daje mi to do myślenia, że prawdopodobnie jestem lub jesteśmy zagrzybieni. Stąd moje pytanie jaką kurację odgrzybiającą najbardziej polecacie? Olejek oregano? Woda utleniona? Boraks? Może wszystko no raz i coś jeszcze?

pozdrawiam
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » niedziela 13 sty 2019, 19:37

Magnez pobiera się "na bieżąco", nie masz magazynu magnezu w organizmie, więc wersenian niewiele mu zrobi, jeśli będziesz pobierał jedno i drugie w odpowiedniej kolejności, a w ogóle to wersenian ma zwykle więcej innych rzeczy na celowniku, niż magnez.
Grzybicę z pewnością macie, choć nie wiem czy tylko, często są to też dość różne zakażenia bakteryjne. Trzeba najpierw ustabilizować odpowiednie pH organizmu, bo walka z grzybicą będzie bezskuteczna. Lokalnie możecie stosować wodę utlenioną z roztworem nasyconym boraksu - partnerka irygacje 0,5% wody utlenionej w roztworze, ty góra do 1,5% wody utlenionej w roztworze, ale taka kuracja może trwać długo. Roztwory przygotowywać na bieżąco.
Prawdopodobnie jednak będziecie musieli zadbać też o trakt trawienny, poprawić relacje flory jelitowej, aby utrzymać grzyby w ryzach.
0 x

Kolendra
x 24
x 19
Podziękował: 316 razy
Otrzymał podziękowanie: 409 razy

Nieprzeczytany post autor: Kolendra » poniedziałek 14 sty 2019, 11:56

Czy ktos moze mi powiedziec czy do inhalacji WU czy sody mozna uzyc nebulizatora do rozpylania olejkow eterycznych?
Mam taki elektryczny dyfuzor, dziala na zimno, przez nebulizacje wlasnie. Moze nie byloby to narzedzie idealne ale czy ewentualnie mozna by to w tym celu wykorzystac? Bardzo prosze o odpowiedz.
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » poniedziałek 14 sty 2019, 19:05

Można jeśli potrafisz podłączyć do niego maseczkę. A jeśli chcesz "odświeżać cały pokój przy pomocy wody utlenionej, to możesz, ale pamiętaj, ze trwałość wody utlenionej w takim stanie nie jest większa niż pół godziny, a stężenie wolnego tlenu spada z każdą minutą. Z olejkami tego problemu nie ma, nie rozkładają się i raczej nie parują, w temperaturze pokojowej.
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696
Podziękował: 29964 razy
Otrzymał podziękowanie: 19672 razy

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » poniedziałek 14 sty 2019, 19:25

śmiało można próbować, technologia ma mniejsze znaczenie, ważniejsze są
substancje wziewne.
Bill stosował zwykły psikacz i był skuteczny ;)

https://youtu.be/aT1_Rkl0B1M
0 x

życie ma tylko dożywotnią gwarancję, przeżyj je ciekawie,
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło :D

Kolendra
x 24
x 19
Podziękował: 316 razy
Otrzymał podziękowanie: 409 razy

Nieprzeczytany post autor: Kolendra » poniedziałek 14 sty 2019, 20:59

@blu,nie mam maseczki i ten model nie jest do niej przystosowany ale mogę podstawic
rozdziawioną paszczę tudzież nos pod otworek z którego substancja jest rozpylana, może to też przyniesie jakiś pozytywny skutek? :-)
0 x

revo
x 3
x 8
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowanie: 116 razy

Nieprzeczytany post autor: revo » sobota 19 sty 2019, 22:33

Czy ten węgiel aktywny nadaję się do spożywania?:
https://www.sklep.biomus.eu/pl/wegiel-a ... &results=4
0 x

Awatar użytkownika
evoque
x 4
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post autor: evoque » poniedziałek 21 sty 2019, 19:43

Witajcie.
Szukamy ratunku dla cioci. Ogólna słabość, wysoka goraczka. Hemoglobina szybko spada. Prawdopodobnie chloniak krwi lub bialaczka. Ktoś może polecić hematologa lub osobę, która trafi z diagnozą i leczeniem?
0 x

beadnorsi
x 4
x 104
Podziękował: 3112 razy
Otrzymał podziękowanie: 2146 razy

Nieprzeczytany post autor: beadnorsi » poniedziałek 21 sty 2019, 20:32

Witam.Kalibracja witamina C,potem suplementacja wysokich dawek,jesli to bialaczka.
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » poniedziałek 21 sty 2019, 20:51

Oprócz rady @beadnorsi warto szybko zastosować kilka razy dziennie, nawet 8-10, inhalacje wodą utlenioną.
zaczynając od ok. 0,3 ml i zwiększając powoli do 1 ml dodawane do 5 ml płynu fizjologicznego (do kroplówek).
Białaczka raczej wysokiej gorączki nie powoduje, bardziej podejrzewałbym ostrą infekcję, czyli w tym przypadku zapalenie oskrzeli, a może i płuc.
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696
Podziękował: 29964 razy
Otrzymał podziękowanie: 19672 razy

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » poniedziałek 21 sty 2019, 22:33

blueray21 pisze:
poniedziałek 21 sty 2019, 20:51
Oprócz rady @beadnorsi warto szybko zastosować kilka razy dziennie, nawet 8-10, inhalacje wodą utlenioną.
zaczynając od ok. 0,3 ml i zwiększając powoli do 1 ml dodawane do 5 ml płynu fizjologicznego (do kroplówek).
dodatkowo:
http://www.cheops4.org.pl/cheos/viewtop ... =75#p78254

http://healyourselfathome.com/HOW/THERA ... _H2O2.aspx

z: http://www.cheops4.org.pl/cheos/viewtop ... =75#p78347

revo pisze:
sobota 19 sty 2019, 22:33
Czy ten węgiel aktywny nadaję się do spożywania?:
https://www.sklep.biomus.eu/pl/wegiel-a ... &results=4
Obrazek
wygląda przyzwoicie.

filan1 pisze:
niedziela 13 sty 2019, 14:56
Zawsze po miłosnych uniesieniach moja partnerka łapała brzydkie infekcje miejsc intymnych. Właściwie, to ja również nie najlepiej znosiłem nasze kontakty.
Być może to co myślisz, a może jesteście niedopasowani immunologicznie, jest tego trochę:
W pierwszych 3 filmach jest coś o tym, o ile dobrze pamiętam:
http://www.cheops4.org.pl/cheos/viewtop ... rew#p82508

evoque pisze:
poniedziałek 21 sty 2019, 19:43
Witajcie.
Szukamy ratunku dla cioci. Ogólna słabość, wysoka goraczka. Hemoglobina szybko spada. Prawdopodobnie chloniak krwi lub bialaczka. Ktoś może polecić hematologa lub osobę, która trafi z diagnozą i leczeniem?
Jeżeli białaczka - może być grzyb w szpiku, szybko dobry biorezans mógłby rozjaśnić sprawę diagnostycznie,
dobra terapia BRT również może być bardzo skuteczna.
0 x

życie ma tylko dożywotnią gwarancję, przeżyj je ciekawie,
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło :D

beadnorsi
x 4
x 104

Nieprzeczytany post autor: beadnorsi » wtorek 22 sty 2019, 08:25

evoque pisze:
poniedziałek 21 sty 2019, 19:43
Witajcie.
Witam.Poprawie sie,najpierw kalibracja WU,u mnie tak uderzylo w chorobe/grzyba,inhalacje,choc wspaniale,nie podolaly "grubej" infekcji.Zaczynamy,zeby bylo bezpiecznie od 1/5 kropli WU na szklanke wody z szczypta soli,po 15/30 minutach nastepna szklanka tym razem z 10-cioma kroplami,i tak zwiekszac do 50/70 kropli.Po wszystkim odczekac 3 godziny i urzadzic kalibracje witaminy C,co pol godziny plaska(2/3 gramy)C na szklanke soku/wody z cytryna do biegunki.Przewiduje,ze choroba "zglupieje".Patrzymy na reakcje.
0 x

beadnorsi
x 4
x 104

Nieprzeczytany post autor: beadnorsi » wtorek 22 sty 2019, 08:31

Ponadto Grzesiu pisal chyba gdzies o "Gosciu",ktory majac bialaczke przychodzil od czasu do czasu do sklepu po witamine C,robil kalibracje i "pompowal"duze ilosci do organizmu.Witamina C podnosila mu limfocyty czy jakos tak,byc moze sie myle albo cos poplatalem,prosze o "poprawke".
0 x

Awatar użytkownika
dama
x 2
x 9
Podziękował: 1875 razy
Otrzymał podziękowanie: 886 razy

Nieprzeczytany post autor: dama » wtorek 22 sty 2019, 14:44

Hemoglobina 6,6 powiedzcie czy mozna samemu w domu podniesc i czym bo chca do szpitala na przetoczenie krwi
facet nie chce .załamany
czy moze to miec zwiazek z tym ze zrany wycieka osocze limfa ?

od środy pije sok z czarnej porzeczki ,czarny bez ,dostał żelazo ale dzisiejszy wynik zasmuca
co robic ?
0 x

beadnorsi
x 4
x 104

Nieprzeczytany post autor: beadnorsi » wtorek 22 sty 2019, 17:24

Sok z buraka swiezy a nie jakies "zelazo",ot lekarze.Co do "wycieku limfy",kiedy stosowalem metode Aszkara(dziura w nodze) limfa plynela "strumieniami" na zewnatrz.Bardzo pomogl mi wlasnie sok z buraka(80%),marchewki i jablko kwasne(20%).
0 x

Awatar użytkownika
dama
x 2
x 9

Nieprzeczytany post autor: dama » wtorek 22 sty 2019, 17:39

Ile tego soku piłeś bo nabutelce podaja 2,5mil i on wiecej nie chce a ja uwazam ze w takim stanie
mozna wiecej niz podaja .
jutro lekarz znowu ma zdecydowac o szpitalu i przetaczaniu krwi wczesniej podpisałze sie nie zgadza
troche mało czasu dali jakos tak nacisk na szpital .
jakas rada ?
0 x

Awatar użytkownika
devi
x 1
x 72
Podziękował: 709 razy
Otrzymał podziękowanie: 2639 razy

Nieprzeczytany post autor: devi » wtorek 22 sty 2019, 17:39

Ja bym dodała jeszcze zakwas z buraków no i oczywiście POKRZYWĘ w postaci soku lub w całości (niestety w chwili obecnej świeża niedostępna..), trzeba chwilę poczekać : )

PS.
dama pisze:
wtorek 22 sty 2019, 17:39
Ile tego soku piłeś bo nabutelce podaja 2,5mil i on wiecej nie chce a ja uwazam ze w takim stanie
mozna wiecej niz podaja .
A to ten sok jakiś trujący, że "więcej nie chce"? Jak nie chce, to niech sobie idzie krew przetoczyć :roll:
0 x

Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung

Awatar użytkownika
dama
x 2
x 9

Nieprzeczytany post autor: dama » wtorek 22 sty 2019, 17:43

Sok z pokrzywy zamówiłam i zamówiłam sok z mniszka .
a co myslicie o soku z aloesu bo ten mam czy on zaradzi na krew ?
0 x

Awatar użytkownika
sandra
x 96
x 176
Podziękował: 1332 razy
Otrzymał podziękowanie: 4860 razy

Nieprzeczytany post autor: sandra » wtorek 22 sty 2019, 17:49

Transfuzja (obca krew) jest zabiegiem obciążającym organizm, coś w rodzaju minitransplantacji.
To szok dla systemu immunologicznego połączonego czasem z alergicznymi reakcjami, co zwłaszcza u pacjentów osłabionych operacją znacznie przedłuża czas rekonwalescencji.
Pytanie więc, czy w przypadku niskiej hemoglobiny konieczna jest od razu transfuzja jest według mnie pytaniem słusznym.
Są jeszcze inne metody czyli podanie żelaza dożylnie. Ta metoda jest również obarczona ryzykiem wystąpienia wstrząsu i tutaj równie powinien wypowiedzieć sie specjalista.
Najlepsza dieta na podwyższenie hemoglobiny to żelazo ale pochodzenia zwierzęcego. Najlepiej się przyswaja.
A więc czerwone mięso, wątróbka, jajka (żółtka), kaszanka...
Czynniki, które upośledzają wchłanianie żelaza,to nabiał: ser, napoje mleczne, mocna kawa czy herbata.
Ostatnio zmieniony wtorek 22 sty 2019, 17:51 przez sandra, łącznie zmieniany 1 raz.
0 x

Awatar użytkownika
devi
x 1
x 72
Podziękował: 709 razy
Otrzymał podziękowanie: 2639 razy

Nieprzeczytany post autor: devi » wtorek 22 sty 2019, 17:51

0 x

Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung

Awatar użytkownika
dama
x 2
x 9

Nieprzeczytany post autor: dama » wtorek 22 sty 2019, 20:25

O przetaczaniu krwi wiemod kolezanki jak sie negatywnie wypowiadała co przezyła i ze nigdy wiecej bo to zlewki.
widziała tez kobiete po transfuzji i nie był to miły widok .
na allero widziałam hemoglobine wołowa wproszku no ale nie wiem czy to by przeszło ,
lekarz boi sie ryzykowac ze tak nalega na przetaczanie ale te granulki homeopatyczne to cos mi na slabe wyladaja.

Miedź

Czwartym najważniejszym składnikiem biorącym udział w procesach krwiotwórczych jest miedź. Występuje w licznych produktach spożywczych, a jej zapotrzebowanie określone zostało na relatywnie niewysokim poziomie, więc rzadko poleca się suplementację tego pierwiastka, ale warto wiedzieć o jego roli. Jony miedzi ułatwiają także wchłanianie żelaza.
Mam nanomiedz czy mozna dac do wypicia i ile ?
.
0 x

beadnorsi
x 4
x 104

Nieprzeczytany post autor: beadnorsi » wtorek 22 sty 2019, 20:53

Napisze to jeszcze raz----

Swiezy sok z buraka postawil mojego ojca na nogí po chemioterapi,w 4 dni.

Wczesniej zataczal sie po podworku i przysiadywal co chwila,po 4 dniach soku z buraka "walil kilometry" szukajac grzybow w lesie.
U mnie sok z buraka "wyczyscil" dwa guzy 50 milimetrow,wzmocnil serce i zlikwidowal anemie,to tak z widocznych efektow.
Przy metodzie Aszkara tracisz duzo krwi i limfy,dlatego wspomagalem to leczenie takze sokiem z buraka.

Teraz takze wspomagam sie sokiem z dwoch burakow od trzech dni+cytryna dla zabicia smaku .

Nie kombinuj prosze i wyciskaj ten koniecznie SWIEZY sok,zmieszany z dodatkami,efekty w kilka dni,a nawet godzin.
Tak na marginesie,sok ten dziala przeciwbolowo.
Bole guzow byly nie do opisania,bralem po kilka tabletek ibu-600 i nie pomagalo,

A PO JEDNEJ SZKLANIE SOKU SWIEZEGO Z BURAKA BOL USTAPIL !!!!.

Co prawda mdlilo mnie kilka godzin pozniej,bo nie zmieszalem go z niczym,no ale walnelem tego z pol litra na raz.

To byl pierwszy dzien,kiedy to zakupilem wyciskarke angel i mi tak "odbilo".

Nie czekajcie,dzialajcie,szklane buraka zabarwic cytryna,troche marchewki,jablka i do boju !!!!! :D
0 x

ODPOWIEDZ