Witam wszystkich użytkowników tego forum
17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.
25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.
Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.
/blueray21
W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum
To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.
Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.
/blueray21
Nasze porady zdrowotne i opinie
- blueray21
- Administrator
- x 44
- x 522
- Podziękował: 446 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14801 razy
Re: Nasze porady zdrowotne i opinie
@evoque, po chyba 2 latach powiedziałeś o amalgamatach. Teraz je usunąłeś, ale nie piszesz, że usuwasz rtęć z organizmu. Sama cię nie opuści, a proces trwa długo. Więc zajmij się mocno oczyszczeniem organizmu z rtęci, tylko nie przy pomocy ALA, gdy skończysz, trzeba będzie pomyśleć nad przywróceniem homeostazy organizmu, może nawet poprzez czynności, których uprzednio próbowałeś bez dobrego skutku.
To jest proces więc go sobie zaplanuj i wykonuj. Potem powinno być ci łatwiej pozbyć się gronkowców, nawet candida, która pewnie nadal ma się dobrze.
Myślę, że inhalacje z wody utlenionej znacząco mogłyby przyspieszyć niektóre procesy, urządzenie nie jest zbyt drogie, warto nabyć, bo niesamowicie poprawia skuteczność.
To jest proces więc go sobie zaplanuj i wykonuj. Potem powinno być ci łatwiej pozbyć się gronkowców, nawet candida, która pewnie nadal ma się dobrze.
Myślę, że inhalacje z wody utlenionej znacząco mogłyby przyspieszyć niektóre procesy, urządzenie nie jest zbyt drogie, warto nabyć, bo niesamowicie poprawia skuteczność.
1 x
Wiedza ochrania, ignorancja zagraża.
- evoque
- x 4
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
@blueray21 Dziękuje za odpowiedz. W pierwszej kolejnosic pozbyłbym sie metali. Wydaje mi sie ze zarowno one jak i candida
wplywają na moją gospodarke hormonalną (niedowaga, wzrost), blokują mnie od środka.
Nawet nie chce wam wspominać jak przebiegala wymiana tych amalgamatow...
Ale przynajmniej mam to z glowy.
Jesli nie ALA to EDTA?
wplywają na moją gospodarke hormonalną (niedowaga, wzrost), blokują mnie od środka.
Nawet nie chce wam wspominać jak przebiegala wymiana tych amalgamatow...

Jesli nie ALA to EDTA?
0 x
- dama
- x 2
- x 9
- Podziękował: 1875 razy
- Otrzymał podziękowanie: 886 razy
Cisnienie 198/`120
czym w trybie pilnym zbic cisnienie domowymi sposobami
zapytano mnie a w głowie pustka siezrobiła ,wiem o czosnku ale co jeszcze .?
0 x
- grzegorzadam
- Moderator
- x 106
- x 696
- Podziękował: 29964 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19672 razy
viewtopic.php?f=17&t=1268&p=57610&hilit=wysokie+ci%C5%9Bnienie#p57610
viewtopic.php?f=17&t=1268&p=57523&hilit=clark+ci%C5%9Bnienie#p57523
viewtopic.php?f=17&t=1182&p=54777&hilit=clark+ci%C5%9Bnienie#p54777
viewtopic.php?f=17&t=1268&p=57523&hilit=clark+ci%C5%9Bnienie#p57523
viewtopic.php?f=17&t=1182&p=54777&hilit=clark+ci%C5%9Bnienie#p54777
0 x
życie ma tylko dożywotnią gwarancję, przeżyj je ciekawie,
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło

-
- x 6
- Podziękował: 250 razy
- Otrzymał podziękowanie: 74 razy
Mamie niestety się pogorszyło z sercem
. Powtórzyło się migotanie przedsionków. Lekarz po wykonaniu EKG stwierdził , że coś nie tak dzieje się z sercem i została skierowana do szpitala, żeby dokładnie zbadać co się tam dzieje. W tej sytuacji obawiam się, że mama może się zniechęcić do odstawienia leków
. Szkoda by było, ale zauważam wpływ innych osób, np. koleżanki mamy - lekarki, która tak mamę upomina do stosowania leków i ich zmiany, bo migotanie przedsionków pojawiło się u niej jako nowa przypadłość. No cóż. Głową muru nie przebiję.
Natomiast u siebie zauważam skłonność do wysokiego pulsu. Miałam okazję zbadać sobie ciśnienie w stanie spoczynku i puls wyszedł powyżej 80 a po wypiciu paru kieliszków wina 110.

Natomiast u siebie zauważam skłonność do wysokiego pulsu. Miałam okazję zbadać sobie ciśnienie w stanie spoczynku i puls wyszedł powyżej 80 a po wypiciu paru kieliszków wina 110.
0 x
-
- x 5
- Podziękował: 51 razy
- Otrzymał podziękowanie: 110 razy
dama pisze:Cisnienie 198/`120
wydaje mi się, że będzie to sól gorzka...ale jakby co proszę o sprostowanie
ciężka sprawa bo każdy jest inny... mi pomaga imbir i magnez... ale ostatnio ciśnienie mam ok tylko tętno wysokie w spoczynku do 100. Jednak borykam się z niedokrwistością i niskim magnezem (skurcze) i zdaje się, że to może być główny tego powód
0 x
-
- x 5
- Podziękował: 51 razy
- Otrzymał podziękowanie: 110 razy
Lucid pisze:Natomiast u siebie zauważam skłonność do wysokiego pulsu. Miałam okazję zbadać sobie ciśnienie w stanie spoczynku i puls wyszedł powyżej 80 a po wypiciu paru kieliszków wina 110.
Lucid mam to samo. Tak jak napisałam wcześniej u mnie wynika to z braku magnezu i niskiego hematokrytu i hemoglobiny. Serce musi zwiększyć pracę aby dotlenić organizm.
Pozdrawiam
0 x
-
- x 6
U mnie jest ok jeśli chodzi o poziom magnezu. Zresztą od długiego czasu suplementuję się nim. Hemoglobinę też mam w porządku. Miałam zawsze skłonnośc do niskiego ciśnienia. Od jakiegoś czasu to się w miarę unormowało
0 x
-
- x 6
Zastanawiam się, czy u mamy te problemy z sercem nie mają przypadkiem związku ze szczepionką przeciw tężcowi. Zanim ją przyjęła czuła się bardzo dobrze, a teraz pojawiło się to migotanie przedsionków, kołatanie serca
0 x
- dama
- x 2
- x 9
- Podziękował: 1875 razy
- Otrzymał podziękowanie: 886 razy
ech nie umiałam podac nazw a tak jak piszecie nazwy to nie kazdy wie o czym mowa .
no cóz poszła do lekarza dostała leki .
grzegorz popatrzyłam w linki ale ja rozumiem ze soda oczyszczana to soda i komus tez tak powiem
a nieze to
Wodorowęglan sodu bo jak słysze to sama sie zastanawiam co to jest
no cóz poszła do lekarza dostała leki .
grzegorz popatrzyłam w linki ale ja rozumiem ze soda oczyszczana to soda i komus tez tak powiem
a nieze to
Wodorowęglan sodu bo jak słysze to sama sie zastanawiam co to jest

0 x
- grzegorzadam
- Moderator
- x 106
- x 696
Lucid pisze:Zastanawiam się, czy u mamy te problemy z sercem nie mają przypadkiem związku ze szczepionką przeciw tężcowi.
Może tak być.
dama pisze:soda oczyszczana to soda
Jasne

Ostatnio zmieniony wtorek 06 gru 2016, 20:40 przez grzegorzadam, łącznie zmieniany 1 raz.
0 x

- blueray21
- Administrator
- x 44
- x 522
No i masz babo placek. Chyba @Lucid trafiłaś w centrum tarczy (samo sedno). Obserwacja i dedukcja to potęga.
Niestety lekarzom tego nie wytłumaczysz, choć trzeba im o tym mówić! Skutków i tak nie są w stanie cofnąć, nawet nie są w stanie ich pojąć, bo w mózgach mają poustawiane wszystko w jedną stronę.
Trzeba sprawdzić dokładnie skład szczepionki, jakie ma dodatki, choć już samo wprowadzenie, teoretycznie nie aktywnych zarazków, musiało być szokiem dla organizmu.
Po alkoholu tętno wzrasta, ale tobie nieco za wysoko, nawet jeśli po kilku kieliszkach, sprawdź sobie przy okazji potas, zafunduj jakiś suplement lub jeśli masz roztwór węglanu potasu, pobierz w takiej sytuacji i sprawdź.
@gogo, @dama - prawda, sól gorzka przez wywołanie rozwolnienia, można zastosować w przypadku "ataku" ciśnienia.
Powinien też zadziałać doraźnie tiosiarczan sodu w ilości 1 - 2 g jednorazowo, z mniejszym efektem przeczyszczającym.
Gdzieś pisałem jakie 2 związki chemiczne w organizmie regulują ciśnienie krwi, ale sam nie pamiętam gdzie to było.
Niestety lekarzom tego nie wytłumaczysz, choć trzeba im o tym mówić! Skutków i tak nie są w stanie cofnąć, nawet nie są w stanie ich pojąć, bo w mózgach mają poustawiane wszystko w jedną stronę.
Trzeba sprawdzić dokładnie skład szczepionki, jakie ma dodatki, choć już samo wprowadzenie, teoretycznie nie aktywnych zarazków, musiało być szokiem dla organizmu.
Po alkoholu tętno wzrasta, ale tobie nieco za wysoko, nawet jeśli po kilku kieliszkach, sprawdź sobie przy okazji potas, zafunduj jakiś suplement lub jeśli masz roztwór węglanu potasu, pobierz w takiej sytuacji i sprawdź.
@gogo, @dama - prawda, sól gorzka przez wywołanie rozwolnienia, można zastosować w przypadku "ataku" ciśnienia.
Powinien też zadziałać doraźnie tiosiarczan sodu w ilości 1 - 2 g jednorazowo, z mniejszym efektem przeczyszczającym.
Gdzieś pisałem jakie 2 związki chemiczne w organizmie regulują ciśnienie krwi, ale sam nie pamiętam gdzie to było.
0 x
- grzegorzadam
- Moderator
- x 106
- x 696
blueray21 pisze:Gdzieś pisałem jakie 2 związki chemiczne w organizmie regulują ciśnienie krwi, ale sam nie pamiętam gdzie to było.
Tu?
http://cheops4.org.pl/cheos/viewtopic. ... nie#p57610
0 x

-
- x 6
Już pisałam tutaj że szczepionka miała w sobie związki rtęci i aluminium. Poczytałam właśnie jaki maja wpływ na organizm.
Natomiast na migotanie przedsionków wyczytałam, ze doskonale działa kwiatostan głogu i kupiłam mamie.
A tu cytuję Twoje słowa Blueray odnośnie wysokiego ciśnienia:
Kilka słów na temat wysokiego ciśnienia, myślę, że istotne także dla innych zainteresowanych obniżaniem ciśnienia.
Niezależnie od przyczyn pierwotnych tego stanu, a może ich być multum, ciśnienie krwi regulują 2 substancje - 2 gazy - tlenek azotu i siarkowodór. Tlenek azotu reguluje w szybkich cyklach, dłużej trwające efekty daje siarkowodór. Jeżeli potrafilibyśmy dostarczać te związki do krwi - to mamy doraźny sposób obniżania ciśnienia - bez żadnych skutków ubocznych. Okazuje się, że w sumie jest to bardzo łatwe, w/g Teda z Bangkoku (EarthClinic) bierzemy: 2,5 g azotynu sodu, 0,5 g siarczku sodu i 6g węglanu potasu dodać wody do 30 ml i wlać do kroplomierza. Przechowywać w lodówce. Potrzeba 5 - 10 kropel na 50 -100 ml wody, aby zjechać z ciśnieniem ze 180 na 120 na 5 godzin. Węglan potasu jest tu tylko alkalicznym nośnikiem. Oczywiście dawkę należy dopasować do osoby.
Natomiast na migotanie przedsionków wyczytałam, ze doskonale działa kwiatostan głogu i kupiłam mamie.
A tu cytuję Twoje słowa Blueray odnośnie wysokiego ciśnienia:
Kilka słów na temat wysokiego ciśnienia, myślę, że istotne także dla innych zainteresowanych obniżaniem ciśnienia.
Niezależnie od przyczyn pierwotnych tego stanu, a może ich być multum, ciśnienie krwi regulują 2 substancje - 2 gazy - tlenek azotu i siarkowodór. Tlenek azotu reguluje w szybkich cyklach, dłużej trwające efekty daje siarkowodór. Jeżeli potrafilibyśmy dostarczać te związki do krwi - to mamy doraźny sposób obniżania ciśnienia - bez żadnych skutków ubocznych. Okazuje się, że w sumie jest to bardzo łatwe, w/g Teda z Bangkoku (EarthClinic) bierzemy: 2,5 g azotynu sodu, 0,5 g siarczku sodu i 6g węglanu potasu dodać wody do 30 ml i wlać do kroplomierza. Przechowywać w lodówce. Potrzeba 5 - 10 kropel na 50 -100 ml wody, aby zjechać z ciśnieniem ze 180 na 120 na 5 godzin. Węglan potasu jest tu tylko alkalicznym nośnikiem. Oczywiście dawkę należy dopasować do osoby.
0 x
- blueray21
- Administrator
- x 44
- x 522
Najlepsze są wyciągi - intrakt, działa również na nadciśnienie, ale dość wolno, trzeba zażywać dłuższy okres czasu.
Rtęć i aluminium kiedyś ją opuści, gdy będzie nadal stosowała EDTA z kwasem jabłkowym, przyspieszyć tego zbytnio nie można. To są miesiące.
Edit: recepturę na nadciśnienie znalazłaś, super.
Rtęć i aluminium kiedyś ją opuści, gdy będzie nadal stosowała EDTA z kwasem jabłkowym, przyspieszyć tego zbytnio nie można. To są miesiące.
Edit: recepturę na nadciśnienie znalazłaś, super.
0 x
-
- x 6
Czy można sobie taki wyciąg zrobić samemu zalewając suszone zioła wódką?
Skoki tętna u siebie zauważam nie tylko po alkoholu, ale czasem po posiłkach i jak się zdenerwuję
Skoki tętna u siebie zauważam nie tylko po alkoholu, ale czasem po posiłkach i jak się zdenerwuję

0 x
- grzegorzadam
- Moderator
- x 106
- x 696
Po raz pierwszy kołatanie serca wystąpiło u mnie w wieku 25 lat. Jeszcze naiwny i mało wiedzący poszedłem do szpitala na oddział kardiologiczny. Tam w sali było nas 5 pacjentów, a po kilku dniach zostało przy życiu 2 osoby. Tak się składa, że pacjenci umierali w ściśle określonym porządku tzn. pierwszy zmarł emerytowany nauczyciel po przeciwnej stronie sali od drzwi następny na prawo od niego i tak kolejno aż zostało nas dwóch, a ja miałem według tego porządku być następny.
Oczywiście szybko wypisałem się do domu z receptą na propranolol w garści. Ten szajs oczywiście nic nie pomógł tylko dołożył problemów.
Obecnie po wielu latach kołatanie powróciło razem ze zdrówkiem. To dziwne ale kiedy wróciłem do zdrowia po chorobie nowotworowej to wróciła również ta przypadłość serca.
Próbowałem wielu specyfików, których tu nie będę wymieniał i wreszcie trafiłem na taki, który definitywnie zakończył moje kołatanko.
Jest to substancja o nazwie Resveratrol. Bardzo szybko działa. Po 10 dniach 3x1 kaps już było super ale utrwalająco jeszcze zużyłem dwa opakowania po 30 kaps. Jest to jedyny znany mi suplement, który szybko i skutecznie leczy kołatanie serca. Poleciłem już kilku osobom i w każdym przypadku był bardzo pozytywny efekt.
0 x

- grzegorzadam
- Moderator
- x 106
- x 696
Lucid pisze:Czy można sobie taki wyciąg zrobić samemu zalewając suszone zioła wódką?
Zależy jakie zioła:
viewtopic.php?f=17&t=1241&p=58433&hilit=intrakty#p58433
http://www.rozanski.ch/fitoterapia1.htm
0 x

- blueray21
- Administrator
- x 44
- x 522
@evoque, oczywiście musisz zacząć od porządnego systemowego odrobaczania - temat "PASOŻYTY...".
W trakcie powinieneś po mojemu pooczyszczać sobie trochę, począwszy od jelita grubego, potem cały trakt trawienny, potem zobaczysz, co dalej. Mamy też stosowny temat i chyba tam @GA umieścił link do książki Małachowa o różnych skutecznych oczyszczaniach.
Po oczyszczaniach i ewentualnie poprawie stanu układu wydalniczego, zaczniesz sobie chelatację (też jest temat na forum) oraz eliminację patogenów, ale gdy już trochę chelatację zaawansujesz, żeby nie przeciążyć układu wydalniczego.
Po prostu musisz sobie zrobić "rozkład jazdy", a potem go wykonać.
@Lucid zdenerwowanie i stres zawsze dają taką reakcję, choć nie wszyscy zwracają na to uwagę. Jeżeli systematycznie suplementujesz magnez, to pozostają 2 rzeczy do sprawdzenia - tarczyca i poziom cukru we krwi.
O potasie wspominałem, ale nawet przy lekkiej niedoczynności tarczycy, możesz miewać nadmiar magnezu, a on powoduje wiele nieprzyjemnych odczuć z układu krążenia.
W trakcie powinieneś po mojemu pooczyszczać sobie trochę, począwszy od jelita grubego, potem cały trakt trawienny, potem zobaczysz, co dalej. Mamy też stosowny temat i chyba tam @GA umieścił link do książki Małachowa o różnych skutecznych oczyszczaniach.
Po oczyszczaniach i ewentualnie poprawie stanu układu wydalniczego, zaczniesz sobie chelatację (też jest temat na forum) oraz eliminację patogenów, ale gdy już trochę chelatację zaawansujesz, żeby nie przeciążyć układu wydalniczego.
Po prostu musisz sobie zrobić "rozkład jazdy", a potem go wykonać.
@Lucid zdenerwowanie i stres zawsze dają taką reakcję, choć nie wszyscy zwracają na to uwagę. Jeżeli systematycznie suplementujesz magnez, to pozostają 2 rzeczy do sprawdzenia - tarczyca i poziom cukru we krwi.
O potasie wspominałem, ale nawet przy lekkiej niedoczynności tarczycy, możesz miewać nadmiar magnezu, a on powoduje wiele nieprzyjemnych odczuć z układu krążenia.
1 x
- grzegorzadam
- Moderator
- x 106
- x 696
dama pisze:czym w trybie pilnym zbic cisnienie domowymi sposobami
.?
1. Dieta śródziemnomorska bez zbóż, mleka i jego przetworów:
duża ilość tłustych ryb oceanicznych i owoców morza, warzywa, owoce, olej lniany albo z oliwek (żeby uniknąć zatrucia rtęcią, która może znajdować się w rybach należy dwa razy w tygodniu zażywać tabletki z chlorelli albo węgiel. Węgiel działa odtruwająco i wiąże i unieszkodliwia wszystkie metale ciążkie.) Do smażenia olej kokosowy albo rzepakowy.
2. Codziennie przyjmować 1000 mg oleju rybnego dobrej jakości – gdzie fakcje EPA i DHA są w proporcji 3:1 ( ma on właściwości przeciwzapalne)
3. Magnez – 500mg dziennie po jedzeniu.
4. Potas – jedną tabletką dziennie, albo włączenie do jadłospisu produktów, które go zawierają. Są to: 2 łyźki stołowe octu jabłkowego rozpuszczonego w 1,5 szklance wody rano pół godziny przed jedzeniem, 1 szklanka wody kokosowej dziennie, jeden banan lub awokado
5. Koenzym Q 10 – 200 – 300 mg dziennie po jedzeniu
Rezultaty widoczne już po tygodniu
Jeżeli stosujecie tabletki na nadciśnienie, przeczytajcie ulotkę załączoną do leku. Znajdziecie tam informację o skutkach ubocznych i niepożądanych. Dowiecie się, że tabletki te mogą być przyczyną zawału serca. Lepiej zastosować naturalną i skuteczną metodę i spać spokojnie.
http://niebezpiecznezboza.com/szybki-sp ... wg-dr-axe/
0 x

-
- x 6
Też pomyślałam o tarczycy. Lekarz oczywiście nie daje skierowania na szczegółowe badania tylko na TSH, którego wynik w tym roku był zadowalający. Będę musiała w takim razie prywatnie wykonać sobie badanie. T3, T4, TSH, coś jeszcze się bada w przypadku tarczycy? Jak mierzyłam cukier glukometrem, kilka razy wyszedł mi wynik poniżej 90.
0 x
-
- x 6
Nigdy wcześniej tego nie robiłam, ale dziś zmierzyłam sobie puls po obiedzie, bo czułam jak mi serce przyspieszyło. Wyszło 97. W zasadzie tak jest zawsze, ale teraz sprawdziłam. Odczuwam przeważnie zmęczenie po głównym posiłku i muszę się położyć.
Zastanawiam się też nad działaniem WU u mnie. Od 2 miesięcy ją stosuję doustnie, od ok. miesiąca 2 łyżeczki dziennie. Nie zauważam jednak jakiegoś spektakularnego działania, przypływu energii, jak niektórzy piszą. Nadal podsypiam w ciągu dnia.
Zastanawiam się też nad działaniem WU u mnie. Od 2 miesięcy ją stosuję doustnie, od ok. miesiąca 2 łyżeczki dziennie. Nie zauważam jednak jakiegoś spektakularnego działania, przypływu energii, jak niektórzy piszą. Nadal podsypiam w ciągu dnia.
0 x
-
- x 6
Jak wcześniej wspominałam, mama otrzymała skierowanie do szpitala. Jednak nie została przyjęta, bo stwierdzono, że nie ma powodu. Wykonano podstawowe badania i wszystko było w porządku. Diagnoza: choroba niedokrwienna serca. Zalecono odstawienie leków przeciwpłytkowych: plavix, acard i zalecono zastosowanie nowego leku przeciwzakrzepowego xarelto 20. Jak czytam ulotkę i jakie są działania niepożądane to strach zacząć to stosować. Do tej pory byłam przekonana, że leki acard, plavix działają rozrzedzająco na krew i tym samym przeciwzakrzepowo, ale nie znam się na tym i jak widać jest to różnica. Kiedy przeczytałam mamie o działaniach niepożądanych nowego leku, sama poprosiła mnie, żebym tu na forum napisała i poprosiła o zalecenia, bo nie wiem czy to co stosuje, czyli EDTA z kwasem jabłkowym i inhalacje będą miały takie działanie. Czy kurkuma miałaby takie działanie? Mama już ją stosuje od jakiegoś czasu.
0 x
- blueray21
- Administrator
- x 44
- x 522
Zarówno EDTA, jak i kurkuma mają działanie rozrzedzające krew, ale w umiarkowanym stopniu i trudno byłoby nazwać je lekami w tym zakresie, bo nimi nie są. EDTA rozrzedza, ponieważ usuwa czynniki klejące / koagulujące ze krwi w tym metale i wapń, więc można powiedzieć, że ma działanie przeciwzakrzepowe. trudno o porównanie, bo działanie zależy od stanu krwi, ale jeśli musiałbym to bardziej postawiłbym na zbliżone do accardu (aspiryny). Kurkuma też ma działanie rozrzedzające lekko, choć samego mechanizmu nie znam, to znacznie silniejszym środkiem w tym zakresie jest cynamon lub ekstrakt z niego. Cynamon można używać tylko z gatunku Cassia (Cejloński) do ok. 2,5 g dziennie maksimum. Chińskiego nie używamy, bo jest o wiele bardziej toksyczny.
Kwas jabłkowy usuwa tylko aluminium i nie ma w tym zakresie znaczenia.
Zaleceń oczywiście dać nie możemy, bo nikt z nas lekarzem nie jest, więc nie ma takiego "prawa".
Poszukam więcej informacji o naturalnych czynnikach przeciwzakrzepowych.
Kwas jabłkowy usuwa tylko aluminium i nie ma w tym zakresie znaczenia.
Zaleceń oczywiście dać nie możemy, bo nikt z nas lekarzem nie jest, więc nie ma takiego "prawa".
Poszukam więcej informacji o naturalnych czynnikach przeciwzakrzepowych.
0 x
- grzegorzadam
- Moderator
- x 106
- x 696
Soda oczyszczona pięknie rozrzedza krew.
Dr A. Ogułow jest wielkim zwolennikiem sody oczyszczonej. Kiedy bada krew człowieka poważnie chorego przed wypiciem i po wypiciu sodowego napoju, widzi kolosalną różnicę już po 10 minutach. Mówi, że w „posodowej” krwi można się wręcz zakochać (ach ci romantycy lekarze).
0 x