Witam wszystkich użytkowników tego forum

17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.

25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21

Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.

Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.

/blueray21

W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum

To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.

Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.

/blueray21

Nasze porady zdrowotne i opinie

Lucid
x 6
Podziękował: 250 razy
Otrzymał podziękowanie: 74 razy

Re: Nasze porady zdrowotne i opinie

Nieprzeczytany post autor: Lucid » piątek 25 lis 2016, 18:34

Dzięki Grzegorzu za super wskazówki :) . Od jakiegoś czasu codziennie płukałam gardło i jamę ustną wodą z solą, sodą i WU według przepisu Nieumywakina w stęzeniu 1 łyżeczka soli na szklankę, pół łyżeczki sody. Za każdym razem odlewam małą ilość i do niej dodaję łyżeczkę WU 3%. W jakim rozcieńczeniu powinnam stosować płyn lugola?
Dziś cudem udało mi się dotrzeć do laryngologa dzięki lekarzowi prowadzącemu. Normalnie czeka się 3 miesiące. No i usłyszałam: nie ma powodu do zmartwień. To normalna sytuacja. Poprosiłam, żeby zrobił mi wymaz a on powiedział, że nie ma potrzeby. Wspomniałam, że w przeszłości wyszło mi w badaniu wymazu: gronkowiec, paciorkowiec, na co on odpowiedział, że to naturalna flora bakteryjna i wszystko jest u mnie w porządku ;). Zupełnie niczego nie zalecił, niczego nie zapisał
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522
Podziękował: 446 razy
Otrzymał podziękowanie: 14801 razy

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » piątek 25 lis 2016, 22:55

Ten sposób płukania traktu trawiennego z vibroniki jest raczej półśrodkiem. 2 łyżeczki soli na litr wody? Co to za płukanie? W sposobie, który opisywałem lub tłumaczyłem, sam już nie wiem gdzie wstawionym, było 2 litry ciepłej wody z 2-ma płaskimi łyżkami soli. Robiłem to wielokrotnie i nie tylko ja. W tym sposobie na końcu widać, że to jest płukanie, woda jest ledwo zabarwiona lub wcale. Są tam też elementy gimnastyki, aby ta woda nieco się w trzewiach poprzelewała. Wypicie 2 litrów zwykle zajmuje 30 - 50 minut, oddawanie jeszcze ze 2 razy tyle.
0 x

Wiedza ochrania, ignorancja zagraża.

krok
x 1
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 16 razy

Re: Miedź, ważny minerał i jej szczególny związek

Nieprzeczytany post autor: krok » wtorek 29 lis 2016, 11:54

blueray21 pisze:Jeżeli chelat, to z definicji jest aminokwasowy! Tylko mogą być wykorzystywane różne aminokwasy, nawet dla tego samego metalu, dlatego lepiej znać nazwę chemiczną.

Witam rozumiem że odpowiedź tyczy się preparatu z solgar, więc może do nich napisać by podali nazwę chemiczną. Dopytuje bo nie mieszkam w Polsce tak bym kupił ten z podkowy. Myślę że mam nie dobór miedzi bo w wieku 40 parę lat jestem prawie siwiutki zaczęło się to(siwienie) w wieku 20 parę lat temu, tak samo jak u mojego taty. Mam również problem z zimnymi kolanami, stopami i dłońmi zwłaszcza dokuczają kolana, po wypiciu lampki wina robią się ciepłe wnoskuje że to miażdżyca i tu rodzi się pytanie: zacząć od miedzi i potem EDTA nadmienie tylko że w połowie grudnia usuwam bezpiecznie ostatnią pląbę amalgatową. Jeszcze jedno pytanie dotyczące taty ma problem z biodrem stany zapalne ból przy chodzeniu troszkę pomogła vtamina D3 +k2 i vitamna C nie boli gdy nie chodzi,do tego prostata po zabiegu, co podać by zlikwidować ból.
0 x

Awatar użytkownika
barneyos
Administrator
x 23
x 73
Podziękował: 155 razy
Otrzymał podziękowanie: 1895 razy

Nieprzeczytany post autor: barneyos » wtorek 29 lis 2016, 12:02

Tacie to w zasadzie wszystko, ale jak chcesz się skoncentrować na stawach to oprócz tego, co bierze, to wit.A, wit.E pełne spektrum, MSM, kolagen, krzem. Możesz też wszystko razem w postaci dużych kompeksów witaminowo-mineralnych (np. z Now Foodsa, znajdziesz w kryptoreklamie).
0 x

======================================================
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobić

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696
Podziękował: 29964 razy
Otrzymał podziękowanie: 19672 razy

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » wtorek 29 lis 2016, 13:11

krok pisze:Jeszcze jedno pytanie dotyczące taty ma problem z biodrem stany zapalne ból przy chodzeniu troszkę pomogła vtamina D3 +k2 i vitamna C nie boli gdy nie chodzi,do tego prostata po zabiegu, co podać by zlikwidować ból.

Poczytaj o prostacie tutaj, cały temat tez ciekawy- stawy również:
viewtopic.php?f=16&t=1423&p=58191&hilit=prostata+paso%C5%BCyty#p58191
viewtopic.php?f=17&t=1349&p=55181&hilit=dr+clark+prostaty#p55181
viewtopic.php?f=16&t=140&p=55163&hilit=dr+clark+prostaty#p55163

Ból:
viewtopic.php?f=17&t=789&p=58336&hilit=dr+clark+b%C3%B3l#p58336
0 x

życie ma tylko dożywotnią gwarancję, przeżyj je ciekawie,
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło :D

Lucid
x 6

Nieprzeczytany post autor: Lucid » wtorek 29 lis 2016, 19:40

Blueray. Ostatnio pisałeś, że najkorzystniej jest przyjmować dwie formy koenzymu @10 jednocześnie, ale znalazłam informację, ze ubichinol zamienia się w organizmie w ubichinon.
http://www.q10qh.com/pl/ubiquinone-or-u ... lly-matter
"Zatem, jeśli człowiek przyjmuje ubichinol, zostaje on przekształcony w ubichinon i odwrotnie. Nie ma znaczenia, jaka postać tej substancji jest przyjmowana".
Zwróciła mi na to uwagę siostra, która mieszka w USA. Poprosiłam ją żeby załatwiła dla mamy ubichinon, a ona znalazła na jakiejś stronie w języku angielskim informację o tej przemianie ubichinolu w ubichinon. Sprawdziłam to właśnie i się potwierdziło.
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » wtorek 29 lis 2016, 20:33

Jak zwykle można znaleźć różne poglądy na konkretny temat.
Teoretycznie w takim układzie ubichinol nie byłby potrzebny, bo de facto używamy ubichinonu w organizmie. Problem w tym, że jest on trudno przyswajalny, więc suplementacja nim samym jest chwilowa. Ponieważ ubichinol jest przetwarzany wolniej na ubichinon to suplementacja nim daje efekty lepiej rozłożone w czasie. Żeby jeszcze to spowolnić to podkładamy organizmowi równocześnie ubichinon, wtedy on nie przetwarza takich samych ilości ubichinolu na początku. Ubichinon jest dużo tańszy.
Ten pomysł nie jest mój, pochodzi od amerykańskich klinicystów, zakładając, że dobrze zrozumiałem ich intencje.
W każdym razie w USA był produkowany suplement z zawartością obydwu wersji w jednej kapsułce, nie wiem czy jeszcze jest, bo to sprawa sprzed kilku lat.
0 x

Lucid
x 6

Nieprzeczytany post autor: Lucid » wtorek 29 lis 2016, 20:39

Dziękuję za wyjaśnienie. :) .
Chciałam zapytać o płyn lugola, który przygotowałam dla mamy. Pisałeś, że przyswajalność specyfików na nadciśnienie jest słaba, kiedy brakuje jodu w organizmie. Czy mama powinna stosować go wewnętrznie czy może naskórnie?
0 x

krok
x 1

Nieprzeczytany post autor: krok » wtorek 29 lis 2016, 20:46

Mam również problem z zimnymi kolanami, stopami i dłońmi zwłaszcza dokuczają kolana, po wypiciu lampki wina robią się ciepłe wnoskuje że to miażdżyca i tu rodzi się pytanie: zacząć od miedzi i potem EDTA nadmienie tylko że w połowie grudnia usuwam bezpiecznie ostatnią pląbę amalgatową.

Prożba do blueray21 pomógłbyś mi jeszcze z tymi kolanami to taki uciążliwy problem .Stosuję dietę Dr Dąbrowskiej od roku do tego vitamina D3 od 10000iu do 20000iu plus K2 od 100 do 200 mcg witamina C 10g oraz witamin A (beta caroten) 10000iu E 200iu do tego zestaw minerałów , woda krzemowa krzem do kąpieli z słomy owsianej i skrzypu polnego dwa razy w tygodniu plus kąpiel w chlorku magnezu na przemian z solą epson .Wiele rzeczy ustąpiło a zimne kolana ,stopy i dłonie zostały mam problem jeszcze z grzybami gdzieś tam się on ciągną .
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » wtorek 29 lis 2016, 20:50

Lugola na skórę nie bardzo, jodyna lepiej się wchłania, jednak dłuższe stosowanie wysusza skórę i mogą się pojawić podrażnienia.
Doustnie po mojemu jest najlepiej. Żeby jod się przyswajał potrzebne jest odpowiednie pH organizmu - mierzylaś jej pH moczu?
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » wtorek 29 lis 2016, 21:00

Zimne nogi, ręce itd. Jak wygląda ciśnienie krwi i jej gęstość? Wszystko wskazuje na ograniczenia w krążeniu krwi, trzeba znaleźć przyczyny.
Doraźnie możesz sobie pomóc niacyną - zaczynaj od małych dawek, może być też znaczący niedobór jodu - zrób test jodyną. Ale może być więcej i głębiej leżących przyczyn. Na razie to quiz.
Ale to informacje pasujące do innego tematu i potem je tam przeniosę.
0 x

Lucid
x 6

Nieprzeczytany post autor: Lucid » wtorek 29 lis 2016, 21:04

Zakupiłam jej paski. Ph bywało 7, teraz ma powyżej 6.
0 x

krok
x 1

Nieprzeczytany post autor: krok » wtorek 29 lis 2016, 21:21

blueray21 pisze:Zimne nogi, ręce itd. Jak wygląda ciśnienie krwi i jej gęstość? Wszystko wskazuje na ograniczenia w krążeniu krwi, trzeba znaleźć przyczyny.
Doraźnie możesz sobie pomóc niacyną - zaczynaj od małych dawek, może być też znaczący niedobór jodu - zrób test jodyną. Ale może być więcej i głębiej leżących przyczyn. Na razie to quiz.
Ale to informacje pasujące do innego tematu i potem je tam przeniosę.

Ciśnienie krwi 135/85 gęstości nie znam Niacynę stosowałem doszedłem do dawki 200mg 3x dziennie, jodu oraz testu z jodyną nie robiłem ,poszukam jak to zrobić i zrobię test .
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » wtorek 29 lis 2016, 21:29

@Lucid, nie wiem co kupiłaś, potrzebne są dokładniejsze wskazania, są paski z rozdzielczością 0,25.

@krok, dotyczące twojego taty. Może pomogłoby mu "smarowanie stawów" poprzez zażywanie kwasu hialuronowego, ale nie w kapsułkach, tylko uwodniony, rozpuszczony w słonej wodzie, gdzieś na forum ta receptura jest opisana.
Tak czy owak, jego staw produkuje również stan zapalny, nawet jeśli tylko jest to podrażnienie mechaniczne.
Tu polecałbym 2 x dziennie po 500 mg ekstraktu z kurkumy. Ponieważ w suplementach w takiej gramaturze nie ma go z piperyną, to równocześnie z każda kapsułką ekstraktu z kurkumy, kapsułkę z piperyną - 10 - 20 mg.
Zakupiłbym też MSM i dawał mu 2 x 2g dziennie ze 2-3 miesiące, potem 2 x 1g.
To powinno ból likwidować, ale nie z godziny na godzinę, najlepiej i najszybciej działa ekstrakt z kurkumy.

Jeśli chodzi o ciebie i poprawę krążenia po alkoholu, to normalne, alkohol rozluźnia. Nie wiem czy to miażdżyca, potrzebne jeszcze wyniki cholesterolu.
Usuń ten amalgamat, potem spokojnie możesz wdrożyć EDTA, może pomóc w zależności od tego co było przyczyną zaburzania krążenia.
Suplement miedzi możesz brać, ale cudów nie oczekuj, sprawdzaj też poziom cynku w organizmie, gdy będziesz brał miedź.
0 x

Lucid
x 6

Nieprzeczytany post autor: Lucid » wtorek 29 lis 2016, 21:35

Paski w zakresie 4,5 do 9,0
0 x

jolus
x 2
x 7
Podziękował: 78 razy
Otrzymał podziękowanie: 143 razy

Nieprzeczytany post autor: jolus » wtorek 29 lis 2016, 22:03

Słyszeliście może, czy żarówki halogenowe i ledowe są szkodliwe? Fachowiec chce tego namontować mi moc w kuchni. :shock:
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » wtorek 29 lis 2016, 22:17

http://tech.wp.pl/zarowki-led-niszcza-w ... 115249793a

Niemieccy naukowcy biją na alarm! Energooszczędne żarówki, które wkrótce wyprą z rynku i naszych domów tradycyjne, szkodzą zdrowiu! Mogą powodować cukrzycę, osteoporozę, a nawet raka!

(
)

Są one bardzo drogie i – jak się okazuje – bardzo groźne dla naszego zdrowia. Niemieccy naukowcy odkryli, że światło, które wytwarzają, zaburza gospodarkę hormonalną człowieka. – Może to w efekcie prowadzić do różnych chorób, między innymi cukrzycy, osteoporozy, a nawet nowotworów piersi i prostaty – ostrzega doktor Alexander Wunsch.

– Uszkadza także siatkówkę oka – dodaje okulista Bernahard Lachenmayr.

Unia Europejska zakazała produkcji i sprzedaży termometrów rtęciowych, bo to zbyt niebezpieczne, żeby trzymać taką truciznę w domu.

Jednocześnie ta sama Unia zakazała produkcji i sprzedaży tradycyjnych żarówek (bo grzeją) i zastąpienie ich świetlówkami. Te straszliwe żarówki spowodowałyby stopnienie lodowców, a uwolnione z nich wody zalałyby nawet Himalaje!

Tylko idiota może uwierzyć w pomysły lansowane przez Unię, więc władze zadbały, żeby zrobić idiotów z całego społeczeństwa. Jak? A bardzo prosto: dzięki reformie oświatowej, takiej, jaką np. przeprowadziła właśnie Polska rękami antypolskiego nierządu. Ale to zupełnie inny temat, wracajmy więc do rtęci.

Młodzi, znakomicie wykształceni, z Wielkiego Jasnogrodu uwierzyli w te bajki, czym prędzej wyrzucili termometry i wykręcili tradycyjne żarówki, wkręcając na ich miejsce „nowoczesne” i energooszczędne świetlówki.

(...)
A co się stanie, kiedy taka „żarówka” się stłucze?

W filmie „Bulb Fiction czyli żarówkowi ściemniacze” poznajemy 4-letniego Maksa z Niemiec. Jego rodzice tak bardzo przejęli się klimatem, że mało nie zabili swojego dziecka. Oczywiście nie z premedytacją, tylko z niewiedzy i naiwnej wiary w bujdy, wciskane społeczeństwu przez
no właśnie. Przez kogo? Unię? Klimatologów? Naukę?

Na razie nie odpowiem na to pytanie. Kto jest ciekaw niech obejrzy wspomniany film, bo na końcu znajdzie odpowiedź.

Rodzice Maksa wkręcili energooszczędną żarówkę do stojącej lampki i postawili ją na komodzie przy drzwiach jego pokoju. Krzątali się energicznie po mieszkaniu, aż nagle ktoś przez nieuwagę potrącił lampkę, a ta spadła na podłogę. Żarówka się stłukła, więc ją sprzątnęli i zapomnieli o całym zdarzeniu. Kilka tygodni później dzieci lepiły na podwórku bałwana. Kiedy wróciły do domu tata zauważył, że w czapeczkach jest mnóstwo włosów. Zdziwił się, ale uznał, że to się zdarza, więc się nie przejął. Wkrótce włosy zaczęły wyłazić w takiej ilości, że na głowie powstały łysinki. W końcu Maks całkowicie wyłysiał, a co jeszcze gorsze, tak trzęsły mu się ręce, że nie był w stanie pić z kubeczka. Kolejni lekarze, których Maks odwiedzał nie umieli postawić diagnozy. Po długich badaniach wreszcie któryś wpadł na pomysł, że to może być zatrucie rtęcią. Dopiero wtedy rodzice skojarzyli związek stłuczonej żarówki z problemami ich syna. W chwili wypadku żarówka świeciła, więc była gorąca. Kiedy upadła i stłukła się zawarta w niej rtęć wyparowała, zatruwając dzieci, a Maksa najbardziej.

W filmie pada retoryczne pytanie: czy warto dla (iluzji) ratowania środowiska zabić własne dzieci?

W rok po wypadku z lampką dom rodziców Maksa stoi pusty. Nikt nie wie, czy można tam bezpiecznie przebywać. Na razie cała rodzina mieszka u przyjaciół. Tyle nieszczęść z powodu jednej stłuczonej żarówki

https://astromaria.wordpress.com/2013/0 ... nt-page-1/

Film:
http://www.cda.pl/video/6518290
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » wtorek 29 lis 2016, 22:44

Halogeny mają spektrum światła najbardziej zbliżone do słonecznego, niestety zżerają mnóstwo prądu przy tej okazji.
Ledy nie są groźne w żaden sposób, jednak światło ma zwykle bardzo wąskie spektrum, przez co oświetlane przedmioty nie oddają głębi koloru, ani przestrzeni, są jakby bardziej płaskie, co oczywiście jest optycznym złudzeniem naszych oczu.
Energetycznie LED-y są nieco mniej efektywne od wspomnianych lamp luminoforowych, czyli świetlówek, które też zresztą dają wąskie spektrum światła. Sprawność może się zmienić, bo technologia się doskonali.
Nie jestem za świetlówkami, ale potłuc można wszystko, gdy się takiej okoliczności nie uwzględnia.
Same świetlówki w przeciwieństwie do żarówek nie pękają, nie uwalniają rtęci, jednak trzeba się z nimi obchodzić ostrożnie, żeby uniknąć takich przykrych zdarzeń.
Inne ich "niedogodności dotyczą starych świetlówek, dławikowych, rur, których światło pulsuje z częstotliwością sieci energetycznej, te nowoczesne już tego nie mają, przez co oczu nie nadwyrężają i nie powodują opisanych chorób.

@Lucid, twoje paski mają w takim układzie rozdzielczość co najmniej 0,5 pH i to jest istotne przy pomiarze.
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » czwartek 01 gru 2016, 06:11

0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » czwartek 01 gru 2016, 23:07

Zwykle jest tak, że gdy się dzieli włos na 4 - traci się widok całości. I te podlinkowane przez @GA materiały należą właśnie do takiej kategorii. Typowo akademickie opracowanie, może nawet te szczegóły są prawdziwe, ale jak to nauczyciel powiedział, "widzisz źdźbło w oku bliźniego, a w swoim belki nie widzisz". Chodzi o to, że te szczegóły na prawdę w życiu się nie liczą. Były czarno-białe telewizory, promieniowały zimnym niebieskim jak cholera, ale nie słyszałem przez dziesiątki lat ich używania, aby ktoś oślepł. Już gorsze były świetlówki, zwłaszcza o dziennej barwie światła - to migotanie u ludzi wrażliwych pogarszało wzrok, sam jestem tego przykładem.
Jednak pisanie, że brak dalekiej podczerwieni coś tam dla oka spowoduje, jest już przesadą.
Przez większość historii ludzkości mogliśmy robić cokolwiek od świtu do zmierzchu, potem podczerwieni nie było, najwyżej chwilę przy ognisku, gdy już znaliśmy ogień. Industrializacja wydłużyła nasz czas aktywności znacząco i to jest znacznie większy problem, niż brak podczerwieni w LED-ach, to zresztą też nie do końca prawda. Bo Ledy wydzielają ciepło, znacznie mniej, ale jednak, na dodatek mamy kaloryfery, więc tej dalekiej podczerwieni jest dość, zdecydowanie mniej jest bliskiej podczerwieni, ale ta ponoć nic nie powoduje.
Znacznie większym problemem dla organizmu jest sen przy oświetleniu, choćby bardzo słabym, niż te wspomniane tam niedogodności LED-ów. Dlatego Francuzi zamykają okiennice na amen, a Amerykanie symulują to zakładaniem opasek na oczy. Owszem problemem są ekrany, zwłaszcza komputerów, choć już tak nie promieniują jak kiedyś kineskopowe, to męczą oczy mnóstwem ruchomych szczegółów, najgorsze są gry.
Wracając do LED-ów zdecydowanie nie istnieją żadne poważne zagrożenia, ani dla wzroku, ani inne, przecież nie parzymy na świecące się lampy, tylko oświetlamy nimi przestrzeń, odbieramy światło odbite, a to już coś zupełnie innego.
Idealnym światłem dla oczu jest światło słoneczne i co? Ludzie już teraz latem nie potrafią wyjść na dwór bez słonecznych okularów, a potem biadolenie, bo tak czy inaczej wzrok im się psuje. Pomijam fakt, że organizm potrafi wiele sam naprawić, nie tylko we wzroku, ale trzeba nad nim trochę popracować.
Reasumując potępianie "na zapas" LED-ów w oświetleniu uważam za ogromną przesadę.
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » sobota 03 gru 2016, 12:20

Przedwcześnie Siwy? Zapewne dlatego
(...)
Translator:
Miedź i cynk: Kolor włosów Minerały

Orzechy włoskie są niezwykle bogate w miedź - 1 szklanka zawiera 93 procent Dietary Reference Intake (DRI) - i miedź jest niezbędna do produkcji melaniny, która nadaje włosom jej pigmentację. Ekspresowe mówi orzechami zwiększają przepływ krwi do głowy i skóry głowy, dzięki czemu włosy będą rosły szybciej. 9

Jedno z badań stwierdził, że niski poziom miedzi w organizmie może doprowadzić siwieć szybciej. Pokarmy z dużą ilością miedzi obejmują nasiona sezamu, grzyby shiitake , orzechy nerkowca, szparagi i szpinak.

Naukowcy zmierzyli ilość poziomów miedzi, cynku i żelaza we krwi 66 badanych pacjentów w wieku poniżej 20 będzie przedwcześnie szary i odkrył ich stężenia miedzi o wiele niższe niż osób w tym samym wieku, którzy nie siwieją. 10

Oba krewetki i krewetki zawiera cynk, który mówią eksperci mogą pomóc konsumentom zachowują swój pierwotny kolor włosów. Czy to gotowane lub surowe robi różnicę: Trzy uncje gotowanych skorupiaków, takich jak krewetki i krewetki zawierają 6 procent DRI w cynk 11 , podczas gdy wersja surowa ma 9 procent. 12

Heal z nutami Żywności że cynk w tym owoce morza odgrywa ważną rolę w produkcji nowych komórek, w tym nowych komórek skóry i włosów, które mogą pomóc grubość wzmocnienia włosów i zintensyfikować swój kolor. 13 dyni i sezamu i sery zawierają także cynk.

W odniesieniu do krewetek i krewetki, należy pamiętać, że hodowlanego krewetki wydaje się być znacznie bardziej zanieczyszczone niż dzikie złowione krewetki, i mniej niż 2 procent krewetek importowanych do USA zostanie skontrolowany przez amerykańskich agencji regulacyjnych.

Jednak, podobnie jak dzikie złowione ryby, krewetki mogą być smaczne, pożywne jedzenie, ale ważne jest, aby znaleźć dzikie krewetki pozyskane z najczystszych źródeł wody zimnej możliwe.

http://everlast.mercola.com/r/?id=h6a21 ... 1780586333

Płukanki z liści orzecha może też?
0 x

Awatar użytkownika
św.anna
x 93
x 149
Podziękował: 2706 razy
Otrzymał podziękowanie: 3353 razy

Nieprzeczytany post autor: św.anna » sobota 03 gru 2016, 19:55

Jeden z przepisów Pepsi, z sezamem. Być może tego typu (jeśli zewnętrznie) metody, wcierki + masaż są skuteczniejsze niż płukanki.

Zmiel nasiona sezamu i wymieszaj je z jadalnym olejkiem migdałowym. Stosuj miksturę na skórę głowy przez kilka tygodni, a to zapobiegnie siwieniu. Co ciekawsze, zdaniem ekspertów, ta procedura może całkowicie odwrócić proces siwienia. Po prostu staniesz się z powrotem czarnulką, zamiast szpakiem.

Po zastosowaniu tego melanżu na włosy i skórę głowy, należy pozostawić go na około 20-30 minut, a następnie zmyć miksturę wodą.

http://www.pepsieliot.com/jak-pozbyc-si ... -fryzjera/
0 x

Awatar użytkownika
evoque
x 4
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post autor: evoque » poniedziałek 05 gru 2016, 15:45

Witajcie,
znowu piszę z prośbą o ukierunkowanie bo nie daje już rady. Jestem na diecie ponad 2 lata i mam juz dość.
Kasza, ryz, ziemniaki, wafle ryzowe, warzywa. Z miesa tylko kurczak. Tak wyglada moja codzienność, którą rzygam. :cry:
Nie jem slodkiego, fastfoodow, zadnych uzywek. Chcialbym zyc jak kazdy dwudziestoparolatek- praca, silownia, korzystanie z życia...
obecnie moge o takim zyciu pomarzyć.
Z objawów ktore nadal mnie dręczą to smród z ust, zgaga, odbijanie,(refluks) problemy skórne na twarzy (AZS),lekki tradzik.
niedowaga, zapychanie nosa. Bralem wiele rzeczy i mysle ze pieniadze wyrzucone w bloto. Ostatnio wymienilem wszystkie amalgamaty.
Robilem test volla (2015r), kilka gastroskopii, wymaz z gardla, tomografia zatok. hp z kalu(ujemny)
Obrazek

Ostatnio robione badania
Obrazek
Obrazek

Lekarz stwierdzil ze wszystko w porządku z wynikami..

Jakie badania moge zrobić zeby wiedziec co mi dolega?

Daje sobie rok czasu, potem pozostanie mi tylko izolatka i psychiatra :cry: :cry: :cry:
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » poniedziałek 05 gru 2016, 16:31

Jakie kroki podjąłeś w związku z wynikami badania Volla?
0 x

Awatar użytkownika
evoque
x 4
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post autor: evoque » poniedziałek 05 gru 2016, 17:00

grzegorzadam pisze:Jakie kroki podjąłeś w związku z wynikami badania Volla?

Dieta, soda, plukalem zatoki soda+sól(pewnie za krotko),srebro, odrobaczanie (black walnut, paraherbs), probiotyki
askorbininan sodu, spirulina, ostropest, lglutamina, wit d3 k2, magnez, len mielony.
i wiele innych ktorych juz nie pamietam. Pewnie kicha bo nic z tego nie dziala np
na takiego gronkowca.
Czy warto zrobić badania np potwierdzające chlamydie ktora wyszla w volla?
0 x

ODPOWIEDZ