Witam wszystkich użytkowników tego forum
17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.
25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.
Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.
/blueray21
W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum
To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.
Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.
/blueray21
Dieta Praniczna - Uzdrawianie Praniczne
- chanell
- Administrator
- x 1514
- x 456
- Podziękował: 15176 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14442 razy
Dieta Praniczna - Uzdrawianie Praniczne
0 x
Lubię śpiewać, lubię tańczyć,lubię zapach pomarańczy...........
- Dariusz
- Administrator
- x 27
- Podziękował: 4972 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1646 razy
Re:Dieta Praniczna - Uzdrawianie Praniczne
http://members.upcpoczta.pl/z.ryznar3/h ... ianizm.htmBretarianizm czyli sztuka niejedzenia
Bretarianie i dziniści uprawiają od wieków magię życia bez jedzenia i picia. Do inedii czyli zdolnosci do niejedzenia zaliczani są też solarianie i waterianie. Z punktu widzenia solarian interpretacje tego zjawiska sprowadzają się głównie do tego, ze energię życia (chi, prana) dostarczają biofotony pobierane ze światła słońca. Dają one wystarczająco dużo energii do przeżycia bez potrzeby pobierania jedzenia i wody a wystarczajaco mało aby życ dłuzej ( nadmierne jedzenie wpływa na skrócenie życia m.i. wskutek zużywania 70-80% energii na procesy trawienne). W spożywanych roślinach najistotniejszą dla człowieka rolę odgrywają właśnie biofotony zgromadzone tam m.i. w wyniku fotosyntezy a nie np.węglowodany. Naukowo potwierdzono przypadki "niejadania" nawet przez kilkadziesiąt lat ! Umiejętność tę zdobywa się nie zwykłą siłą woli, lecz najczęściej poprzez medytacje i ćwiczenia fizyczne zbliżone do tai-chi oraz dietę wegeteriańską.
Wg Artykułu "Niejedzenie" opublikowanego w magazynie internetowym "Przebudzenie" (http://przebudzenie.net/artykuly/)
Są ludzie, którzy zaczęli odżywiać się Światłem, Praną, Energią Życia. Nazywa się ich z ang. breatharianami.
Oto ich Główne metody
Nie ma jednego złotego środka – jak wiele jest ludzi tak wiele przekonań, tak samo w tym przypadku – dla każdego inna droga może być lepsza, będzie ona również mogła wyglądać bardzo różnie nawet u dwóch podobnych do siebie osób. Oto niektóre ze sposobów:
* Naturalna – może trwać od kilku miesięcy do wielu lat. Polega na stopniowej zmianie swych nawyków co do jedzenia. Najpierw z diety likwiduje się mięsa, wędliny, następnie mleko, sery, jajka, później ciasta i wyroby słodkie kończąc na warzywach oraz owocach. W ostatniej fazie pija się wyłącznie napoje, rozcieńczając je coraz bardziej wodą. Gdy pije się już prawie samą wodę, proces uznaje się za zakończony. Absolutne odżywianie Światłem następuje po zaprzestaniu przyjmowaniu jakichkolwiek płynów.
* Duchowa – odbywa się w osobnieniu lub tylko z odpowiednim Mistrzem znającym się na rzeczy. Pod wpływem medytacji i wskazówek Guru, odchodzi ochota na jedzenie cięższych pokarmów, przychodzi Boska energia. Dzięki medytacji pojawia się ochota na coraz lżejsze jedzenie.
* Nagła – osoba nagle zaprzestaje jedzenia czując wstręt, dostając mdłości na jego widok. Może się przydarzyć osobom bardzo religijnym, bardziej jest to „przypadkowa” metoda niż ukierunkowana jakimikolwiek działaniami. Jej wadą jest to, że po zaprzestaniu jedzenia, można równie gwałtownie wrócić do odżywiania się.
* Siłowa – człowiek przestaje na siłę jeść. Staje się coraz bardziej chudy, w końcu złożony z prawie samych kości. Niekontrolowana może się niedobrze skończyć. Rzadko prowadzi do sukcesu.
* Proces 21-dniowy – autorstwa Charmaine Harley. Jest podzielony na 3 siedmiodniowe części, podczas których zaprzestaje się jedzenia, a na początku nawet picia. Z tego powodu jest to metoda dość niebezpieczna (możliwość odwodnienia organizmu), są przypadki śmiertelne wśród osób, które ją stosowały. Szerszy opis tej metody można znaleźć w książce Jasmuheen – „Życie Światłem”.
* Hipnotyczna – poprzez afirmacje zmienia się stosunek do pokarmów, przekonuje się podświadomość o możliwości żywienia Praną. Możliwa we współpracy z hipnotyzerem lub na własną rękę (autohipnoza).
* Łączona – najczęściej wybierana. Jako że każdy z nas jest inny, tak najlepszym sposobem jest połączenie elementów najbardziej nam odpowiadającym z różnych metod.
wg "http://gwiazdy.com.pl/"
Pani Jasmuheen z Australii nie je od 1993 roku. Od tamtej pory potrzebuje też zaledwie 2 godzin snu na dobę. Pozostałe 22 godziny wykorzystuje na pracę, pisanie książek i podróże. Żyje pełnią życia. Co roku bada się u lekarza
* cieszy się doskonałym zdrowiem i tryska energią. Zanim jednak zaczęła odżywiać się światłem, była chora na raka. Według Jasmuheen wszystkie choroby mają związek z emocjami, a odżywianie się światłem uwalnia różne blokady emocjonalne. Sama w ten sposób zwalczyła swoją chorobę. Ostrzega jednak, że wszyscy, którzy decydują się żyć praną, muszą bezgranicznie sobie zaufać, zwłaszcza kiedy zaczną się zmieniać na różnych poziomach: fizycznym, duchowym i emocjonalnym. Ona sama cztery miesiące po tym, jak zaczęła odżywiać się światłem, przeszła coś w rodzaju ataku serca. Czuła silny ból w klatce piersiowej, który trwał kilka dni. Źródło tego bólu odkryła w czasie medytacji:
* Jasmuheen wyznaje: "Moje serce zbyt długo było zamknięte na miłość. Zaczęłam nad tym pracować. Dziś wiem, że aby odżywiać się światłem, trzeba się otworzyć na miłość i promieniować nią. Trzeba zacząć od pracy nad sobą, nad pozytywnym stosunkiem do świata. Ważne jest, jak spędzamy każdy moment naszego życia. Nie można gromadzić w sobie negatywnej energii. Skupianie się na cierpieniu sprawia, że dalej cierpimy. Jeżeli skupimy się na doświadczaniu boskości, właśnie tego doświadczymy."
* Jasmuheen cały czas przypomina, że odżywiając się praną, nie można zapomnieć o medytacjach, modlitwie, prawidłowym oddychaniu, ćwiczeniach fizycznych, diecie wegetariańskiej (to dla tych, którzy nie rezygnują całkowicie z jedzenia), służeniu innym i jak najczęstszym przebywaniu na łonie natury.
* Dostrajanie się do boskiej energii, trwające czasem wiele lat, to praca z oddechem, światłem i dźwiękiem. Nie ma jednej techniki, dzięki której wszyscy automatycznie mogliby być szczęśliwi. Każdy sam musi stworzyć najbardziej odpowiednią dla siebie. Zawsze jednak, aby rozpocząć odżywianie się światłem, należy:
* poznać swoją boską naturę i zaufać jej;
* uwierzyć w siłę prany i zapoznać się z wiedzą na temat odżywiania się światłem;
* dostroić się do kanału prany, np. wyobrazić sobie, że kiedy bierze się prysznic, to nie woda spływa po ciele, lecz światło, i że absorbują je pory w skórze;
* umocnić się na poziomach: fizycznym, emocjonalnym i umysłowym;
* pomyśleć o korzyściach z odżywiania się praną, np. o tym, że chroni się w ten sposób środowisko naturalne i nie uśmierca zwierząt.
wg http://www.quanyin.pl/a315-joachim_werdin.html
e-booku ,,Styl życia bez jedzenia” Joachima Werdina
Wywiad przeprowadzony przez Supreme Master Television,wyemitowany w cyklu Między Mistrzem a uczniami: 25.04., 2.05, 9.05. 2010 r.
"Nazywam się Joachim Werdin i od momentu, kiedy moje życie zostało poczęte na tej Ziemi, odżywiam się światłem i do momentu aż zostawię to ciało, będę się stale odżywiał światłem. Podobnie jak wszystkie inne istoty, które żyją czy tutaj na tej planecie, czy w innych miejscach, zawsze odżywiają się Światłem. Oczywiście, by zrozumieć, o czym mówię, kiedy mówię ‘odżywiać się Światłem’, to trzeba podać definicję czym jest ‘Światło’. Bo w ogóle często mówimy o rzeczach, których definicji nie rozumiemy i stąd między ludźmi powstają nieporozumienia. Dla mnie ‘Światło’ jest po prostu przejawianiem się Świadomości. Kiedy Świadomość tworzy życie w swojej wyobraźni, to zewnętrzny obserwator widzi to jako błysk światła. Dlatego Światło jest początkiem i końcem życia. Kiedy nie ma Światła to nie ma życia. Kiedy jest światło, jest życie, bez względu na to, która istota żyje, czy to będzie roślina, czy to będzie człowiek, czy to będzie anioł nie ma znaczenia. Zawsze żyje się Światłem. Ja też, chcę czy nie chcę, bo jestem żywy.
Wszechobecne światło (inaczej zwane np. energia, prana, qi, ki, orgon, eter, vril, pole kwantowe), z którego wszystko jest zbudowane, utrzymuje przy życiu osobę nie spożywającą pokarmów materialnych. JA (źródło, esencja, pierwotna przyczyna, stwórca wszystkich istot) jest źródłem tego Światła. Wszystko, czego potrzebuje ciało i umysł człowieka do tego, by żyć, jest tworzone bezpośrednio ze Światła... ludzki umysł i ciało tworzone są z materii, pojawiającej się bezpośrednio ze Światła. Jest to dokładnie ten sam proces, który zwany jest też stworzeniem świata (Genezis) poprzez Wielki Wybuch.
Powodem, dla którego bretarianie mają tak wysoki poziom energii i potrzebują mniej czasu na sen i odpoczynek, mogąc pracować przez wiele godzin nie czując zmęczenia jest fakt, że 90-99% energii człowieka zaangażowane jest w proces trawienia i wydalania. Wyobraźcie sobie, że nie ma żywności do strawienia czy resztek do wydalenia? W ludzkim ciele pozostaje mnóstwo energii do rozprowadzenia i wykorzystania dla rozwoju uśpionych talentów, pobudzających kreatywność i rozwój duchowy. Koncentracja, kontemplacja, wizualizacja i inne ćwiczenia umysłowe wychodzą lepiej a do zamierzonych wyników dochodzi się łatwiej i szybciej. Łatwiej jest też uciszyć umysł, co przybliża moment osiągnięcia stanu medytacji. Łatwiej zobaczyć Światło i poczuć Miłość, której źródłem jesteś. Kto widzi aurę, zauważa, że ta mocno świeci u osoby żyjącej bez jedzenia. Kształt jej jest bardziej symetryczny, aura tętni życiem i, ogólnie mówiąc, jest piękna.
Czego człowiek potrzebuje do życia? Jakich substancji potrzebuje jego ciało fizyczne do tego, żeby ono właściwie funkcjonowało? Z moich badań i doświadczeń na sobie wynika, że jest to prawie w pełni zależne od wierzeń człowieka. Bo to, w co człowiek wierzy, jest silną wizualizacją, poprzez którą programuje własny instynkt. A instynkt jest czymś takim, co nie myśli, tylko działa dokładnie według programów, które człowiek mu wbudował albo wbudowało jego otoczenie. U każdego jest to coś innego. Przyglądając się temu procesowi, szczególnie kiedy żyłem bez jedzenia, stwierdziłem, że tak naprawdę człowiek potrzebuje tylko jednej rzeczy do tego, żeby żyć: woli życia. Więc kiedy człowiek ma tę wolę, czuje tę własną wewnętrzną moc, czuje to, czym naprawdę jest, to źródło, z którego pochodzi to ciało, ten umysł, to opierając się na tym podejmuje decyzję, na przykład o tym, że żyje bez jedzenia i bez picia, i to mu wystarcza, i on wtedy żyje. To ciało, ten umysł funkcjonuje i żyje dlatego, że on, ten człowiek, tak postanowił.
Jeżeli chodzi o symptomy:reakcje organizmu, reakcje umysłu na odstawienie jedzenia - to jest ich wiele, jest ich kilkadziesiąt i zależą od indywidualnego człowieka. One są na początku- przez pierwsze kilkanaście dni, kilka tygodni. Takie same jak te, które występują podczas postów leczniczych, kiedy odstawia się jedzenie. Ilość symptomów i ich natężenie zależy od tego jak bardzo organizm człowieka zanieczyszczony był związkami chemicznymi, które on spożywał w wodzie, w pokarmie, w powietrzu, którym oddychał. Dlatego że organizm, kiedy odstawia się jedzenie, przełącza się automatycznie i natychmiast na proces oczyszczania. Proces oczyszczania, którego celem jest wyrzucenie z ciała wszystkiego tego co mu jest niepotrzebne, co mu szkodzi. Proces oczyszczania jest pierwszym krokiem ku temu, by przywrócić organizm do jego stanu idealnego. Więc, występują pewne symptomy, które są nieprzyjemne. Jednym z takich najbardziej popularnych jest ból głowy, zawroty głowy, poczucie głodu, poczucie suchości, wysypka, gorączka... Jest tego dużo. I to też jest bardzo indywidualne. Od osób takich, które nic nie czują, doskonale się czują przez cały czas, do osób, które niemalże tracą świadomość, mdleją, prawie że umierają. To przejście jest dla każdego bardzo indywidualne.
(...)
Rozpuszczając i usuwając stare złogi, zgromadzone toksyny i nadmiar tłuszczu, ciało uwalnia różne substancje do krwi. Krew krąży w całym ciele, przechodząc także przez ośrodki w mózgu, wywołujące odruch wymiotny. Zatem te krążące we krwi toksyny powodują nieprzyjemne doznania, między innymi bóle, mdłości a nawet wymioty... Ciało uwalnia to wszystko i stara się tego pozbyć możliwymi drogami. Z tego powodu lepiej jest pomóc mu w tym i nie przerywać postu. Powrót do jedzenia w takiej sytuacji oznaczałby przerwanie oczyszczania, a więc i uzdrawiania.
0 x
Pozwól sobie być sobą, a innym być innymi.
-
- x 4
- Podziękował: 12 razy
- Otrzymał podziękowanie: 154 razy
Re: Dieta Praniczna - Uzdrawianie Praniczne
Nie chciałbym aby moja dziewczyna tak wyglądała jak pani Zofia. Nie wygląda kwitnąco
A tak poważnie nie wątpię, że jest to możliwe ale czy istnieje sensowny powód?

A tak poważnie nie wątpię, że jest to możliwe ale czy istnieje sensowny powód?
0 x
-
- x 128
Jakoś podobnie myślę, dobrze że jest taka możliwość, może się przydać w różnych sytuacjach. Ale na tzw co dzień po co? Jedzenie jest jedną z przyjemności, sensowne oczywiście. I tak mamy ich niewiele. 

0 x
- songo70
- Administrator
- x 1186
- x 625
- Podziękował: 18005 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25242 razy
0 x
"„Wolność to prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć”. George Orwell. "
Prawdy nie da się wykasować
Prawdy nie da się wykasować
- devi
- x 1
- x 72
- Podziękował: 709 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2639 razy
Jak ktoś nie oglądał, to oczywiście polecam 
https://www.youtube.com/watch?v=n5OvxWmgVlA
Przesłany 01.12.2015
- radzieckie badania na temat inedii
- dwóch Hindusów aresztowanych przez KGB
- sukces i porażka jednego eksperymentu
- książka Jasmuheen "Życie światłem"
- film "Na początku była światłość"
- Akahi i Camila
- 8-dniowy kurs praniczny
- 4-dniowy kurs praniczny dla kobiet
- gdy to obudzisz w sobie, nie możesz umrzeć z głodu
- dyskomfort niejedzenia gdy jest się z jedzącą rodziną
- brak utraty wagi
- nadmiar energii w czasie procesu
- czucie oddzielnych zapachów
Tutaj kanał Marcina, na którym można znaleźć filmiki nagrywane podczas warsztatów niejedzenia ('oddychanie praną') oraz kilka innych związanych z tematem świadomości pranicznej:
https://www.youtube.com/channel/UCOIe2J ... 5gw/videos
Kanał Akahi i Camili:
https://www.youtube.com/user/akamicuerposluz/videos

https://www.youtube.com/watch?v=n5OvxWmgVlA
Przesłany 01.12.2015
- radzieckie badania na temat inedii
- dwóch Hindusów aresztowanych przez KGB
- sukces i porażka jednego eksperymentu
- książka Jasmuheen "Życie światłem"
- film "Na początku była światłość"
- Akahi i Camila
- 8-dniowy kurs praniczny
- 4-dniowy kurs praniczny dla kobiet
- gdy to obudzisz w sobie, nie możesz umrzeć z głodu
- dyskomfort niejedzenia gdy jest się z jedzącą rodziną
- brak utraty wagi
- nadmiar energii w czasie procesu
- czucie oddzielnych zapachów
Tutaj kanał Marcina, na którym można znaleźć filmiki nagrywane podczas warsztatów niejedzenia ('oddychanie praną') oraz kilka innych związanych z tematem świadomości pranicznej:
https://www.youtube.com/channel/UCOIe2J ... 5gw/videos
Kanał Akahi i Camili:
https://www.youtube.com/user/akamicuerposluz/videos
0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung
- devi
- x 1
- x 72
0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung
- janusz
- x 28
- x 885
- Podziękował: 32883 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23612 razy
- janusz
- x 28
- x 885
https://www.youtube.com/watch?v=ucnFv_HfV-I
Opublikowany 29.11.2013
Marek Zwolenkiewicz od ponad 15 lat zajmuje się ciekawymi tematami związanymi ze zdrowiem i rozwojem duchowym:
- od samouzdrawiania do uzdrawiania ludzi
- od Metody Silvy przez Reiki do Krija Jogi
- jak rzucić palenie
- korzyści ze świadomego oddychania i medytacji
- zainspirowanie stylem życia wolnym od jedzenia
- różnice między głodówką a niejedzeniem
- podróże rowerowe po Polsce
- proces przechodzenia na odżywianie praną
- polecane książki
- korzyści z odżywiania praną
Opublikowany 29.11.2013
Marek Zwolenkiewicz od ponad 15 lat zajmuje się ciekawymi tematami związanymi ze zdrowiem i rozwojem duchowym:
- od samouzdrawiania do uzdrawiania ludzi
- od Metody Silvy przez Reiki do Krija Jogi
- jak rzucić palenie
- korzyści ze świadomego oddychania i medytacji
- zainspirowanie stylem życia wolnym od jedzenia
- różnice między głodówką a niejedzeniem
- podróże rowerowe po Polsce
- proces przechodzenia na odżywianie praną
- polecane książki
- korzyści z odżywiania praną
0 x
- devi
- x 1
- x 72
0 x
- devi
- x 1
- x 72
0 x
- devi
- x 1
- x 72
0 x
- chanell
- Administrator
- x 1514
- x 456
Uzdrawianie Praniczne - Mistrz Opara
Czym jest uzdrawianie praniczne, Jak zbudowane jest ciało ludzkie i jak działa jego energetyka. O tej wiedzy opowie mistrz Uzdrawiania Pranicznego Jerzy Ireneusz Opara.Mistrz Opara opowie o ilości, umiejscowieniu i funkcjonowaniu czakr – za co są odpowiedzialne i do czego służą.Wykład Ireneusza Opary o uzdrawianiu pranicznym, ogólnym spojrzeniu na ciało człowieka, mechanizmach funkcjonowania energii życia.
https://youtu.be/h867SbhdaIo
https://youtu.be/rgg2I8_zR-Y
https://youtu.be/hB7ZDGFzfWg
tagentv
Czym jest uzdrawianie praniczne, Jak zbudowane jest ciało ludzkie i jak działa jego energetyka. O tej wiedzy opowie mistrz Uzdrawiania Pranicznego Jerzy Ireneusz Opara.Mistrz Opara opowie o ilości, umiejscowieniu i funkcjonowaniu czakr – za co są odpowiedzialne i do czego służą.Wykład Ireneusza Opary o uzdrawianiu pranicznym, ogólnym spojrzeniu na ciało człowieka, mechanizmach funkcjonowania energii życia.
https://youtu.be/h867SbhdaIo
https://youtu.be/rgg2I8_zR-Y
https://youtu.be/hB7ZDGFzfWg
tagentv
0 x
- devi
- x 1
- x 72
0 x
- devi
- x 1
- x 72
Jesteśmy nieoddzieleni - Victor Truviano
https://www.youtube.com/watch?v=wKdJYXv5aDk
Włączane napisy pl.
https://www.youtube.com/watch?v=wKdJYXv5aDk
Włączane napisy pl.
Argentyńczyk Victor Truviano to jeden z najbardziej znanych na świecie breatharian – od siedmiu lat nie je i nie pije. Jest jednym z najbardziej znanych na świecie breatharian z powodu spektakularności procesów, które przechodzi – między innymi wyrosły mu, tak bardzo ewolucyjnie wyczekiwane przez każdego Ziemianina, trzecie zęby.
Jako Polacy dopiero otwieramy się (na razie bardzo opornie) na głębszą wiedzę o wkodowanych pierwotnie w istotę ludzką niesamowitych megamożliwościach jej ziemskiego organizmu. Przed zrozumieniem prostych w sumie energetycznych potencjałów funkcjonowania człowieka na tej planecie broni nas obowiązujący niestety do tej pory w zachodniej nauce totalnie zafałszowany paradygmat postrzegania rzeczywistości.
Właśnie m.in. bretharianie oraz na przykład jogini możliwościami swoich ziemskich ciał sprzężonych z Całością przejawienia Wszechświata dobitnie udowadniają nam, w jak zakłamanym świecie żyją tak zwani cywilizowani mieszkańcy Zachodu – z naszym systemowo zawężonym horyzontem poznawczym.
Zapraszam do zapoznania się ze sposobem myślenia i funkcjonowania Victora Truviano na tej planecie, do nieosądzania (osądy z miejsca blokują świadomość) i do dzielenia się tymi odkryciami z przyjaciółmi. Życzę kreatywnych wglądów w wyniku zaistniałej w ten sposób „burzy mózgów”, gdyż tylko swobodne otwarcie naszych umysłów i niekarmienie ich dawno przeterminowanymi (data przydatności do spożycia), choć niestety nadal u nas funkcjonującymi paradygmatami, pomoże nam powoli zacząć otwierać się na… kontakt ze świadomością nieograniczoną…
TAW
0 x
- janusz
- x 28
- x 885
PNŚ (Pytanie na śniadanie) - Nie jedzą, nie piją - kim są bretarianie?
https://www.youtube.com/watch?v=DXQ3UZE4I2g
Opublikowany 7 wrz 2017
Program z TV, odcinek z listopada 2016.
https://www.youtube.com/watch?v=DXQ3UZE4I2g
Opublikowany 7 wrz 2017
Program z TV, odcinek z listopada 2016.
0 x
- chanell
- Administrator
- x 1514
- x 456
Uzdrawianie praniczne dla każdego - Mistrz Jerzy Ireneusz Opara
https://www.youtube.com/watch?v=MIoRU7IPGsY
gaja tv
Opublikowany 3 sie 2018
Zapraszamy na wykład Mistrza Jerzego Ireneusza Opary o tym dlaczego chorujemy i o tym jak możemy się uzdrawiać pranicznie.
Więcej na: www.gaja.tv
https://www.youtube.com/watch?v=MIoRU7IPGsY
gaja tv
Opublikowany 3 sie 2018
Zapraszamy na wykład Mistrza Jerzego Ireneusza Opary o tym dlaczego chorujemy i o tym jak możemy się uzdrawiać pranicznie.
Więcej na: www.gaja.tv
0 x
- janusz
- x 28
- x 885
ŻYCIE ŚWIATŁEM, BRETARIANIZM - Mariusz Alin © VTV
https://www.youtube.com/watch?v=jjebYmee-_M
Mariusz Alin opowiada o świadomości odżywiania praną, światłem.
https://www.youtube.com/watch?v=jjebYmee-_M
Mariusz Alin opowiada o świadomości odżywiania praną, światłem.
0 x
- janusz
- x 28
- x 885
PRANA i PRANiCZNE UZDRAWiANiE
- ZOFiA GóRKA dla ZDROJOWA TV
https://www.youtube.com/watch?v=xXH5YrXhXUA
Opublikowany 17 gru 2018
PRANA i PRANiCZNE UZDRAWiANiE JOGA MEDYTACJA ROZWOJ DUCHOWY SWIADOMOSC CZAKRY AURA ZDROWIE
#prana
https://www.youtube.com/watch?v=xXH5YrXhXUA
Opublikowany 17 gru 2018
PRANA i PRANiCZNE UZDRAWiANiE JOGA MEDYTACJA ROZWOJ DUCHOWY SWIADOMOSC CZAKRY AURA ZDROWIE
#prana
0 x
- devi
- x 1
- x 72
Genesis Sunfire opowiada o wolności płynącej z niejedzenia i o pochodzeniu człowieka
https://www.youtube.com/watch?v=BkyHdds9OQ0
Jericho Sunfire - Zrozumieć bretarianizm
https://www.youtube.com/watch?v=VzETOff_L_M
https://www.youtube.com/watch?v=BkyHdds9OQ0
Jericho Sunfire - Zrozumieć bretarianizm
https://www.youtube.com/watch?v=VzETOff_L_M
0 x
- azo
- x 251
- x 155
- Podziękował: 4349 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2794 razy
Gdzieś (nie pamiętam gdzie) obiłam się o teorię całkiem naukową i udowadniającą na przykładzie białek, iż organizm zdrowego Człowieka jest w stanie zsyntetyzować każdą potrzebną mu do funkcjonowania substancję ze składników powietrza. Właśnie białka, mikroelementy itd. Nawet wodę. Nasza "fabryka chemiczna" jaką jest ciało jest na dużo bardziej zaawansowanym stopniu wiedzy biochemicznej i rzeczywistej alchemii niż współczesna nauka, czy nawet wiedza zaginionych cywilizacji to podejrzewa. Zapewne to też jest tylko etap bo następnym krokiem jest jak sądzę synteza z energii, która jak logika wskazuje nie wymagałaby nawet oddychania. 

0 x
Ascezo minD
-
- x 95
- x 186
- Podziękował: 4157 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11238 razy
https://www.sott.net/article/316079-Bre ... d-for-food
"Breatharianizm: praktyka podtrzymywania siebie bez potrzeby jedzenia
Arjun Walia
Ewolucja zbiorowa
Pon, 28 marca 2016 00:00 UTC
breatharianism
Breathariansim odnosi się do praktyki utrzymywania się bez potrzeby jedzenia. Ta koncepcja nie jest nowa; w rzeczywistości od tysięcy lat różne kultury na całym świecie pisały o tej zdolności. Na przykład w trzeciej książce o sutrach jogi wymieniono około dwudziestu pięciu siddhi posiadających niezwykłe zdolności. Jest to wspólny temat w całym buddyzmie, a także w różnych innych tradycjach duchowych. Jasnowidzenie, psychokineza i wiele innych to szczególne cechy przypisywane siddhi, podobnie jak wyzwolenie z głodu i pragnienia.
Chociaż współczesna nauka dostrzegła dowody na zwiększone zdolności człowieka, takie jak telepatia, zdalne oglądanie i wstępne poznanie, bardzo mało pracy poświęcono badaniu oddechanizmu. Jednak niektóre genialne umysły uważają, że to możliwe, w tym Nikola Tesla. W 1901 r. Przedstawił następujący argument:
Moją ideą jest to, że rozwój życia musi prowadzić do form egzystencji, które będą możliwe bez pożywienia i które nie będą wiązane przez wynikające z tego ograniczenia. Dlaczego żywa istota nie powinna być w stanie uzyskać całej energii potrzebnej do wykonywania swoich funkcji życiowych ze środowiska, zamiast przez konsumpcję żywności i przekształcanie, w skomplikowanym procesie, energii kombinacji chemicznych w podtrzymywanie życia źródło energii)
Wyzwolenie z jedzenia i głodu rzeczywiście wydaje się nierealne i, z tego co wiemy o współczesnej biologii, niemożliwe. Historia nauki pokazała nam jednak wiele razy, że niemożliwe staje się możliwe w mgnieniu oka. Świetnym przykładem tego jest niedawne odkrycie, że ludzie mogą faktycznie wpływać na swój autonomiczny układ odpornościowy, wykorzystując moc umysłu.
Rzućmy okiem na to, co się stało, gdy ludzie, którzy twierdzili, że nie jedzą, zostali zbadani przez naukę.
Oddychanie
Praktyka Bigu w Qigong i praktyki Qigong (w tym uwalnianie z jedzenia) zbadane przez naukę przyniosły niezwykłe rezultaty. Badanie opublikowane w American Journal of Chinese Medicine, jak widać w amerykańskiej National Library of Medicine, wykazało, że kobieta o specjalnych zdolnościach była i jest w stanie przyspieszyć kiełkowanie określonych nasion w celu opracowania bardziej wytrzymałego zapasu nasion . To jeden z wielu przykładów; możesz znaleźć badanie i przeczytać o nim więcej tutaj.
Katolicki charyzmat Indii wiąże się także z zapewnieniem dobrego życia bez jedzenia. Dean Radin, główny naukowiec w Instytucie Nauk Noetycznych, wyjaśnia tę koncepcję w swojej książce Supernormal: Science, Yoga, and Evidence for niezwykłe zdolności psychiczne:
Implikacja jest taka, że ludzkie ciało może przetwarzać energię otoczenia na składniki odżywcze, a poprzez praktykę kultywowania tej zdolności można żyć wygodnie, tak długo, jak się chce bez jedzenia i prawdopodobnie bez wody pitnej. Jest to opisane w sutrach jogi jako siddhi jako Pada 111.30: wyzwolenie z głodu i pragnienia.
To stoi w obliczu ogromnej wiedzy medycznej, która wykazała, że ludzkie ciało może trwać około pięciu dni bez wody, a najwyżej kilka tygodni bez jedzenia. Poza tym jesteś martwy. W rezultacie, pomimo wielu historycznych przykładów ludzi trwających od lat bez jedzenia, a czasem bez picia, większość dietetyków i biochemików uważa takie twierdzenia za absurdalnie niemożliwe, a ludzie, którzy twierdzą, że - obecnie dziesiątki do setek na całym świecie - mieć poważne złudzenia. Niektórzy z tych powodów mogą mieć złudzenia. Ale wszyscy?
Prahlad Jani
Prahlad Jani jest mieszkańcem Ahmedabad w Indiach, który twierdzi, że w wieku 11 lat ukazała mu się hinduska bogini Amba i powiedziała mu, że nie będzie już musiał jeść. Najwyraźniej mieszkał w jaskini od lat 70. i twierdzi, że nie jadł nic przez większość swoich 81 lat (od 2012 r.).
Jani został przetestowany w 2003 i 2010 roku w Sterling Hospital Ahmedabad's przez dr Sudhira Shaha i jego duży zespół lekarzy. Dr Shah jest konsultantem neurologiem, który praktykuje od 20 lat, a także profesorem i kierownikiem działu neurologii w KM School of PG Medicine and Research.
Podczas pierwszego testu, który odbył się w 2003 r., Jani była monitorowana 24/7 przez personel szpitala i kamery wideo, gdzie potwierdzono, że Jani nie jadł ani nie pił. Nie wykazał też żadnych zmian fizjologicznych, które według współczesnej medycyny powinny być niemożliwe. Test ten trwał 10 dni. Chociaż nie wydaje się to znaczną ilością czasu, 10 dni bez jedzenia i wody i brak zmian fizjologicznych jest naprawdę zdumiewające.
Został ponownie przetestowany w Sterling Hospital w 2010 roku od 22 kwietnia do 6 maja. Tym razem obserwował go 35 badaczy z Indian Defense Institute of Physiology and Allied Sciences między innymi organizacjami. Tym razem obserwowano, że Jani nie je ani nie pije przez dwa tygodnie. Podobnie jak w poprzednim teście, nie wykazał szkodliwych skutków tego powstrzymywaniaj się.
To naprawdę niewiarygodne i jest sprzeczne ze wszystkim, co wiemy o ludzkiej fizjologii i wymaganiach żywieniowych organizmu.
Jak można się spodziewać, ani te testy, ani ich wyniki nie zostały opublikowane w czasopismach medycznych. Badania wywołały również wiele krytyki. Główne argumenty przeciwko tym testom były jednak moim zdaniem dość słabe. Jeden argument utrzymuje, że Jani uniknął kontroli personelu szpitala i kamer wideo z pomocą swoich uczniów i że w rzeczywistości coś zjadł / wypił. Jednak personel szpitalny twierdzi, że jest to niemożliwe, ponieważ był monitorowany przez całą dobę, zgodnie z wymogami badania.
Nawet przy tej krytyce dowody są solidne i wydają się odpowiadać znanemu siddhi.
Oświadczenie grupy naukowej (w tym Wojskowego Instytutu Fizjologii i Nauk Pokrewnych) przekazane ABC News w 2012 roku brzmi następująco:
Uświadomiliśmy sobie, że gdyby całe to zjawisko istniało u człowieka nawet przez 15 dni, miałoby ono ogromne zastosowanie w odkrywaniu tajemnic nauk medycznych i jego zastosowania dla dobrobytu człowieka.
Zamiast zignorować ten przypadek, postanowiliśmy przeprowadzić dalsze dochodzenie w sposób racjonalny i naukowy. Ponownie wyjaśniamy, że celem tego badania nie było udowodnienie lub obalenie osoby, ale zbadanie możliwości nauki i zbadanie nowego zjawiska. (źródło)
To interesujący przypadek, prawda?
Michael Werner
Kolejny przypadek pochodzi od doktora chemii Michaela Wernera, który jest dyrektorem zarządzającym instytutu badań farmaceutycznych w Szwajcarii. Ten człowiek twierdzi, że nie zjadł żadnego stałego pokarmu od 1 stycznia 2001 r. Został przebadany w dziesięciodniowym teście obserwacyjnym w październiku 2004 r. Na oddziale intensywnej opieki medycznej w szpitalu w Szwajcarii i podobnie jak Jani, nie wykazywał żadnego znaczącego ani niebezpiecznego zmiany fizjologiczne. Jednak wyniki te nie zostały jeszcze opublikowane.
Dziekan Radin wnikliwie wyjaśnia, dlaczego wyniki te mogą nigdy nie zostać opublikowane, i dlaczego tak mało uwagi poświęcono temu zjawisku:
Być może najciekawszym aspektem testów oddechowych jest bezpośredni charakter rzekomego zjawiska, a jednocześnie niemal całkowity brak zainteresowania ze strony społeczności naukowej. Jeśli można dobrze żyć bez jedzenia, powinno to być łatwe do wykazania, a jeśli utrzyma się, konsekwencje naukowe i społeczne byłyby zdumiewające.
Faktem jest, podobnie jak w przypadku wielu innych zaobserwowanych zjawisk, których nauka nie jest w stanie wyjaśnić, większość badaczy uważa takie rzeczy za śmieszne i wyjątkowo mało prawdopodobne, dlatego nawet nie poświęcają czasu na ich analizowanie. Odrzucają te twierdzenia, a nie podchodzą do nich z naukową neutralnością i ciekawością.
Innym powodem tej ciszy może być zwykły strach; naukowcy polegają na funduszach różnych partii i wiedzą, że odmówi im to, jeśli temat wydaje się zbyt „tam”. Wiedzą także, jaką krytykę napotkaliby w głównym nurcie społeczności naukowej, gdyby opublikowali opracowanie na temat czegoś tak ezoterycznego.
Werner nauczył się o breatharianizmie od australijskiego nauczyciela duchowego, Jasmuheena, który uczy, jak przejść od jedzenia do niejedzenia. Jasmuheen również była przedmiotem badań, ale zaczęła wykazywać oznaki stresu, wysokiego ciśnienia krwi i odwodnienia już po 48 godzinach. Jak większość z was to czyta, nie można po prostu iść i spróbować. Może to być bardzo niebezpieczne, a wiele osób zginęło w wyniku zaangażowania się w tę praktykę. Najwyraźniej chodzi o coś więcej niż po prostu powstrzymywanie się od jedzenia i picia.
Nauka postu
Nauka pokazuje teraz, jak korzystne może być pozbawienie żywności. Mark Mattson, obecny szef laboratorium neurologii w National Institute on Aging i profesor neurologii na Johns Hopkins University, wygłosił świetny wykład TED na temat postu w 2014 roku. Wykazano, że ta praktyka generuje nowe komórki macierzyste, naprawia DNA , zwalczaj raka, zwalczaj zarówno chorobę Parkinsona, jak i chorobę Alzheimera i wiele innych.
Warto również zauważyć, że wszystkie modele ograniczenia kalorii w badaniach na zwierzętach wykazały znaczące korzyści zdrowotne i poprawę, w tym dłuższą żywotność.
Aby dowiedzieć się więcej na temat nauki o poście, możesz przeczytać bardziej szczegółowy artykuł i obejrzeć wykład TED dr Mattsona TUTAJ."
Powstrzymywanie się od żywienia może być wspomagane podczerwienią , która aktywuje oksydaze cytochormową w mitochondriach. Wegiel drzewny, melaniny moga zamieniać rózne formy energii w ATP i emitują podczerwień. Konieczna jest eliminacja stanów zapalnych i stresu, ponieważ zużywają znaczne ilości energii.
Wysoki pozom CO2 także ułatwia likwidację wolnych rodników i pracę tarczcycy.
"Breatharianizm: praktyka podtrzymywania siebie bez potrzeby jedzenia
Arjun Walia
Ewolucja zbiorowa
Pon, 28 marca 2016 00:00 UTC
breatharianism
Breathariansim odnosi się do praktyki utrzymywania się bez potrzeby jedzenia. Ta koncepcja nie jest nowa; w rzeczywistości od tysięcy lat różne kultury na całym świecie pisały o tej zdolności. Na przykład w trzeciej książce o sutrach jogi wymieniono około dwudziestu pięciu siddhi posiadających niezwykłe zdolności. Jest to wspólny temat w całym buddyzmie, a także w różnych innych tradycjach duchowych. Jasnowidzenie, psychokineza i wiele innych to szczególne cechy przypisywane siddhi, podobnie jak wyzwolenie z głodu i pragnienia.
Chociaż współczesna nauka dostrzegła dowody na zwiększone zdolności człowieka, takie jak telepatia, zdalne oglądanie i wstępne poznanie, bardzo mało pracy poświęcono badaniu oddechanizmu. Jednak niektóre genialne umysły uważają, że to możliwe, w tym Nikola Tesla. W 1901 r. Przedstawił następujący argument:
Moją ideą jest to, że rozwój życia musi prowadzić do form egzystencji, które będą możliwe bez pożywienia i które nie będą wiązane przez wynikające z tego ograniczenia. Dlaczego żywa istota nie powinna być w stanie uzyskać całej energii potrzebnej do wykonywania swoich funkcji życiowych ze środowiska, zamiast przez konsumpcję żywności i przekształcanie, w skomplikowanym procesie, energii kombinacji chemicznych w podtrzymywanie życia źródło energii)
Wyzwolenie z jedzenia i głodu rzeczywiście wydaje się nierealne i, z tego co wiemy o współczesnej biologii, niemożliwe. Historia nauki pokazała nam jednak wiele razy, że niemożliwe staje się możliwe w mgnieniu oka. Świetnym przykładem tego jest niedawne odkrycie, że ludzie mogą faktycznie wpływać na swój autonomiczny układ odpornościowy, wykorzystując moc umysłu.
Rzućmy okiem na to, co się stało, gdy ludzie, którzy twierdzili, że nie jedzą, zostali zbadani przez naukę.
Oddychanie
Praktyka Bigu w Qigong i praktyki Qigong (w tym uwalnianie z jedzenia) zbadane przez naukę przyniosły niezwykłe rezultaty. Badanie opublikowane w American Journal of Chinese Medicine, jak widać w amerykańskiej National Library of Medicine, wykazało, że kobieta o specjalnych zdolnościach była i jest w stanie przyspieszyć kiełkowanie określonych nasion w celu opracowania bardziej wytrzymałego zapasu nasion . To jeden z wielu przykładów; możesz znaleźć badanie i przeczytać o nim więcej tutaj.
Katolicki charyzmat Indii wiąże się także z zapewnieniem dobrego życia bez jedzenia. Dean Radin, główny naukowiec w Instytucie Nauk Noetycznych, wyjaśnia tę koncepcję w swojej książce Supernormal: Science, Yoga, and Evidence for niezwykłe zdolności psychiczne:
Implikacja jest taka, że ludzkie ciało może przetwarzać energię otoczenia na składniki odżywcze, a poprzez praktykę kultywowania tej zdolności można żyć wygodnie, tak długo, jak się chce bez jedzenia i prawdopodobnie bez wody pitnej. Jest to opisane w sutrach jogi jako siddhi jako Pada 111.30: wyzwolenie z głodu i pragnienia.
To stoi w obliczu ogromnej wiedzy medycznej, która wykazała, że ludzkie ciało może trwać około pięciu dni bez wody, a najwyżej kilka tygodni bez jedzenia. Poza tym jesteś martwy. W rezultacie, pomimo wielu historycznych przykładów ludzi trwających od lat bez jedzenia, a czasem bez picia, większość dietetyków i biochemików uważa takie twierdzenia za absurdalnie niemożliwe, a ludzie, którzy twierdzą, że - obecnie dziesiątki do setek na całym świecie - mieć poważne złudzenia. Niektórzy z tych powodów mogą mieć złudzenia. Ale wszyscy?
Prahlad Jani
Prahlad Jani jest mieszkańcem Ahmedabad w Indiach, który twierdzi, że w wieku 11 lat ukazała mu się hinduska bogini Amba i powiedziała mu, że nie będzie już musiał jeść. Najwyraźniej mieszkał w jaskini od lat 70. i twierdzi, że nie jadł nic przez większość swoich 81 lat (od 2012 r.).
Jani został przetestowany w 2003 i 2010 roku w Sterling Hospital Ahmedabad's przez dr Sudhira Shaha i jego duży zespół lekarzy. Dr Shah jest konsultantem neurologiem, który praktykuje od 20 lat, a także profesorem i kierownikiem działu neurologii w KM School of PG Medicine and Research.
Podczas pierwszego testu, który odbył się w 2003 r., Jani była monitorowana 24/7 przez personel szpitala i kamery wideo, gdzie potwierdzono, że Jani nie jadł ani nie pił. Nie wykazał też żadnych zmian fizjologicznych, które według współczesnej medycyny powinny być niemożliwe. Test ten trwał 10 dni. Chociaż nie wydaje się to znaczną ilością czasu, 10 dni bez jedzenia i wody i brak zmian fizjologicznych jest naprawdę zdumiewające.
Został ponownie przetestowany w Sterling Hospital w 2010 roku od 22 kwietnia do 6 maja. Tym razem obserwował go 35 badaczy z Indian Defense Institute of Physiology and Allied Sciences między innymi organizacjami. Tym razem obserwowano, że Jani nie je ani nie pije przez dwa tygodnie. Podobnie jak w poprzednim teście, nie wykazał szkodliwych skutków tego powstrzymywaniaj się.
To naprawdę niewiarygodne i jest sprzeczne ze wszystkim, co wiemy o ludzkiej fizjologii i wymaganiach żywieniowych organizmu.
Jak można się spodziewać, ani te testy, ani ich wyniki nie zostały opublikowane w czasopismach medycznych. Badania wywołały również wiele krytyki. Główne argumenty przeciwko tym testom były jednak moim zdaniem dość słabe. Jeden argument utrzymuje, że Jani uniknął kontroli personelu szpitala i kamer wideo z pomocą swoich uczniów i że w rzeczywistości coś zjadł / wypił. Jednak personel szpitalny twierdzi, że jest to niemożliwe, ponieważ był monitorowany przez całą dobę, zgodnie z wymogami badania.
Nawet przy tej krytyce dowody są solidne i wydają się odpowiadać znanemu siddhi.
Oświadczenie grupy naukowej (w tym Wojskowego Instytutu Fizjologii i Nauk Pokrewnych) przekazane ABC News w 2012 roku brzmi następująco:
Uświadomiliśmy sobie, że gdyby całe to zjawisko istniało u człowieka nawet przez 15 dni, miałoby ono ogromne zastosowanie w odkrywaniu tajemnic nauk medycznych i jego zastosowania dla dobrobytu człowieka.
Zamiast zignorować ten przypadek, postanowiliśmy przeprowadzić dalsze dochodzenie w sposób racjonalny i naukowy. Ponownie wyjaśniamy, że celem tego badania nie było udowodnienie lub obalenie osoby, ale zbadanie możliwości nauki i zbadanie nowego zjawiska. (źródło)
To interesujący przypadek, prawda?
Michael Werner
Kolejny przypadek pochodzi od doktora chemii Michaela Wernera, który jest dyrektorem zarządzającym instytutu badań farmaceutycznych w Szwajcarii. Ten człowiek twierdzi, że nie zjadł żadnego stałego pokarmu od 1 stycznia 2001 r. Został przebadany w dziesięciodniowym teście obserwacyjnym w październiku 2004 r. Na oddziale intensywnej opieki medycznej w szpitalu w Szwajcarii i podobnie jak Jani, nie wykazywał żadnego znaczącego ani niebezpiecznego zmiany fizjologiczne. Jednak wyniki te nie zostały jeszcze opublikowane.
Dziekan Radin wnikliwie wyjaśnia, dlaczego wyniki te mogą nigdy nie zostać opublikowane, i dlaczego tak mało uwagi poświęcono temu zjawisku:
Być może najciekawszym aspektem testów oddechowych jest bezpośredni charakter rzekomego zjawiska, a jednocześnie niemal całkowity brak zainteresowania ze strony społeczności naukowej. Jeśli można dobrze żyć bez jedzenia, powinno to być łatwe do wykazania, a jeśli utrzyma się, konsekwencje naukowe i społeczne byłyby zdumiewające.
Faktem jest, podobnie jak w przypadku wielu innych zaobserwowanych zjawisk, których nauka nie jest w stanie wyjaśnić, większość badaczy uważa takie rzeczy za śmieszne i wyjątkowo mało prawdopodobne, dlatego nawet nie poświęcają czasu na ich analizowanie. Odrzucają te twierdzenia, a nie podchodzą do nich z naukową neutralnością i ciekawością.
Innym powodem tej ciszy może być zwykły strach; naukowcy polegają na funduszach różnych partii i wiedzą, że odmówi im to, jeśli temat wydaje się zbyt „tam”. Wiedzą także, jaką krytykę napotkaliby w głównym nurcie społeczności naukowej, gdyby opublikowali opracowanie na temat czegoś tak ezoterycznego.
Werner nauczył się o breatharianizmie od australijskiego nauczyciela duchowego, Jasmuheena, który uczy, jak przejść od jedzenia do niejedzenia. Jasmuheen również była przedmiotem badań, ale zaczęła wykazywać oznaki stresu, wysokiego ciśnienia krwi i odwodnienia już po 48 godzinach. Jak większość z was to czyta, nie można po prostu iść i spróbować. Może to być bardzo niebezpieczne, a wiele osób zginęło w wyniku zaangażowania się w tę praktykę. Najwyraźniej chodzi o coś więcej niż po prostu powstrzymywanie się od jedzenia i picia.
Nauka postu
Nauka pokazuje teraz, jak korzystne może być pozbawienie żywności. Mark Mattson, obecny szef laboratorium neurologii w National Institute on Aging i profesor neurologii na Johns Hopkins University, wygłosił świetny wykład TED na temat postu w 2014 roku. Wykazano, że ta praktyka generuje nowe komórki macierzyste, naprawia DNA , zwalczaj raka, zwalczaj zarówno chorobę Parkinsona, jak i chorobę Alzheimera i wiele innych.
Warto również zauważyć, że wszystkie modele ograniczenia kalorii w badaniach na zwierzętach wykazały znaczące korzyści zdrowotne i poprawę, w tym dłuższą żywotność.
Aby dowiedzieć się więcej na temat nauki o poście, możesz przeczytać bardziej szczegółowy artykuł i obejrzeć wykład TED dr Mattsona TUTAJ."
Powstrzymywanie się od żywienia może być wspomagane podczerwienią , która aktywuje oksydaze cytochormową w mitochondriach. Wegiel drzewny, melaniny moga zamieniać rózne formy energii w ATP i emitują podczerwień. Konieczna jest eliminacja stanów zapalnych i stresu, ponieważ zużywają znaczne ilości energii.
Wysoki pozom CO2 także ułatwia likwidację wolnych rodników i pracę tarczcycy.
0 x
- janusz
- x 28
- x 885
Bretarianizm Prana Głodówka Ważne!!!
https://www.youtube.com/watch?v=d4Hr65oSlns
Opublikowany 8 gru 2019
Treść filmu ma charakter informacyjny nie zastępuje wizyty u lekarza lub specjalisty:-)Nie ponoszę odpowiedzialności za złe zastosowanie lub zrozumienie stosujesz na własną odpowiedzialność!!!!Film ma na celu przybliżyć wiedzę jak kiedyś były używane poszczególne rośliny oraz zastosowanie przedstawione w filmie może zostać użyte w sytuacji awaryjnej gdy nie mamy dostępu do lekarza A gdy nie jesteśmy w środku dżungli to idziemy normalnie do lekarza:-)
Nie jestem lekarzem ani terapeutą!nie wystawiam diagnoz ani nie obiecuje ze wyzdrowiejecie:-) Nie opieraj się tylko na mojej wiedzy sprawdź też inne źródła!
https://www.youtube.com/watch?v=d4Hr65oSlns
Opublikowany 8 gru 2019
Treść filmu ma charakter informacyjny nie zastępuje wizyty u lekarza lub specjalisty:-)Nie ponoszę odpowiedzialności za złe zastosowanie lub zrozumienie stosujesz na własną odpowiedzialność!!!!Film ma na celu przybliżyć wiedzę jak kiedyś były używane poszczególne rośliny oraz zastosowanie przedstawione w filmie może zostać użyte w sytuacji awaryjnej gdy nie mamy dostępu do lekarza A gdy nie jesteśmy w środku dżungli to idziemy normalnie do lekarza:-)
Nie jestem lekarzem ani terapeutą!nie wystawiam diagnoz ani nie obiecuje ze wyzdrowiejecie:-) Nie opieraj się tylko na mojej wiedzy sprawdź też inne źródła!
0 x
- janusz
- x 28
- x 885
Wykład Veni o Odżywianiu Światłem - Wrocław 11.11.11
1 lip 2013
https://www.youtube.com/watch?v=sVwaKtHhhWs
Dieta Praniczna Veni
11.11.11r Wrocław
Konferencja - Oblicza Duchowości w Nowej Cywilizacji zorganizowana przez Janusza Zagórskiego pod Patronatem medialnym „Czwartego Wymiaru"
Sala koncertowa Polskiego Radia Wrocław, ul. Karkonoska 10
Zgromadzenie Wolnych Ludzi
1 lip 2013
https://www.youtube.com/watch?v=sVwaKtHhhWs
Dieta Praniczna Veni
11.11.11r Wrocław
Konferencja - Oblicza Duchowości w Nowej Cywilizacji zorganizowana przez Janusza Zagórskiego pod Patronatem medialnym „Czwartego Wymiaru"
Sala koncertowa Polskiego Radia Wrocław, ul. Karkonoska 10
Zgromadzenie Wolnych Ludzi
0 x