Witam wszystkich użytkowników tego forum

17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.

25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21

Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.

Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.

/blueray21

W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum

To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.

Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.


/blueray21

Kulinarne specjały

Awatar użytkownika
Thotal
Posty: 7359
Rejestracja: sobota 05 sty 2013, 16:28
x 27
x 249
Podziękował: 5973 razy
Otrzymał podziękowanie: 11582 razy

Re: Kulinarne specjały

Nieprzeczytany post autor: Thotal » piątek 14 cze 2013, 21:20

Z tymi "kluseczkami" to zaczyna się problem, bo już dawno nie łączę węglowodanów z białkiem...
Nasz system trawienny nie lubi wszystkiego NA RAZ.
Warzywa pasują do innych pokarmów, problemów nie ma, natomiast MIX powoduje, że wiele z cząstek jest nieprzetrawionych i tworzy się niesamowity bałagan który daje o sobie znać w postaci złogów i zaburzoną pracę jelit.

Jak się wejdzie w ten temat głębiej, to okazuje się że wszelkie problemy gastryczne są wynikiem złego łączenia pokarmów.
Wszystkie choroby "cywilizacyjne" też mają to samo podłoże...

Namawiam wszystkich na duże ilości surowych warzyw i owoców, jak najmniej glutenu i kazeiny.



Pozdrawiam - Thotal :)
0 x



Fair Lady
Posty: 1526
Rejestracja: czwartek 25 kwie 2013, 10:12
x 1
x 14
Podziękował: 576 razy
Otrzymał podziękowanie: 952 razy

Re: Kulinarne specjały

Nieprzeczytany post autor: Fair Lady » piątek 14 cze 2013, 21:31

Z tymi "kluseczkami" to zaczyna się problem, bo już dawno nie łączę węglowodanów z białkiem...


Najbardziej ciesze sie, ze "bialko" wogole jesz.
Ta cala zabawa w zarcie polega na SPALANIU! I laczenie czy tak, czy siak psu na bude:) Organizm przyswoi na poczatku cukry proste, bialka tez rozbije na cukry, i cala inna maszynerie sosow surowek i chemikalii, tez rozbije na cukry.

Daje do myslenia?

Buziaczki!
0 x



Awatar użytkownika
Thotal
Posty: 7359
Rejestracja: sobota 05 sty 2013, 16:28
x 27
x 249
Podziękował: 5973 razy
Otrzymał podziękowanie: 11582 razy

Re: Kulinarne specjały

Nieprzeczytany post autor: Thotal » piątek 14 cze 2013, 21:58

Soki trawienne "specjalizują" się w przyswajaniu poszczególnych elementów.
Człowiek, gdy zaczął jeść wszystko NA RAZ nabawił się problemów zdrowotnych.
Migreny miewały kiedyś tylko hrabinie, chłopki nie jadały słodkich ciast razem z mięsem, to zaczęło się dopiero wraz z dostępem do dużej ilości różnych produktów. Kanapki z wędliną ludzie nauczyli się jeść pod koniec dziewiętnastego wieku.

Wystarczy małemu dziecku dać możliwość wyboru, a większość intuicyjnie odrzuci jedzenie (połączone) do którego dorośli już się przyzwyczaili.
Nawyki żywieniowe, to zmora cywilizacyjna, widać to po efektach działalność wielkich korporacji "fast-fudowych", które z pewnością mają ogromne udziały w przemyśle farmaceutycznym.


Pozdrawiam truskawkowo z buziaczkiem - Thotal :D
0 x



Fair Lady
Posty: 1526
Rejestracja: czwartek 25 kwie 2013, 10:12
x 1
x 14
Podziękował: 576 razy
Otrzymał podziękowanie: 952 razy

Re: Kulinarne specjały

Nieprzeczytany post autor: Fair Lady » sobota 15 cze 2013, 10:37

Thotal pisze:Soki trawienne "specjalizują" się w przyswajaniu poszczególnych elementów.
Człowiek, gdy zaczął jeść wszystko NA RAZ nabawił się problemów zdrowotnych.
Migreny miewały kiedyś tylko hrabinie, chłopki nie jadały słodkich ciast razem z mięsem, to zaczęło się dopiero wraz z dostępem do dużej ilości różnych produktów. Kanapki z wędliną ludzie nauczyli się jeść pod koniec dziewiętnastego wieku.

Wystarczy małemu dziecku dać możliwość wyboru, a większość intuicyjnie odrzuci jedzenie (połączone) do którego dorośli już się przyzwyczaili.
Nawyki żywieniowe, to zmora cywilizacyjna, widać to po efektach działalność wielkich korporacji "fast-fudowych", które z pewnością mają ogromne udziały w przemyśle farmaceutycznym.


Pozdrawiam truskawkowo z buziaczkiem - Thotal :D


Dzieki Thotal! Swietnie to ujales. Mnie wszak chodzilo o konkretny przelicznik, jest to tzw. jednostka chlebowa BE, ktora odpowiada = 12 g weglowodanow, a chodzi o jednostke kaloryczna (cieplo). I te weglowodany sa szybko przyswajalne i wolno. Ale cialo nasze wlasnie tego potrzebuje jak wegla do pieca, a moze oczy wybieraja kolorystycznie i smakowo? Stad tak latwo jest otumanic konsumenta, bo np. w tych "salatkach", to ... wiele chemikalii kryje sie. Proby przeprowadzane sa wyrywkowo, a juz o jakosci wody pitnej nie wspomne.
Wszak farma oznacza m.in. hodowla :?
0 x



Awatar użytkownika
Przebiśnieg
Posty: 1191
Rejestracja: wtorek 01 sty 2013, 16:41
x 2
x 24
Podziękował: 786 razy
Otrzymał podziękowanie: 1314 razy

Re: Kulinarne specjały

Nieprzeczytany post autor: Przebiśnieg » wtorek 18 cze 2013, 21:01

Pozwolę sobie tylko dodać szacowni, że Wasza hm rozmowa - jak zwał tak zwał to moim skromnym zdaniem nowa jakość - fajnie się odbiera- fajnie się syntezuje itd itd balsam normalnie :) no i nie mówię o jedzeniu, choć i te czysto kulinarne opisy są hm fajne :)
Ja podobnie traktuje napitki :D
to pozdrawiam
0 x



Awatar użytkownika
Thotal
Posty: 7359
Rejestracja: sobota 05 sty 2013, 16:28
x 27
x 249
Podziękował: 5973 razy
Otrzymał podziękowanie: 11582 razy

Re: Kulinarne specjały

Nieprzeczytany post autor: Thotal » wtorek 18 cze 2013, 22:41

Zimne piwo to jest dopiero ZMORA :D
"MIĘSIEŃ PIWNY" to nic innego jak skamieniałe, niestrawione produkty, zastygłe na lata w jelitach.
Podczas hydrokolonoterapi można uzyskać nawet 20 kg tego "dobrobytu", a proces następuje bardzo logicznie, jesz i zamiast dopieścić "potrójny ogrzewacz", (system trawienia) oziębiamy go piwem i cały proces staje w miejscu. Zamiast strawić, konserwujemy to co konserwowane być nie powinno, a bębenek rośnie :D
Ale dla każdego coś innego :D



Pozdrawiam - Thotal :)
0 x



Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
Posty: 9753
Rejestracja: środa 14 lis 2012, 23:45
x 44
x 494
Podziękował: 449 razy
Otrzymał podziękowanie: 14664 razy

Re: Kulinarne specjały

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » wtorek 18 cze 2013, 22:45

Myślę Thotalu, że to korporacje farmaceutyczne mają udziały w fast pseudo food i generują sobie w ten sposób klientów. Big Pharma to bardzo zaradny sektor, generują chorych, gdzie się da, a o reszcie ich poczynań piszemy sobie gdzie indziej.
0 x


Wiedza ochrania, ignorancja zagraża.

Awatar użytkownika
Thotal
Posty: 7359
Rejestracja: sobota 05 sty 2013, 16:28
x 27
x 249
Podziękował: 5973 razy
Otrzymał podziękowanie: 11582 razy

Re: Kulinarne specjały

Nieprzeczytany post autor: Thotal » wtorek 18 cze 2013, 22:55

Przepraszam że zniesmaczyłem "KULINARNE SPECJAŁY" :D
Teraz będę pisał tylko o zdrowych smakołykach. :)



Pozdrawiam - Thotal :)
0 x



Fair Lady
Posty: 1526
Rejestracja: czwartek 25 kwie 2013, 10:12
x 1
x 14
Podziękował: 576 razy
Otrzymał podziękowanie: 952 razy

Re: Kulinarne specjały

Nieprzeczytany post autor: Fair Lady » środa 19 cze 2013, 09:53

Mnie osobiscie podoba sie, ze ktos wstawi jakies dodatkowe wskazowki w sumie dietetyczne tak jak np. Thotal o tej hydrokolonoterapi, nawet gdy dotyczy innego konca:)

A dla Przebisniega przepis moj dzisiejszy:
1 kg szparag (bialych) - obrac i podgotowac lekko, do wody dodac soli i pol lyzeczki cukru.
Do tego obrac mlode kartofelki, ugotowac.
Sos holenderski, ja kupuje w proszku, dodaje maslo tylko i ubijam na malym ogniu.
Jako uwienczenie dziela, to pare plasterkow szynki parmenskiej na cieplo.
Smacznego!
Do tego pasuje winko biale, ale zauwazylam, ze coraz czesciej sztywnota napitkow zostaje zastapiona gustem ... nawet piffko wkroczylo powoli na salony :D
0 x



Awatar użytkownika
barneyos
Administrator
Posty: 1455
Rejestracja: piątek 04 sty 2013, 08:49
x 24
x 73
Podziękował: 154 razy
Otrzymał podziękowanie: 1893 razy

Re: Kulinarne specjały

Nieprzeczytany post autor: barneyos » środa 19 cze 2013, 10:00

Dodam tylko, iż aby wydobyć maksymalny smak i zapach szparagów, gotujemy je razem z tymi obierkami, które później wyrzucamy. Można też szparagi gotować w mleku.

A szparagi zielone to wersja Premium - prawie nigdy nie mają łyka. Są to po prostu niedojrzałe szparagi białe (tak jak oliwki zielone to niedojrzałe czarne).

PS. A propos: Dlaczego ta czarna porzeczka jest czerwona ? Bo jest jeszcze zielona, jak będzie granatowa, to będzie czarna !
0 x


======================================================
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobić

Awatar użytkownika
Przebiśnieg
Posty: 1191
Rejestracja: wtorek 01 sty 2013, 16:41
x 2
x 24
Podziękował: 786 razy
Otrzymał podziękowanie: 1314 razy

Re: Kulinarne specjały

Nieprzeczytany post autor: Przebiśnieg » środa 19 cze 2013, 17:16

Dziękuje szacowna Fair Lady za przepis tak zwyczajnie jak Człowiek Człowiekowi :)
Lubię że tak się wyrażę pichcić więc coś tam popróbuje no jak to się mówię wejdę w doświadczenie i wnioski wyciągnę :D
Rozumiem też że sama masz ciało nie powiem modelki (moim skromnym zdaniem to są tzw ,,wieszaki" i nie będę przepraszał za wyrażenie ) tylko hm mistrzyni tańca towarzyskiego :)
Dodam jeszcze do tego co piszecie szacowni odnośnie tzw Wielkiej Farmy iż mój bratanek studiujący biotechnologię medyczną twierdzi, że gdyby zapaliła ona zielone światło to w ciągu roku większość chorób była by całkowicie wyleczalna no cóż biznes jest biznes 8-)
Dodam też iż ostatnio jadam indyka w rożnej postaci i hm ryby :lol:
to pozdrawiam :D
0 x



Fair Lady
Posty: 1526
Rejestracja: czwartek 25 kwie 2013, 10:12
x 1
x 14
Podziękował: 576 razy
Otrzymał podziękowanie: 952 razy

Re: Kulinarne specjały

Nieprzeczytany post autor: Fair Lady » środa 19 cze 2013, 22:02

Ten "indyk na zimno" (cold turkey) oznacza ... szacowny Przebisniegu... odwyk.
Ale my tu na polskim forum i ciesze sie, ze Przebisnieg przebil sie tu do grona. A tak czy siak, to i ja napije sie piffka! ;)
0 x



Awatar użytkownika
koliberek333
Posty: 441
Rejestracja: środa 02 sty 2013, 09:18
Podziękował: 61 razy
Otrzymał podziękowanie: 146 razy

Re: Kulinarne specjały

Nieprzeczytany post autor: koliberek333 » czwartek 20 cze 2013, 23:25

Obrazek

Chłodnik - składniki:

Gorący Kubek Knorr Barszcz czerwony - 1 opakowanie botwinka - 1 pęczek szczypiorek - 1 pęczek koperek - 1 pęczek rzodkiewka - 1 pęczek średni ogórek - 1 sztuka jogurt naturalny - 1 litr musztarda sarepska - 2 łyżki sól - 1 szczypta cukier - 1 szczypta pieprz - 1 szczypta
Obrazek
1.Torebkę czerwonego barszczu Knorr rozprowadź w zimnej wodzie. Posiekaj botwinkę i dodaj ją do barszczu. Całość zagotuj.
Obrazek
2.Barcz pozostaw do ostygnięcia. Gdy już będzie chłodny połącz go z jogurtem. Szczypiorek i koperek drobno posiekaj. Dodaj do zupy.
Obrazek
3.Rzodkiewkę oraz ogórka zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do zupy i wymieszaj. Chłodnik doprawiam do smaku musztardą, solą, pieprzem oraz cukrem.
Obrazek
4.Zupę podawaj schłodzoną z gotowanym jajkiem.
0 x



Fair Lady
Posty: 1526
Rejestracja: czwartek 25 kwie 2013, 10:12
x 1
x 14
Podziękował: 576 razy
Otrzymał podziękowanie: 952 razy

Re: Kulinarne specjały

Nieprzeczytany post autor: Fair Lady » piątek 21 cze 2013, 09:20

1 litr musztarda sarepska


Chłodnik doprawiam do smaku musztardą, solą, pieprzem oraz cukrem.


Ciekawy masz gust koliberku, tylko pogratulowac rury przelykowej :lol:
0 x



Awatar użytkownika
chanell
Administrator
Posty: 7768
Rejestracja: niedziela 18 lis 2012, 10:02
Lokalizacja: Kraków
x 1424
x 407
Podziękował: 14219 razy
Otrzymał podziękowanie: 13834 razy

Re: Kulinarne specjały

Nieprzeczytany post autor: chanell » piątek 21 cze 2013, 09:30

Lady ,nie czepiaj się ...ha ha ha może ptaszki lubią musztardę :D :D
a tak w ogóle to wspaniały przepis ,uwielbiam taki chłodnik .Ponieważ nie wszyscy lubią "śmieci " w zupie to muszę miksować blenderem i ma konsystencję kremu.Nie daję musztardy ,ale odrobinę octu a najlepiej wodę spod ogórków konserwowych.
0 x


Lubię śpiewać, lubię tańczyć,lubię zapach pomarańczy...........

Awatar użytkownika
Thotal
Posty: 7359
Rejestracja: sobota 05 sty 2013, 16:28
x 27
x 249
Podziękował: 5973 razy
Otrzymał podziękowanie: 11582 razy

Re: Kulinarne specjały

Nieprzeczytany post autor: Thotal » piątek 21 cze 2013, 10:27

Barszcz "czerwony - knur", jest mniam, mniam :D
ale wolę z buraków ugotowanych w garnku...
Litr musztardy, to pewnie była pomyłka, myślę że 100 gram to też za dużo - trzeba celować, najwyżej doleje się czegoś i rozbełta :D

Generalnie Koliberek narobił mi smaku i lecę do sklepu :)



Pozdrawiam - Thotal :)
0 x



Awatar użytkownika
chanell
Administrator
Posty: 7768
Rejestracja: niedziela 18 lis 2012, 10:02
Lokalizacja: Kraków
x 1424
x 407
Podziękował: 14219 razy
Otrzymał podziękowanie: 13834 razy

Re: Kulinarne specjały

Nieprzeczytany post autor: chanell » piątek 21 cze 2013, 10:33

Thotal pisze:Barszcz "czerwony - knur", jest mniam, mniam :D
ale wolę z buraków ugotowanych w garnku...
Litr musztardy, to pewnie była pomyłka, myślę że 100 gram to też za dużo - trzeba celować, najwyżej doleje się czegoś i rozbełta :D

Generalnie Koliberek narobił mi smaku i lecę do sklepu :)



Pozdrawiam - Thotal :)


ja też użyję normalnych buraków ,nie idę do sklepu ,ale ma prywatnego posłańca hihihi :D
0 x


Lubię śpiewać, lubię tańczyć,lubię zapach pomarańczy...........

Fair Lady
Posty: 1526
Rejestracja: czwartek 25 kwie 2013, 10:12
x 1
x 14
Podziękował: 576 razy
Otrzymał podziękowanie: 952 razy

Re: Kulinarne specjały

Nieprzeczytany post autor: Fair Lady » piątek 21 cze 2013, 12:42

Ciekawa zupa na upalne dni jest chlodnik hiszpanski.
Podaje przepis na andaluzyjskie gazpacho.

Obrazek

Składniki:
•5 średnich pomidorów
•1 puszka pomidorów, w całości
•2 ząbki czosnku
•3 kromki białego, pszennego pieczywa (bez skórki) - np. weka
•1 ogórek sałatkowy
•1 papryka (zielona lub czerwona)
•2 łyżki octu z sherry
•6 łyżek oliwy z oliwek Monini GranFruttato
•200 ml bulionu z warzyw
•sól, pieprz - do smaku
•dodatki do podania: do wyboru, posiekane - jajko na twardo, papryka lub szynka; świeże pszenne pieczywo pokrojone w kostkę


Pieczywo pokroić w kawałki i zalać je wodą na kwadrans, aby dokładnie namokły. Świeże i puszkowe pomidory wyfiletować (pozbawić skórki i pestek), ogórek obrać, pozbawić pestek i pokroić w kawałki. Czosnek przecisnąć przez praskę, paprykę pokroić w kostkę.

W malakserze (blenderze) umieścić odsączony chleb, pomidory, ogórek i paprykę. Dodać ocet, oliwę i zacząć miksować. Miksując dodawać powoli bulion, do uzyskania odpowiedniej kremowej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotową zupę umieścić na dwie godziny w lodówce.

Podawać w miseczkach w towarzystwie ulubionych dodatków, które każdy sam wrzuci sobie do chłodnika.

Smacznego :-)
0 x



Awatar użytkownika
songo70
Administrator
Posty: 16954
Rejestracja: czwartek 15 lis 2012, 11:11
Lokalizacja: Carlton
x 1086
x 544
Podziękował: 17173 razy
Otrzymał podziękowanie: 24252 razy

Re: Kulinarne specjały

Nieprzeczytany post autor: songo70 » piątek 21 cze 2013, 13:02

Zapomniana surówka . Kiedyś bardzo popularna, wraca do łask . Zdrowa.
Surówka z białej rzodkwi :


Obrazek

SKŁADNIKI:
2 średnie rzodkwie
3 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżka soku z cytryny
Sól
Pieprz biały mielony
Cukier

PRZYGOTOWANIE:
Rzodkwie obrać i utrzeć na tarce jarzynowej ( drobnej ) . Odcisnąć sok . Doprawić przyprawami . Dodać śmietanę . Wymieszać .
0 x


"„Wolność to prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć”. George Orwell. "
Prawdy nie da się wykasować

Fair Lady
Posty: 1526
Rejestracja: czwartek 25 kwie 2013, 10:12
x 1
x 14
Podziękował: 576 razy
Otrzymał podziękowanie: 952 razy

Re: Kulinarne specjały

Nieprzeczytany post autor: Fair Lady » piątek 21 cze 2013, 20:50

Jedna z moich ulubionych! Mniam, mniam.

Ale tak na marginesie silny material na porost wlosow! Polecam.
(na glowie).
0 x



Awatar użytkownika
abcd
Posty: 5651
Rejestracja: środa 17 wrz 2014, 20:13
x 372
x 237
Podziękował: 30572 razy
Otrzymał podziękowanie: 9105 razy

Re: Kulinarne specjały

Nieprzeczytany post autor: abcd » niedziela 17 maja 2015, 23:33

czas chyba najwyższy powrócić do tego tematu, tym bardziej, że i pora temu sprzyja:

Obrazek ;) :lol:
0 x


Gdzie rodzi się wiara, tam umiera mózg.

Awatar użytkownika
euroscan
Posty: 593
Rejestracja: sobota 02 sie 2014, 11:58
x 1
x 19
Podziękował: 881 razy
Otrzymał podziękowanie: 820 razy

Re: Kulinarne specjały

Nieprzeczytany post autor: euroscan » piątek 29 maja 2015, 11:15

- z tego widać odrazu kto jeszcze ma zdrowie.
1 x


"własnymi zębami kopiemy sobie grób" Thomas Maffet

Awatar użytkownika
analityczka
Posty: 443
Rejestracja: wtorek 21 kwie 2015, 16:16
x 1
x 12
Podziękował: 230 razy
Otrzymał podziękowanie: 584 razy

szparagi na parze

Nieprzeczytany post autor: analityczka » piątek 29 maja 2015, 12:43

barneyos pisze:Dodam tylko, iż aby wydobyć maksymalny smak i zapach szparagów, gotujemy je razem z tymi obierkami, które później wyrzucamy

Obierki do wody, a szparagi na sicie nad wodą, czyli gotowane na parze.
Wystarczy zwykła kratka - nogi do wody, główki na parze pod pokrywką. Ten sam sposób polecam na brokuły.
0 x


* Informacja bez sprawdzenia wiarygodności źródeł jest tylko hipotezą.
* Ja mogę być nieobiektywna, dowody – nie.

Awatar użytkownika
Przebiśnieg
Posty: 1191
Rejestracja: wtorek 01 sty 2013, 16:41
x 2
x 24
Podziękował: 786 razy
Otrzymał podziękowanie: 1314 razy

Re: Kulinarne specjały

Nieprzeczytany post autor: Przebiśnieg » piątek 29 maja 2015, 21:19

Polecam aronie w rożnej maści a nawet w nalewce :D
to może pozdrawiam :D
0 x



Awatar użytkownika
abcd
Posty: 5651
Rejestracja: środa 17 wrz 2014, 20:13
x 372
x 237
Podziękował: 30572 razy
Otrzymał podziękowanie: 9105 razy

Re: Kulinarne specjały

Nieprzeczytany post autor: abcd » niedziela 27 gru 2015, 19:16

JadłoPiS - Latający Klub 2
https://www.youtube.com/watch?v=xPFuZQq0wew
0 x


Gdzie rodzi się wiara, tam umiera mózg.

ODPOWIEDZ