Witam wszystkich użytkowników tego forum
17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.
25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.
Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.
/blueray21
W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum
To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.
Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.
/blueray21
Kulinarne specjały
- janusz
- Posty: 19105
- Rejestracja: środa 14 lis 2012, 22:25
- x 28
- x 901
- Podziękował: 33080 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24134 razy
Re: Kulinarne specjały
Mięsna wyżerka na sylwestra i nie tylko
https://www.youtube.com/watch?v=UFK_W-NFJYI
Opublikowany 26 gru 2019
Dla tych co lubią jeść mięso mam propozycję mega wyżerki na sylwestra i nie tylko
https://www.youtube.com/watch?v=UFK_W-NFJYI
Opublikowany 26 gru 2019
Dla tych co lubią jeść mięso mam propozycję mega wyżerki na sylwestra i nie tylko
0 x
- janusz
- Posty: 19105
- Rejestracja: środa 14 lis 2012, 22:25
- x 28
- x 901
- Podziękował: 33080 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24134 razy
Re: Kulinarne specjały
Pierogi babci Marysi lepszych w życiu nie jadłem / Oddaszfartucha
23 sie 2020
https://www.youtube.com/watch?v=C_MBzyj2vuc
Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA
Babcia Marysia ma 88 lat i do dziś lepi pierogi jakich świat nie widział.
23 sie 2020
https://www.youtube.com/watch?v=C_MBzyj2vuc
Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA
Babcia Marysia ma 88 lat i do dziś lepi pierogi jakich świat nie widział.
0 x
- songo70
- Administrator
- Posty: 16958
- Rejestracja: czwartek 15 lis 2012, 11:11
- Lokalizacja: Carlton
- x 1086
- x 544
- Podziękował: 17174 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24252 razy
Re: Kulinarne specjały
0 x
"„Wolność to prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć”. George Orwell. "
Prawdy nie da się wykasować
Prawdy nie da się wykasować
-
- Posty: 361
- Rejestracja: poniedziałek 18 gru 2017, 08:33
- x 23
- x 19
- Podziękował: 309 razy
- Otrzymał podziękowanie: 405 razy
Re: Kulinarne specjały
Mam pytanie kulinarne do amatorów śledzi w oleju.
Sama bardzo przepadam za tym przysmakiem no i śledź to pożywienie raczej zdrowe - kwasy omega 3 itp...
Chciałoby się połączyć przyjemne z pożytecznym, smaczne ze zdrowym...
Nurtuje mnie tylko sprawa oleju do zalewy... W domu rodzinnym używało się kujawskiego, ja również nim śledzie zalewam, ale wiadomo, syf.... Szukam alternatywy dla tego oleju i nie bardzo wiem czym zastąpić, bo chodzi o to, żeby smak był bardzo neutralny, w zasadzie bez smaku, żeby nie zdominował śledzi. Tak więc ze zdrowszych alternatyw oliwa z oliwek odpada, lniany również. Kokosowy - wiadomo.... Może z pestek winogron?
Oczywiście ten olej obcieka ze śledzi więc się go jakoś sporo nie spożywa przy okazji, no ale wolę zwrócić się ku zdrowszej alternatywie.
Robicie śledzie? Jakich olejów używacie??
Sama bardzo przepadam za tym przysmakiem no i śledź to pożywienie raczej zdrowe - kwasy omega 3 itp...
Chciałoby się połączyć przyjemne z pożytecznym, smaczne ze zdrowym...
Nurtuje mnie tylko sprawa oleju do zalewy... W domu rodzinnym używało się kujawskiego, ja również nim śledzie zalewam, ale wiadomo, syf.... Szukam alternatywy dla tego oleju i nie bardzo wiem czym zastąpić, bo chodzi o to, żeby smak był bardzo neutralny, w zasadzie bez smaku, żeby nie zdominował śledzi. Tak więc ze zdrowszych alternatyw oliwa z oliwek odpada, lniany również. Kokosowy - wiadomo.... Może z pestek winogron?
Oczywiście ten olej obcieka ze śledzi więc się go jakoś sporo nie spożywa przy okazji, no ale wolę zwrócić się ku zdrowszej alternatywie.
Robicie śledzie? Jakich olejów używacie??
0 x
- songo70
- Administrator
- Posty: 16958
- Rejestracja: czwartek 15 lis 2012, 11:11
- Lokalizacja: Carlton
- x 1086
- x 544
- Podziękował: 17174 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24252 razy
Re: Kulinarne specjały
ja bym nie wykluczał z góry oleju kokosowego, kiedyś kiedy pierwszy raz jadłem kurczaka w sosie KORMA
przy okazji zupełnie nie dawno dowiedziałem się, że wędzony śledź to stary przysmak śniadaniowy zapomniany ostatnimi czasy w U/K:
Kippers, danie śniadaniowe, które wypadło z łask, wróciło do brytyjskiego menu
okazało się, że zawiera dużo z orzecha kokosowego:to jeden z niewielu sosów z azjii o delikatnym smaku i b.intensywnym aromacie imbiruSKŁADNIKI: WODA, CUKIER, ODSĄCZONY KOKOS, ŚMIETANKA, PASTA KOKOSOWA, CEBULA, OLEJ RZEPAKOWY, SKROBIA SPOŻYWCZA MODYFIKOWANA, ZAWIERA 2% LUB MNIEJ PASTY POMIDOROWEJ, CIĘŻKA ŚMIETANA, IMBIR, CZOSNEK, PRZYPRAWY (W TYM KURKUMA), SÓL, KWAS MLEKOWY, KONCENTRAT SOKU Z CYTRYNY, SUSZONY LIŚĆ KOLENDRY.
ZAWIERA: MLEKO, KOKOS. MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI ORZESZKÓW ZIEMNYCH, MIGDAŁÓW I NERKOWCA.
przy okazji zupełnie nie dawno dowiedziałem się, że wędzony śledź to stary przysmak śniadaniowy zapomniany ostatnimi czasy w U/K:
Kippers, danie śniadaniowe, które wypadło z łask, wróciło do brytyjskiego menu
0 x
"„Wolność to prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć”. George Orwell. "
Prawdy nie da się wykasować
Prawdy nie da się wykasować
-
- Posty: 361
- Rejestracja: poniedziałek 18 gru 2017, 08:33
- x 23
- x 19
- Podziękował: 309 razy
- Otrzymał podziękowanie: 405 razy
Re: Kulinarne specjały
Dzięki songo za podpowiedź, jednak kokos ze śledziem mi się jakoś gryzie.. Poza tym chodzi też o aspekt praktyczny - po wyjęciu z lodówki to wszystko stężeje...
Pewnie, że można pofantazjować i popodrozowac kulinarnie w rejony bardziej egzotyczne, ale ja jednak chcę po polsku , żeby jak najbardziej smakiem przypominały śledzie z domu rodzinnego...
Słyszałam, że ludzie używają oleju z lnianki, próbował ktoś?
Pewnie, że można pofantazjować i popodrozowac kulinarnie w rejony bardziej egzotyczne, ale ja jednak chcę po polsku , żeby jak najbardziej smakiem przypominały śledzie z domu rodzinnego...
Słyszałam, że ludzie używają oleju z lnianki, próbował ktoś?
0 x
- songo70
- Administrator
- Posty: 16958
- Rejestracja: czwartek 15 lis 2012, 11:11
- Lokalizacja: Carlton
- x 1086
- x 544
- Podziękował: 17174 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24252 razy
Re: Kulinarne specjały
raz na parę lat coś ciekawego odkrywam.
Jak by to po Polsku było, może Cebula imbirowa konserwowa ?
Nowy smak, zdrowe, smaczne.
Jak by to po Polsku było, może Cebula imbirowa konserwowa ?
Nowy smak, zdrowe, smaczne.
0 x
"„Wolność to prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć”. George Orwell. "
Prawdy nie da się wykasować
Prawdy nie da się wykasować
- chanell
- Administrator
- Posty: 7768
- Rejestracja: niedziela 18 lis 2012, 10:02
- Lokalizacja: Kraków
- x 1424
- x 407
- Podziękował: 14219 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13835 razy
Re: Kulinarne specjały
cebula imbirowa ? z której części ? z Liści czy korzeni ?
0 x
Lubię śpiewać, lubię tańczyć,lubię zapach pomarańczy...........
- songo70
- Administrator
- Posty: 16958
- Rejestracja: czwartek 15 lis 2012, 11:11
- Lokalizacja: Carlton
- x 1086
- x 544
- Podziękował: 17174 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24252 razy
Re: Kulinarne specjały
Korzeń
0 x
"„Wolność to prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć”. George Orwell. "
Prawdy nie da się wykasować
Prawdy nie da się wykasować
- songo70
- Administrator
- Posty: 16958
- Rejestracja: czwartek 15 lis 2012, 11:11
- Lokalizacja: Carlton
- x 1086
- x 544
- Podziękował: 17174 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24252 razy
Re: Kulinarne specjały
ok, tak mi to wytłumaczono na obiad- co to jest to różowe,-
tu jest na amazonie:
https://smile.amazon.co.uk/WAGAYA-PINK- ... gshopuk-21
może to nie cebula albo coś podobnego, sam nie wiem, ale tak smakuje..?
tu jest na amazonie:
https://smile.amazon.co.uk/WAGAYA-PINK- ... gshopuk-21
może to nie cebula albo coś podobnego, sam nie wiem, ale tak smakuje..?
0 x
"„Wolność to prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć”. George Orwell. "
Prawdy nie da się wykasować
Prawdy nie da się wykasować
- chanell
- Administrator
- Posty: 7768
- Rejestracja: niedziela 18 lis 2012, 10:02
- Lokalizacja: Kraków
- x 1424
- x 407
- Podziękował: 14219 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13835 razy
Re: Kulinarne specjały
tego nie da się przetłumaczyć ale wnioskuję że to jest do sushi
0 x
Lubię śpiewać, lubię tańczyć,lubię zapach pomarańczy...........
- songo70
- Administrator
- Posty: 16958
- Rejestracja: czwartek 15 lis 2012, 11:11
- Lokalizacja: Carlton
- x 1086
- x 544
- Podziękował: 17174 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24252 razy
Re: Kulinarne specjały
tak jest pikantne, ale bez przesady
0 x
"„Wolność to prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć”. George Orwell. "
Prawdy nie da się wykasować
Prawdy nie da się wykasować
- barneyos
- Administrator
- Posty: 1455
- Rejestracja: piątek 04 sty 2013, 08:49
- x 24
- x 73
- Podziękował: 154 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1893 razy
Re: Kulinarne specjały
To jest młody imbir w zalewie. Podawany w japońskich restauracjach m.in. do sushi.
0 x
======================================================
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobić
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobić
- songo70
- Administrator
- Posty: 16958
- Rejestracja: czwartek 15 lis 2012, 11:11
- Lokalizacja: Carlton
- x 1086
- x 544
- Podziękował: 17174 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24252 razy
Re: Kulinarne specjały
no i wszystko jasne,-
wlk. dzięki @barneyos
wlk. dzięki @barneyos
0 x
"„Wolność to prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć”. George Orwell. "
Prawdy nie da się wykasować
Prawdy nie da się wykasować
- songo70
- Administrator
- Posty: 16958
- Rejestracja: czwartek 15 lis 2012, 11:11
- Lokalizacja: Carlton
- x 1086
- x 544
- Podziękował: 17174 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24252 razy
Re: Kulinarne specjały
no nie jest to tanie..
https://www.amazon.pl/Saitaku-Sushi-mar ... ery&sr=1-7
https://www.amazon.pl/Saitaku-Sushi-mar ... ery&sr=1-7
0 x
"„Wolność to prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć”. George Orwell. "
Prawdy nie da się wykasować
Prawdy nie da się wykasować
- chanell
- Administrator
- Posty: 7768
- Rejestracja: niedziela 18 lis 2012, 10:02
- Lokalizacja: Kraków
- x 1424
- x 407
- Podziękował: 14219 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13835 razy
Re: Kulinarne specjały
No nie jest tanie ale to cena za 6 sztuk czyli jakieś 33 zł za sztukę .W sklepie pewnie drożej bo dochodzi jeszcze marża sklepu ale imbir też nie jest tani .Cena za kilogram waha się od 25 do 28 zł za kilogram .
0 x
Lubię śpiewać, lubię tańczyć,lubię zapach pomarańczy...........
- songo70
- Administrator
- Posty: 16958
- Rejestracja: czwartek 15 lis 2012, 11:11
- Lokalizacja: Carlton
- x 1086
- x 544
- Podziękował: 17174 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24252 razy
Re: Kulinarne specjały
cena w U/K podobna:
https://smile.amazon.co.uk/gp/product/B ... em_1p_0_lm
https://smile.amazon.co.uk/gp/product/B ... em_1p_0_lm
0 x
"„Wolność to prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć”. George Orwell. "
Prawdy nie da się wykasować
Prawdy nie da się wykasować
- janusz
- Posty: 19105
- Rejestracja: środa 14 lis 2012, 22:25
- x 28
- x 901
- Podziękował: 33080 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24134 razy
Re: Kulinarne specjały
ROBERT MAKŁOWICZ GOTUJE NA WIELKANOC. Krem z bobu z rzeżuchą i torta pasqualina".
31 mar 2021
https://www.youtube.com/watch?v=1qiNyYMgdr4
Robert Makłowicz
Propozycje na wielkanocne dania bezmięsne, czyli krem z bobu podawany z rzeżuchą oraz genueński placek z ricottą, parmezanem i zieleniną.
31 mar 2021
https://www.youtube.com/watch?v=1qiNyYMgdr4
Robert Makłowicz
Propozycje na wielkanocne dania bezmięsne, czyli krem z bobu podawany z rzeżuchą oraz genueński placek z ricottą, parmezanem i zieleniną.
1 x
- janusz
- Posty: 19105
- Rejestracja: środa 14 lis 2012, 22:25
- x 28
- x 901
- Podziękował: 33080 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24134 razy
Re: Kulinarne specjały
ROBERT MAKŁOWICZ POLSKA odc. 39 " U Tatarów ".
Data premiery: 23 kwi 2021
https://www.youtube.com/watch?v=SK2M3f59n-8
Robert Makłowicz
Drugi odcinek z podlaskiej serii, tym razem traktujący o pobycie w tatarskiej wsi Kruszyniany. Zobaczymy mnóstwo tradycyjnej podlaskiej kuchni w tatarskim wydaniu, a Dżenneta Bogdanowicz po raz pierwszy publicznie zdradzi przepis na mohliki, tatarską odpowiedź na słynną babkę ziemniaczaną.
Data premiery: 23 kwi 2021
https://www.youtube.com/watch?v=SK2M3f59n-8
Robert Makłowicz
Drugi odcinek z podlaskiej serii, tym razem traktujący o pobycie w tatarskiej wsi Kruszyniany. Zobaczymy mnóstwo tradycyjnej podlaskiej kuchni w tatarskim wydaniu, a Dżenneta Bogdanowicz po raz pierwszy publicznie zdradzi przepis na mohliki, tatarską odpowiedź na słynną babkę ziemniaczaną.
0 x
-
- Posty: 611
- Rejestracja: niedziela 04 mar 2018, 20:26
- x 55
- Podziękował: 1047 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1062 razy
Re: Kulinarne specjały
Czy ktos prazyl sam kasze gryczana?
Kupilam kasze, ktora miala byc prazona. Jednak poza Polska to prazenie jest jakies kiepskie. Kasza sie rozplynela zaraz po wlozeniue do wody.
Wiec sobie ja podprazylam sama. Ale ona znowu mi sie rozpuszcza w wodzie i wychodzi maz.
Prazylam ja na patelni i wygladala dosyc dobrze.
Czy ja cos zle robie, czy cos innego jest nie tak...?
Kupilam kasze, ktora miala byc prazona. Jednak poza Polska to prazenie jest jakies kiepskie. Kasza sie rozplynela zaraz po wlozeniue do wody.
Wiec sobie ja podprazylam sama. Ale ona znowu mi sie rozpuszcza w wodzie i wychodzi maz.
Prazylam ja na patelni i wygladala dosyc dobrze.
Czy ja cos zle robie, czy cos innego jest nie tak...?
0 x
- grzegorzadam
- Moderator
- Posty: 13131
- Rejestracja: czwartek 26 cze 2014, 17:02
- x 108
- x 693
- Podziękował: 30184 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19677 razy
Re: Kulinarne specjały
podasz producenta?
0 x
życie ma tylko dożywotnią gwarancję, przeżyj je ciekawie,
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło
- grzegorzadam
- Moderator
- Posty: 13131
- Rejestracja: czwartek 26 cze 2014, 17:02
- x 108
- x 693
- Podziękował: 30184 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19677 razy
Re: Kulinarne specjały
wygląda jak kasza
dziwne to rozpływanie..
https://www.google.com/url?sa=i&url=htt ... AdAAAAABADSkładniki : Kasza gryczana prażona *.
* Składnik certyfikowany ekologicznie.
Kraj pochodzenia : Holandia
dziwne to rozpływanie..
0 x
życie ma tylko dożywotnią gwarancję, przeżyj je ciekawie,
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło
- janusz
- Posty: 19105
- Rejestracja: środa 14 lis 2012, 22:25
- x 28
- x 901
- Podziękował: 33080 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24134 razy
Re: Kulinarne specjały
ROBERT MAKŁOWICZ POLSKA odc. 48 "Wśród borów i jezior".
Data premiery: 25 cze 2021
https://www.youtube.com/watch?v=S63efpJzO8k
Robert Makłowicz
Pierwszy odcinek z serii prezentującej atrakcje Pomorza, a w nim perełki przyrodnicze i kulinarne Borów Tucholskich oraz przepis na pstrąga w sosie szczawiowym.
Data premiery: 25 cze 2021
https://www.youtube.com/watch?v=S63efpJzO8k
Robert Makłowicz
Pierwszy odcinek z serii prezentującej atrakcje Pomorza, a w nim perełki przyrodnicze i kulinarne Borów Tucholskich oraz przepis na pstrąga w sosie szczawiowym.
0 x
- janusz
- Posty: 19105
- Rejestracja: środa 14 lis 2012, 22:25
- x 28
- x 901
- Podziękował: 33080 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24134 razy
Re: Kulinarne specjały
Jak usmażyć KARPIA żeby nie miał ości?
17 gru 2020
https://www.youtube.com/watch?v=801e270n19E
Kuźnia Smaków
Cześć! Zapewne wielu z Was ma duży problem z ciągłym papraniem się z ościami przy wigilijnym stole. Tym razem pokażę Wam jak przyrządzić świątecznego karpia który nie będzie miał ości.
Karp ma to do siebie do siebie, że jego ości znajdujące się bliżej grzbietu są przytwierdzone do skóry a co za tym idzie? Wyjęcie ości jest dość kłopotliwe a czasem nie możliwe.
Stosowanie techniki którą pokazuję Wam w filmie na usunięcie takich ości jest pomocne i na pewno zaoszczędzi Wam dźwięków charknięć podczas wilijnej wieczerzy.
Jak FILETOWAĆ Karpia i poprawna technika Nacinania filet BEZ OŚĆI 2021
6 paź 2021
https://www.youtube.com/watch?v=CKon-MuWm8E
Bravo Chef!
Naucz się ze mną jak przygotować filet z karpia Bez ości
17 gru 2020
https://www.youtube.com/watch?v=801e270n19E
Kuźnia Smaków
Cześć! Zapewne wielu z Was ma duży problem z ciągłym papraniem się z ościami przy wigilijnym stole. Tym razem pokażę Wam jak przyrządzić świątecznego karpia który nie będzie miał ości.
Karp ma to do siebie do siebie, że jego ości znajdujące się bliżej grzbietu są przytwierdzone do skóry a co za tym idzie? Wyjęcie ości jest dość kłopotliwe a czasem nie możliwe.
Stosowanie techniki którą pokazuję Wam w filmie na usunięcie takich ości jest pomocne i na pewno zaoszczędzi Wam dźwięków charknięć podczas wilijnej wieczerzy.
Jak FILETOWAĆ Karpia i poprawna technika Nacinania filet BEZ OŚĆI 2021
6 paź 2021
https://www.youtube.com/watch?v=CKon-MuWm8E
Bravo Chef!
Naucz się ze mną jak przygotować filet z karpia Bez ości
0 x