Re: UWAGA NA ARSEN
Post autor: cedric » środa 07 lip 2021, 14:44
glifosat występuje w formułach zawierających arsen i metale cięzkie, a więc pasze i żywność też będą nimi obciążone- nie dziwi covid/ afrykański pomór świń i ptasia grypa .
https://www.lewrockwell.com/2021/07/no_ ... ting-risk/
" Czerwone krwinki przewlekłych pacjentów z Covid-19 są mniejsze niż normalnie; Wyjaśnia to ryzyko krzepnięcia krwi
Ale to, co powoduje zniekształcenie czerwonych krwinek, może wcale nie być wirusem
Bill Sardi
7 lipca 2021
Jeśli opinia publiczna ma uwierzyć we wszystkie niezwykłe i nietypowe objawy wywołane przez COVID-19, nietypowe dla żadnego z pozostałych siedmiu rodzajów koronawirusów, można dojść do wniosku, że to wcale nie jest wirus. To musi być coś innego. W szczególności współczesna medycyna jest zakłopotana pacjentami z długotrwałymi objawami, co obecnie nazywa się długodystansowym COVID-19.
Naukowcy z Instytutu Medycyny Fizycznej im. Maxa Plancka w Niemczech stwierdzili, że czerwone krwinki od wyzdrowiałych pacjentów z długodystansowego COVID-19 są powiększone, co według nich może wyjaśniać zjawisko niedoboru tlenu i inne objawy u tych pacjentów.
Pisząc w The Biophysical Journal, badacze ocenili 4 miliony czerwonych krwinek od zdrowych, zakażonych i powracających do zdrowia pacjentów z COVID-19. Pacjenci aktywnie zakażeni mają większe czerwone krwinki, a 7 miesięcy po hospitalizacji ich czerwone krwinki są mniejsze (patrz grafika).
Badacze twierdzą, że te zdeformowane komórki mogą wyjaśniać zwiększone ryzyko powstawania zakrzepów krwi lub zatorów (skrzep krwi uwalniany do innego organu, takiego jak płuca lub mózg).
Według jednego z raportów, zarówno infekcja COVID-19, jak i szczepienia zwiększają ryzyko powstania zakrzepów krwi, chociaż w twardych liczbach ryzyko jest niewielkie, kilka na milion. Aktywna infekcja zwiększa jednak ryzyko 8-10 razy bardziej niż szczepienie. Skrzepy były 100 razy częstsze wśród pacjentów zakażonych COVID-19 niż u zdrowych dorosłych. Ale długoterminowe dane dotyczące ryzyka zakrzepów krwi po reinfekcji koronawirusem nie są dostępne.
Naukowcy z Michigan Medicine Frankel Cardiovascular Center uważają, że ten problem krzepnięcia krwi związany z COVID-19 pochodzi z przeciwciał antyfosfolipidowych. Co zaskakujące, połowa hospitalizowanych pacjentów z COVID-19 była dodatnia pod kątem tych autoprzeciwciał, a także miała superaktywowane neutrofile, rodzaj białych krwinek, które mogą być destrukcyjne, jeśli są nadmiernie aktywowane. Ci badacze twierdzą, że nie mają pojęcia, co to powoduje.
]Tymczasem badacze publikujący w CRITICAL CARE Journal mogą znaleźć odpowiedź na ten kłopotliwy problem. Zastosowali 200 miligramów dziennie witaminy B1 (tiaminy) dożylnie i osiągnęli 75% redukcję bezwzględnego ryzyka śmiertelności wśród hospitalizowanych pacjentów z COVID-19 w porównaniu z pacjentami nieleczonymi B1. Dodatkowo terapia B1 zmniejszyła ryzyko zakrzepicy (zakrzepów krwi) o 81%! Ta witamina nie jest znana z właściwości przeciwkrzepliwych. Nie powoduje, że płytki krwi są mniej lepkie i podatne na krzepnięcie.[/u]
Brak tiaminy może wywoływać anemię megaloblastyczną, w której jest mniej czerwonych krwinek, a pozostałe komórki są większe niż normalnie.
Kobiety z COVID-19 zgłaszają przypadki nieprawidłowego krwawienia miesiączkowego. Jak dotąd przyczyna tego nie jest znana. Nie twierdzimy jednak, że podawanie tiaminy B1 zmniejsza nieprawidłowe krwawienie miesiączkowe.
W żywych tkankach brak tlenu (niedotlenienie) 31-krotnie zwiększa transportery tiaminy, a 2-krotnie zwiększa dostarczanie tlenu do tkanek. Brak tiaminy zaburza wytwarzanie tlenku azotu, przejściowego gazu wewnątrztętniczego, który rozszerza (poszerza) tętnice, aby ułatwić dostarczanie czerwonych krwinek przenoszących tlen i regulować ciśnienie krwi. Niedobór tiaminy B1 promuje białko zwane czynnikiem indukującym hipoksję.
Podstawowy czynnik środowiskowy może powodować głód tlenu w populacjach ludzkich przez pacjentów z COVID-19. Herbicyd Roundup/glifosat (Monsanto) zawiera arszenik, który może wywołać chorobę głodu tlenowego. Arszenik jest toksycznym minerałem powszechnie występującym w wodzie i innych źródłach środowiskowych i może wywoływać pseudoniedotlenienie."
Re: UWAGA NA ARSEN
Post autor: cedric » środa 07 lip 2021, 15:00
https://www.momsacrossamerica.com/arsen ... eed_killer
" Arsen i metale ciężkie znalezione w herbicydach rozpylanych na uprawy żywności
WYSŁANE PRZEZ ZEN L HONEYCUTT 4701.40GS DNIA 08 STYCZNIA 2018 r.
Szokujące wiadomości.
Seralini and Team,
www.criigen.org, właśnie opublikowali nowy artykuł ujawniający odkrycie znanej śmiertelnej trucizny arsenu i metali ciężkich w Roundup oraz większości testowanych herbicydów na bazie glifosatu.Screen_Shot_2018-01-07_at_11.27.48_PM.png
Jako matka, która nieświadomie karmiła moje dzieci, Roundupem spryskiwałam jedzenie przez większość ich życia, jestem oburzona. Czy te trucizny są przyczyną licznych i zagrażających życiu problemów zdrowotnych u moich dzieci? Jak firmy chemiczne mogą NIE wiedzieć, że w ich produktach jest arsen? A co z EPA? Jak mogliby powiedzieć, że nas chronią, kiedy pozwalają, aby te trucizny były rozpylane na nasze uprawy żywności?
Każdego roku na całym świecie rozpyla się 1,4 miliarda funtów herbicydów glifosatowych, takich jak Roundup, Ranger i Rodeo na naszą żywność, uprawy paszowe, ulice miast, parki i place zabaw. Nie zmywają jedzenia, my je spożywamy. Nasze zwierzęta domowe, zwierzęta gospodarskie i cenne konie jedzą zboża z wysokim poziomem herbicydów na bazie glifosatu… a teraz wiemy, arszenik i metale ciężkie.
spraying_on_fields.jpgRoundup, herbicyd na bazie glifosatu (GBH), powoduje choroby wątroby, zaburzenia endokrynologiczne, jest antybiotykiem, neurotoksycznym i rakotwórczym.
Odkrycie arsenu i metali ciężkich w Roundup i GBH jest nie tylko niezwykle niebezpieczne i niepokojące, ponieważ te składniki nie zostały zgłoszone, ale producenci mogą zostać pociągnięci do odpowiedzialności za oszustwa.
Badania przeprowadzone przez Kanadyjską Agencję Kontroli Żywności (CFIA) w 2017 r. wykazały, że żywność z Ameryki Północnej jest silnie zanieczyszczona glifosatem. GBH są szeroko stosowane w Ameryce Północnej, nie tylko w uprawach GMO zaprojektowanych tak, aby wytrzymać GBH, ale także w żywności nieorganicznej jako środek desykujący. Stwierdzono, że nawet niektóre „organiczne” uprawy, takie jak fasola garbanzo, czerwona soczewica, mąka gryczana i fasola pinto, są prawie tak samo zanieczyszczone jak ich konwencjonalne odpowiedniki. Wykryto wysokie pozostałości glifosatu od 600-12 000 ppb do nawet 1,67 ppm. Do zniszczenia bakterii jelitowych potrzeba tylko 0,1 ppm (100 ppb). W związku z nowym odkryciem Seralini i zespołu, wszędzie tam, gdzie glifosat jest obecny w żywności i innych substancjach, należy zakładać, że będą również obecne arsen i metale ciężkie.
Roundup_spraying_Misja_Viejo_Kwiecień_2016_(3).jpg
Arsen i metale ciężkie występują naturalnie w przyrodzie. Według FDA „Nieorganiczne formy arsenu to formy, które są związane z długotrwałymi skutkami zdrowotnymi”.
Dopuszczalne poziomy arsenu w wodzie pitnej zostały obniżone do 10 ppb (wartość wytycznych WHO) w prawie wszystkich krajach w ciągu ostatnich dwóch dekad. Poziomy wykryte w Roundup i innych herbicydach na bazie glifosatu w badaniach Seralini wynosiły do 50 ppb w formulacjach.
Wykazano, że arsen ulega bioakumulacji u zwierząt, więc nawet niewielkie ilości w żywności mogą być bardzo niebezpieczne. Arsen został znaleziony w ryżu, paszy dla kurcząt oraz w kurczakach. Przypuszczano, że arszenik był w kurczakach z powodu leków, ale teraz należy również wziąć pod uwagę praktykę pozwalającą na spryskiwanie roślin paszowych dla kurczaków, zbóż, herbicydami glifosatowymi jako środkiem suszącym. Arszenik może być nawet silniejszy niż antybiotyk, dlatego jest zakazany w wielu krajach.
Faktem jest, że arszenik nie powinien znajdować się w pestycydach (herbicydy należą do kategorii pestycydów) rozpylanych na nasze uprawy żywności lub pasz i zdecydowanie nie został zgłoszony lub dopuszczony do obecności w GBH. Ponieważ EPA pozwala na wysoki poziom pozostałości glifosatu w paszy dla zwierząt i wielu uprawach, glifosat wykryto również w szczepionkach. Oprócz wspomnianych już składników w szczepionkach: aluminium, formaldehydu, rtęci i polisorbatu 80, inne składniki szczepionek to soja, nabiał, surowica zwierzęca i żelatyna, które są albo GMO, albo jedzą rośliny GMO lub rośliny opryskiwane glifosatem jako środkiem suszącym . Karmienie naszych rodzin jedzeniem pozostałościami herbicydów glifosatowych i wstrzykiwanie naszym dzieciom herbicydów glifosatowych, o których teraz wiemy, że zawierają arszenik i metale ciężkie, musi natychmiast być zastopowane.
Herbicydy glifosatu znajdują się w naszym mleku matki, żywności, wodzie z kranu, strumieniach, glebach rolniczych, a nawet deszczu.
Jedynym rozsądnym działaniem, jakie może podjąć EPA, jest wprowadzenie natychmiastowego moratorium na stosowanie herbicydów na bazie glifosatu i całkowity zakaz stosowania herbicydów glifosatowych.
Być może zastanawiasz się, czy obecność arsenu i metali ciężkich w żywności i szczepionkach może mieć na ciebie wpływ.
Niektóre objawy zatrucia arszenikiem to zapalenie żołądka i jelit, niewydolność wielonarządowa, zaburzenia neurologiczne, serca, układu oddechowego, nerek i wątroby, neuropatia ruchowa, łysienie, ból brzucha, biegunka i wysypki. Pełna lista objawów tutaj.
https://patient.info/doctor/arsenic-poisoning
Niektóre objawy toksyczności metali ciężkich to zmęczenie, depresja, bóle stawów, upośledzone zatrzymywanie cukru we krwi, problemy z rozrodem kobiet, zaburzenia trawienia, skurcze, nudności, wymioty, trudności w oddychaniu i inne objawy.
Czas na publiczność , aby domagać się moratorium na stosowanie herbicydów na bazie glifosatu i zakazać WSZYSTKICH toksycznych chemikaliów w naszych dostawach żywności. Nadszedł czas, aby EPA wymagała badań bezpieczeństwa końcowego preparatu, a nie tylko badań wykazujących „bezpieczeństwo” JEDNEGO zadeklarowanego aktywnego składnika chemicznego. Wprowadzanie w błąd opinii publicznej musi się skończyć.
Zwolennicy firm chemicznych chcieliby, aby ta informacja została utajniona. Ta informacja o arsenie i metalach ciężkich w GBH miała zostać opublikowana w maju 2017 roku, zanim UE podjęła decyzję o ponownej rejestracji herbicydów glifosatowych, ale silny lobbing uniemożliwił publikację tego ważnego artykułu. UE odnowiła glifosat na kolejne 5 lat.
Przeczytaj jednoarkuszowe podsumowanie badania Seralini, które miało zostać opublikowane w maju 2017 r.:
Screen_Shot_2018-01-07_at_11.27.39_PM.png
Nowe odkrycia: Toksyczność preparatów i metali ciężkich (arsenu) w herbicydach na bazie glifosatu i innych pestycydach
maj 2017
Kontekst historyczny
Glifosat został opatentowany i zgłoszony władzom w 1974 roku przez firmę Monsanto, jako herbicyd. Nigdy nie jest używany samodzielnie, ale z chemicznymi składnikami w preparatach pestycydowych. Herbicydy na bazie glifosatu stały się głównymi pestycydami na świecie, a od 1995 roku najczęściej stosowanymi pestycydami w rolniczych GMO. Rolnicze GMO to uprawiane rośliny transgeniczne na żywność i paszę, takie jak soja i kukurydza tolerujące Roundup. W związku z tym większość tych roślin jest modyfikowana tak, aby zawierała glifosat i jego składniki oraz pozostałości na wysokim poziomie, a pozostałości te przedostają się do łańcucha pokarmowego. Toksyczność glifosatu jest szeroko dyskutowana na poziomie międzynarodowym w agencjach zdrowia, ale jego składniki rzadko są brane pod uwagę. Preparaty z glifosatem są deklarowane jako obojętne i poufne. Tutaj odkrywamy prawdę w tej sprawie.
Odkrycia
Prof. Gilles-Eric Séralini z Uniwersytetu w Caen Normandy we Francji i jego koledzy dr. Nicolas Defarge i Joël Spiroux odkryli kilka nowych odkryć, które rzucają nowe światło na ten temat.
Wykazano, że herbicydy na bazie glifosatu zawierają metale ciężkie, takie jak arsen. Nie są one deklarowane i zwykle są zakazane ze względu na ich toksyczność.
Testowane na roślinach, preparaty herbicydowe, takie jak POEA, są toksyczne w izolacji, podczas gdy glifosat nie jest toksyczny na zwykłym poziomie rolniczym, ale najwyraźniej tylko na wyższym poziomie.
Testowane na ludzkich komórkach, preparaty składające się z pozostałości ropy naftowej mają bardziej zaburzające działanie endokrynologiczne i są bardziej toksyczne niż glifosat.
Prof. Gilles-Eric Séralini komentuje: „Wyniki te pokazują, że deklaracje dotyczące glifosatu jako substancji czynnej dla toksyczności są naukowo błędne, a ocena toksyczności jest również błędna: glifosat jest testowany pod kątem długoterminowych skutków zdrowotnych na poziomie regulacyjnym bez jego preparaty – które składają się z toksycznych pozostałości ropy naftowej i arsenu. Apelujemy o natychmiastową przejrzystość preparatów, a przede wszystkim przeprowadzanych na nich badań zdrowotnych. Dopuszczalne poziomy pozostałości glifosatu w jedzeniu i napojach należy natychmiast podzielić przez współczynnik co najmniej 1000 z powodu tych ukrytych trucizn. Herbicydy na bazie glifosatu (wśród innych pestycydów) powinny być zakazane.”
Kontakt:
gilles-eric.seralini@unicaen.fr; tel. +33 6 70 80 20 87.
Definicje
Herbicyd należy do dużej rodziny pestycydów, która obejmuje również insektycydy, fungicydy i inne biocydy. Pestycyd składa się z „zadeklarowanego składnika aktywnego” (lub substancji czynnej) i zadeklarowanych jako „obojętne” jako poufne mieszaniny (dla społeczeństwa i społeczności naukowej) w preparatach sprzedawanych na rynku. Nazywane są one adiuwantami i mają pomagać w rozpuszczaniu, penetracji i stabilności deklarowanej substancji czynnej. Są to produkty preparatów lub preparatów, które same w sobie są toksyczne.
GMO to organizmy modyfikowane genetycznie. Główne debaty na temat ich skutków zdrowotnych dotyczą transgenicznych roślin uprawnych (GMO dopuszczonych do uwalniania do środowiska – głównie soi, kukurydzy, bawełny i rzepaku lub rzepaku). Rośliny te są roślinami pestycydowymi, zmodyfikowanymi genetycznie tak, aby tolerowały wysokie poziomy pestycydów, albo przez absorpcję (w roślinach tolerujących herbicydy) albo przez bezpośrednią produkcję w roślinie (insektycyd wytwarzany w wysokich stężeniach w roślinach Bt). Terminy często stosowane do tych roślin, „odporne na herbicydy” lub „odporne na owady”, są naukowo niedokładne.
Opublikowany artykuł tutaj:
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 001730149X
Wesprzyj Seralini i zespół tutaj:
www.criigen.org
Najwyraźniej nadszedł czas, aby zakazać herbicydów opartych na glifosacie i zakończyć ten system toksycznych hodowli chemicznych.
Dowiedz się więcej o tym, co możesz zrobić na naszej stronie AKCJA na naszej stronie
www.momsacrossamerica.org/action
Zadzwoń do EPA, aby cofnąć licencję na glifosat 703-308-8187 Neil Andersen, kierownik oddziału Rady ds. Przeglądu Pestycydów.
Ten artykuł został zaktualizowany o 10:54 w poniedziałek 8 stycznia 2018 r., aby zawierał link od FDA dotyczący opisów arszeniku i dopuszczalnych poziomów arszeniku przez WHO.
Elaine Dodd skomentował 2 lata temu
Prawdziwy gamechanger. Prawnicy reprezentujący Roundup tylko w przypadku chłoniaka Hodgkinsa i NH przeoczyli obojętny arsen i metale ciężkie (obojętne) w Roundup, co spowodowało, że Europa zakazała Roundup. EPA nie wymaga wyświetlania substancji obojętnych. A obojętne powodują raka i inne choroby. "