Re: RAK - tani i skuteczny sposób na niego
: poniedziałek 15 gru 2014, 11:45
- TAK, pulser magnetyczny.
Forum dla WSZYSTKICH!
http://cheops4.org.pl/cheos/
euroscan pisze:- TAK, pulser magnetyczny.
euroscan pisze:- poniżej artykuł ze strony vibronika.eu.
- zbudowałem podobny pulser magnetyczny, pozwolił mi na wyleczenie zęba leczonego w przychodni 3 lata.
euroscan pisze:- nie wiem czy wyleczyłem, zaleczyłem.
- nie mogłem gryżć na ten ząb.
- po tygodniowej sesji z pulserem, ząb przejął funkcje rozgniatania pożywienia.
Dr Warburg odkrył iż podstawową przyczyną raka jest niedotlenienie organizmu. Poczynił masę badań. Wyleczył wielu pacjentów. Odkrył m. in. iż prawidłowo dotleniony organizm pozyskuje energię ze spalania tlenowego.
Gdy organizm jest niedotleniony (i nie chodzi niestety tutaj o głębokie oddychanie), rozpoczyna się wcześniej czy później fermentacja cukrowa... gdy procent energii z fermentacji przekracza pewien próg, mamy, zdaniem dr Warburga, do czynienia z rakiem.
Do niedotlenienia organizmu prowadzi wiele czynnikow. Wspomnę o kilku... Niewłaściwe odżywianie np., ubogie w tzw enzymy oddechowe, powoduje w konsekwencji niedotlenienie. Stąd konieczność zapewnienia organizmowi pożywienia zawierającego "enzymy oddechowe".
Następnym czynnikiem istotnym dla odpowiedniego dotlenienia organizmu jest odpowiednie pH organizmu. I tak, pH organizmu powinno przekraczać 7 - bowiem, generalnie, organizm zakwaszony (mniejsze pH) "nie trzyma tlenu", zaś organizm o odczynie raczej zasadowym - "trzyma" tlen. Dr Warburg wywoływał raka u kilkudziesięciu gatunków zwierząt poprzez... obniżanie pH organizmu!.
Są więc nawet kuracje które nastawione są na podwyższenie pH organizmu poprzez spożywaniu odpowiednio oczyszczonej sody... działają.
Trzeba tu
wspomnieć, że mój kolega - sportowiec jest absolutnym zwolennikiem stosowania
srebra koloidalnego, tak mnie zresztą znalazł, szukając informacji na temat srebra
koloidalnego. Sporo i z powodzeniem eksperymentował i jest prawdziwym entuzjastą
przyjmowania mega-dawek tego specyfiku (mówimy oczywiście wyłącznie
o produkcie robionym własnoręcznie).
Gdy więc mój kolega zorientował się, że jego
przyjaciel ma raka płuc i jest po pierwszej "chemii", namówił go do zaprzestania
dalszego przyjmowania "chemii", i picia - w zamian - srebra koloidalnego.
Po kilku tygodniach rak był w zasadzie już tylko wspomnieniem. O wszystkim
zostałem poinformowany, i po prostu podaję dalej tę informację.
Jak więc widać, bywają przypadki, gdy spore dawki określonej jakości srebra
koloidalnego czy wody utlenionej pozwala organizmowi na poradzenie sobie z przyczyną
raka i powrót do zdrowia. To brzmi optymistycznie i nie należy lekceważyć tej
(c) by Roman Nowak http://www.vibronika.eu 4Rak i rak trzustki, co robić: niektóre możliwości
informacji. Oczywiście, naprzemienne zastosowanie obu tych elementów okaże się
jeszcze skuteczniejsze. Nie kolidują ze sobą.
Czerniak : leczenie wg Tulio Simoncini > „Cancer is a Fungus – A Revolution in Tumor Therapy”
PROTOKÓŁY LECZENIA (dr. Simoncini) wytyczne dla lekarzy.
Informujemy, że podczas leczenia wymagającego jedynie podawania kroplówek, płukania (whashing), picia oraz w przypadku łuszczycy lub raka skóry nadzór lekarza jest wskazany. W przypadku pozostałych typów nowotworów udział lekarza jest obowiązkowy.
Czerniak i rak skóry
Wziąć 7% roztwór jodyny
Nakładać roztwór małym pędzelkiem 20-30 razy nieprzerwanie raz dziennie.
Po kilku dniach pojawi się strup
Gdy zacznie unosić się na brzegach, nie dotykać ani nie odrywać go.
Pozwolić prostu na spływanie jodyny, co pomoże w odpadnięciu strupa
Kontynuować leczenie chorego miejsca aż do odpadnięcia trzeciego strupa
W tym momencie najprawdopodobniej skóra będzie wyleczona
Efekt uboczny: niewielki ból
Rak jamy ustnej
1 łyżeczka wodorowęglanu sodu na 1 szklankę letniej wody
Spróbować palcem, czy jest słona
Położyć się na łóżku
Przepłukać jamę ustną. W międzyczasie wykonać TAT
Dwa razy dziennie przez sześć dni
3 dni przerwy
Cały cykl obejmuje 4-krotne powtarzanie zabiegów
Ostrzeżenie: Po każdym posiłku przepłukać przez chwilę jamę ustną
Lekarz-onkolog wyjaśnia, w jaki sposób gotowanie z kurkumą prowadzi do niesamowitych korzyści zdrowotnych.
Jedna rzecz to przeczytać wszystkie badania, aby być poinformowanym w kwestii aktualności i badań w zakresie naturalnego zdrowia, ale co innego usłyszeć to od ludzi, którzy wykorzystują je w praktyce. Kiedy można połączyć praktyczne zastosowania w dziedzinie zdrowia naturalnego z uwzględnieniem podstaw naukowych, wówczas dowody mogą okazać się strasznie przekonywające. A to właśnie się dzieje, gdy onkolog z Johns Hopkins, dr Saraswati Sukumar, przedkłada swoje wyniki, wyjaśniając, w jaki sposób można uzyskać wielkie korzyści ze stosowania niesamowitej przyprawy, kurkumy.
Wielka moc gotowania z użyciem kurkumy
Dr Sukumar jest onkologiem, ale jest także częstym użytkownikiem kurkumy. Wie z pierwszej ręki, jak kurkumina (aktywny składnik kurkumy) może przynosić korzyści zdrowotne i jak można ją łatwo włączyć do swojego codziennego życia. Używa go codziennie w kuchni i zbudowała sporą część swego zawodowego dorobku i reputacji w środowisku w oparciu o przedstawiania zalet tego potężnego korzenia
Korzyści zdrowotnych jest wiele, bardzo dużo. Na przykład dla tych, którzy cierpią z powodu reumatoidalnego zapalenia stawów, którzy mają bolesne obrzęki w kolanach, kurkuma jest idealnym środkiem leczniczym na stłumienie ogniska zapalnego”, mówi dr Sukumar.
„Kobieca podróż”. „Mamy blisko 300 publikacji (które cytują kurkumę), zawierających dane na temat jej anty-nowotworowych skutków. Wiele chorób, takich jak rak jelita grubego i inne typy nowotworów, są prześledzone aż do ogniska zapalnego„.
Wskazuje ona w swych pracach badawczych, jak kurkumina nie tylko reguluje stan zapalny, który prowadzi do powstania niektórych rodzajów raka, ale również inne rodzaje raka, gdzie kurkumina „rzeczywiście wyplenia komórki nowotworowe i zmienia proces ingerencji w strukturę DNA w celu ich likwidacji” napisano w Natural News.
Jak powiedziała dr Sukumar, korzyści płynących z kurkumy jest wiele – od zapalenia stawów aż po zmniejszenie ryzyka zachorowania na raka i leczenie cukrzycy. Ale nie wszystkie źródła dostarczania kurkuminy są sobie równe. Jak zauważa dr Sukumar, twoje ciało może uzyskać najwięcej korzyści przy dodawaniu jej do gotowania.
„Problem z pigułką polega na tym, że jest bardzo słabo rozpuszczalna w wodzie”, mówi dr Sukumar. „Lepszym sposobem jest wziąć ją do wykorzystania w kuchni i to bardzo intensywnie. Jeśli masz coś do zjedzenia sauté, to tylko posyp ją swoje danie. W chwili, gdy rozgrzewasz olej i dodajesz do niego kurkumę, staje się ona całkowicie bio-przyswajalna”.
Na szczęście, kurkuma jest wszechstronnego użytku. Ma łagodny, lekko dymny smak mimo jasnego koloru. Smakuje wyśmienicie z opiekanymi warzywami wszelkiego rodzaju, a jeśli jesteś mięsożercą, to można jej używać tartej. Dr Sukumar mówi, że wykorzystuje zaledwie od jednej czwartej do połowy łyżeczki, w zależności od posiłku. Nic złego się nie stanie przy korzystaniu z bardziej intensywnie przyprawionych potraw, takich jak curry.
źródło: Natural Society
źródło: http://www.therebel.org/health/611311-c ... h-benefits
Może tylko jedno zdanie na zakończenie. Nigdy nie walczyłem z chorobą. Uważam, że jest to taki przewrotny dar. Tak to dar bo dzięki niemu mam do rozwiązania ciekawe łamigłówki
Mimo bardzo złego samopoczucia jakie przeważało zawsze dobrze się bawiłem kurując siebie. Owszem czasem miałem doła ale to dodawało mi motywacji.
Tak więc drodzy przyjaciele jak spotka kogoś choroba to trzeba ją traktować jak zagadkę.
Bow: Tak więc drodzy przyjaciele jak spotka kogoś choroba to trzeba ją traktować jak zagadkę.