Czy tego nie da się utluc raz a dobrze?
Baaardzo ciekawy sposób, zaintrygował mnie.beadnorsi pisze: ↑niedziela 19 wrz 2021, 22:29...
Do szklanki wody (naljlepiej 0,5) wsypujesz pol malej lyzeczki sody,dodajesz 5 kropel plynu lugola,dosypujesz lyzeczke psylium i wypijasz na czczo.
Soda blokuje kwasy zoladkowe,wiec lugola przenoszona w psylium w stanie nienaruszonym przechodzi przez jelita niszczac Candide.Psylium pecznieje i oblepia Candide,zmiekczajac sciany/gniazda Candidy.
Bardzo Ci dziękuję Beadnorsi za ten przepis. Wydaje się być logiczny. Ja zamiast Lugola biorę codziennie 10 kropli jodyny, więc zrobię tak;beadnorsi pisze: ↑piątek 01 paź 2021, 20:01Jestem w trakcie ,niestety nie moge codziennie pic,poniewaz gorzej spie po tym misz maszu.Walter Last pisze o pieciodniowym popijaniu tej mikstury,po ntym terminie bierzemy sol gorzka,lub cos innego i prowokujemy biegunke,zeby obumarle grzyby wywalic z jelit
Ja stosuje ta nowosc w celu zmniejszenia/wybicia candidy z jelita cienkiego.Lewatywa zas mozna oczyscic jelito grube.
jakby coś, przerabiam teraz....:
http://www.postepyfitoterapii.pl/wp-con ... 73-183.pdfhttps://musclepump.pl/blog/korzen-maca-wlasciwosci.html
4. Może pomóc złagodzić objawy menopauzy.
Menopauza jest definiowana jako czas w życiu kobiety, kiedy miesiączki trwale zatrzymują się.
Naturalny spadek estrogenu, który występuje w tym czasie, może powodować szereg nieprzyjemnych objawów.
Należą do nich uderzenia gorąca, suchość pochwy, wahania nastroju, problemy ze snem i drażliwość.
W jednym z czterech badań przeprowadzonych u kobiet po menopauzie stwierdzono, że maca pomógł złagodzić objawy menopauzy, w tym uderzenia gorąca i przerwany sen (10).
Ponadto badania sugerują, że maca może pomóc chronić zdrowie kości.
Kobiety mają większe ryzyko osteoporozy po menopauzie od pozostałych osób (11, 12, 13).
ciekawy pdf, polecam.Zastosowanie roślin leczniczych w menopauzie. Cz. II
z komentarzami
Bardzo dziękuję za rady @GA ale niestety nie mogę brać niczego na złagodzenie objawów menopauzy, bo wszystkie te substancje podbijają estrogen a ja mam raka piersigrzegorzadam pisze: ↑sobota 02 paź 2021, 21:54.....
nie ma tematu o menopauzie, trzeba założyć chyba
na sen doskonała wit.D, rumianek, można melatoninę popróbować.
o lampce czerwonego wina nie wspomnę, bo oczywistość![]()
Chodzę na ozonoterapię, więc WU nie potrzebuję (chyba, że do uszubeadnorsi pisze: ↑niedziela 03 paź 2021, 11:44Na sen jak i na Candide,w tam na raka polecam WU 1 lyzeczka na szklanke wody o godzinie 18 kazdego dnia.
Na raka piersi lugola/jodyna + olej kokosowy(smarowanie)+dmso(swietnie rozpuszcza jod)Olej kokosowy zapobiega oparzeniom /podraznieniom ,ktore MOZE spowodowac jod,dmso przeniesie jod do guza.
Same guzy maga byc spowodowane brakiem jodu.