Witam wszystkich użytkowników tego forum

17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.

25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21

Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.

Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.

/blueray21

W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum

To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.

Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.

/blueray21

Zdrowie - luźne dyskusje

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696
Podziękował: 29964 razy
Otrzymał podziękowanie: 19672 razy

Re: Zdrowie - luźne dyskusje

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » sobota 11 lip 2015, 09:20

fragmenty:
Przytoczę kilka takich spraw.
Leczenie nowotworów pod koniec XX i na początku XXI wieku było poważnym problemem. Przykładowo, w województwie pomorskim w okresie 15 lat , od 1990 roku, liczba chorych nowotworowych wzrosła z ok. 5.000 do 17.500, a liczba zgonów z ok. 1.500 do ponad 3.000 rocznie. NFZ, jako obowiązkową terapię w procedurach uznawał chemioterapię i rentgenoterapię, ograniczając chirurgię i operacje. Koszt leczenia jednego chorego za pomocą tych metod wynosił wg NFZ około 200.000 złotych (ponad 65.000 dolarów) rocznie.
Najciekawsze jest to, że już 15 lat wcześniej stwierdzono, że przeżywalność chorych po chemio- czy/i radioterapii, wynosi średnio statystycznie około 3,5 roku, a przeżywalność chorych bez chemii wynosi ok. 12,5 roku. Czyli specjaliści od Zdrowia Publicznego okradali system, wyciągając z niego olbrzymie kwoty rocznie, bez żadnej korzyści dla chorego, ale za to z pożytkiem dla Wielkiej Farmacji. Stąd zrozumiały pośpiech Rządu do zatwierdzenia „Ustawy o zdrowiu publicznym”.

Innym faktem potwierdzającym tezę o formalnym istnieniu państwa jest sprawa tzw. epidemii odry, ogłoszona w mas mediach głównego nurtu dezinformacji. Przypomnę to, co podał „Nasz Dziennik” przed kilku laty, że 99% tzw. polskiej prasy jest w rękach wydawnictw niemieckich. Tylko 6 jakiś parafialnych dzienników jest jeszcze polskich. Przypomnę także, co podał generał niemiecki w 2009 roku, że od 1949 roku cała prasa, czyli mass media i oświata niemiecka, aż do 2099 roku jest kontrolowana przez USA. Praktycznie wszystkie wielkie koncerny szczepionkowe są amerykańskie. Ośrodki masowej dezinformacji, wspomagane przez tzw. państwowe instytucje w rodzaju Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego, a co jest publiczne to już pisałem, straszyły niedouczone społeczeństwo straszną chorobą jaką jest odra.

Jak natomiast podają podręczniki medyczne, odra to choroba nie wymagająca żadnego leczenia. Ale która to matka kiedykolwiek o tym słyszała? W szkołach prowadzonych zgodnie z programem powszechnego ogłupiania podają bzdety o rzekomym globalnym ociepleniu, o jakiś dziurach itd. Nie ma natomiast podstawowych informacji o chorobach i profilaktyce.

W podobny sposób w połowie lat 1990. z lekarzy stomatologii zrobiono dentystów. Około 40 000 grupa ludzi z wyższym wykształceniem dała się zwieść argumentacji, że to to samo. Problem polega na tym, że na przykład w Niemczech nadal są dentyści, czyli rodzaj techników do wykonywania prostych zabiegów i lekarze stomatologii, jako powiedzmy, ten drugi, wyższy stopień wiedzy.

Dlaczego taki podział? Przecież pisałem, w Polsce ma być tylko poziom felczerski, a wszelkie droższe zabiegi będą wykonywane za granicą. Takie to proste, a 40.000 dało się ogłupić łącznie z profesórami.

Pragnę tylko uzmysłowić Tobie, jak to udowodniono w minionym okresie, że prowadzenie przez osoby, dawniej zwane

oficerami propagandowymi, a dzisiaj ekspertami pijaru, bardzo łatwe jest dzięki powszechnemu ogłupianiu pod nazwą powszechnej edukacji, manipulowanie ludźmi.

Drugim wnioskiem jest fakt, że biologiczne roboty wytresowane w okresie minionego ćwierćwiecza, nie są w stanie samodzielnie przeciwstawić się czemukolwiek.

No i o to przecież chodziło. Wystarczyło 25 lat, aby całkowicie spacyfikować społeczeństwo w kraju nad Wisłą.

http://wolnemedia.net/gospodarka/biologiczne-roboty/

biologiczne roboty... ;)
Świetny artykuł - polecam w linku 8-)
0 x

życie ma tylko dożywotnią gwarancję, przeżyj je ciekawie,
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło :D

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » sobota 11 lip 2015, 13:56

Obrazek
fragment:
Weźmy np morfologię krwi – badanie podstawowe. Są dwa rodzaje tego badania. Pierwsze, tańsze, to morfologia bez rozmazu. Drugie, droższe, to morfologia z rozmazem (robionym ręcznie, mikroskopowym). Czym się różnią te dwa badania i jakie kontrowersje się z nimi wiążą? Otóż, pierwsze badanie, bez rozmazu, jest liczone przez automat.

Dziś dostałem informację, że wyniki generowane przez ten automat są przybliżone, a często wręcz skrajnie nieprecyzyjne! Dlatego zawsze róbcie morfologię z ręcznym rozmazem. Ile razy słyszymy opinię, że dana osoba często robiła wyniki, badania.. A tu nagle przyszła do niej ciężka choroba. Pierwszy pytanie: skąd, skoro wyniki były cały czas dobre?

Czyżby te „automaty” generujący te wyniki często na ślepo były tak skalibrowane, żeby przez długi czas podawać wyniki w normie bądź zbliżone do normy? By pacjent nie obciążał potem NFZ i w konsekwencji, szybciej umarł? No i oczywiście wydał więcej pieniędzy na silne farmaceutyczne leki?

https://kefir2010.wordpress.com/2015/07/09/laboratoria-medyczne-zle-licza-wyniki-badan-zdrowie-milionow-polakow-moze-byc-zagrozone/

Jak to jest z dokładnością tych badań?..
0 x

Awatar użytkownika
euroscan
x 1
x 19
Podziękował: 881 razy
Otrzymał podziękowanie: 821 razy

Nieprzeczytany post autor: euroscan » poniedziałek 13 lip 2015, 07:04

- GA, co ty tak politycznie ?
- nawet testy EAV, biorezonansu są robione żle.
- procedura testu EAV mówi, że jeśli poziom toksyn jest duży, to należy pacjenta odesłac na detox i robić mu badania, testy po 5 - 6 dniach.
- po tych 5 -6 dniach 5 do 10 patogenów, chorób, pasożytów nam dziwnie znika.
- druga sprawa przy badaniach EAV, to odstawienie leków, suplementów minimum 2 -3 wcześniej.
- jesli tego nie zrobimy nasz stan organizmu "leczonego suplementami" będzie o wiele lepszy.
- a potem płacz na forum, "byłem na biorezonansie nic pani mi nie wkryła a dalej czuję się żle, chyba to nie działa albo byłem na EAV wykryto 20 pasożytów, 5 tasiemców, EBV oraz 4 choroby tropikalne, o to ja jestem na prawdę chory.".
- niestety albo stety, to działa i to dośc dobrze, trudno tylko znależć rozsądnego specjalistę w tej dziedzinie.
- sam przebrnąłem przez 5- 6 "specjalistów" od medycyny elektronicznej i coś na ten temat mogę powiedzieć.
0 x

"własnymi zębami kopiemy sobie grób" Thomas Maffet

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » poniedziałek 13 lip 2015, 08:03

Politycznie? ;)
Nie mam wiedzy o tych rozmazach..
Wiem, że pisaleś o EAV, i teraz mam dylemat gdzie jechać na to badanie..
Skąd wiedzieć czy badacz ma dobry soft, wiedzę i inne take..
Polecasz jakiś gabinecik?
0 x

Awatar użytkownika
sandra
x 96
x 176
Podziękował: 1332 razy
Otrzymał podziękowanie: 4860 razy

Nieprzeczytany post autor: sandra » poniedziałek 13 lip 2015, 08:55

@GA, miałam podobne dylematy :(
Mogłabym się podpisać pod postem @euroscan"

90% to hochsztaplerka i piszę to z pełną odpowiedzialnością.
viewtopic.php?f=17&t=1167&hilit=EAV&start=25#p36542
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » poniedziałek 13 lip 2015, 10:07

@Sandra
dzięki poczytam, nie byłem w tym temacie.. ;)
Czyli wiemy że mało wiemy..
Coś takiego wyczytałem:
Moja Żona z kolei 7 lat "leczenia" na rzs, byliśmy rok temu w poradni hipokratesa. Zrobili jej VEGA TEST i się okazało, że to nie RZS tylko toxoplasmoza w stawach.. A była nawet w szpitalu reumatologicznym.. Porażka lekarzy kompletna.
Leczenie tego to zastrzyki homeopatyczne na toxoplasmozę + oczyszczanie organizmu z toksyn + zapper.
Po 6 miesiącach leczenia toxoplasmozy nie było ani śladu i obecnie stawy mają się dobrze.
Także brała te same leki co wymieniłeś.

Wiekszość chorób bierze się właśnie od pasożytów, grzybów itd. Vega test wszystko wykrywa co w organizmie siedzi i na tej podstawie łatwo stwierdzić , które robale powodują chorobę.

Znam osobiście już 6 osób, które wyleczyły się całkowicie z RZS dzięki prostej i taniej kuracji. Dwie spośród tych osób wyleczyły się bez stosowania Betainy HCL jednak pozostałe osoby nie osiągnęły całkowitej poprawy stanu zdrowia bez Betainy HCL. Dopiero po włączeniu tego aminokwasu do każdego posiłku doszły do upragnionego zdrowia.

Oto kuracja.

Zakupy:
1. Kwas alfa liponowy 150mg lub 300mg
2. Witamina B-50
3. Witamina D3 po 5 000 IU lub 10 000 IU
4. Witamina C 1000mg (nie musująca)
5. Betaina HCL 500 – 800 mg.
Wszystkie suplementy kupić można na allegro. Dobrze jest nabyć duże opakowania gdyż są bardziej opłacalne.

http://davidicke.pl/forum/rzs-jak-leczyc-t14919.html#p192382
RZS .. ciekawe, tylko dalej zostaje problem dobrego testu EAV.. ;)
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522
Podziękował: 446 razy
Otrzymał podziękowanie: 14801 razy

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » poniedziałek 13 lip 2015, 12:01

Dlatego komuś pisałem, że są co najmniej 2 rodzaje schorzenia zwanego gdzie indziej artrozą, o takich samych objawach, jedno to to, co można nazwać RZS i drugie, co można nazwać toksoplazmozą, ale najczęściej chodzi o mykoplazmę, czyli bakterie o charakterze grzybicznym i tutaj boraks działa bezbłędnie. Niestety w przypadku autentycznego RZS boraks nie pomaga.
0 x

Wiedza ochrania, ignorancja zagraża.

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » poniedziałek 13 lip 2015, 12:37

są co najmniej 2 rodzaje schorzenia

Pamiętam pisałeś.
Czyli objawy identyczne, to EAV tylko może wskazać przyczynę.. ?
Alopatia sterydy chyba na to poleca, oni na wszystko teraz sterydy aplikują, nawet 2-miesięcznym oseskom..
Albo jak po boraksie nie ma poprawy można domniemać, że to ten prawdziwy RZS i wtedy..
Co na to w skrócie? ;)
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » poniedziałek 13 lip 2015, 16:22

ph do normy jasne.. węglan litu? takie podobne to do dny moczanowej, zakwaszenie ogólne wysokie.
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » poniedziałek 13 lip 2015, 20:06

Nie ja wymyśliłem 2 rodzaje, tylko medycy, po angielsku jest to osteoarthritis i rheumatoid atrhritis.
Ta druga (RZS) jest uważana za chorobę autoimmunologiczną. Jednak inaczej myślący ludzie biorą pod uwagę mykoplazmę i bakterie podobne do gronkowców (tylko podobne). Ta wersja jest według wszelkiego prawdopodobieństwa pochodną niedoborów wit, D3 (jak krzywica w dzieciństwie), magnezu i aminokwasu L-karnozyny (L-carnosine). Sztywność stawów pochodzi od "wyjadania" mazi stawowej przez bakterie, zwłaszcza jeśli była dobrze zaopatrzona w metale ciężkie, a najlepiej w żelazo. Natomiast następny rodzaj bakterii chowa się w wapniowych osłonach pobierając wapń z kości i budując "narośle" na kościach.
Pozbycie się tego jest długotrwałe, budowa też trwała bardzo długo.

Ale zacząłeś dobrze - od pH - to podstawa. Potem dochodzi jeszcze parę elementów. Narośle ponoć najszybciej usuwa się metodą kwantowego dotyku (Quantum Touch) - jest książka o takim tytule, która opisuje tą metodę, niektórzy bioenergoterapeuci powinni znać.

Węglan litu w małych ilościach pobieramy na dnę moczanowa i dla spowolnienia obumierania komórek mózgowych.
0 x

Awatar użytkownika
analityczka
x 1
x 12
Podziękował: 230 razy
Otrzymał podziękowanie: 585 razy

stawy

Nieprzeczytany post autor: analityczka » wtorek 14 lip 2015, 19:33

Znów mam błękit przed oczami ;)
Blue, wiedzę masz ogromną, ale ja (tylko ja?) większej łopatologii potrzebuję.
Proszę popraw, co z twoich postów źle wywnioskowałam.

Podobne objawy dają dwa różne schorzenia:
1. Reumatoidalne zapalenie stawów czyli RZS.
2. Choroba zwyrodnieniowa stawów (artretyzm, artroza, gościec, osteoartroza). Wywołują ją pierwotniaki (toksoplazmoza), ale częściej bakterie Mycoplasma (czyli o charakterze grzybicznym) oraz inne.
Artrozę prawdopodobnie powoduje niedobór wit. D3 (krzywica w dzieciństwie), magnezu i aminokwasu L-karnozyny (L-carnosine). Sztywność stawów pochodzi od "wyjadania" mazi stawowej przez bakterie, zwłaszcza jeśli była "dobrze zaopatrzona" w metale ciężkie, zwłaszcza w żelazo.
Inne bakterie "chowają się" w wapniowych osłonach (stawów?) pobierając wapń z kości i budując "narośle" na kościach.
Chorobę zwyrodnieniową stawów boraks leczy bezbłędnie.
0 x

* Informacja bez sprawdzenia wiarygodności źródeł jest tylko hipotezą.
* Ja mogę być nieobiektywna, dowody – nie.

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » wtorek 14 lip 2015, 20:25

Jeśli masz błękit przed oczami, czyli niebieski ekran, zwany ekranem śmierci, znana cecha systemów operacyjnych zaczynających się na duże W, to raczej musisz pomyśleć o Linuksie, a nie o mnie.
A w temacie, to chyba bardziej łopatologicznie już się nie da. Ten zespół chorobowy, mimo, że nie jest na pierwszym miejscu, to w sumie przynosi olbrzymie korzyści dla Big Pharmy, bo "leczenie" trwa dziesiątki lat, aż do śmierci pacjenta. Więc nie licz na to, że dowiesz się czegoś nowego ze strony przemysłu farmaceutyczo - medycznego.

Te inne bakterie chowają siebie same w wapiennych osłonach, w wapniu pochodzącym z kości, właśnie w pobliżu stawów, budując kolonie, niczym korale w morzach.
To choroba rozpoznawana jako RZS jest powodowana wyliczonymi niedoborami, natomiast osteo- w/g niektórych niezależnych to tylko różne patogeny powodują. Boraks doskonale uzdrawia w wielu przypadkach usztywnienia stawów, jeśli były spowodowane mykoplazmą. Bywało, że po 4 dniach pobierania ludzie wstawali z wózków. RZS jest trudniejsze i wolniejsze w cofaniu zwłaszcza tych odkształceń.
Wniosek jest jeden: zawsze Witamina D3 i K2 dla poprawnej gospodarki wapniem i oczywiście pełne dobowe zapotrzebowanie magnezu w tym samym celu, ale cyklu szybkim.
Tylko, żeby próbować to wszystko odwracać potrzebne jest dobre pH organizmu, bez tego nawet próbować nie warto, bo te wszystkie grama ujemne patogeny nie dadzą się wybić.

To oczywiście nie są moje teorie, ale jestem ich zwolennikiem, bo wiele tłumaczą tam, gdzie klasyczna medycyna używa określenia przyczyn jako starość, ewentualnie geny i choroba autoimmunologiczna.
0 x

Awatar użytkownika
analityczka
x 1
x 12

Nieprzeczytany post autor: analityczka » wtorek 14 lip 2015, 20:45

blueray21 pisze:Jeśli masz błękit przed oczami, czyli niebieski ekran, zwany ekranem śmierci, znana cecha systemów operacyjnych zaczynających się na duże W, to raczej musisz pomyśleć o Linuksie, a nie o mnie

Nie ekran, tylko niebieskie promienie, taki laser ;)

Nie pomyl z płaszczką :)
https://en.wikipedia.org/w/index.php?ti ... edirect=no
0 x

Awatar użytkownika
abcd
x 371
x 238
Podziękował: 30347 razy
Otrzymał podziękowanie: 9060 razy

Nieprzeczytany post autor: abcd » wtorek 04 sie 2015, 20:10

W którymś z tematów pisaliście o naturalnych "antyperspirantach", a nie mam czasu szukać czy moglibyście podać przepis na taki naturalny dezodorant?
Z góry dziękuję. :)
0 x

Gdzie rodzi się wiara, tam umiera mózg.

Awatar użytkownika
sandra
x 96
x 176
Podziękował: 1332 razy
Otrzymał podziękowanie: 4860 razy

Nieprzeczytany post autor: sandra » wtorek 04 sie 2015, 22:21

0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » wtorek 04 sie 2015, 22:50

Można jeszcze oliwę magnezową 1:1 w atomizerze z ładnym olejkiem,
(preferuję akację, bez, piwonię Bamera)
I magnezu dostarczasz przy okazji.. ;)
0 x

Awatar użytkownika
janusz
x 28
x 885
Podziękował: 32883 razy
Otrzymał podziękowanie: 23612 razy

Nieprzeczytany post autor: janusz » środa 05 sie 2015, 22:49

Obrazek Ciekawe czy lekarze to kiedyś widzieli... ;)
0 x

Awatar użytkownika
janusz
x 28
x 885
Podziękował: 32883 razy
Otrzymał podziękowanie: 23612 razy

Nieprzeczytany post autor: janusz » czwartek 13 sie 2015, 00:17

Chciałabym wiedzieć, czy w karcie choroby już wpisuje się w Polsce "opętanie przez diabła"? :o
PAULINA MŁYNARSKA

Wracając z Warszawy w góry, słuchałam sobie radia. Przypadkiem trafiłam na audycję "Nocne światła" w Radiu Plus, prowadzoną przez niejakiego Pawła Krzemińskiego i
już nie mogłam zmienić stacji.

Jego gościem była Dominika Skrok-Wolska, lekarka psychiatra i neurolożka, z doktorskim tytułem. Zatrudniona, jak twierdzi w szpitalu w Świeciu i przyjmująca, jak zrozumiałam, w przyszpitalnej poradni.

Przez dwie godziny rzeczona pani perorowała, z naukową swadą o tym, że większość jej pacjentów to ludzie opętani lub dręczeni, bądź też zniewoleni przez szatana i inne złe duchy. Jej zdaniem, takie choroby jak: depresja, stany psychotyczne, schizofrenia, choroba dwubiegunowa, uzależnienia i zaburzenia kompulsywno - obsesyjne, są spowodowane przez działanie demona. W związku z tym kieruje ona swych pacjentów na mszę, do spowiedzi i do komunii, a w cięższych przypadkach - na egzorcyzmy. Współpracuje z egzorcystą tak, jak można współpracować z fizjoterapeutą.

Rozumiem, że jeśli jutro zgłoszę się z omamami do szpitala, funkcjonującego w świeckim państwie w ramach NFZ, może się okazać, że i ja zostanę skierowana na egzorcyzmy.

W tej sytuacji chciałabym wiedzieć, czy w karcie choroby też już wpisuje się w Polsce "opętanie przez diabła"? Czy diagnoza obejmie również określenie który to – Belzebub? Rokita? Pani doktor Skrok – Wolska mówiła o różnych!

Chciałabym wiedzieć, czy NFZ podpisuje umowy z egzorcystami? I co znajdę w wypisie, kiedy już mnie uwolnią w szpitalu od złego ducha? Na ogół, obok diagnozy jest tam opis zastosowanej terapii i zalecenia. Spodziewam się, że jednym z nich będzie regularne uczęszczanie na mszę i zaprzestanie życia w grzechu.

Pytam, bo po tej audycji, chyba się zgłoszę! Ciągle mam nadzieję nie było żadnej audycji...

P.S. Zamierzam zgłosić sprawę do konsultanta krajowego ds. psychiatrii oraz do rzecznika praw pacjenta. CDN.

Dyrektor Wojewódzkiego Szpital Dla Nerwowo i Psychicznie Chorych im. dra Józefa Bednarza , Wiesław Kiełbasiński oraz jego zastępca ds. medycznych Mirosław Biedrzycki z zaskoczeniem przyjęli mój telefon powiadamiający o praktykach dr. Dominiki Skrok-Wolskiej. Czekam na ich komentarz, po zapoznaniu się z treścią audycji w Radiu Plus.

Skierowanie na egzorcyzmy? Nie ma problemu. Ciąg dalszy :?
PAULINA MŁYNARSKA

Jestem po rozmowie z dr Dominiką Skrok - Wolską, gościem audycji w Radiu Puls, w którym to Pani doktor twierdziła, że choroby jak: depresja, stany psychotyczne, schizofrenia, choroba dwubiegunowa, uzależnienia i zaburzenia kompulsywno - obsesyjne, są spowodowane przez działanie demona. Nie zaskoczę Was, jeśli napiszę, że Pani Dominika nie widzi żadnego problemu.

Uważa, że jako lekarz ma prawo zbierać wywiad i pytać o światopogląd i do tego się ogranicza. To co mówiła w Radiu jest jej prywatną opinią. Ciekawe.

Wczoraj, w Radiu Plus, opowiadała między innymi o pacjentce, której sugerowała, że jej problemy mają przyczynę w tym, że ta nie zorganizowała katolickiego pochówku mężowi.

Pacjentka zdenerwowała się, nakrzyczała na lekarkę pytając, co to ma do rzeczy, po czym wybiegła i już nigdy nie wróciła na terapię. Dr. Skrok-Wolska skomentowała (piszę z pamięci) "Dotknęłam najwyraźniej czułego punktu. Ta pacjentka już nie wróciła, odciągnął ją ode mnie zły duch!"

Pytanie brzmi, czy dyplomowany psychiatra, praktykujący w szpitalu utrzymywanym przez NFZ, który opowiada o tym, że jego pacjenci są opętani lub dręczeni przez szatana, tu upatrując przyczyny ich schorzeń, może potem twierdzić, że to jego prywatna opinia.

Jeśli tak, to onkolodzy mogą swobodnie zacząć utrzymywać w mediach, że rak jest np. karą bożą, a powodzenie leczenia będzie zależało od przyjmowania sakramentów itd.

Odpowiedź szpitala:

Obrazek

http://paulinamlynarska.natemat.pl/9043 ... zez-diabla :shock:
0 x

Awatar użytkownika
abcd
x 371
x 238

Nieprzeczytany post autor: abcd » czwartek 13 sie 2015, 16:55

janusz pisze:Obrazek Ciekawe czy lekarze to kiedyś widzieli... ;)

Dwa dni temu dowiedziałem się od osoby, która redagowała czasopismo medyczne dla jednej z firm farmaceutycznych w Łodzi, że lekarze doskonale wiedzą o tych prawach i znają tę ulotkę ale panuje pośród nich ogólny spisek milczenia by pacjenci nie dowiedzieli się o tym nic, a przynajmniej jak najmniej. Nie wolno tej osobie było zamieszczać tego typu informacji w owej gazetce i jest nieoficjalny odgórny zakaz zamieszczania tego typu plakatów w przychodniach itp. :lol: :twisted:
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » czwartek 13 sie 2015, 17:05

jest nieoficjalny odgórny zakaz zamieszczania tego typu plakatów w przychodniach itp. :lol: :twisted:

ciekawe dlaczego? ;)
0 x

Awatar użytkownika
abcd
x 371
x 238

Nieprzeczytany post autor: abcd » czwartek 13 sie 2015, 17:13

Oczywistym jest, iż w grę wchodzi tylko i wyłącznie dobro pacjenta. :lol:
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » poniedziałek 17 sie 2015, 19:06

Leczymy zaparcia!
Doskonale zdaję sobie sprawę – tytuł tego artykułu brzmi prowokacyjne i kojarzy się z kiepskim żartem. Postaram się Państwu udowodnić, że jest wręcz przeciwnie. Jestem całkowicie poważny i w rzeczywistości udało mi się rozwiązać problem, który z większymi i mniejszymi sukcesami badały pokolenia lekarzy.

Udało się to zrobić nie dlatego, że jestem bardzo mądry (wcale nie uważam się za szczególnie wybitną osobę)- raczej taka była wola Opatrzności.

Szereg czynników nagromadziło się w jednym miejscu i czasie, i przypadkiem natknąłem się na technikę, pozwalającą na wyleczenie z zaparć KAŻDEGO „poddanego leczeniu” pacjenta.

Wyleczyć szybko, przy jak najmniejszych stratach (czasu i pieniędzy) oraz radykalnie (to jest ostatecznie!).

Wyjątek stanowią przypadki mechanicznej niedrożności jelit , wymagające interwencji chirurgicznej:

– wgłobienie jelit („skręt jelita”/ niedrożność jelit), zatkanie lub naciek złośliwych komórek w przypadku nowotworów, silne inwazje pasożytów (nawet w takim przypadku można częściowo pomóc).

Dlaczego powinniśmy zwracać uwagę na opróżnianie jelit? Dlaczego zaparcia, nazywają medycznym „problemem stulecia”. Nie rak, nie choroba niedokrwienna serca, zapalenie wątroby tudzież AIDS a taki prozaiczny i nieprzyjemny stan?!

1) Zaparcie – to nie jest drobne niedomaganie, lecz stan, który znacząco pogarsza jakość życia i o lata ( jeśli nie o dziesięciolecia!) je skraca. „Zalegający” w okrężnicy esowatej oraz jelicie prostym kał, niczym przejrzałe wino, krańcowo nie służy zdrowiu i czym dłużej zalega tym badziej przekształca się w pożywkę dla mikroflory odpowiedzialnej za procesy gnilne oraz patogennych grzybów. Produkty ich przemiany materii są bezpośrednio wchłaniane do układu krwionośnego.
U osoby opróżniającej jelita raz na 3-4 dni, ryzyko zachorowania na raka, cukrzycę, gruczolaka gruczołu krokowego, endometriozę, mięśniaki macicy, chorobę niedokrwienną serca jest większe 1.8- 2 razy, a na raka jelita grubego 5-6 razy większe, aniżeli u „szczęściarzy”, którzy nie poznali zaparć.

2) Nie bacząc na mnogość opatentowanych czy „ludowych” środków oraz różnych metod walki z zatrzymaniem stolca, obecnie nie istnieje choćby jeden mniej lub bardziej wygodny środek, z którego można korzystać codziennie. Nie ma ANI JEDNEGIO środka przeczyszczającego, do którego organizm się nie przyzwyczai

3) Na Ziemi obecnie żyje około 7 miliardów ludzi. Do zaparć, w takim czy innym stopniu, ma skłonności około 50% mieszkańców „cywilizowanego świata” i jeszcze 10%-15% ludności państw rozwijających się. To, w sumie , NIE MNIEJ niż miliard ludzi!

Powyższy opis, moim zdaniem, daje wystarczającą podstawę, by zrozumieć, że zaparcia są plagą cywilizowanego świata i bez rozwiązania tego problemu leczenie wielu chorób jest zwyczajnie niemożliwe.

Dla mnie , jako lekarza, pracującego w oparciu o metodę wisceralnej chiropraktyki (metodą A.T. Ogułowa), jest to oczywiste. Nie rozwiązując problemu zaparć, doprowadzenie brzucha i całego organizmu do ładu będzie problematyczne..

Nie mogę powiedzieć, że byłem pionierem w zakresie rozwiązania tego problemu. Środków w naszym arsenale było wiele i wcześniej, ale żadne nie dawały 100% skuteczności.

Dopiero po złożeniu szeregu „produktów” i „przypraw” we właściwych proporcjach udało mi się stworzyć prawidłową receptę. Dziś przekazuję tę receptę Państwu, szanowni koledzy terapeuci.

Jednakże, nie będziemy się spieszyć- do celu należy zmierzać krok za krokiem.

Zaczniemy od teorii.

By zrozumieć sens metody należy rozeznać się w problemie. Skąd dokładnie bierze się zaparcie i co należy określać mianem zaparcia? W tym celu należy poznać fizjologię. Dla osób, które zapomniały lub nie za bardzo się orientują – króciutki kurs;

Zaparcie, najczęściej (z wyjątkiem wyżej wymienionych przypadków chirurgicznych) powstaje w ostatnim odcinku jelit – okrężnica wstępująca, okrężnica poprzeczna, okrężnica zstępująca, esica, jelito proste z odbytem.

Funkcja tego fragmentu jelit polega nie tylko na trawieniu, ile na „odparowaniu” miazgi pokarmowej do stanu masy kałowej (t.j. usunięcia z niej resztek wody). I nie tylko wody. 99% mikroflory odżywia się właśnie tam i tylko w jelicie grubym dochodzi do wytworzenia szeregu związków, niezastąpionych dla podtrzymania funkcji życiowych człowieka (witamina K, lotne kwasy tłuszczowe, cytaminy..)

Układ pokarmowy to unikatowy i prawie całkowicie autonomiczny organ. Ponad 50% komórek układu odpornościowego, posiada swój własny rodzaj system nerwowego.

Jelito, tak na marginesie, to jedyny organ, którego nie można przeszczepić!

Można przeszczepić serce, wątrobę, nerki, płuca, ręce, twarz, a nawet i głowę (próbowano to robić na psach w latach 30-tych ,XX wieku- przeżywały). Jelita- nie udaje się. Pojawia się konflikt układów odpornościowych biorcy i gospodarza. Do tej pory nie udało się tego uregulować.

Jelita – to autonomiczny organizm żyjący w naszym wnętrzu. Zaparcia należy rozpatrywać jako choroby tego właśnie organizmu. W pierwszej kolejności w najbardziej rozwiniętej i wrażliwej części.

A co u zwierząt jest najbardziej (rozwinięte i czułe;))?!- dokładnie! Układ nerwowy! Dalej, jakie choroby najczęściej porażają układ nerwowy zarówno ludzi jak i zwierząt? Nerwica!

Ogólnie rzecz biorąc, cała nasza miejska cywilizacja to neuroza. Nieustanny konflikt pomiędzy tym co się chce i „tym, co się powinno”, tym co robimy i jak żyjemy oraz tym czego pragnie nasza dusza.

Miasto – dosłownie „miejsce ogrodzone”. Dokoła wrogowie! Miasto, to nerwica i czym więcej i bogaciej, tym bardziej różnorodne formy występowania nerwicy.

Tak naprawdę szatańskie rozmiary nerwica osiąga w „megapolis”, miejskich super aglomeracjach (Nowy Jork, Tokio, Londyn, Meksyk, Moskwa).

Weterynarze wiedzą- w wielkich miastach zwierzęta cierpią na nerwice tak samo jak ludzie. A jelito, przypomnę, to takie samodzielne zwierzę!

Stąd też wniosek- ZAPARCIE to najczęściej NERWICA JELITA. Należy je leczyć tak samo jak leczy się zwierzę. W celu wzmosnienia wyników, to „zwierzę” należy wytresować, wyrobić (przywrócić) jelitowy odruch warunkowy!

Oczywiście, oprócz owej nerwicy wegetatywnej, za zaparciem kryje się szereg innych czynników. Występuje zapalenie jelit (niezłe efekty dają zioła oraz homeopatia), przemieszczenia (najczęściej obsunięcie) narządów wewnętrznych – tutaj pomocną okazuje się być terapia wisceralna, „garnek” (terapia próżniowa – duża bańka) oraz przy procesach zrastania w wyniku zapaleń oraz operacji – pijawki, terapia wisceralna i „garnek”.

Co ciekawe, homeopaci w leczeniu zaparć często wykorzystają preparaty z „grupy neurotycznej”- opium, ignatię, nux vomica, sole magnezu, sodu, krzemu, chlorki, węglany. Z kolei zioła eliminujące zapalenia i poprawiające odżywienie jelit często stosowane są pod postacią mieszanek na uspokojenie
.

Teraz przedstawię „metodę tresury jelit”. Jest ona niezwykle prosta, wyjaśniając ją, pacjenci mogą śmiało opuścić 90% z tego co już powiedziałem wyżej.

Krok 1-wszy.
Rano, na pusty żołądek pacjent wypija szklankę wody „sodowej”. Receptura – 1 łyżeczka od herbaty sody oczyszczonej ( na 70 kg masy ciała!) zalewamy 40-50 ml wrzątku, następnie schładzamy zimną wody do odpowiedniej temperatury (ok. 60oC).

Krok 2-gi.
Wypić szklankę wody mineralnej niegazowanej lub innej z siarczanem magnezu (sól gorzka). Z mojego doświadczenia wynika, że wody mineralne z magnezem są lepsze.

Krok 3-ci.
Wykonać ćwiczenie Uddiyana Bandha w wariancie Agnisara dhouti (oczyszczanie ogniem). Jogowie dzięki temu ćwiczeniu otwierają Trzecie Oko, ja uprościłem metodę (ćwiczenie wykonują nawet babcie) i przystosowałem do walki z zaparciami.

Trzeciego Oka nie obiecuję, lecz gwarantuję, że z zaparciem damy sobie radę;))

Szczegółowe wyjaśnienie wykonania Uddiyāna Bandha.

1) Nogi rozstawiamy na szerokość ramion, stopy równolegle. Wykonujemy spokojny wdech i pełny wydech. Wstrzymujemy oddychanie po wydechu. Ćwiczenie wykonujemy podczas wstrzymania oddechu z zamkniętą głośnią.

2) Udajemy, że chcemy nabrać powietrza, lecz nie wciągamy go!Brzuch wciągamy. Mięśnie tułowia rozluźniamy, pracuje przepona. Rozluźniamy wciągnięty brzuch. Czynność powtaramy parę razy. Wciąganie brzucha wykonywać jak najszybciej, najlepiej by udało się uzyskać dźwięk „klaśnięcia”. Przednia ściana brzucha jakby miała uderzać po wnętrznościach i na przemian wznosić się, jednocześnie je masując.

3) Wykonujemy spokojny głęboki wdech i powtarzamy całe ćwiczenie 2-3 razy, by uspokoić oddychanie. Następnie wykonujemy kolejny wydech, wstrzymujemy oddychanie i staramy się osiągnąć efekt „klaskania”.

Ćwiczenie składa się z 10-ciu powtórzeń. Przy każdym wstrzymaniu oddechu zaczynamy z 10 „klaśnięć”. Wykonując „klaśnięcia”, nie oddychamy!!!

Stopniowo dochodzimy do 108 „klaśnięć” na jedym wdechu (to dla tych, którzy dążą do otworzenia w sobie Trzeciego Oka). Dla walki z zaparciami wystarczy 10-15. W zależności od tego jak wypracujemy odruch warunkowy, to z czasem i to staje się zbędne. Dla mnie wystarczy, po przebudzeniu, wziąć szklankę wody do ręki (jeszcze nie pić, a tylko wziąć) i już trzeba biec do toalety.

Uwaga! W tej recepturze należy uwzględnić wszystkie trzy czynniki (sodę oczyszczoną, wodę mineralną, Uḍḍiyāna Bandha)

Efekt pojawi się szybko. Często po pierwszym, maksymalnie po 2-3 zastosowaniach. I, jeśli chory przestrzega zaleceń dietetycznych oraz wykonuje Uḍḍiyāna Bandha, to efekty będą trwałe, gwarantując Państwu dozgonną wdzięczność pacjenta.

Źródło: Konstantin Anatoliewicz Smirnow (Priedtiecza)

https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCAQFjAAahUKEwjZqdn-vbDHAhUua9sKHcWhAHk&url=http%3A%2F%2Fterapiawisceralna.pl%2Fwyleczymy-zaparcia%2F&ei=rATSVdmjM67W7QbFw4LIBw&usg=AFQjCNHx5IOTfDQq5xsDM6XC3m5AVS8l3g&sig2=Gra-IX0ovoT6AnFDNen1gA

Trzeciego Oka nie obiecuje ;)
Ciekawy artykuł..
Jakos nie mogę sobie tych klaśnięć 'zwizualizować'.. ;)
Ale będę próbował do skutku..
@Euroscan będzie robił EAV, ja zrobię kurs wisceralnej, i pierwsze 20 osób z forum wymasuję gratis..
Na pierwsze 19 zaproszę panie, czemu nie? ;) :lol:

pozdrawiam
0 x

Awatar użytkownika
analityczka
x 1
x 12

ćwiczenie Uddiyana Bandha

Nieprzeczytany post autor: analityczka » poniedziałek 17 sie 2015, 19:33

grzegorzadam pisze:Jakos nie mogę sobie tych klaśnięć 'zwizualizować'.. ;)

Nie trzeba wyobraźni, gdy jest youtube ;)
https://www.youtube.com/watch?v=09uVsZL0M7c
https://www.youtube.com/watch?v=l2R0dkzkbzE
Wpisz w wyszukiwarkę Uddiyana Bandha i dużo innych zobaczysz. To ćwiczenie tylko dla zaawansowanych.
A "klaśnięcia", tak jak i całą "plagę" ("nie rak, nie choroba niedokrwienna serca, zapalenie wątroby tudzież AIDS") zaparć włóż między bajki. Tak jak "cudowny lek" na cokolwiek.
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » poniedziałek 17 sie 2015, 19:48

Ciekawym, co na tą twoją ofertę powie małżowinka?

Przyczyn zaparć jest wiele, albo bardzo wiele. Niektóre wynikają z prostych niedoborów np. potasu, czy wit, B6. Nie słyszałem, aby jakiś organizm uodpornił się na sól gorzką, którą zresztą terapeuta stosuje.
Soda, to tu po naszemu soda gaszona, czyli węglan sodu substancja alkaliczna, którą bardzo szeroko operuje nasz organizm. Zamiast zaparzania sody można kupić sobie gotowy węglan sodu, choć zaparzanie będzie chyba tańsze.
Wydaje mi się jednak, że kluczem do sukcesu w każdej sytuacji są te ćwiczenia, które wpływają jak widać na perystaltykę jelit. I pewnie nie tylko, bo wzruszyć i oderwać jakby przyklejone złogi w jelicie grubym jest bardzo trudno.
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » poniedziałek 17 sie 2015, 22:08

A "klaśnięcia", tak jak i całą "plagę" ("nie rak, nie choroba niedokrwienna serca, zapalenie wątroby tudzież AIDS") zaparć włóż między bajki. Tak jak "cudowny lek" na cokolwiek.

Cudownym lekiem na cokolwiek jest pH na poziomie 7.5, nadtlenek wodoru w odpowiedniej ilości dla konkretnego organizmu (HIV, wirusy) oraz Mg, WitC i Jod.- w dużym skrócie, chemicznie i matematycznie nic się nam wtedy nie powinno stać.
Spełnienie tych podstawowych warunków jest kluczem..
Gdyby hipotetycznie organizm zrównoważony mineralnie i witaminowo na każdy atak pasozytów i wirusów reagował automatycznym dostarczeniem tych substancji, żadna choroba nie mogła by się rozwinąć!..
A masaże wisceralne traktuję z całą powagą, prof. Ogułow to b. ciekawa postać.
Mamy już kilkanastu certyfikowanych masażystów po kursie z dr A. Ogułowem..
W ogóle Rosjanie pomimo braku środków i paradoksalnie dzięki tym brakom potrafili wypracować genialne i proste metody leczenia.
J. Zięba mówi o tym wielokrotnie, cytujac ich osiągnięcia z podziwem.
Cytat z prof. Nieumywakina:
Moja historia stanowi
zaprzeczenie obiegowej opinii, panującej
w oficjalnej medycynie, jakoby
proces arteriosklerotyczny był nieodwracalny.
Gdy miałem 52 lata, lekarze
postawili diagnozę: proces arteriosklerotyczny
ze szczególnym porażeniem
mózgu i serca, przy ciśnieniu krwi 160-
180/100-120, pulsie 75-86; arytmia i
wiele innych towarzyszących temu
chorób, takich jak reumatoidalne zapalenie
stawów. Z punktu widzenia oficjalnej
medycyny powinienem być przewlekle
chory albo w ogóle nie żyć.

Jednak już wcześniej dużo czytałem i
dobrze orientowałem się w środkach
medycyny ludowej, choć niczego nie
stosowałem. Zacząwszy na miarę
swych możliwości gimnastykować się,
stosować żywienie rozdzielne z
równoczesnym ograniczeniem obję-
tości porcji, oddychaniem przeponowym
ze wstrzymywaniem powietrza na
wydechu przez minutę do czterech,
joggingiem, prysznicami naprzemiennymi,
ogólnym hartowaniem organizmu
(na działce, niezależnie od pory roku,
chodzenie boso i w szortach), osią-
gnąłem znaczną poprawę stanu zdrowia.
Jednak szczególnie dobrze po-
czułem się, gdy zacząłem zażywać
nadtlenek wodoru
i stosować go dożylnie.
Ciśnienie krwi spadło do 120-
130/75-80, puls w spoczynku wyniósł
55-60, w czasie snu 45-50, z rzadka
pojawiały się ekstracystole (przedwczesne
pobudzenia serca), ale ja ich
nie zauważałem.
Wraz ze mną cała rodzina zażywa
nadtlenek wodoru nie tylko wewnętrznie
i zakrapiając go do nosa, ale
też wstrzykuje go sobie w warunkach
domowych do żyły przy pomocy strzykawki.

Zaraz będzie miał 90 lat, a mówił, że dożyje 'setki' bo komus obiecał ;)

Ciekawym, co na tą twoją ofertę powie małżowinka?

jeszcze nie pytałem.. ;)
Co niektórzy na zaparcia i oczyszczanie jelit proponuja raz w miesiącu zażycie wit C do przepłukania, sprawdziłem kilka razy - działa ;)
Ogułow poleca lewatywy z sodą, jest film youtube:

Właśnie przy okazji zakupiłem sodę kalcynowaną:
Soda Kalcynowana Węglan Sodu lekki 1kg- 4.85 zł
Nr CAS 497-19-8

https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0CC0QFjACahUKEwjc6M2P9LDHAhXDZtsKHS6fDGs&url=http%3A%2F%2Fwww.ichemia.pl%2F9%2Csoda-kalcynowana-weglan-sodu-lekki-1kg.html&ei=bz3SVZz1McPN7QauvrLYBg&usg=AFQjCNH6t62cpIXxkOGZCE81fiyTyDlGBA&sig2=71x22RmpWAOJPA16cZMAMg

Mozna ja zużyć do innych celów niż te? :
Soda Kalcynowana jest doskonałym środkiem wybielającym do prania oraz zamaczania. Używać 1/2 szklanki sody przy praniu w zależności od stopnia zabrudzenia wraz z proszkiem do prania. Świetny środek do usuwania tłustych plam, np. olej, szminka, wosk
0 x

ODPOWIEDZ