Witam wszystkich użytkowników tego forum

17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.

25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21

Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.

Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.

/blueray21

W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum

To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.

Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.

/blueray21

Stawy - choroby

ingapop7
x 3
x 1
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Re: Stawy - choroby

Nieprzeczytany post autor: ingapop7 » sobota 02 gru 2023, 18:04

Witam wszystkich ja często czytam forum i eksperymentuje na sobie wszelkie metody lecznicze ale niestety nie zawsze z dobrym skutkiem. Problem ze stawami uaktywnił się u mnie po piciu nafty w małej ilości kilka kropel rok temu w sierpniu i tak od września mam już bóle stawów. Stosowałam wszystki mozliwe suplementy polecane na forum i fatycznie jest lepiej ale bóle nadal występują. Na początku były tak dokuczliwe ze nie mogłam ruszac rekami, najgorzej właśnie atakuje lokcie i kolana czasami palce. Własciwie codziennie na noc od roku nacieram łokcie oraz kolana DMSO i to pomaga bo czasami tylko lekko boli. Mam pytanie co mogło się stac w wyniku picia nafty i czy jest jakiś sposob na powrót do zdrowych stawów?
0 x

Awatar użytkownika
chanell
Administrator
x 1514
x 456
Podziękował: 15176 razy
Otrzymał podziękowanie: 14442 razy

Nieprzeczytany post autor: chanell » sobota 02 gru 2023, 21:33

Nie mogę odpowiedzieć na to pytanie ,nie jestem medykiem ale może przyczyna nie jest natury fizycznej. Może nafta też nie jest przyczyną tego bólu . Od kilku lat ezoterycy mówią i piszą o przemianie naszego ciała z węglowego na krystaliczne (krzemowe ) .Może tu leży przyczyna ? Podobno następuje też aktywacja uśpionych części naszego DNA .
Ostatnio pomimo tego ,że się suplementuję też bolą mnie stawy . To się zmienia raz kolana, raz łokcie a może to po prostu SKS ? ;)
0 x

Lubię śpiewać, lubię tańczyć,lubię zapach pomarańczy...........

ingapop7
x 3
x 1

Nieprzeczytany post autor: ingapop7 » niedziela 03 gru 2023, 08:44

Tak moze problem jest szerszy niż tylko bol fizyczny ( wiek 49. Na szczęście od wieilu lat interesuje sie szeroko pojętą duchowością i opisze co sie dzieje w moim życiu na innym wątku bo zaczely się w moim zyciu szkoujace zmiany te namacalne śmierc w rodzinie, problemy z członkiem rodzniy i teraz jeszcze musze zmienic prace (mobbing). Prosze o polecenie wątku gdzie moge poprosic o rade jak radzic sobie z calkowia zmianą psychiki, "przebudzeniem", dziwnymi rzeczami w życiu pozdrawiam
0 x

Awatar użytkownika
chanell
Administrator
x 1514
x 456
Podziękował: 15176 razy
Otrzymał podziękowanie: 14442 razy

Nieprzeczytany post autor: chanell » niedziela 03 gru 2023, 12:36

ingapop7 pisze:
niedziela 03 gru 2023, 08:44
Prosze o polecenie wątku gdzie moge poprosic o rade jak radzic sobie z calkowia zmianą psychiki, "przebudzeniem", dziwnymi rzeczami w życiu pozdrawiam
W prawym górnym rogu naszego forum masz opcję "szukaj " .Używaj jej zawsze kiedy nie wiesz gdzie wstawić swój post . To wyszukiwarka ,która wyszukuje słowa w odpowiednich tematach .
W dziale EZOTERYKA na pewno znajdziesz miejsce na tego rodzaju post .
viewforum.php?f=7

viewtopic.php?f=8&t=1621
0 x

Lubię śpiewać, lubię tańczyć,lubię zapach pomarańczy...........

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696
Podziękował: 29964 razy
Otrzymał podziękowanie: 19672 razy

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » niedziela 03 gru 2023, 14:48

ingapop7 pisze:
sobota 02 gru 2023, 18:04
Mam pytanie co mogło się stac w wyniku picia nafty i

czy jest jakiś sposob na powrót do zdrowych stawów?
Witaj na forum ;)

nafta nie ma na 99.999% nic z tym wspólnego, ..

masz na to sposób na poprzedniej stronie > leczenie czerwonym światłem oraz wibracje.

viewtopic.php?f=16&t=1531&sid=47ccd7b0f ... 25#p148943

oraz
viewtopic.php?f=17&t=2107&p=152215&hili ... 3a#p152128

oraz:
viewtopic.php?f=16&t=2012&p=152218&hili ... 3a#p151410

w sumie na oba przedmioty terapeutyczne wydasz max 1000 zł.
i masz spokojnie 5 lat użytkowania.

warto przeczytać podręcznik Sloana, to 25 zł. około.
viewtopic.php?f=17&t=2107&hilit=terapia ... 25#p147615

stawy, jak mawiał W. Last są słabo lub ''bez-przepływowe'', stąd trudność z dotarciem
do mazi stawowej itd. ..

kilka dni temu w pachwinie ból mnie strzelił, że chodzenie, wchodzenie było trudnością.

podumałem, i siadłem pupskiem na platfusa, 2x 10 minut na pr.2 i 5>> i było po bólu, praktycznie ..
tak działają wibracje !
w połączeniu z infrared zwyczajnie petardy 8-)

i zawsze pamiętamy o magnezie, borze (boraksie) i krzemie, te elementy mogą
mieć kluczowe znaczenie.
1 x

życie ma tylko dożywotnią gwarancję, przeżyj je ciekawie,
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło :D

ingapop7
x 3
x 1

Nieprzeczytany post autor: ingapop7 » niedziela 03 gru 2023, 17:56

Oczywiscie od dawna stosuje magnez, bor i krzem a także inne suplementy polecane na stawy. Natomiast od jakiegos czasu myslałam o urzadzeniu na podczerwień wiec poczytam o tym polecanym Beurer IL50
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » niedziela 03 gru 2023, 18:40

ingapop7 pisze:
niedziela 03 gru 2023, 17:56
...polecanym Beurer IL50.
nie musi być ten, urządzeń podobnych jest wiele.
to akurat bo markowe, z gwarancją i ma serwis !
nie ryzykuję już z chińsko-singapurskimi sklepami o cudownych cenach i niewiadomym pochodzeniu ;)

edit:
zaraz ma być IL60..
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » czwartek 08 lut 2024, 21:21

produkcja ''chorób'' kości przez WHO !!

CAŁOŚĆ:
https://greenmedinfo.com/blog/osteoporo ... al-density
Produkcja chorób kości: historia

osteoporozy i osteopenii

Wyświetlenia 357196

Wysłany dnia:Piątek, 23 sierpnia 2019 o godzinie 8:15
Scenariusz: Sayer Ji, założyciel
Prawa autorskie do tego artykułu posiada GreenMedInfo LLC, 2021.
Zapoznaj się z naszymi wytycznymi dotyczącymi ponownego publikowania

Obrazek

Współczesne definicje osteopenii i osteoporozy zostały arbitralnie wymyślone przez Światową Organizację Zdrowia (WHO) na początku lat 90., a następnie rzutowane na ciała milionów kobiet, najwyraźniej w celu przekonania ich, że cierpią na chorobę, którą można leczyć farmakologicznie, choć bezobjawowo.

Osteopenia (1992) i osteoporoza (1994) [ii] zostały formalnie uznane przez Światową Organizację Zdrowia (WHO) za choroby szkieletu, jako że gęstość mineralna kości (BMD) wynosiła odpowiednio 1 i 2,5 odchylenia standardowego poniżej szczytowej masy kostnej u osób u przeciętnej młodej dorosłej kobiety rasy kaukaskiej, jak mierzono za pomocą urządzenia rentgenowskiego znanego jako absorpcjometria rentgenowska o podwójnej energii ( DXA lub DEXA ). Ta techniczna definicja, obecnie powszechnie stosowana na całym świecie jako złoty standard, jest niepokojąco nieudolna i, jak się przekonacie, prawdopodobnie kryje w sobie program, który nie ma nic wspólnego z promocją zdrowia.

Odbiegające od standardów: starzenie się przekształciło się w chorobę

„Odchylenie standardowe” to po prostu wielkość obliczona w celu wskazania zakresu odchylenia dla grupy jako całości, tj. w każdej naturalnej populacji będą ludzie o wyższych i niższych wartościach biologicznych, np. wzroście, wadze, gęstości mineralnej kości, poziom cholesterolu. Wybór przeciętnej młodej dorosłej kobiety (około 30 lat) w szczytowej masie kostnej w cyklu życia człowieka jako nowego standardu normalności dla wszystkich kobiet po 30. roku życia był oczywiście nie tylko całkowicie arbitralny, ale także wysoce nielogiczny. W końcu dlaczego kości 80-latka miałyby być określane jako „nieprawidłowe”, skoro są mniej gęste niż kości 30-latka?

W nowych definicjach BMD WHO proces starzenia został na nowo zdefiniowany jako choroba i definicje te dotyczyły kobiet, podobnie jak kiedyś menopauzę zdefiniowano na nowo jako „chorobę”, którą należy leczyć syntetycznymi hormonalnymi terapiami zastępczymi (HTZ). to znaczy zanim cały domek z kart runął wraz ze świadomością, że „lecząc” menopauzę jako chorobę, establishment medyczny wyrządza znacznie więcej szkody niż pożytku, np. chorób serca, udaru i raka.

Jakby chcąc wypełnić pustkę pozostawioną po porażce HTZ i rozczarowaniu milionów kobiet, nowe definicje WHO zaowocowały diagnozą, a następnie etykietowaniem milionów zdrowych kobiet w średnim i starszym wieku według tego, do czego teraz ich zmuszano moim zdaniem był to kolejny „stan zdrowia” na tyle poważny, że uzasadniał stosowanie drogich i niezwykle niebezpiecznych leków na kości (oraz równie niebezpiecznych megadawek pierwiastkowego wapnia ) w dążeniu do zwiększenia gęstości kości wszelkimi niezbędnymi środkami.
0 x

Gacek
x 1
x 3
Podziękował: 352 razy
Otrzymał podziękowanie: 47 razy

Nieprzeczytany post autor: Gacek » piątek 19 kwie 2024, 23:39

blueray21 pisze:
piątek 14 kwie 2023, 00:02
Oczywiście przy kuracji EDTA, czy tiosiarczanem - trzeba brać minerały, wieczorem, koniecznie ze strontem, który wzmacnia kości.
W jakiej postaci można pobierać stront?
0 x

eveliyah

Nieprzeczytany post autor: eveliyah » poniedziałek 16 cze 2025, 09:35

Ja też mam RZS. Choruje 12 lat, z czego 19 miesięcy brałam metotrexat po 3 latach chorowania. Potem udało mi się wejść w remisje dzięki chelatacji Cutlera. Miałam spokój 6 lat i potem przez stres wszystko wróciło. I bujam się już drugi rok z konsekwencjami.
Przy czym zaczynam myśleć, czy może mój rzs to nie borelioza.
Zaczęłam pić nadtlenek wodoru 12%, kupiłam też tensy bo mam wodę w kaletkach barkowych. I 3 dni temu, obudziłam się z bólem żuchwy przy maksymalnym otwarciu buzi.
Pierwszy raz w życiu boli mnie żuchwa. Niektórzy "boreliozowicze" twierdząc, że to typowy objaw boreliozy.
Mam jeszcze w planach odrobaczenie fenbendazolem i iwermektyną. Na razie pije h2O2 i tensuję się przynajmniej do końca czerwca.
0 x

user_unknown

Nieprzeczytany post autor: user_unknown » poniedziałek 11 sie 2025, 21:17

Szczęść Boże o każdej porze :D

Odkopię nieco temat. Otóż, mam rodziców, którym z racji wieku dokuczają już stawy.

Przeglądnąłem z grubsza forumowe tematy dot. kuracji na stawy, często gęsto polecany był w nich kwas hialuronowy i kolagen od tzw. "koników". Jednak są to tematy głównie sprzed 2020 roku.

Czy porady w nich zawarte nadal są aktualne i te preparaty w nich proponowane nadal warte zakupu, czy coś w tej kwestii zmieniło się przez ostatnie 5 lat?

Nadal warto sięgać po kh i kolagen od nich? Widzę, że ten kolagen w proszku to ten rybny, a więc chyba nie typu II-go. Czy w takim razie ma to sens?

I czy ten kh od nich ewentualnie podawać w roztworze 0.9% czy 2% soli fizjo., bo gdzieś mi się tu na forum obiła o oczy też taka informacja.
I jak w domowych warunkach można przygotować taki roztwór soli fizjologicznej?

Będę rad za każde wskazówki.

Zdrawiam
0 x

cedric
x 95
x 186
Podziękował: 4157 razy
Otrzymał podziękowanie: 11238 razy

Nieprzeczytany post autor: cedric » niedziela 28 wrz 2025, 12:52

https://articles.mercola.com/sites/arti ... elief.aspx?

Ćwiczenia ograniczające przepływ krwi przynoszą ulgę osobom cierpiącym na reumatoidalne zapalenie stawów

Analiza dr. Josepha Mercoli

27 września 2025 r.

https://youtu.be/OFm4RxwCBps

Krótki zarys historii
Trening z ograniczeniem przepływu krwi (BFR) pozwala osobom cierpiącym na reumatoidalne zapalenie stawów (RZS) budować mięśnie, poprawiać ruchomość i zmniejszać ból, stosując bardzo lekki opór, unikając obciążenia stawów związanego z podnoszeniem ciężarów
Ćwiczenia ekscentryczne – powolna faza „opuszczania” ruchów – pomagają zwiększyć masę mięśniową, obniżyć ciśnienie krwi, zredukować tkankę tłuszczową i przywrócić codzienne funkcjonowanie bez wywoływania zaostrzeń
W badaniach pacjenci z reumatoidalnym zapaleniem stawów, którzy uczestniczyli w programach treningowych BFR lub ekscentrycznych, zgłaszali większą siłę, lepszą wytrzymałość i łatwość wykonywania codziennych czynności
Fundacja Arthritis Foundation podkreśla, że ​​delikatny, spójny ruch, taki jak rozciąganie, pływanie, chodzenie i ćwiczenia równowagi, jest kluczem do ochrony stawów i spowolnienia postępu choroby
Połączenie ćwiczeń ekscentrycznych o niewielkim obciążeniu z BFR oferuje bezpieczny i skuteczny sposób na odbudowę siły, stabilności i niezależności, jednocześnie utrzymując stan zapalny i dyskomfort pod kontrolą
0 x

ODPOWIEDZ